Бебчета сладки и игриви правят ЮЛСКИТЕ мами щастливи (тема 29)

• 10 594
  • 290
  •   1
Отговори
# 270
по-скоро си упражнява мускулите на корема и врата. Не го оставяй седнал...още доста време. Аз никога не съм подпирала голямата си дъщеря - сама започна да сяда около 6 месеца.

# 271
Върнахме се от докторите - Ния е 5,620 (което е +400гр за 20 дни - последната консултация ни беше на 11/10), 60.5см (не знам дали преди беше 57 или 58 (трябва да проверя). Отидох във Вита, а не при личната, че днес при личната е лудница. Та според докито ще трябва да капя капки в нослето на госпожицата, да пия лактогенни чайове, но да не давам АМ. Все пак има още 10 дни до стандартната консултация, а й малката се е източила. С една дума ОК е:)
При кожния ситуацията е следната - обривът не е от храна. Най-вероятно насекомо или козметика (използвах козметиката на майка ми за тяло, но можело и от паяк да е). Та значи пак съм на диета, витамин С и едно мазило (Хедра каза, че мазилата били ОК). Така, че и аз съм на 6
Ния сега ми бръмчи на главата със запенена уста  Heart Eyes

Пухтулка, сетих се още една възможна причина - да не да й никнат зъби. Четох, че при никненето на зъби се подсичат.

Напълно спокойна съм - била е 56см (сега си проверих в постовете Wink. Детето си расте нормално. Някой да е ползвал Garasone Collyr? Това й изписаха за носа, а пък май намирам инфо, че е за очи  newsm78

Последна редакция: пн, 03 ное 2008, 17:08 от Джоли

# 272
  • София
Привет и от мен Hug Днес бяхме на консултация Бобо беше убоден Sad, но понесе геройски и се утрепа от сън - цял ден в Южния, скри ми шапката, още спи. Последно е ял в 12 Shocked Ще се пръсна! Пораснал е с 2 см. и е наддал 600 гр. Лекарката ме пита дали и Ники е бил така едричък, като й казах, че той на 2 месеца е бил почти 7 кила, щях да й докарам удар hahaha
Иначе засега е спокойно положението след ваксината, но да видим довечера.

Пухтулка, струва ми се, че ти писа наскоро нещо за сокчета и захранване. Ако не съм в грешка, мисли и в тази насока - бебешката реакция на храна, която не им понася, много често се изразява именно в обрив по дупето.

Честито на празнуващите! Агата, от теб чакам подробен разказ за пътуването с бебе, че и аз се навих нещо Grinning Унгария ми е супер любима страна Hug Бобо е направен точно след пътуване в Унгария Blush Всъщност, тия дни Mr. Green

Маякуб, можеш да му докараш гръбначно изкривяване, за малките бебета е много вредно да седят Naughty

# 273
ок, няма да го оставям седнал, колкото и да му харесва  Peace

# 274
Джоли, в лекарствения справочник пише, че Гаразон е комбиниран препарат- антибиотик и кортикостероид. - гентамицин и бетаметазон.  Препаратът наистина е очен, което не пречи да се капе и в нос. Друг е въпроса при такива коментари на потенциални  алергени да се капе на толкова малко бебенце гентамицин в носа... то Кс е с противовъзпалителен, противоалергичен и съдосвиващ ефект, ама...ти си преценяваш.  Аз лично такова нещо в носа на мое дете не бих капала, с една дума.

# 275
  • София
Белинда, писах ама само дотам  Peace Още нищо не съм почнала и по съвет ще изчакам още месец, за да свикне добре с АМ. Затова засега като първа реакция ще сменя памперсите и ако няма резултат отивам при док.

10х на всички за бързите мнения и съвети  Hug

Ади днес "става" на годинка  Heart Eyes

Последна редакция: пн, 03 ное 2008, 17:58 от puhtulka

# 276
Джоли, в лекарствения справочник пише, че Гаразон е комбиниран препарат- антибиотик и кортикостероид. - гентамицин и бетаметазон.  Препаратът наистина е очен, което не пречи да се капе и в нос. Друг е въпроса при такива коментари на потенциални  алергени да се капе на толкова малко бебенце гентамицин в носа... то Кс е с противовъзпалителен, противоалергичен и съдосвиващ ефект, ама...ти си преценяваш.  Аз лично такова нещо в носа на мое дете не бих капала, с една дума.

Ра, мерси - лекарката като казваше какво изписва, ми обясни, че има мноого малко гентамицин. Почти се водело без антибиотик. Каза ми, че ако не помогнело тогава Виброцил. Връзва ли се?  newsm78
Като се замисля - сега й взеха секрет от носа (отново  Tired), който ще излезе в сряда. Дали да не изчакам до тогава с лекарствата?

