Доминикана и Пунта Кана – отзиви?

• 162 275
  • 753
  •   1
Отговори
# 645
Привет на всички пишещи и четящи тази страхотна тема!
От няколко дни Ви чета и се настройвам вече за почивка в Доминикана, ама вероятно ще стане за другата година, защото тази вече я букнахме за друга дестинация.
Чета постовете на Ива и.......няма по - добри пътеписи за този район! Според мен де!
Сега замислям възможно най-ранната организация за следващата година и ще Ви бъда безкрайно благодарна, ако ме посъветвате за начина на резервация на хотела, самолетни билети, трансфери, евентуални нощувки в Мадрид или Брюксел. Вероятно ще пътуваме 3-ма възрастни и особено се надявам Ива да даде някаква идея за пътуването и евентуално сапорт за престоя там.
Предполагам, че с нейна помощ ще прекараме 10-на прекрасни дни около м. Юни 2016г. в прекрасен хотел в Пунта Кана, да обиколим интересни местности и събития. Знам, че има много време дотогава, но ако има значение за по добро съотношение цена/качество сме готови да резервираме доста по-рано.
Очаквам съветите Ви!
А на всички с предстоящо пътуване, много, много и прекрасни моменти и изживявания!
И като се върнете, пишете, ей!

# 646
  • Stara Zagora, Bulgaria
Здравейте, В събота заминавам за Доминикана, ще бъдем в Баваро, хотел Осиденшъл, пакет пак през Пулмантур, надявам се да изкараме добре Simple Smile. Нямам време да изчета темата, надявам се утре да успея. Исках да попитам Ива за екскурзията до мястото с делфините, колко приблизително е цената, чувам различни цени и отделно се плащало за снимки. Дайте съвет и колко джобни долу горе ще трябват, може би вече е коментирано това Simple Smile.

# 647
Има 3 парка с делфини. Аз предпочитам този, защото е направен в морето. Всички са на една цена, максимум с по 5-10 долара разлика.

http://dolphinexplorer.com.do/

Има  няколко програми на различни цени. В плитък басей с погалване, танци, целувка на делфините е 109 долара, в по-дълбок басейн като освен изброените горе елементи, хващаш делфините за перките и плуваш с тях. Това е 149 долара. И най-скъпата е плюс всичко досега, два делфина изплуват под теб и те вдигат във въздуха. Разгледай ги. Този парк е голям и има и малка зоолгическа градина, има морски лъвове, чиято програма е включена в цената навсичко, има програма с папагали. За 45 долара можеш да влезеш и да се разхождаш из парка, който има и плаж и да гледаш програма с морски лъвове. Имат си автобус, който те взема от хотела и те връща.
Наистина не дават да се снима. Избираш си колкото снимки искаш иг и плащаш скъпо.

# 648
Най-хубавата зона като море,според мен е Баяибе, няма сравнение с Пунта Кана ,където е концентриран масовият туризъм и много хотели.
За сезоните,била съм през декември и все под чадъра стоях понеже не понасях яркото слънце и голямата жега,разликата със зимните температури е огромна,не бих повторила в този сезон.
Била съм през агуст и времето е идеaлно,28-29 градуса,леk ветрец,нито капка дъжд за две седмици,полупразни хотели .

Следващият път съм си харесала този хотел Catalonia Gran Dominicus който доста мои познати много хвалят,клиентелата,както из цялата зона на Баяибе е основно италианска,което е гаранция за красиви и стилни  подредби и отлична кухня.
Там пенсионерите прекарват зимните месеци спестявайки разходите за газ,ток и т.н.и ползват ол инкл. на хотелите на ниски цени.

Ива, екскурзиите които предлагаш имат ли включена някаква застраховка, ако нещо се случи , инцидент например, кой поема отговорността ?

# 649
 Туризмът тук е основно перо и затова държавата много строго го  е регламентирала. Екскурзиите се извършват под сериозен контрол, особено морските. Тур операторите по закон за със застраховки. Аз ползвам техните услуги.
 Е, ако те закарам до съседния плаж на разходка, няма застраховка Simple Smile
Времете е нещо много непредвидимо тук. Август, по принцип, се пука дърво и камък. Ние бягаме тогава. Зимата пък е по-хладна, по принцип.  Simple Smile Иначе всичко се случва, до късмет е.
Байаибе и на мен ми харесва, отделно, че и цените са по-приемливи там.

# 650
Поздрави!
Въпрос към Ива, кой период е най-добре за почивка в Пунта кана?
Тъй като ноември са малко по-ниски цените, добре ли е за почивка?
Като излязат офертите на Доминиканатурс за 2016г. ще изберем хотел и ако е възможно ще се консултираме с теб относно избора.
Как смяташ, дали ще е възможно да се включим в бюджет от 1100-1150 евро на човек пакетна цена от София до Пунта кана? Ще сме 4 възрастни и ни идва в повече по-голяма сума.
И, ако някой може да ми отговори дали някоя чужда агенция предлага пакетни оферти с повече от 7 нощувки, примерно 9 ? Има български, но при тях цените са много по-високи!
Съпоставям тези със 7 нощувки.
Може ли Scarlett83  да даде малко инфо за начина на резервация през коя агенция и каква крайна цена е направила за човек? Хотелът много ми хареса.
Ако някой може да ме насочи, ще съм благодарна!

# 651
Момичета благодая за информацията и специално на тел Ива. Тук получавам много полезна информация и съвети, а що се отнася до лятото тук хората ходим тогава , защот  bouquetо август е най-отпускарския сезон. Ще пиша , когато се върна  как е времето, но вие сте добре запознати

# 652
  • Sofia
Ние не сме ползвали агенция - хотелът резервирахме през Букинг (мъжът ми има някаква отстъпка за редовни клиенти), а билетите през Скайскенер за дългите полети от Франкфурт и Еър България до и от Франкфурт Simple Smile Желая на всички, на които предстои това пътешествие да се върнат така удовлетворени както и ние  Hug Още не ме е напуснало усещането и не мисля за други пътувания, съживявам със снимки и бачата! Поздрав - това слушахме на плажа пред хотела, имаше и уроци следобедите:
https://www.youtube.com/watch?v=-OxHFN7oyzQ

# 653
Ние се прибрахме нощес и бързам да се похваля  Heart Eyes  И този път  Доменикана и топлото гостоприемство на Ива ни очароваха.  Бяхме в Барсело Баваро Палас де Лукс, няма какво да кажа, без забележки.
И тази ваканция отново се наслаждавахме на уникалните плажове и топлото Карибско море, но отделихме време за нощен живот  Laughing  Ходихме на концерт на Андрея Бочели в Алтос де Чавон. Беше вълнуващо, защото се състоя в навечерието на Великден.  Друга забележителност, която непременно трябва да се посети е Коко Бонго. Един нов нощен клуб с богата вариететна програма, уникално шоу....абе луда работа, оставаш без дъх, много як купон....думите не стигат, трябва да се изживее Laughing  Горещо препоръчвам!
Наблизо до плажа Баваро има друг Макао, който обича сърф там е идеалното място за каране.
Може би е странно, че за една година се върнах два пъти на едно и също място, но ще кажа, че не е само заради природата, а и заради хората с които се запознах там. Благодарение на Ива и нейното семейство, всеки път преоткриваме нови неща, нова емоция. Със сигурност знам, че ще имаме нови срещи и нови емоции  Heart Eyes

# 654
Весиии, кога се върна, кога писа  Simple Smile
Радвам се, че сте се прибрали по живо и здраво и с хубави спомени!  Ще ви чакаме пак!  Simple Smile

# 655
Честити Великденски празници на всички!
Въпрос до "Vesselaa", може ли да ти пиша на лични, да дадеш малко разяснение относно резервацията чрез Pulman, нещо ме обърква тяхната тарифа? А ти май си доста наясно!
Ей, момичета, като разказвате за почивката си в Доминикана да знаете как Ви завиждам, че вече сте докоснали тази част от рая!
Няма връщане, живот и здраве догодина април, май сме там заедно с едни приятели.
Посъветвайте, как най-изгодно да направим резервация за хотел и полет!
Приемам всякакви предложения пакетни резервации, отделно полет и хотел и т.н.!

# 656
patuva6ta, пиши с каквото мога ще съм полезна.
Но един съвет от мен, април не ходете, вечерите са доста хладни  Mr. Green  Миналата година бях през юни и беше доста по топло от сега......Дните са топли, водата също, но пък валя почти всеки ден. Не че ми е пречило сутринта да ходя по мокрото, но си е друго като излезеш на терасата да видиш слънцето.........

дори дъгата изглежда различна там  Laughing

# 657
Твърде рано е да се гледат пакети за следващата година пролетта. Самите Пулман не са обявили цените си още. Сега се обявяват зимните пакети. За  сметка на това пък на 27 ми април тази година можеш да дойдеш за 540 евро от Мадрид за седмица тук  Simple Smile
Веси, това е рядък природен феномен и се нарича сън хало. Появява се при определени перести облаци, като светлината се пречупва през шестстенни ледени кристалчета точно под 22 градусов ъгъл. Не се вижда често.  Simple Smile

# 658
Zdraveite ,iskam i az da spodelia malko vpechatlenia ot Punta Cana.
Ot 2006 pochti ne sme propuskali pochivka v Punta Cana,vinagi otsiadame v Paradisus Punta Cana.
Oshte ot parvoto ni pristigane vinagi sa ni posreshtali Bulgari ( mesna firma sas sobstvenici Bulgari).
Kato cialo hotelat v koito pochti vinagi otsiadame e malko starichak no e s mnogo dobro nivo na obslujvane y hrana.Posetili sme pochti vsichki exkurzii koito se predlagat y nai-ocharovani sme ot Saona,vseki pat ya poseshtavame s goliamo udovolstvie.
Ilian (edin ot sobstvenicite na tur Firmata) veche ni se chudi zashto tolkova darjim na tazi exkurzia  Simple Smile .
za nas tia si ni e kato tradicia.
Naistina nezabravimo miasto,sled vsiako zaminavane ot tam zapochvame da kroim planove kog da se varnem .

# 659
  • Във въображаемия ми свят
Здравейте,

С голям интерес от известно време чета темата за Доминиканска Република. Наистина е много полезна и приятна за потребителите, интересуващи се от тази екзотична дестинация.
Обмислям в края на тази или вероятно началото на другата година екзотична почивка. Да си призная първоначалното ми желание беше насочено в друга посока, но впоследствие се промени.
Сестра ми живее в САЩ и идеята е да се срещнем някъде, но да не е близо до Европа. Миналата година за Коледа бяха в Пунта Кана и останаха много доволни.
За момента ме интересуват само самолетните билети, бихте ли ме насочили къде да гледам? Предпочитам полетите да са през Мадрид или Париж, с възможност за престой два или три дни.

Благодаря ви предварително!
P.S. Може и на лични да ми пишете, за да не ангажирам всички останали.
  bouquet  bouquet  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт