Мами в Белгия - 7

• 27 303
  • 287
  •   1
Отговори
# 45
за сре6тата ,мъжът ми е на лекции  през week-end a и сме с 1 кола ,ако дотогава намеря някакъв друг на4ин ,6те пи6а
ако не на другата 6те доидем  Wink
приятен дъждовен week-end  bouquet (маи е време да ходим на уг  Laughing)

# 46
Имам въпрос, някои чувал ли е за концерта на Мистерия на българските гласове в БрЮксел през декември?

За срещата - с удоволствие бихме дошли,но сме планували бунгала в Ардените, нали има няколко дни почивни тогава. За следващата среща ще гледам да се класирам...

# 47
Здравейте отново!  Simple Smile

Благодаря на всички за отговорите, а на shakira   и за милите думи.  Heart Eyes
Аз обаче имам още питанки.  Joy Става дума за детските сокчета, пюрета и т.н. Дани е на 4 месеца и в БГ започнахме със сокчета - от ябълки и от моркови. В началото му ги правех аз, но после педиатърката каза за морковите специално, че не се знае колко са нитратни и т.н. и че е по-добре да се дават готови сокчета. Започнахме с HIPP и не сме имали проблеми. Тук обаче като дойдох, вече в 3 големи супермаркета не намирам пълната гама на  HIPP - има само по един-два вида сокче (плодови), а от моркови не съм видяла. Същото е и с други 2-3 фирми - едната е OLVARIT и пак има само 1-2 вида сокче за 4 месечни бебета. Да не би да се купуват в специализирани детски или други магазини тези неща или в аптеки? Или просто там където съм ходила да е нямало зареждане, което ме съмнява обаче, защото и в 3-те магазина беше същото. Вие какво давате и от къде ги купувате? Нямам претенции към марката, а към разнообразието, както и към моркова, които наистина ми трябва.  Blush Мерси на всички и усмихнат ден!   bouquet

# 48
кана ако прочетеш по-нагоре ще видиш как аз преди няколко страници ревях за асортимента на детските храни тук , който е трагичен в сравнение с това е което е в бг , олварит имат сокчета да за други не знам , ние се спасяваме като ходим или до германия или до холандия , това е положението в белгия Wink

# 49
Jeje,   ужас, направо съм потресена.  Joy Благодаря ти за инфото. Ами ние сме тук за няколко месеца (аз съм на лечение) и ще видя как ще го измислиме. Или и ние ще се вдигнеме с влака до Германия на пазар, че сме без колата тук, или ще моля свекърва ми да прати една чанта от БГ на първо време.  thumbsup

# 50
Аз исках да захраня Виктор  с пЮре чист морков, и ако преди 2 години намирах, сега вече и Олварит се покриха в Белгия, тоест няма я пълната гама. Бледина пък съвсем.  хипп са рядкост
Преди 2 седмици ние ходихме до Холандия и там
първо че има разнообразие , купих на Олварит ´чисти моркови и карфиол, кафяви бобчета с ябълка  Shocked, зелен боб, неща които тук не съм срещала. В Белгия от зеленчуковите за над 4 месеца има само градински заленчуци, спанак и морков+картоф. От плодовите намерих чиста ябълка, чист банан, чиста круша , от там насетне има много вариации
второ - в холандия е с около 14 цента на бурканче по евтино
Сокове още не съм давала, ще поизчакам с тях.. Олварит имат сокове :
Ябълка + круша, круша+кайсия, ябълка+къпини, тропически плодове, ябълка+портокал, летни плодове, горски плодове

Селото в което ходим ни е на няма 10 км от тук, много на близо. ходили сме и в по-големи градове, наистина си заслужава

Последна редакция: нд, 02 ное 2008, 16:36 от MariaF

# 51
Кана тук не се препоръ4ват сок4ета и води4ки от педиатрите, нито захранване преди навър6ване на 6 месеца ,аз не съм давала и о6те не давам ,предлагах наскоро ,но не ги пие и вода не пием о6те .Наистина тук асортимента на пурета е беден ,но на6та свикна на Блендина и сега ако и дам не6то НА Олварит (то и аз не ги харесвам)не ги яде ,въпрос на вкус  Simple Smile

