Доминикана и Пунта Кана – отзиви?

• 162 273
  • 753
  •   1
Отговори
# 135
Манати парк е нещо като зоопарк, да, с делфинариум и др. Който ще плува с делфините, минава през дезинфекция, душове /делфините много лесно се разболяват/ и след това скача в басейна.
Играете си с делфините, след това един по един, делфините ви издърпват /хващате се за перките/ до брега, там те целуват и излизате.
Тези, които не плуват с делфините, се разполагат в амфитеатъра и гледат. Отделно има/ше и шоу преди това.
Друга екскурзия, свързана с плуване с делфини не са ни предлагали туроператорите /отдавна сме ходили, април 2005 г./.
Цитат
... направиха ни снимки, които на края на екскурзията се продаваха като етикет върху бутилка алкохол.
И ние имаме бутилка ром с етикет-снимка от Манати парк.

# 136
  • Варна
Илит аз съм ходила на такава екскурзия по средата на окена, но в Куба. Предполагам, че и в Доменикана е подобно. Заведоха ни с един катамаран, до едно място оградено като басейн където делфините са опитомени. Пускаха ни на групички по няколко човека и делфините ни целуваха, плуваха около нас, докосваха ни. Който искаше се хващаше за два делфина  плуваше заедно с тях. Много е приятно.

# 137
  • София
Анет, точно за такова нещо четох из форумите, но не знам още дали изобщо ще ни го предложат, иначе звучи разкошно. Но и с Манати парк ще се задоволим.

# 138
Манати парк е нещо като зоопарк, да, с делфинариум и др. Който ще плува с делфините, минава през дезинфекция, душове /делфините много лесно се разболяват/ и след това скача в басейна.
Играете си с делфините, след това един по един, делфините ви издърпват /хващате се за перките/ до брега, там те целуват и излизате.

Звучи божествено! Размечтах се Blush

# 139
Но и с Манати парк ще се задоволим.
В Манати парк се забавлявате по абсолютно същия начин с делфините. Разликата е, че сте в басейн, а не в естествена среда.

Шехина, и аз. Grinning

# 140
  • София
Всъщност аз и в двата варианта ще съм невероятно щастлива, тъй като ще ми е за 1 път да докосна делфин:) Отсега съм заредена с адреналин:) 
А някой от вас пътувал ли е с Томас Кук - чартър? Живо ме интересува дали сервират бира или друг алкохол, иначе ще трябва да си взимам някакви хапчета за дългия полет, мразя адски много да летя над вода по принцип, а толкова продължително досега не ми се е случвало:) 2 бири биха ми свършили идеална работа вместо приспивателно:)

И изобщо ако някой има полезен съвет или инфо ще съм много благодарна.  Hug

# 141
Letqla sam s Thomas Cook ot Germaniq, te bqha Condor, posle Thomas Cook, sega pak Condor  Crazy Servirat bira, da, no moje i da se plashta malko. Nie bqhme v Comfort Class i tam beshe bezplatno, no ne znam v Economy kak e.

# 142
  • София
Не знаех, че Т Кук и Кондор имат нещо общо newsm78 Благодаря за инфото , Татяна.

# 143
Illit , даже и да не предлагат безплатен алкохол,то поне ще предлагат платен такъв.

Водният парк е много добър, преди времем продаваха снимките в рамка,но сеге може да са ъпгрейднали услугата.   Laughing     Доколкото си спомням имаше и плуване с акули.

Намерих линка : http://www.oceanworldadventurepark.com/

# 144
  • София
Привет, завърнахме се вчера, беше божествено! Благодаря на всички за инфото, в крайна сметка от офертите за плуване с делфини избрахме това: http://www.dolphinislandpark.com/ и беше страхотно преживяване Peace

# 145
Добре дошла у дома  Hug. Ще чакам с нетърпение снимки и разказче ако може, разбира се когато имаш време Peace

# 146
  • DE
Повдигам темата с няколко актуални въпроса. Следващата седмица заминаваме за Иберостар Баваро в Пунта Кана с бебето, на 11 месеца. Не видях досега някой да е пътувал с дете, но всяка информация ще ми е от полза. Ясно е, че за него трябва да носим достатъчно памперси, бебешка храна, лекарства и козметика, но това, което ме притеснява най-много е водата. Той пие адаптирано мляко, яде и готови каши, а не мисля, че ще е възможно да помъкнем бебешка вода за 10 дена, просто няма да имаме място. Та, въпросът ми е има ли откъде да се купува бутилирана вода и става ли за малки деца? Хотелът ни е хубав, избрах го внимателно така, че да е подходящ за деца - http://www.iberostar.com/EN/Punta-Cana-hotels/Iberostar-Bavaro_3_61.html, отзивите за него са повече от добри, но ако някой е бил там, ще се радвам да сподели и тук как му се е сторило. Това ни е първата почивка със сина ни, честно казано нямам толкова притеснения за полета, колкото за часовата разлика, въпреки че в тази посока според мен се понася по-лесно, отколкото на изток. С мъжа ми сме били в Куба, страшно ни хареса, т.е. не се съмнявам, че Доминиканската република също ще ни допадне. А ако можем да покажем на детето делфинчета ще съм много щастлива, в Куба плувахме с тях, невероятно усещане...

# 147
Сиамка,

за водата не знам. В хотелите има бутилирана но дали става за деца, не мога да ти кажа. Край хотела ви има само други хотели, всички ол инклузив, не вярвам да има магазини за храна  Thinking

Иначе внимавайте много със слънцето, толкова малки деца по принцип не трябва да са на слънце, това важи още повече за тия ширини където слънцето е много по-силно. Само на сянка, само със шапка и с УВ-защитни дрехи. Препоръчвам ви да взимате и електролитен разтвор - гледам че си в Германия, ако искаш ще погледна как се казва този който аз купих скоро. Часовата разлика в обратната посока ще е по-проблематична, да.

# 148
  • София
Сиамка, относно водата не мога да кажа нещо различно от Татяна - в хотелите има бутилирана вода  ( и в стаите и в ресторантите), но и аз не знам дали е подходяща за деца. В нашия хотел имаше много малки деца - вкл. детски басейн  с флинстоун мотиви  и анимация - и това ме навежда на мисълта, че и водата е била подходяща.  В близост до хотела ни имаше мол, но нямаше хранителен магазин. Доминиканците страшно много обичат децата , така че предполагам , че ако имате нужда от нещо с удоволствие ще ви обслужат.

Желая ти приятна почивка, за мен това място е истински рай Peace  Ние нямахме никакви проблеми с часовата разлика, докато бяхме там. Усетихме я когато се прибрахме в България. 

# 149
  • DE
Благодаря за отзивите,  както казах, всяка информация ще ми е полезна   Hug Днес попаднах на мнението на една немкиня, отсядала в този хотел с 14-месечно детенце, пише, че водата ставала, в крайна сметка винаги мога да преварям бутилираната, стига да не е минерална...  Татяна, електролитен разтвор в случай на обезводняване ли? Ние другата седмица ще ходим при детския ни лекар, да ни направи пълен списък с необходими лекарства при подобно пътуване, но ще съм ти благодарна, ако ми напишеш марката на разтвора и откъде си го взела. За слънцето, нашето дете и без това все още спи по два пъти на ден и то само в леглото си, така че целодневно висене на плажа е изключено - до 10 и след 4, това позволява неговия режим, но при всички случаи ще бъдем много внимателни.
Надявам се да изкараме добре, много се вълнувам, тъй като това е първата ни "бебешка" почивка Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт