Възмутена съм от тези цени.............

• 41 696
  • 292
  •   1
Отговори
# 150
Пристрастна  съм?  Mr. Green

А така извадено изречението изглежда невярно. Става дума за разпродажбите навън, неразпродажбите в Бг и разликата в цената която плащат хората за идеята да се носи ''марково''.

# 151
Ева, много добре знаеш, че има първа, втора и т.н. линии при повечето големи марки.
Има Giorgio Armani и Armani jeans.
Разликата в цените, всички знаят, е огромна.

ПП MaxMara e марка, известна с палтата си.

Последна редакция: пн, 03 ное 2008, 07:45 от Мария Лу

# 152
  • София
А в Европа са почнали жестоки намаления по 70%. Ама тука няма да ги доживеем. Най-много пак някои предприемчиви "търговци" да накупят стока от там и да ни я препродадат на нечовешки цени!

# 153
  • София
Като знам какви сладки намаления правят в чужбина, сърце не ми дава да си харча парите тук. Да не говорим, че с всеки лев им пълна гушата за моя сметка и потърпевшата съм аз, вместо да си взема две неща си купувам едно, е не благодаря  Naughty

# 154
Не мога да се съглася да сравнявате Армани джийнс и Келвин Клайн, който се продава в супермаркетите в Америкс/ била съм там неведнъж/ и бутиците на 5то авеню. Там нещата нямат нищо, ама нищо общо с това, което е в моловете и магазините. Продължавам да твърдя,че Chanel, YSL, Louis Vuitton, LAgerfeld, Al. McQueen i dr. ot  този ранг , тазгодишна колекция, никъде не могат да се купят  на 70 % намаление по света. След като излязат от бутика, колекциите отиват  в моловете , а оттам в аутлетите. ЗДотук разбирам, че малцина са влизали във фирмен бутик в чужбина, защото в противен случай щяхте  да знаете, че по витрините им никога няма голи манекени и не пише Soldes!

# 155
Армани и Калвин Клайн са среден клас, но не се продават в супермаркетите.

Някои от магазините, които посочих са точно аутлети и там се продават дизайнерски дрехи и обувки. Вчера мерих Прада ''с конския ток'' в Нордстром Рак (оффтопик - ужасно неудобна обувка!), бяха намалени на $150 - почти колкото ботушите внос от Турция на Графа. За това неравнопоставяне говоря аз.. И малко изместихме темата..

Лу, всичко това го знам и не променя мнението ми по никакъв начин.

# 156
Виждам нещо в темата,което виждам и в околните.Те не правят разлика в класовете на бутиците.Еми не става да сравняваш Макс Мара с Манго примерно.Сори,ама Макс Мара е наистина марка,докато Манго е направено за средностатистическият човек,нищо луксозно.Мекс,h&M,Benetton,Fox,Zara,Bershka и т.н. също.

Ето тука вече се съгласих  Peace Чета, чета, и ми става смешно направо как се цитират разни "марки" като Манго(дето продават 90% боклуци), Фокс, Зара и т.н. Аз също имам дрехи от всичките тези,. ама не ги имам за нещо специално, ами за обикновени ежедневни одежди.
Нормално е едно палто Макс Мара да струва 1500лв., какво очаквате? Този ценови клас не е за всеки и е странно да се коментира с такова възмущение, все едно си влязъл в Терранова и си видял подобна цена! А сравнението с кварталните магазини и Илианци вече ми дойде в повече  ooooh!
Колкото до цените тук и навън, аз смятам, че в чужбина е в пъти по-евтино, но само що се отнася до намаления и стари колекции. Но пък и аз не съм човек, който държи на най-новото, просто важното е нещо да ми хареса наистина. Най-драстични са разликите в цените на обувките, тука просто прекаляват  Twisted Evil Не може аз да си купя 2 чифна Найн Уест за 80$, а тука да ми ги продават на такива цени  Crossing Arms
Колкото за детските дрехи, ей това ми е болна тема!!! Тук първо че няма избор на марки, второ че цените са завишени и трето че навсякъде е залято с нискокачествена, грозна българска продукция, която не искам да виждам никога по своето дете! Не че Некст, Джордж и Н&М са висша мода, ама поне са красиви, качествени и евтини Peace А за детските обувки няма да коментирам, че ще стана много зла и ядосана  Mr. Green

# 157
  • София
Не мога да се съглася да сравнявате Армани джийнс и Келвин Клайн, който се продава в супермаркетите в Америкс/ била съм там неведнъж/ и бутиците на 5то авеню. Там нещата нямат нищо, ама нищо общо с това, което е в моловете и магазините. Продължавам да твърдя,че Chanel, YSL, Louis Vuitton, LAgerfeld, Al. McQueen i dr. ot  този ранг , тазгодишна колекция, никъде не могат да се купят  на 70 % намаление по света. След като излязат от бутика, колекциите отиват  в моловете , а оттам в аутлетите. ЗДотук разбирам, че малцина са влизали във фирмен бутик в чужбина, защото в противен случай щяхте  да знаете, че по витрините им никога няма голи манекени и не пише Soldes!

Ама Монде, лощото е, че в БГ се продават стари колекции Jeans и тоя клас средния на цени на висшия! И народа купува, щото друго не е виждал!
И аз съм виждала фирмени бутици, на които пише Rebahas! Mr. Green

# 158
Момичета,това е абсурд!!!!!!!!!!!!!!!!Пълен абсурд!
Излизам на обиколка из пловдивските магазини ( не се бях вясвала на центъра 2-3 месеца).Гледам,нови магазини,с хубави дрешки на витрините и....Влизам в Макс Мара.Поглеждам едно късо вълнено кафяво палтенце и какво да видя на етикета - 1500лв Shocked ShockedШок!За секунди кръвта нахлува ва главата ми,започвам да треперя,още малко и пяна на устата щеше да ми излезе Laughing и.....идва едно момиче да ме пита дали искам да го пробвам.Поглеждам я и преброявама до 10,но не действа и стана лошо,защото две седмици преди това бях в Солун в Мола им.Аз не съм богата,не съм и бедна.След като съм си позволила да вляза ва тяхната Макс Мара и да си купя една плетена блуза,означава ,че цените са съвсем приемливи.Влизам в Манго в Солун и си купувам дънки от новата им колекция за 37евро,купувам си потник и още една плетена блуза за 15 евро.В Манго в софийския мол не съм си позволявала да пазарувам,защото цените са били високи според мен на нещата,които съм си харесвала.кажете,според Вас,нормални ли са цените в българските магазини?
същата история имах лятото. Чехли на Томи Хилфигър - тук 20 евро, по Витошка 95 лв. Блуза на Бети Баркли тук 18 евро, в мола в СФ 115 лв. Бански Бенетон тук 10 евро, по Витошка 70 лв. Е как да купя.Не ми е за парите, но се чувтваш най големия глупак след това.

# 159
Добре се посмях с вас..  Joy

До Монахинята, Славче и всички, които вярват, че цените са оправдани и качеството предполага дохода: ....
Ева на сцена не можах да разбера, защо този мой пост предизвика такова дълго обяснение от твоя страна, че и изводи и заключения относно мислене и виждания.

Цитат
Аз пък не съм възмутена. Имам пари - купувам. Нямам - не купувам.

Да взема на лични да те питам ли? Thinking Или може би ти имаш нещо да ми казваш?

Последна редакция: пн, 03 ное 2008, 11:37 от palavata_monahinq

# 160
Много сериозно приемаш нещата. Споменах няколко прозволни ник-а по памет, после изказах мнение по цялата тема. Не те познавам, няма нужда да ми пишеш.  Crazy

# 161
Много сериозно приемаш нещата. Споменах няколко прозволни ник-а по памет, после изказах мнение по цялата тема. Не те познавам, няма нужда да ми пишеш.  Crazy

ОК, щом е било произволно. Simple Smile

Няма да ти пиша тогава, спокойно. Laughing Въпреки, че мога да се подпиша, като разсъждения под по - голямата част от поста ти, който съм цитирала.

п.п. Този цвят е умопомрачителен, имам чувството, че не виждам какво пиша. Confused

Последна редакция: пн, 03 ное 2008, 12:59 от palavata_monahinq

# 162
Аз пък не съм съгасна как при средна заплата от 400 лв. Манго може да се разгледа като средностат. магазин.
Съгласна съм и с Ева на Сцена.
Търговците масово се възползват от меркантилизма и снобизма на купувачите като им пробутват боклци на безбожни цени.Ама да ги съдим ли ?То мен ако някои иска да ми купи дрешката дето съм купила за 5 лв. или за 50 дали няма да му я  продам.
Пък и .. сега понеже съм на фаза тъсене на палто.КАто гледам "средностатистически" марки какви цени праскат за напр. 100% полиестер... ми по-хубаво да е куча марка ама с вълна Wink

# 163
Там има един магазин, на който отгоре пише Giss или нещо подобно; имах предвид, че няма официален магазин на марката, а това, че в някакъв нефирмен магазин предлагат нещо на Max Mara и то за 1500 лева, значи че не им е чиста работата - аз от това по - скоро бих се възмутила
Бъркаш магазините. Макс Мара е от другата страна Wink
Иначе е нормално палто Макс Мара да струва толкова. В Лондон цените им са подобни.

Иначе е вярно и че много неща са завишени в БГ, но има и такива на общо взето същите цени.

# 164
А, изтървала съм спора Wink Не веднъж е обсъждана тази тема, фирмите от които аз най-често пазарувам нямат никаква разлика в цената на едни и същи колекции в София и в Европа /за САЩ не знам, в Азия са по-ниски/. Единствената разлика е по-намаленията, наистина в Европа са доста по-добри и в разнообразието на стоки. Стоките на дадена марка представена у нас и в Европа са абсолютно едни и същи, т.е актуални за сезона, най-лесно може да се провери от сайта на фирмата.
Преди 7-8г. влязох в един магазин на Витошка и видях панталон на Кавали, който струваше 785лв, щях да припадна и си мислех, че тия дето го продават са луди, сега знам че това е реална цена.
В цената на дрехи от колекцията на Кавали или др.подобни дизайнери се плаща идеята - копие всеки може да направи, рекламата, използваните тъкани.Една чанта на Луи Вюитон показва класа, съвсем друг стандарт, нормално е да е 4цифрена сума в евро и да не е достъпна за всеки.
В тази връзка четох, че са уволнили шефа на Порше защото е направил марката достъпна Wink
Следващата седмица съм в Милано, ще взема да снимам етикетите с цените Laughing
Относно магазини от типа на Манго, Зара, HM, ТераНова това са брандове които са масов клас, достъпни до всеки. Те не ценообразуват спрямо нашия стнадарт, това не са мой тип магазини и не мога да коментирам цените в чужбина, но знам че поне в Тера нова на етикета пише цената в различни валути, така че едва ли са различни.

Последна редакция: пн, 03 ное 2008, 12:20 от mi6i

Общи условия

Активация на акаунт