# 277
  • София
Уф, засега сме много добре, стиснете палци! Събуди се, насука се като едно прасенце, повърна порядъчно и сега гука сладко на гимнастиката Heart Eyes Забравих да напиша, че този път му сложиха компрес риванол на убоденото. Възможно ли е нещо толкова елементарно да повлияе така сериозно на реакцията му? Предния път се скъса от рев Confused

# 278
Хихи, Анна вчера стана на годинка Laughing

Амаринова, ето го:

Днес отивам до болницата да си взема дубликат на болничния лист, че стария ми го затриха от работата, спирам на една бензиностанция вече на дълбока резерва и се оказва, че не мога да си отворя вратичката на резервоара. След голямо напъване от мен и от един мъж, който искаше да ми погоне да се отвори - уви, нищо не стана. Повиках мъжа ми и той оправи нещата без да ми я чупи. 

Кой питаше за Пентаксима - Анна няма ни един прием още.

Честити месечинки Hug

# 279
Благодаря на всички за честитките !!! Нип     bouquet
Изпратили са ми мейл от сп. 9 месеца с датите и темите на лекциите. Ще копирам тук тези за София, че ми се сториха някои от тях интересни

А ето и програмата за С “9 месеца” на училище през ноември:

София
04. 11. 2008 г. – 10.00 ч. в Тайгър Степ (ЦУМ) – Д-р Галина Попова, детски невролог ще представи темата “Нервно-психично развитие на бебето от 0 до 12 месеца.”
06. 11. 2008 г. – 10.00 ч. в Тайгър Степ (ЦУМ) – Д-р Милка Жижанова-Милушева, диетолог, експерт в списание “9 месеца” ще представи темата “Хранене през бременността и през периода на кърмене.”
11. 11. 2008 г. – 10.00 ч. в Тайгър Степ (ЦУМ) – Елена Василева, акушерка, Училище за бъдещи майки “МА-МА”, ще представи темата “Подготовка на дома за бебето. Задължителни и препоръчителни покупки.”
13. 11. 2008 г. – 10.00 ч. в Тайгър Степ (ЦУМ) – Емилия Казълова, акушерка, Училище за бъдещи майки и татковци “Аз, Ти, То”, София, ще представи темата “Всичко за безпроблемното кърмене.”
18. 11. 2008 г. – 10.00 ч. в Тайгър Степ (ЦУМ) – Елена Василева, акушерка, Училище за бъдещи майки “МА-МА”, София ще представи темата “Масаж и обличане на бебето.”
20. 11. 2008 г. – 10.00 ч. в Тайгър Степ (ЦУМ) – Д-р Татяна Ралчева, педиатър, Национално сдружение на педиатрите специалисти от извънболничната помощ ще представи темата “Хранене и захранване на кърмачето.”
25. 11. 2008 г. – 10.00 ч. в Тайгър Степ (ЦУМ) – Д-р Веселин Илиев, детски дерматолог, Медицински и козметичен център, София ще представи темата “Най-чести кожни проблеми при кърмачето. Атопичен дерматит.”
27. 11. 2008 г. – 10.00 ч. в Тайгър Степ (ЦУМ) – Д-р Клара Балджиева, председател на Националното сдружение на педиатрите специалисти от извънболничната помощ, ще представи темата “Спешни състояния при новороденото или какво да правим до идването на лекаря.”

# 280
Момичета от Западните райони, времето е чудесно, нали ще се видим тази седмица на "бебешка-гурме" среща  Mr. Green в Западен парк?
Ако има желаещи, да пуснем тема в Календар Simple Smile

# 281
Белинда, стискаме така да си остане Hug

Дуци, аз питах. Мерси  Simple Smile

# 282
Сега погледнах, че виброцилът е пак комбинация на антибиотик - неомицин, с антихистаминов препарат в случая. Щом са взели секрет, резултатът е най-добият гид за действие. Досега взимали ли са, имало ли е изолирани микроби? Ако знаеш лабораторията, в която е даден, при умерена доза нахалство по телефона биха ти казали още след 24 часа дали има растеж. Ако няма, за какво е антибиотика? Ако е много сериозно положението, наистина може да се почне антибиотик на сляпо, не знам как е във случая. При вирус кортикострероидът само ще подтисне локалната имунна реакция.Ще има известно облекчение, но като не се бориш с вируса, после той само се размножава и размножава.
Агата, мерси за честитката за наспиването. Дай Боже всекиму.

# 283
Момичета от Западните райони.....
Значи вече натам те влече Crossing Arms

# 284
Джоли, странно, че са й взели секрет и са й изписали антибиотични капки едновременно с това newsm78 Защото секретът се взима, за да се види дали има растеж на патогенни микрооргамизми и в такъв случай се пуска антибиограма, за да се види на кой антибиотик е чувствителна при конкретното заболяване. А така все едно се стреля на сляпо и може да е съвсем безполезно.
Според мен това е оправдано при някои тежки ситуации, когато е необходимо спешно да се вземат мерки.

Общи условия

Активация на акаунт