Май 2005- Тема 117

• 14 565
  • 263
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Здравейте, милички мои   bouquet Не се включвам, защото у нас е някакъв кошмар с двамата...Павката въпреки, че пие АБ от събота, от вторник е с 40градуса денонощно...сваля за малко до 38,5 и после пак. Не ме питайте как се оправям самичка. Смогвам само да "сготвя" нещо набързо за да има разнообразно ядене за децата. Мръсно, разхвърляно..мирише на оцет и разни лекарства  Sick Любачето е много изнервено от еднообразието и от това, че не му обръщам никакво внимание. Използвам времето, в което дремва Павката да наредим някой пъзел или нещо с конструктора...и то за 40минути какво...и детето реве и то в тон с бебето, направо са ме побъркали. Ох, нажалих ви се.
Лека нощ и ще гледам следващото включване да е по-ведричко. Целувки   bouquet

# 211
Наско ме дърпа за клавиатурата да ходя да оцветяваме, ама не може да не се включа.
Такааа... и той е от сравнително агресивните деца. Даже и да иска да е нежен, има успеха на  мечка. Такъв си е. Аз му викам герест петел. Все се ежи и дръвчи, ама ако си сдържам нервите, мога да му извадя душата с памуче. В периодите на агресивност дългите обяснения не помагат, тирадите, монолозите и други подобни - също. Казвам кратко и ясно, обикновено и сутрин, преди градина, и вечер, след като е спаткал някой. но без да му натяквам и да му вменявам вина.
Агресивните игри... не съм твърдо против тях, даже напротив, мисля, че го каляват .но не пропускам да му напомням, че така се играе с тати. А аз не съм тати. И той не играе така с мен.
Май не съм ви казвала досега, но едната от госпожите му има страхотен подход. В началото, когато го преместихме в градината, всеки ден имаше оплаквания от него. Госпожата не спираше да му обяснява, изобщо не го наказваше. Просто го слагаше "да си почине". За две седмици периодът отшумя. Другата му госпожа е противоположност на тази - кара се, наказва ги .В никакъв случай не е жестока, но просто подходът й е такъв. Ми не я долюбва Наско.
Сег аотново сме в такъв период. Всеки ден се бият с Веско или с Пресиян. С госпожа Петя отново се опитваме да намерим правилния път. Вярвам, че ще успеем. Освен това, слава Богу, няма оплаквания от родители. Засега. Но мисля, че с кратки и ясни обяснения, че приятелите не се бият и че е по-добре да говорим, отколкото да се блъскаме и бием, ще се върнем в правия път.

И за заниманията исках да кажа - при нас пък, не стига, че съм го записала само на английски, не стига, че всеки път след урок ме изненадва с нови думи и преводи като "това е кучето дог, котката кат, мишката маус, байсикъл..." и т.н. и т.н., ами отгоре на това го водят и на танци. Първо им е английският - от 15 до 15.30, а после започват танците при същата кака - до 16ч. Ми той явно не иска да си ходи от английския и всеки път ми обяснява, че бил на танци и на английски и танцувал със Зарито.  Laughing

Ааа, и исках също да кажа, че не приемам оплакванията от държанието на детето ми като личен провал или провал като възпитател. Обратното даже. Казвам си, че можем да се справим и че пак може да си е моето момченце, дето всички обичат и всички го хвалят. Може би съм претръпнала на оплаквания, знам ли  Laughing

Ии последно, спечелих днес едната от колите, тази дето я искахме за нас. За другите две не можах да се преборя.

# 212
Олии, Дианка, дано бързо да минава, че лоша работа... Но погледни го от хубавата страна - тъкмо няма да имаш време да се депресираш  Hug Шегувам се, разбира се! много е лошо човек да няма на кого да разчита. Но пък заради такива моменти семейството става много силно и сплотено. Много здраве ви желая  Heart Eyes

# 213
Дианка, стискам палци бързо да се оправя Павчето! Напати се милото! А Любаче не е на градина ли? Няма ли кой да идва за през деня поне да ти помага? Прегръдка от мен!

# 214
Диана, размислих се за вас и се сетих - гледаха ли му ушите на Павчето? Теа преди 2 години така беше на АБ, но поддържаше висока Т, накрая я заведохме една нощ в ИСУЛ, и се оказа ухо.

# 215
Добро утро!
Как са болничките днес?
Дианка, много неприятно. Да кажа и аз - на една приятелка детенцето така поддържаше висока Т. Даваха му какви ли не АБ и нищо. На края го заведоха в Исул и проблема се оказа, че е в третата сливица. Дано бързо да се оправи миличкия.
Ренка, честито возило  Wink.
Кате, не е лесно ама като си се хванала на хорото, трябва да го играеш до край. Та, както ти е писала и Августа - сядай си на трибуквието и стискаме палци  Wink.
За малките разбойници акъл не мога да давам, защото ние общо взето сме от другата страна на барикадата. Маги изключително рядко посяга и общо взето само засилката и е голяма. Иначе, докато и стигне ръката до субекта и силата и е намаляла дотолкова, че все едно го е погалила. Предполагам все пак, че е период, в който се доказват и с времето ще отшуми, като в същото време трябва и да се говори с тях. В никакъв случай обаче, това поведение /в тази възраст/ не смятам, че е провал във възпитанието им.
Маги за сега в градината е много послушна и не са се оплаквали от нея. Даже едната госпожа каза, че е изключително възпитана и любезна /аз се опулих и я попитах-ама за Маги ли говорите/. В къщи обаче е на моменти. Забелязала съм я, че когато не иска да ме чуе ме игнорира тотално. Каквото и да и кажа, отговорът е един и същ - да мамо или добре мамо. Когато я накарам да повтори какво съм казала, отговорът е - ми не чух. Е това мен ме изкарва извън нерви. Разбрах обаче, че в такива моменти не помагат нито нормалните разговори, нито карането, нито наказанието. Като и се скарам или викна веднага насълзява очите и се започва една тирада - защо ми се караш, нали преди малко бяхме приятелки. Нали се цункахме. Виж ме каква съм сладка и пр. и отиваме съвсеееем в друга посока. За това вече, получа ли такъв отговор и казвам - добре, прави каквото искаш. Да не се учудиш обаче, когато и аз спра да те чувам. Ефекта е почти мигновен. Със събирането на играчките и подреждането сме същата работа. Каже ли ми - няма да ги прибера или не искам и казвам, добре аз ще ги прибера, но с прахосмукачката. Чуе ли, че заминават на боклука скача веднага да ги събира.
За заниманията в градината. В началото говореше много, особено за английския. От известно време, обаче мълчи и не иска да я разпитвам. Предполагам, че като излезе от там, знае че я чакат други занимания и напълно изключва градинските. Иначе съм сигурна, че ги водят редовно. Всеки път на танците бате Влади им подарява по някоя картичка или нещо подобно. Изнасят тетрадка с уроците по английски. Имат табло, на което закачат произведенията им и в края на всяка седмица оставят на гардеробчетата им тетрадките, с това което са учили по програма. Само за приложните не знам. Абе то на края ще си проличи. Нали имат открити уроци пред родителите  Crazy.
Извинявам се за дългия пост, ама нещо се поувлякох  Embarassed.
Хубав ден на всички, а болните бързо да оздравяват  Wink.

# 216
Ехо Simple Smile
Минавам да се регистрирам Wink
Нещата с раждането при мен вече са тръгнали бавно, но славно, така че идните ден-два можете да стиснете по един палец профилактично  Wink

Дианка, много е неприятно това, което преживяваш, много ми е мъчно, че боледуват малките.  Confused Дано да се намери проблемът  Hug

Аз за занимания няма да се включвам, защото нямаме такива Tired

# 217
Fairy, ще стискам палци всеки ден, докато не научим вести за теб. Peace Hug

В нашата градинка няма никакви странични занимания. Но аз съм доволна и от това, което правят и научават в градинката. Simple Smile

С дребен нямаме някакви проблеми с общуването, агресията... Сравнително добре се разбираме. Има си моменти, в които се инати и като трябва да направим нещо се запъва и повтаря "не" до припадък. Но или го оставям да му отмине, или ако съм по-изнервена му кресвам. Като му се скарам за нещо, понякога и той ми повишава тон, но толкова смешно започва да ми философства в тия моменти, че ни избива на смях, започваме да му се смеем, а той се дразни още повече - накрая всичко завършва с боричане на килима и заливане от смях Laughing Когато пък много яко му кресна и той наистина е направил пакост, се разплаква и започва да ми се умилква и да се извинява и да нарежда, че сме приятели, че не иска да му се карам и т.н. От градинката не са се оплаквали от него, хвалят го. Понякога е агресивен към други дечица, но смятам в рамките в нормалното.

