Учител - ЦОУД - прогимназия

• 863
  • 9
  •   1
Отговори
Здравейте! Предстои за пръв път да започна работа като учител в занималня - 5 клас. Имам придобито образование по Българска филология и съответно за един учебен срок съм работила като учител по БЕЛ. Въпросът ми е свързан с целодневната организация. Може ли някой да ми обясни случващото се там. Знам, че са 6 часа дневно (2 самоподготовка, 2 занимания по интереси и 2 отдих). Като цяло как протича денят, самата организация. Имам притеснения и относно математиката. Всичко споделено, ще ми бъде от полза. Благодаря!

# 1
Супер работа ! Започват около 13:30ч. и приключват 16:30ч., Като цяло сами си пишат домашни, подготвят уроци, но се оказва помощ и обяснение, но децата  не се вълнуват особено, с една дума рахат.

# 2
В пети клас има ли занималня?

# 3
Има, в нашия град има до 7 клас. Един клас 5 клас и един 6 и 7 сборна.

# 4
В пети клас има ли занималня?
Има, ако има желаещи и училището може да си го позволи - не са на две смени.
Супер работа ! Започват около 13:30ч. и приключват 16:30ч., Като цяло сами си пишат домашни, подготвят уроци, но се оказва помощ и обяснение, но децата  не се вълнуват особено, с една дума рахат.
Не е така. Работното време на учителя в занималня е 6 астрономически часа, поема учениците от края на последния час, във времето за спорт и отдих организира храненето и активна почивка на децата. След това има два часа самоподготовка , два занимания по интереси и в зависимост от организацията може да има още един час спорт и отдих. Работното време при прогимназиален курс, когато в четири от дните имат седем часа и свършват след 13:30 ще е примерно от 12:30 до 18:30 или от 12:00 до 18:00.

# 5
След 4 клас няма организирано хранене, във времето за спорт и отдих децата ходят до павилиони и си хапват. Заниманията не продължават по късно от 16:30 - 17ч.Занималнята е по желание, децата къде ходят, къде не ходят.
 Абе това ми е мечтаната длъжност ако стана учител някой ден.

# 6
След 4 клас няма организирано хранене, във времето за спорт и отдих децата ходят до павилиони и си хапват. Заниманията не продължават по късно от 16:30 - 17ч.Занималнята е по желание, децата къде ходят, къде не ходят.
 Абе това ми е мечтаната длъжност ако стана учител някой ден.
Първо стани, после пак пиши

# 7
Mama Ru, ще пиша, но за това място е голяма борба, трудно може да се вредиш. Кое от това, което съм написала не е вярно, наистина е "най - рахат" длъжност в училището.
Поправям се, след педагогическия съветник/психолога.

# 8
Тротинетка, учител съм. Минала съм и през други педагогически длъжности, позволи ми да знам от първо лице кое как е.

# 9

Общи условия

Активация на акаунт