Доминикана и Пунта Кана – отзиви?

• 162 272
  • 753
  •   1
Отговори
# 150
Сиамка, няма да имате проблем с бутилираната вода, става за деца. И аз като теб се притеснявах, заради дъщеря ми.
Ние плажувахме доста, малката спеше от 12 до 16 ч.  в количката на сянка под палмите на пясъка, като охраната на плажа я наглеждаше, докато плуваме. Това ме подсети - вземете си очила за плуване, водата е доста солена и дразни неприятно очите.
Весело изкарване ви пожелавам! Simple Smile

# 151
Сиамка, Oralpädon се казва, прахообразен е, от аптеката. Взех го по препоръка на педиатъра при скорошната ни почивка в Турция. Освен това взехме, пак по негова препоръка, Фенистил гел с хидрокортизон, свещички Вомакур при повръщане, разбира се Парацетамол/Нурофен и Lacteol за чревно-стомашни проблеми, съдържал някакви ензими и бил много ефикасен, ноооо трябва да се захранява в хладилник  Thinking
Ваксина против Хепатит А предполагам че има детето?

# 152
  • DE
Дивиана, благодаря за успокоението, определено си отдъхнах, защото вече си представих как мъкнем освен всичко останало 10 литра бебешка вода Simple Smile

Tatjana
, ще имам предвид това, което си дала като медикаменти, а ваксина Хепатит А детето няма, само тези, които влизат в имунизационния календар - Инфанрикс Хекса и Превенар, т.е. Хепатит Б е вътре, но не и А. Аз също се бях сетила за това, но лекарката ни беше в отпуск последните 3 седмици, а не знам дали няма да е противопоказно да му се сложи толкова краткосрочно преди пътуването. Утре сутрин това ще е първата ни работа, да се обадим да попитаме, а може и направо да цъфнем пред вратата, въпреки че си представям какво ще е, след тази голяма пауза...

# 153
Сиамка, не съм 100% сигурна но доколкото си спомням, Хеп А трябва да се поставя 1 месец предварително. Нас ни я препоръчаха за БГ даже....смятай  Rolling Eyes

# 154
Здравейте!
Моля да ми помогнете с информация за Пунта Кана. Интересува ме кое е най-подходящото време за почивка там. Кой от месеците: октомври, ноември и декември е най-топъл и без валежи? Кой хотел бихте ми препоръчали за почивка? Моля и тези, които са резервирали от България да помогнат с информация: директно в хотела ли резервирахте или ползвахте туроператор? Как е по-изгодно? Колко излиза на човек почивката (7-10 нощувки) на ол инклузив+самолетен билет с вкл.летищни такси?
Извинявам се за многото въпроси  Embarassed
Предварително благодаря на всички!  bouquet

# 155
ние заминаваме началото на януари мисля,че е най-добър за сезона...само че с подробна информация за резервирането не мога да ти помогна  Sad тъй-като наш познат се е занимавал с тези неща.

# 156
  • DE
Като прясно завърнала се ще споделя впечатленията ми. Относно сезона, от ноември до края на март е ок, въпреки че по мое мнение и октомври също става, още повече, че тогава няма толкова хора. Престой под 10 дни според мен не си заслужава, защото трябва да се вземе предвид времето, което е необходимо за нагаждане към часовата разлика, най-добре е 2-3 седмици, стига човек да може да си го позволи, разбира се. Много е важно да имате хубава здравна застраховка, защото таксите са убийствени. Бебето ни вдигна висока температура, която не се повлия от лекарства и лекарят на хотелския комплекс ни изпрати на педиатър в местната клиника, където установиха че има ангина (доколкото разбрах с моя недъгав испански), дадоха му антибиотик и за това платихме около 500 $, а една немкиня ни се оплакваше, че за промивка на ухото я бяха таксували 400 $, така че трябва да сте подготвени. Друго, което ми направи впечатление е, че голяма част от персонала не говори почти английски. Ние почивахме в Иберостар, огромен комплекс от 3 хотела, освен хората на рецепцията, аниматорите и лекарите, които говореха добре английски (някои и немски), всичко останало беше трагично.
Що се отнася до цените, за 2 възрастни и бебе платихме през немски туроперaтор за 10 дни 2700 Евро, с директен полет Франкфурт-Пунта Кана, което за нас беше важно, защото заради детето не исках да се прекачваме. Погледнах обаче офертите в България, цените са около 30% поне по-високи, така че може би си струва да се види как се продава дестинацията в чужбина, наши приятели пътуваха от Лондон, самостоятелно резервираха хотела и полета, платили бяха даже по-малко от нас, въпрос на намиране на горещата оферта. Хотел аз избирам обикновено след като съм се консултирала с някой сайт за оценки като tripadvisor.com или holidaycheck.de, досега нямам фал, доволна съм и от Иберостар, но може би очаквах повече по отношение на обслужването. Като се замисля, май не бих се върнала в Доминиканската република, докато за Куба бих заминала отново веднага с огромно удоволствие.
Ако има нещо друго, което те интересува, ще се радвам да помогна.

# 157
  • Beyond the Frontiers
От тази година и Тез тур предлагат Доминикана http://www.teztour.bg/program.php?pid=14
Аз съм с две ръце за немските туроператори, но като сложим полета до Германия и ако евентуално се налагат там нощувки, не идвали пак същата цена, на която се предлага и от българските туроператори?

# 158
Има low-cost от париж или мадрид до там на доста изгордни цени.

# 159
От тази година и Тез тур предлагат Доминикана http://www.teztour.bg/program.php?pid=14
Аз съм с две ръце за немските туроператори, но като сложим полета до Германия и ако евентуално се налагат там нощувки, не идвали пак същата цена, на която се предлага и от българските туроператори?

Елку, ние миналата година го направихме с редовен полет до Франкфурт ( 2 или 3 пъти ги има на ден) и после след 2 часа имаше връзка за Пунта Кана с Кондор..
Следващия път за Карибите със сигурност ще пробвам през испанците, защото видях бая техни самолети на летището, а и ми изглежда още по-на път Испания от Германия за натам..

# 160
Здравейте  бихте ли препоръчали    туроператорска  фирма към която да се обърнем . Бих  искала  февруари   да заминем  за    Доминикана .Все още избирам   хотел ...,офертите  са най различни  ,не държа  да е АИ . Ще се радвам ако се  включат   ходилите       до   тази красива дестинация:)  bouquet

# 161
  • София
Ако имаш възможност не ползвай БГ туроператор. Виж офертите в Туи, Томас Кук, Некерман.. Зависи откъде ти е удобно да летиш. За февруари има доста изгодни оферти в Томас кук, но там се плаща само с английска кредитна карта онлайн. Иначе Туи имат представителства и в БГ Peace

# 162
Иначе Туи имат представителства и в БГ Peace
Да и продават на жестоки цени  Crazy
А това за английската карта не е вярно , зависи през кой Томас Кук резервираш

# 163
  • София
В какъв смисъл не е вярно и в какъв смисъл зависи:)) ПИтам, защото вече няколко пъти ангажираме приятели да платят с тяхна кредитна карта, защото не приема БГ карта. Английският сайт имам предвид, та ако има вариант да платим оттук би било страхотно.

# 164
Ние ходихме с Онтравел. Като изключим непредвидения престой в Мадрид от 17 часа, като до последно не ни казваха каква е реалната ситуацият, другото беше ОК.

Общи условия

Активация на акаунт