Май 2005- Тема 117

• 14 570
  • 263
  •   1
Отговори
# 195
Диде, слагам ти линка със снимките от нашето гостуване в Пирин, да се ориентираш в обстановката. Има снимки от двора, басейните, фоайето, стаята, ресторанта, даже има една, дето Наско е заспал в пиано бара. Наистина е страхотно. Прекарахме си невероятно  Simple Smile
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=265631
Паролата я знаеш.

Кате, успех с начинанието. Ще пием кафе лятос, а?!  Wink

Чопарче, много хубавка Зорито! Много радост да ви носи  Hug

Сисе, много сложна ми изглежда ситуацията...направо не знам. И аз подозирам трета сливица, ама...  Confused
Абе тази сребърна вода капе ли се, пръска ли се, има отделно за нос, отделно за рани или как???

Болничките мъничета бързо да оздравяват!  Hug

Муцки, стискайте ни палци! Утре ще играя на търг за едни коли, дано стане работата, мъжо да се радва  Laughing

Щях и още да пиша, ама  ме зорят да ставам.

# 196
  • Варна
Момичета, благодаря за комплиментите. Първосигналната идея беше да правя нещо, дето да идват пари от него. За сега уви само правя нещо и харча пари за материали. Тъй като тук за повечето неща даже не са и чували основно си купувам материали от ибей.
Адри, опитай. Правиш от един цветен картон А4 две картички и лепиш каквото ти хрумне отгоре. Ще стане. Не се отказвай.
И ние сме фенове на Бърборино.
Болничките Дени и Вали да оздравяват по-скоро.
Чопарче, много ти е сладичка кукличката.
Катка, честито! Много клиенти и голям оборот ви желая.
Дидка, стискам палци и за почивката и за грила.
Ренка, и на теб стискам палци да успееш на търга.
И нещо от днес. В градината има басейн и сме записали и двете деца. По неясни причина миналата седмица Иво го бяха пропуснали и не го завели. Днес пък завели само по-големите, а малките от първа група не, защото била студена водата. Проблема е, че и двата дни аз го пускам сутрин обут с бански, така и си го прибирам. Има резервно бельо и в шкафчето и в чантата за басейна, но не им се занимава. Банският обаче е силонов и не детето най-вероятно не му е много комфортно с него. Чудя се да се разправям ли.

# 197
Деспина, направо са невероятни картичките  Crazy Аз като един виден представител на кръжока "ръкунки в гъзунки" мога само да поздравя   bouquet
Адри, благодаря за честитката   bouquet Тиа е посочила добър начин за излизане от депресията-шопинг терапията винаги помага, поне при мен  Blush
Чопарче, тая Зорка е кукла от картинка, ангел  Heart Eyes Пу-пу  Grinning
Сиска, не знам защо си мисля за трета сливица, сега се върнах да чета, че докторът не е казвал такова нещо. Аз обаче си го мисля, що така - не знам  newsm78
Катка, честито ви барче  Hug Ще сме май първите форумски клиенти, щот се каним да прескочим до Бургас  Wink
Ренкаааа, страхотни снимки  Hug Много хубаво сте изкарали, личи си  Heart Eyes Искам и аааааззззз Blush И успех на търга  Praynig
Днес купих и аз сребърна вода, 3 лв. беше в една невзрачна квартална аптечка  Grinning И Тантум верде взех, мерси на Катето, че сподели, че моят дребният не дава да му пръскам, а тези ги приема без проблем (и по много  Crazy)
Ние вече сложихме дръжките на кухнята и завършихме картината на малкия в детската. Почан да му се вижда края еееееееййййй  Grinning

# 198
Чудя се да се разправям ли.

Аз бих. Първо децата ни вече са големи и не е необходимо чак пък те да го преобуват - обаче трябва да инициират преобуването и да го наглеждат за 5 минути докато сам свърши тая работа. Второ за плуването как плащаш - на ходеиня или месечна такса? Ние така с приложните изкуства - никой не знае със сигурност взимат ли ги децата  Crazy, Калоян веднъж е казвал че е оцветявал листа с какичката, т.е. веднъж е ходил - е добре ама аз съм платила 18 лв за тая работа - не стига че 18/4 - 4,50 на занимание (подозирам че е веднъж седмично и че не е повече от 40 минути айде преко сили с воденето и взимането от групата да е час) не е реалистично за група от деца, но нейсе.

Хубав ден от нашия отбор.

bouquet

# 199
И ние сме така с Английския-питам я имахте ли агл- тя да! Какво учихте- еми нищо Shockedи аз незнам какъв е тоя англ- 20лв и нищо незнае, освен нещата който аз съм я научила.

# 200
И ние сме така с Английския-питам я имахте ли агл- тя да! Какво учихте- еми нищо Shockedи аз незнам какъв е тоя англ- 20лв и нищо незнае, освен нещата който аз съм я научила.

Мда, нещо като нашите танци, но при нас не взимат цяла такса, ако не е имало занимания.

Августинке, кога ще идвате?
Момичета, благодаря за пожеланията Heart Eyes
Ренка, стискам палци за търга Peace

Трябва да уча, а почвам много да се глезя, уж искам да уча, а не мога да започна Blush Глезотии...
На мен "депресацията" Mr. Green ми поотмина, защото не съм се задържала в къщи в последните дни. Т'ва му е майката Peace

# 201
Добрутро  Grinning
Кафе не черпим, щот не пием Mr. Green
Направо на въпроса, щото снощи забравих:
Дианка, честита ти обичка(чак сега му загря реотана  ooooh!). Къде ни се губиш, мислим те, да знаеш  Hug
Кате, само да оправим апартамента и идваме, че имаме работа там...и хем да се поразвеем малко  Flutter Сядай си на трите букви да четеш, тъй лесно диплома се не взима  Heart Eyes Ама много трудно с малко дете, беее, аз като знам как изтиках държавните изпити с дребен вкъщи  Tired
За заниманията-не знам, Деси, дали ще им полза да се разправяш, ама поне попитай защо така и докога...Да не си мислят, че не забелязваш  Peace
За заниманията в градините-винаги съм подозирала, че ще е така, за какво мислите ги ръсим тези сериозни пари за частната градина. Там е просто различно, казвам ви, много съм доволна. Няма занимавахте ли се или не...има си папка, в петък ти я оставят, виждаш точно какво е преподавано по езика, какви други занимания са имали, как се е справило твоето дете. Всяко дете си има такава индивидуална папка. А отделно ти дават точно отражение на това, което са конструирали(когато имат такива занимания-лодка, къща т.н.) с някакви отзиви за това как се е справило твоето дете. Провеждат им занимания по логика-примерно свържете двете еднакви обувки измежду 5-6 чифта, оцветете в еднакъв цвят майката и детето(пиле-кокошка примерно) измежду няколко двойки животни и така. Пак казвам-много съм доволна, нещата са на сериозна основа, не се претупват като в повечето държавни градини. Може би и фактът, че са 12 деца в група помага...
Айде, лек ден и днес всички болни да се оправят Hug

# 202
Августа, и при нас е така - обясняват ни какво са имали, а при всеки английски например, на таблото са изложили кои думи точно са учили и съответно картинките, които са оцветявали по темата. Ние нямаме твърда такса за месец, а плащаме за път - и танците, и английския са по 2,50 на път, заниманието е около половин час. Ако нямат, не плащаме. На края на всяка седмица прибираме всички творби - и рисунки, и от логически занимания, и ги складираме вкъщи в папки Mr. Green

Нещо напоследък ми се оплакват от поведението на Теа към едната учителката - държи се като към мен, т.е. прави се, че не чува, като й се говори. Не по време на заниманията, а въобще. Вече водихме два сериозни разговора, но файдата е почти нулева. А и аз все по-често губя търпение - направо побеснявам, като повторя едно нещо поне 5 пъти и реакция няма. Има ли при вас такъв период и как се справяте?

# 203
БиРенка,абе не ми приема паролата,що така newsm78Я ми я прати на лични,ако не те затруднявам!
Честита обичка на Дианка!  bouquetС кеф да си я носиш!

Момичета,имам страхотно притеснение и ще ви помоля да ми помогнете със съвет.Тази сутрин в градината на Данчо учителката ме привика да ми сподели,че Данчо бие децата от скоро време.Решила ,че е временно явление,но започнали да се оплакват родители ,дори вчера някоя майка влязла в занималнята да се разправя с Даката ShockedТази вечер мисля да го поразпитам,да разбера какво му е в душичката,но ме притеснява че нищо му няма,а просто е по-силен от другите и така показва надмощие.Мнго ми стана кофти да ви кажа.дали пък не се провалям с възпитанието,като постоянно ме избива нервата и му се карам ,но поне знам че не го бия,за да му давам личния си пример!
Помогнете ми,моля вие,как да процедирам!

# 204
................. А и аз все по-често губя търпение - направо побеснявам, като повторя едно нещо поне 5 пъти и реакция няма. Има ли при вас такъв период и как се справяте?
Аз започнах да се примирявам вече, че няма да е просто период Tired. Станислава философства повече  от мен, има си собствено мнение за всичко, когато не й харесва какво й казвам просто ме игнорира и като повторя 10 пъти, кресвам да ме чуят до Сарафово. А тя най спокойно ми казва: "Е добре деее, недей да викаш" Shocked И пак си прави как си знае Tired

Дидка, много неприятно, нямам много опит. По миналото лято Ава се спускаше да удря, но беше по малка и нещата се оправиха.Дали просто й мина, дали аз й повлиях... не знам. Поговорете, той вече е голямо момче, все ще ти даде с някакво обяснение Peace

Диана, въобще пък не мога да си те представя с обица на носа. Не съм предполагала, че си такава авантюристка Laughing

# 205
Ооо, Дидка, и ние го имаме този проблем. Онзи ден директорката ни каза: "Днес никое дете не се оплакало, ама то и смее ли" Embarassed Още първия ден въведе ред в групата-2 ухапани,3-4 издрани, още толкова бити  Shocked На втория ден директорката беше с "часовник" на ръката от нас. Опитала да му се скара и нашият й казал: "Недей да ми говориш, щото ще се оплача, че ме биеш" Wink
Ами как се справяме...много му говорим, определено има резултат. Въпреки всичко гореказано, вече е пръв любимец, всяка сутрин издирва директорката и скача на ръцете й, посрещат се и се изпращат с целувка и всички много го харесват, щото пък е много отворен и ги забавлява. И така-всеки ден на вратата му повтарям, че не трябва да удря децата, вечер след градина го питам днес дали случааааааайййййнннннноооо не е поступал някое детенце  Wink А за по-силен...нашият е шикалка, не е някой едър...Сърчицето му такова-петле  Laughing
За неотговарянето на Теа-и тук ще се впишем-ама ние винаги сме били така, това е е дно от нещата, които най-много ни вбесяват с баща му. И все пак напоследък има някаква промяна в положителна насока  Thinking
Точно като Ава прави, между другото-като кресна и ми отговаря: недей да крещиш, де  Close

# 206
Аз започнах да се примирявам вече, че няма да е просто период Tired. Станислава философства повече  от мен, има си собствено мнение за всичко, когато не й харесва какво й казвам просто ме игнорира и като повторя 10 пъти, кресвам да ме чуят до Сарафово. А тя най спокойно ми казва: "Е добре деее, недей да викаш" Shocked И пак си прави как си знае Tired

все едно слушам за моето дете. Това философстване и най-вече - споренето за елементарни неща ме побърква просто. Няма едно нещо, което да стане без клизма, извинявам се за израза, но е точно така. Говоря за наистина елементарни неща, като например да се преоблече веднага, защото се е поляла с нещо и най-малкото е мокра. Примерите са стотици, хиляди. Първият отговор винаги е "не", а често и вторият, третият, четвъртият... Колкото и да съм се заредила с търпение, на третото повикване, вече ме боли глава, причернява ми и крясвам. И преди това, и след това - първо обяснявам, после се опитвам да поощря с нещо, накрая започвам да заплашвам с наказания (моите са да не гледа Франклин или най-страшното - да си легне без приказка, което тя приема като страхотна обида и помни поне 5 дни). Но ефект, при всички случаи, няма. Едната й госпожа (собственичката на градината) успява с подхода към нея, но явно другата има моя успех. Много ми е неприятно да ми се оплачат, а аз просто да не мога да се справя. Определено нещо куца и въобще не знам как да се справя.

Дидка, не мога да дам съвет. Последното, което ми сервираха вчера е, че Теа и още едно момиче от групата"се бутали" - отначало на шега, борейки се за някаква играчка, трето момиче започнало да ги имитира и накрая станало някакво меле, в което Теа паднала, артистично надала вик и се направила на припаднала. Учителката (тази, която Теа не слуша), която изпуснала развръзката на ситуацията, защото в този момент изпращала едно дете, се побъркала, докато разбере, че Теа е ок. Карах се много на Теа - и за бутането, което може да е опасно, и за артистичните изяви. Сигурна съм обаче, че влезе през едното и излезе през другото ухо. Дано все пак е период, защото ако все така не се разбираме... не знам...

# 207
Абе то е ясно ,че отново са в пубертет.Тази сутрин Данчо ми каза,че му е омръзнало да му говоря какво трябва и какво не Shocked,и той чува само като кресна,а иначе е много чувствителна душа.Довечера ще чета в нашите деца,но ще трябва сериозно да сеи поговорим...и ще забраня на него и баща му да си играят груби игри.Голяма борба пада у дома,бой с възглавници и малкия се попикава да им се радва на агресивните игри Sick

# 208
Ха добър ден Simple Smile

Дидка, въобще не знам какво да те посъветвам - говорете си много с Данчо и виж по какъв начин можеш да му повлияеш, дано да е временно.

Мартеа, и Миша ги има такива моменти, аз съм забелязала, че най-добра работа върши като се врътна и не й обръщам внимание. Имам усещането, че се прави, че не чува просто защото така й е интересно - да й повтарям по сто пъти едно и също нещо. Затова вече го казвам два пъти, като не вдене, ставам и излизам от стаята. Тя доприпква при мен, целува ме, извинява се и го свършва.
Другото, което прилагам, е елементът на изненадата.  Laughing Тя в момента е във фаза "не искам, не искам, не искам" без дори да чуе какво трябва да направи. Вчера искаше да ходим до магазина за пуканки, аз й казвам да се облича, защото току-що беше станала от сън и ходеше само по блуза и голо дупе. Тя започва да повтаря, че не иска и аз й казах - Добре, айде тогава, ще ходим до магазина така, по голо дупе. Реакцията си заслужаваше да се заснеме. Детето занемя и стои и ме гледа потресено що за идея съм дала. Joy След като се отърси от шока, каза - аз отивам да си обуя панталон Laughing

Иначе Миша използва израза (със съответния нажален тон и плувнали в сълзи очи) - Как можа да ми се караш така? Laughing

# 209
Дидке и аз незнам какво да те посаветвам- обясни му ,че не е хубаво така и на него няма да му е приятно ако го удря някой,нещо такова.
Ники го дава хитрец- знае ,че нещо не трябва да се прави ,но го прави напук и знае ,че ще и се карам после ,но не и дреме.Лъже много-измизля си, че например я боли коремчето - значи няма да ходи на градина.А като и кажа ,че ще си остане в къщи веднага и минава.Абе ако може да мине метър да не ходи и е най- добре.

Общи условия

Активация на акаунт