Дианка, дано скоро да се оправя малкия!

# 218
Дианка, да се присъединя и аз към всички и да кажа, че много съжалявам за боледуванията на Павката и цялата обстановка у вас в момента  Sad За съжаление не мога нищо друго да направя, освен да ти пратя моите пожелания за кураж и сила, да издържиш   bouquet
Феъри, стискаме-ръце-крака, всичко стискаме(да му му мислят мъжовете Laughing), айде да ни зарадваш вече тези дни  Heart Eyes
Биренка, честито, рожбе, аз не съм се съмнявала в теб   bouquet

# 219
Феъри, стискам всички палци, леко да мине, здраво бебенце да гушнеш!  Grinning
Дианче, кураж, мила! бързо да сваля Т малчо и да оздравее!!! и нас ни тресат вируси - Марти е с Т, засега ниска, но съм нащрек за включване, Надето е със хрема засега. Лекуваме се с осцило, вит. Ц, Проспан, зелена енергия (водорасли). Дано леко се размине!!!  Praynig
Ренка, браво за колата! каква е?
хубав ден на всички!  Hug

# 220
  • Варна
Дианка, дано по-скоро да му мине на Павката. Hug
Бързо оздравяване на всички болнички душици.
Феъри, стискам палци.
Дидка, честно казано не ме бива да давам съвети. И Иво мина през такъв момент, но му говорихме и някак си той сам спря. При нас помогна и това, че тогава беше в сборна група при големите и там не можеше много да се изявява.
Ренка, честита кола.
Като е станало въпрос за коли, моля кажете такава дето де е тип семейна, с 4 врати, да е здрава и да не е от най-скъпите. Никога не сме имали кола и баща ми няма и абсолютно нищо не разбирам от коли. Сега обаче правя опити да проагитирам мъжът ми да си купим, само дето не знам какво точно да бъде.
За заниманията Иво ходи на плуване и на модерни танци. На плуване досега е ходил веднъж. А за проблема с бонския се оказа моя вината. Embarassed В групата на Детелина ги искат сутрин с бански и аз затова реших, че и при Иво е така. да ма не било. Те си ги обували.
На танци ходи, защото кака му ходи и и дават "награди" - парченца от опаковачна хартия, които госпожата реже и раздава. Така че сега ходи и Иво, за да има награди. Чудим се дали да не го запишем и на рисуване.
При нас се плаща на посещение, като плуването се дотира от общината и е някаква минимална сума, а танците са 2,50 на час и са веднъж седмично.

# 221
Феъри, стиснати палци и от мен! Дано всичко е наред!

# 222
  • София
Ходихме ние за ухо вчера( в събота имаше проблем и затова пие АБ) и ни казаха, че ушите са ОК. Да, но днес ( в понеделник го водихме при Френгов) човека каза, че в момента има зачервяване на другото ухо. Т.е. според него АБ е излекувал болното ухо, но вируса е ударил другото. Днес темп.  е по-ниска, определено детето е по-добре. Предполагам, че това е станало...и оченцето му е възпалено. Много упорит вирус.
И как тези в Исул не са видяли..не знам.
А днес освен беше голям екшън с двете деца по лаборатории и болници  ooooh! В крайна сметка отложиха операцията на Любака, защото кашля. Той си кашля откакто е у нас. Водихме го на пулмолог и нищо не чу. Педито - също. Чак днес педиатърката в болницата чу хрипове и изписа сиропи. Ще видим сега кога ще го оперират. Само да не го тръшне вируса на Павката  Crazy

# 223
Ееее, Дианка ужасна работа. Уж в Исул са читави. Да не знае човек, къде да отиде. Дано отминават тези болести и всичко да се нареди добре при вас. Силна прегръдка от нас  Hug
Феъри, стискаме всички палци и скоро да гушнеш най-прекрасното бебче  Wink

# 224
   Феъри, пожелавам ти леко раждане и едно здраво бебе!

Общи условия

Активация на акаунт