Днес племенниците ми бяха в къ6ти направо стра6на какфония бе6е до сега  ,по 6 пъти лъскаха паркета с мокър парцал ,то бе6е реазместване на мебели ,маси ,то бе6е 4удо . Свалям 6апкам на многодетните маики ,но маи аз няма да съм една от тях ,поне на тоя етап  Simple Smile( станах разногледа  Laughing)

# 52
МариаФ от кой магазин пазарувате в Холандия - С1000 или ?

# 53
В селото Putte  Mr. Green пазарим от Spar, то ни е най-близо. Също за пЮрета от круидват

# 54
  • София
даа ,тук е доста бедно на пюрета.Ние ходим до Франция - в Аушан.
Иначе сок и аз не давам.

Мацки,утре сме намислила да ходим до Ахен - да го разгледаме.Бяхте споменали,че там купувате пюрета,каши и т.н.Бихте ли казали името на магазина,че съм го забравила,даже ако имате и адрес. Hug

# 55
Shakira,  предполагам, че е така (след 6 месеца), това са най-новите методи, другото е старата българска школа. Проблемът е, че веднага щом родих ме завъртяха нещата покрай мен и нямах никакво време за четене, т.е. доверих се единствено на педиатърката (груба грешка) и започнахме със сокчета. Тя искаше сега преди да заминеме да захранвам вече, но аз й казах, че ще изчакаме до 6 месеца.  Wink Питам ви сега не за друго, а защото ние ще сме тук ок. 5 месеца (може и с един месец прекъсване между тях) и когато Дани навърши 6 месеца, ще сме още тук. Но за сега спираме сокчетата при това положение и след 2 месеца пак. Simple Smile Предполагам няма да има проблем.

Сега за водата.  Simple Smile Вече не си спомням кой какво каза и кой кого нагруби, но помня много ясно как блонди беше учудена, че кристалин се препоръчва при толкова високо съдържание на Са и аз проверих, защото в думите й имаше логика, а пък срещу нея се нахвърлиха други мами.  И така, имам близка лекар, която ми каза, че в химичния състав на водата се гледат най-вече Na, Cl, Ca, pH и в по-малка степен F. За това аз се доверявам на това изискване и оттам следва, че водата на Нестле е най-подходяща. Сега да не вземете пак да се дърпате за глупости - написах го първо чисто информативно и второ, защото блонди  бе обругана несправедливо и обективността не ми даде да си премълча.  Wink Отново мерси на всички и лека вечер!  Heart Eyes

# 56

Мацки,утре сме намислила да ходим до Ахен - да го разгледаме.Бяхте споменали,че там купувате пюрета,каши и т.н.Бихте ли казали името на магазина,че съм го забравила,даже ако имате и адрес. Hug

ходихме в акен в кауфланд , адреса беше нещо Valser strasse 242 , написах го по памет че e в gps-a а той е в колата
добре че беше Блонди тогава да го даде , айде тя да не се сърди , нищо не се е случило  Wink
кана пишеш че си тук на лечение , няма да разпитвам какво е но дано всичко да мине добре и да се радваш на бебчо Peace

# 57
Jeje,   благодаря ти за думите.   Hug Не искам да обременявам този форум с моите препятствия, не е тайна, но не искам да притесня някой. Бориме се и за това приемам стискането на палци.   bouquet

блонди,   не се познаваме, но и аз съм много открит и прям човек и искам да ти кажа, че ми липсва твоето присъствие в тази тема.  Heart Eyes Който както иска да го разбира.

Хубав ден на всички желая!  Simple Smile

# 58
Не мисля, че е нужно да чета 5 години форума, за да опознавам който и да е. И тогава, както и сега, ще се възмутя от директни обиди и грозни епитети.  И понеже и аз съм директна, си го казвам ...
Но се и извиних ...  Peace

# 59
Хаиде на кафе  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт