Отговори
# 135
Ех, Онче-бонче, и да му се ядосваш и да не му се ядосваш - мъж, като мъж  Wink  Горе главата, всички сме на тоя хал (е, сигурно има изключения, но те са малко на брой)  Hug

Коледа е прекрасен празник, очаквам с нетърпения първата Коледа на Боби вкъщи, ще го обсипя с подаръци - незнам какви, защото той май всичко си има, ама трябва да го зарадвам. Ние с татито му винаги си подаряваме по няколко неща за всеки празник - така радостта е по-голяма, а ще бъде грехота, ако на Боби подарим само по един - така, че голямо подаряване ще падне  Wink

Хриси-писи, дожаля ми за малкия Мечо пух  Cry Не искам пък нашите малки съкровища да страдат и да го боли.

Вени-б, Акварел, горенаписаното се отнася и за вашите слънчица - хайде всичко лошо да минава и да се радваме с пълна сила на последното хубаво време, преди най-романтичната и изпълнена с любов Коледа, която и предстои  Hug

Ева-Мери, за свекита да не говорим, че моята обира точките.
Направо се родих, от както си тръгна, а беше тук уж да помага Peace

Ясмина, какво става с Невенка?

# 136
ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ НА ДАНИ, ОЛИВИЯ И ПАВЛИНА   bouquet   bouquet   bouquet

# 137
Привет мамчета! Цял ден го пиша това, ей сега сколасах. Blush
Честити месечинки на Дани, Поли и Оливия!!!

Ончето, здравей! На въпросите ти - след 6-и месец почнах да давам месно - пилешко и пуешко. Не съм давала желтък все още, нещо не ми вдъхва доверие. Не съм питала педито, но ще го питам. Simple Smile
Доли, и Лидия така се опитва да си пипа краката. Не съм се замисляла дали е вредно, просто ми се струва неудобно! newsm78
Хелън, мила и ние сме ужас с това спане! Тая нощ пак бяхме будни! #Crazy
Иване, ние също се возим седнали в количката, ама като сме МРЪН сме МРЪН!
Тодоранче, тия йогурти какви са? Със АМ ли? newsm78
Милена1976, много е сладка Мимето! чудна е! Grinning
Тединка, мила имаш още една сродна мама!! И мен ме терзаят такива въпроси - Лидия просто НЕ стои не едно място, отсега знам диагнозата - хиперактивно дете... Даже бабите ме обвинямват, че била глезена. Кога съм я разглезила пък? #Crazy Имаме режим, но сме адски енергични, активни, мрънливи. Crossing Arms ooooh! #Crazy
Аквариелче, това което ми описваш е и при нас ситуацията. ВЕЧЕ нямам сили! Биби ползваме само за сън. Без тях не заспива. #Crazy
 Стискам палци Габи да е добре! Praynig
Алокация,  Hug
Хелън, благодаря ти за мнението за проходилките. За мен беше полезно. Peace
Анилинда, със сигурност ще има Коледни подаръци, ама още не съм мислила какви.
Верчо, бях питала в кърмаческия - можеш да приготвиш пюрето от предната вечер и да го дадеш на следващия без проблем. Peace
Аквариелче, браво че сте добре. Искам и аз такова вълшебно лекарство. Вече едвам се търпи. Tired
Емма, аз съм давала обикновено зеленчуците с 2 дневна пауза. Примерно 2-3 дена въвеждам тиквата, после нещо друго. Даже въведох грах за 1 ден, беба хареса 1 пюре на Нестле - морков и грах и го изяде цялото. Води се по детето, Ема. Само това мога да кажа от ЦЯЛОТО четен дето изчетох по въпроса. Mr. Green
Дидимора и ние си търкаме очичките като ни се спи. Simple Smile
Кокетка, леле и ние спим само на ръце! Ужас! Shocked
Голди, защо пък е толкова ценна тая попара? newsm78 Освен сиренцето друго не виждам! А мамите вие пасирате ли я, как я давате? newsm78
Леле, ние много сме изостанали! Не правим боц, не сочим с поглед, не казваме чао!! Почвам да инструктирам! Whistling
И аз съм от кърмещите без цикъл!

Коледата и аз я обожавам! Нямам търпение да запразваме! Mr. Green Heart Eyes Laughing Ние напоследък не купуваме елхи, а само клончета навсякъде и порядъчно количество играчки. Много красиво става! Mr. Green

Д ави се похваля, че си взехме най-сетне бейбифон! Много съм доволна, просто се родихме. Досега само слухтяхме дали не се е събудила, а сега мога да хвана в зародиш някое събуждане и да спестя дундуркане от 30-40 минути! ooooh! Mr. Green

# 138
Здравейте мами.
Иветка е малко по-добре.
Както някой мами са писали,само това,че мъжо беше буден и до мен докато заспи детето ми е кураж.Когато видях термометъра с 39 отчело,щях да полудея  Shocked  Crazy .Изпаднах в паника.Идваше ми да плача с глас.
Моя почива през седмицата с цел да може да ни придружава по ДК или други места,на който имам работа.Или му оставям детето.
Няма какво да ги оправдае тия мъже.
ДА ходят на работа,но не е като да мислиш и гледаш дете.
Срещат се с хора ,разговарят,майтапят се.А ние.
Все грижи около детето.
Не са прави когато казват необмислени реплики  Naughty

Водихме я пак на лекар и тя веднага антибиотик изписа,но няма да й давам.Веднъж пак така беше настинала и се оправи само със сироп,капки,витамин Ц,Калпол.
А и на 2 пъти засичам педи че си противоречи на думите си . #2gunfire

Лека вечер

Ще ставам,,че малката се събуди

# 139
Моля ви ето ви един бърз въпросник от мен за сверка! Mr. Green Mr. Green

1. Давате ли жълтък?

2. Ако няма бебчо зъби още, нервен ли, по-различно от обичайното? Буди ли се често?

3. Въвели ли сте сирене вече и какво?

# 140
Здравейте, от време на време ви попрочитам, все интересни за нас неща . Ние сме на 6 месеца, по принцип от майчетата, но нема време за форум напоследък и понеже въпросите които ме вълнуват намирам при вас гостувам понякога.
  Hug

# 141
ЛУРДЕРС, не съм въвела жълтъка. Доки каза да мине успешно сондажа на очнцето на 14.11 и след това според Боби ще мислим кога точно ще започнем.

Боби беше доста нервен преди да избият зъбките и преди първото и преди второ зъбче имаше няколко невъзможни дни.

Сирене не съм въвела, но знам, че в началото трябва да го изкисваш с вода преди да го дадеш на детето - това е за сега - скромно, но от сърце Wink

# 142
  • Стара Загора
Набързо включване и от мен по темите...

1. аз също още нямам цикъл, ама и не бързам за него, взе да ми харесва така Mr. Green
2. глутена го въведох преди 2 седмици с една коричка хляб, а от мин. седмица ядем и пилешко. Между другото аз вземам царевично нишесте с което правя кисел чат-пат(за мамите не давали още глутен), става доста добре, макар че мойто диване не иска да го яде когато е с мляко Shocked
3. Ева мери, при нас коларгола не помогна особено, само дето носа й беше станал кафяв и приличаше на някое цигане. Аз капех вит. С, Стеримар и няколко пъти лайка с мед, а накрая и разтвор на клеева тинктура(рецептите четох от онзи хомеопата в "часът на мама"), ама честно казано явно като му дойде времето тогава спряха сополките. Пробвай да я подържиш 5-10 мин в банята като има пара, аз влизах направо с нея под душа, при нас много помагаше за да изтекат секретите и да изчистим нослето преди сън.
4. За Коледа...аз също много я обичам. Направо ме е срам да кажа обаче, че вкъщи не съм украсявала от години, 2 години подред украсата ми се състои от една червена покривка с Дядо Мразовци Embarassed ама то като все работим на Коледа. Тази година възнамерявам това да се промени и заради малката(а и заради нас си) да ви вземем елха и другите му там работи и да празнуваме вкъщи. За подаръците под елхата - задължително най-големия ще е за Поли Simple Smile, предполагам някаква играчка...

Между другото последно знам, че гранофорин можеше да се купи от ветеринарните аптеки, но не съм сигурна дали все още е така.

Отивам да се хоризонтирам, лека и мека от нас  Heart Eyes

П.С.
Честити месечинки и бързо оздравяване на всички болни малчовци!

Лурдес, аз жълтък и сирене още не давам, може би другия или по-другия месец, ще видим. Зъби ние нямаме още, но си е доста кисела напоследък, да не говоря пък че ръфа де каквото свари и пуща лиги навсякъде, а вечер ми се буди най-малко по 5-6пъти.

Щях да пиша още нещо ама ми изфиряса от главата, а и едно чудовище се дере от спалнята ooooh!

А-ааа, за пюретата, аз обикновено правя за 2 дни, по съвет на t_ilieva  започнах за го затварям докато е горещо и да обръщам бурканчето и то се вакумира, после в хладилника, случвало се е и на 3я ден да давам, но 1-2 пъти, като цяло избягвам след толкова дълго....

Последна редакция: вт, 04 ное 2008, 23:17 от musito

# 143
И аз уж мислех по бързата процедура да мина, ама нъцки- тоя нет все ме прецаква.  #Cussing out
Хелън, аз твоя дофтор шъ го оборя дет си мисли такива ми ти работи за проходилките...  Mr. Green Всяко дете има собствен темп на развитие и не може нещо си там да го забави или забърза, пък било то и проходилка.  Peace Имам живо доказателство - Laughing Теодор- от 6м. до 8м. беше в паяк; от 8 до 10м. пълзеше и на 10м. и 10 дни проходи.  Wink Аз съм за проходилките, но точно обратно на общоприетото мнение по-късно да се слагат децата в тях, т.к. вероятността от падания и травми е по-голяма, ако детето е по-голямо, защото тогава то е по-тежко и по-силно и с лекота може да се обърне барабар с паяка. ... егати дългото изречение  Embarassed дали ме сфанахте какво исках да кажа... newsm78
Ончето, споко бе душа все пак е направил не малко мъжо.  Peace Моят дори незнае как се слага памперс, тъй че детето в такъв случай щеше да чака да се прибере майка му.  Laughing И нощно време нищо не разбира от моето бодърстване като се случи, че той спи в другата стая с Теди. И наистина прави са мамите- при първото дете е бъкано с проблеми, а след второто всичко си идва на мястото. Все едно някак си улягат тия мъже, че и ние покрай тях.  Wink  Peace
За Коледните празници у дома украсяваме с Теди. Заложили сме на изкуствените елхи заради удобството, което осигуряват откъм време, пари, чистота и най-вече, че аз не се чувствам комфортно да гледам в дома си отсечено дръвче.  no Украсяваме две елхички-една за детската и една в коридора. А в стаите навсякъде окичваме с гирлянди, играчки, лампички, изпръскваме1-2 спрея по прозорците и т.н..... Подаръци ще има, но ми е рано да мисля още какви ще са.    Thinking
Цикъл нямам, ама хич не ми и трябва.   Stop Laughing
Е не, а пък Стефан все се опитва да ми хване пръста и да го налапа, като му правя боцCrazy Чао пък като го уча да прави един-два пъти ми прасна тупаник по ръката... Абе с две думи - до под кривата круша сме.  Joy Joy
Жълтък не съм давала още, но може би тия дни ще започна.
Месо въведох май почти всичко- взех по едно бурканче пилешко, пуешко, телешко, заешко и през два дни ги въвеждах- горе долу добре ги прие диването.  Grinning
...май имаше и още нещо, ама като ми се спи... smile3507
Айде дълга и поспалива нощ!  smile3524

Пфууу забравих да ви кажа за есенната сесия на бебчетата- ВСИЧКИ СА МНОГО СЛАДКИ!!! И мен яко ме запалихте да грабна малкия зверунгел, да го плясна на една полянка обсипана с листа и да го нафотам преди да ги е изял всичките.  Joy

Последна редакция: вт, 04 ное 2008, 23:39 от hiksita

# 144
Мерси за линковете с играчките Hug Мале колко красиви неща имааа Heart Eyes Само на Халите ли има такъв магазин? newsm78 Много ми е неудобно там ама ще отскоча...

Ние след Хепатитната ваксина си къпахме Ава. Нямаше грижи Peace

Днес извадихме бънджито, че малката вече полудява от кеф и все иска да скача. Сега седя много малко, че беше уморена, но май доста й хареса.

И аз съм без цикъл, но също кърмя често. Практически нямаме хранене без кърмене все още.

Акварел, за зъбките какво имаш предвид да гледам отпред, а не от вътрешната страна? Отпред, а не отдолу ли? Щото на Ава там - отпред - е зверски надуто Shocked

От трикчетата ние правим боц, даваме 5, имитираме бръм. Понякога просто не е в настроение и не ги прави, но повечето пъти става номера Mr. Green Сега се учим на чао (почти имаме успех) и браво. Откакто се е понаучила да стои права не ще нищо друго да прави, лудница #Crazy

Хриси, цунки на Марти Heart Eyes

# 145
Верчо все се каня да ти кажа че Ава е страхотна на аватара ти  Heart Eyes

Да точно там, аз гледах  отдолу на горния венец, и си викам " то няма и наченки за зъбчета", а то се гледало като и надигнеш горната устничка, под нея, е там е супер надуто и на нас, направо се вижда очертанията на зъбчетата  Crazy

Дидсън разгледах ти албума, страшно ми хареса! Калинка е много чаровна, особенно сред листата  Heart Eyes

# 146
Акварел, мерси за комплимента за аватара Hug Зъбките ни са точно както ги описваш... значи да чакаме зъбчета Grinning

# 147

Виждам интересна тема сте подхванали....аз също обичам Коледа, миналата година ме беше подгонило коледното настроение от септември и направо бях побъркала колежката си на работа, всеки ден за това говорех, беше ми много....празнично!!! А тази година...... Rolling Eyesнищо подобно! ако не беше Самуил даже щях да искам да я прескоча. Искам тази Коледа да си празнуваме тримата, тук във Варна, а не да обикаляме като хамави по пътищата между Ямбол и Сз, да се чудим на кого да угодим, да сме на места на които не искам да съм, да не празнувам така както аз си искам.....мислите ли, че не съм права?  Вярно, че е семеен празник, но и ние вече сме си семейство вече, нали? Подаръци-то се знае че ще има, още не знам какви обаче.
 Снощи бяхме с приятели на пицария и Самуил се държа мъжката, толкова послушен не е бил даже и в къщи, изпя си всичките "песни" които знае, показа на колко малки парченца може да се накъса една салфетка, овърша масата ......А през нощта....за тези, които се интересуват ще кажа, че се събуди в 2:06, в 3:20, в 4:30, в 6, в 6:20, в 6:40, в 7.....
 Мен пък от вчера много ме боли лявото ухо, вътре има нещо като подутина и ужасно много боли......и на всичкото отгоре съм толкова спъната, че направо ми иде сама да се ударя, просто не можете да си представите как и с двата крака и ръце съм в Кръжока "ръцете и краката ми пречат ЯКАТА"......постоянно се удрям, спъвам, дера, прищипвам........целите ми крака, ама целите са в сининни, ръцете ми са надрани...ужас бе, със сигурност съм нямала прощъпулник!!!
  Честит празник на Филип на Стефинка, Живко на Роска_пс, Константин на ВаняМ(къде се дяна тая жена бе?), Лидия на Лурдес, Боян на Ваняиван и Цвета на Бъни!!!!

# 148
  • Бургас
Добро утро!
Лурдес, не знам защо е толкоз важна тая попара newsm78 Педи всеки път ми мрънка, че трябва да е в менюто, ама като не иска детето какво да го направя Tired Между другото, явно си имат вкусови предпочитания децата. И се чудя защо трябва да я насилвам да яде нещо, което не и харесва. Аз също не обичам попара, гадна ми е дори на вид Embarassed А Илчо може да закусва това всеки ден, въпрос на вкус явно.
Жълтък ще давам доста по-нататък.
Дима беше нервна без причина известно време, напоследък е спокойна, не се буди нощем, но зъбите никакви ги няма.
Сирене слагах в неуспешните си опити с попарата и сега понякога слагам в зеленчуковото пюре. Слагам от това, което купуваме за нас, само го обезсолявам; ние купуваме овче на "Маджаров". Не съм се интересувала дали не е по-тежко за бебета от кравето, но така или иначе давам минимални количества и едва ли ще е проблем. Все пак май трябва да питам и евентуално да започна да купувам краве поне за Дима Thinking
Ние още сме със жестока хрема. Давам Стодал, капя Виброцил, но не виждам особен ефект Sad Направо и разраних нослето от толкова бърсане и почистване ooooh!

# 149
Днес сме по доре  Hug Пловдивчанкииии ще идвате ли в градската?

Общи условия

Активация на акаунт