Отговори
# 150
  • Варна
Vanyivan Невена продължава да ака по рядко,не е вирус, не е алергия. Предполага се, че е нещо като "пренастройване" на храносмилателната система, а може и да има връзка с това, че дълго време акаше през 5 дни. Нямаме повод за притеснения засега, но трябва да отлагаме захранването. Давам й освен хомеопатичното и Ентеросан. Иначе детенцето си е ОК, весела и спокойна.  Ще я видим тая работа  Thinking

Благодаря ти, че ни мислиш  Hug  Hug  Hug

# 151
  Вени, за колко часа иде реч? Ако е по-топло може и да се материализираме там, но не знам , че чавето още е болно.

Та за него - за малко да направи отит, моля ви св  Shocked Затова пием Аугментин, капем капки и други илачи взимаме и снощи дереджето беше мааааалко по-добре.

ЗА въпросите:
Сирене - от време на време давам, но не в попара, че не я харесва, а с бисквитки.
За Рождество - любим мой празник, ама нямам възможност сега да ви се обяснявам, ще се включа маалко по-лейтър.

# 152
  • Пловдив
Вени, Любина още не е оздравяла съвсем, пък не съм фен на излишната размяна на бацили. Така че ще пропуснем за днес, то и времето е скапано, май. Ако пекне слънчице другата седмица може да се разберем  Peace
Мале, tanzen, ама вие сте на АБ.... Sad Дано Аси бързо се оправи  Praynig
За сиренето-давам от вчера, само че козе. Нали сме с АБКМ, кравешки продукт до годинката май няма да помирише. Засега е ок. Аз на попарата не съм такъв фен. По-скоро я въведох, за да почне да се учи на непасирана храна, а тя се раздробява най-добре. След 4-5 дни мисля да я почвам със здравословното хранене  Mr. Green - фини овесени ядки, просо..., защото кашите, киселите и другите бебешки щуротии нещо не ги уважавам, не спазвам и това с жълтъците, дробовете и рибите от 10-тия месец.

# 153
Аз съм обещала на баткото да го водя днес следобет, имат ваканция от утре и ще използваме хубавото време  ! Значи към 14 , 00 , най вероятно на голямата площадка ще сме!
А за бацилите- Ива си е паркирана в количката та няма страшно / макар че май всички са болни  Confused/ !  При нас се мъчи да изгрее, хубав ден ще е и днес / дано че съм завъртяла едни пералниии  ooooh!/

# 154
Добро утро ви,то за някой може и да е добро ,за други не толкова,като мен,детето се събуди ,незнам в колко часа и се беше наспала,някъде към 4-4 и нещо може би ,та съответно и аз трябваше да съм се наспала -е да ама не бях,и на всичкото отгоре мъж ми пак си се врътна на другата страна и продължи да си спи-е на какво прилича това,малко солидарност,не стига че по цял ден съм с нея ,ох ....... какво ви се оплаквам....
 Лурдес и Калина е много активно дете,ей не стой на едно място,ама за секунда,от сега се виждам в чудо ,пък какво остава после сигурно за Коледа ше ми подарят почивка в санаториум и чисто нова бяла риза с много дълги ръкави,на там отиват нещата.  ooooh! И само право иска да стои това дете,даже от легнало положение като я изправям се опъва здраво като каиш и се изправя и ела да я пребориш да седне,да да(както викат на една реклама).
 На другите ти въпроси: попарата я пасирам,всичко пасирам,даже и  пръстите си пасирах. Жълтък уж давам,ама много рядко,ей тоя моя мързел край няма,ама вие сте виновни с тоя Форум... Преди зъбите е много нервна,меежду другото и ние сме като пуканки отгоре ,хаха Акварелка. Сирене давам с попарата пък и така само сирене съм и давала да пробва,мляска там нещо,и си го гълта,Иначе купувам такова свежо и/или обезсолено.9марки нали знаете ,няма да цитирам.
Акварелче мерси душко за комплиментите. Ама пак вие сте виновни,викам не може ние да се минем и да нямаме есенна снимка.
 за подаръците много ми допаднаха тия дето Джул показа,може и такова да и вземем.
 Я споделете тук пред Глямата сестра на какво друго учите Лапетата.Ние уж викаме боц,сега се учим на браво и чао,но без какъвто и да били успех.
 хайде приятен ден

# 155
Ох, направо се разтапям. Мъжо тръгва на работа, а Марти го гледа влюбено и му крещи "та-та" и "та-те". Съвсем съвсем отчетливо, направо нямам думи  Heart Eyes Предполагам, че е несъзнатлно, но е ужасно мило. Е, можеше и някоя "ма-ма" да каже, ама нищо и на това съм доволна. А нощта беше сравнително ок, предвид че очаквах много да плаче при всяко пишкане.
Иначе нашия тати аз през нощта го оставям да спи, като сутринта той го преоблича, оправя, играят си. Както и вечер.

Vercho, хубав магазин за дървени играчки има и на Руски паметник, в посока към Мола. Аз много искам да отида Hug

Мирка, ВаняHug

Яйце и попара не давам.

Със сирене ще го пробвам тия дни.

# 156
  • Popovo
Добро утро и от мен.
 Днес що нямаме кафенце, ще поправя това веднага.

Освен боц, чао, които не иска да прави, баба му го научи да прави дзак. Аз го държа, а тя ту от едната ми страна, ту от другата и той се крие. (ама как го обясних  ooooh!), плези се когато и аз му се плезя, гушка се когато му кажеш и любимия ми номер е когато вземе бибата си от мен и си я сложи в устата, сега се опитвам да го науча и да я дава, но без успех.

Попара още не съм почнала да давам, сирене също.
А да попитам нещо. От няколко дни Гого си върти главата наляво- надясно. Не е свързано със нищо в смисъл, че не е когато му се спи или е гладен. Ей така по всяко време може да го прави. Как мислите имам ли повод да се притеснявам? Нали когато са малки това е един от признаците за рахит.

# 157
Добро утро! Срещата и аз май ще я пропусна, защото съм с бате Васко и не мога да се организирам. Нямам превоз, а Градската ми и два малко далеч, стигам само до градинката на Енергото.  Peace Желаещи за там?
Попара съм въвела отдавна и това е едно от нещата, които Лилито яде с най-голямо удоволствие. Слагам три сухара, изкиснато сирене, кафява захар и малко масълце. После заливам с чайче и пасирам.
Много ми хареса идеята на Джул за овесените ядки и смятам в най-скоро време да пробвам.
Жълтък дадох само веднъж - четвърт.
Месо още не съм въвела. Опитах веднъж, но не се хареса. Тя и зеленчукови трудно преглъща...
Танзен, да се оправяте бързо!
И ние сме назад - нито боц, нито чао, нито 5, нито дзак  Rolling Eyes

# 158
Доро утро, докат не е станало "добър ден"...  Wink
Тъкмо се бях отчаяла, че днес е без кафенце.   ooooh! Кокетка bouquet  Така и така съм почнала с теб, та да се включа и аз за въртенето на главичката- и Стефан все по-често забелязвам да го прави това. Незная на какво се дължи... Понякога когато го гушкам докато го храня и все си мисля че ми се глези, друг път като е легнал и играе, а няколко пъти вече го засичам и в коритото докато се е опнал по гръб си върти главата все едно че я чеше. Утре сме на консултация и ще питам педи да видим какво ще ми каже.  Peace
Друго, което забелязвам е, че все по-рядко ръмжи, но за сметка на това и той започна да си скубе косата/ то къде е плеши ще вземе да лъсне като тиква  tooth / , а ушите биват яростно мачкани. Най-често тия номера са практикувани докато го кърмя.  Tired
Снощи забравих да благодаря на Иване за линка   bouquet Ами то като прочетох за какво става на въпрос в тая статия се очертава и двете ми деца да са гнийчета   newsm65
Все искам да ви кажа, че много са ви хубави аватарчета Aquariel, cow, vercho, isane и подписа на Емма е супер сладък.  Peace Самуил ми прилича на малко зайче-байче, а Габката е голям бонбон с тоя биберон.  Laughing

Последна редакция: ср, 05 ное 2008, 11:52 от hiksita

# 159
Добро утро Wink

Днес тука е такава гадна мъгла и го дават облачно, но ако мъглата не се разсее, няма да се илзиза  Tired  buria

А този номер с бибата го владеем също, където и да се намира тая биба,  сама си я взима и си я слага в устата, и аз като и давам гърдата нарочно не я махам бибата, а тя сама си я вади от устата и зяпа за папо  Mr. Green  Днес усвойхме "Дай пет" напълно , Чао я мъча още, ама няма никакви наченки да го научи. Пробвах я да сочи с поглед ама не става също  newsm78

ЛУРДЕС миличка аз няма какво да ти отговоря, макар че се замислям дали да не я пробвам с една попара, току вижте - ЧУДО и я е прояла. hahaha

Жанче дано скоро ви мине  Praynig

Честита месечинка на всички празнуващи бебчета днес  newsm38

Хикси мерси за комплиментите  Two Hearts Ами ти що го криеш тоз хубав Стефко, тури му една снимка да му се радваме и ние  Hug

# 160
  • Варна
Добър денннн!!!  love001 newsm44 smile3534

ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ на днешните бонбони!  cook  Party Time Tada

Да ви се оплача - вчера бях на преглед, по-точно за цитонамазка. Еее, частен лекар да си на днешно време - 1 мин преглед, 30 лева+25 цитонамазка, та няма и за 5 мин, олекнах с 55 лева, поне по-дълъг да беше прегледа...  #Cussing out #Cussing out #Cussing out Angry Rage cry

По въпросите:

Цикъл - имам много отдавна, два месеца след раждането, пак си е точен както преди, само дето е много по-кратък, та затова доки вчера реши да ми направи 1-ия преглед, да види да няма някоя киста, но слава богу каза, че всичко си е ОК.
Коледа - аз също я харесвам като празник, но не помня да има Коледа, която да сме си прекарали както искам. Моя мъж е голям "тимируд" относно празниците, никаква живинка не виждам в него, когато има такива, че и мен зарази, но дано сега заради малката се промени Praynig Поне за Великден забелязах как с голямо желание и кеф боядиса яйцата, беше ми чак странно. Та, ако сме си в къщи тогава, но дори и да не сме, със сигурност ще има голяма украса, тази година жива елха, лампички, подаръци и т.н.
Софиянки, има малка вероятност за Коледа или НГ да сме в София. Нещо не ми се тръгва на дълъг път, но ще видим какво ще решим. На моя сестра му е там, в Младост 4, ако не се лъжа  newsm78 Така че, може да се видим с някоя от вас  Peace, ако дойдем и имате желание естествено smile3521
Сирене - давам от десетина дни, и то в доста големи количества, това което взех вече свърши. Определено й харесва. Слагам в зеленчуковите пюрета и попарата. Взимам Пършевица от краве мляко, вакумирано. Вчера видях и насипно, но беше овче.
Жълтък - за сефте дадох вчера, колкото грахово зърно. Прие го без забележки. Ще давам през ден, поне докато имам домашни яйца в хладилника  newsm62
Нервна ли е малката - ами нямаме още зъби, проявява нервност в някой дни, но не много. Не се буди и нощем.

Три въпросчета и от мен:
/и ако не ми отговорите, ще се разсърдя, да знаете  smile3513 smile3505/
1. Дървените играчки - не са ли опасни за децата, в смисъл ако се ударят с тях. Не са ли тежки? Защо толкова ги харесвате?
2. Проходилките - споделете какви модели имате и дали сте доволни. И както беше писала Исане, проблем ли е, ако стъпва изцяло на крачетата си, като е в нея?
3. Противозачатъчни - взимате ли такива и какви? Всъщност това някакъв вид хормони ли са, и вредни ли са организма в някаква степен? Вчера доки ме пита дали искам да ми изпише, аз отказах, тъй като никога не съм взимала
[/size]
[/i][/color]

# 161
  • Временно

3. Противозачатъчни - взимате ли такива и какви? Всъщност това някакъв вид хормони ли са, и вредни ли са организма в някаква степен? Вчера доки ме пита дали искам да ми изпише, аз отказах, тъй като никога не съм взимала [/color][/size][/b][/i][/color]
Alokazia,моята лекарка изрично спомена-никакви противозачатъчни,докато кърмя.Освен ако не искам бебка да се сдобие с цикъл(така се изрази тя Laughing-и е права де,все пак това са хормони-които преминават в кърмата). Peace

# 162
Здравейте мамчета! Да ви се похваля- моето чудовищенце днес е в чудесно настроение: не цънка, не мънка, играе си седнал на леглото, пее, смее се, събуди се в 6.30 и заспа пак в 9 та до 10.30часа. И сега си играе смеейки се и пеейки до мен и не се опитва да строши компа както обикновено. А на бент баш пък днес ми е супер зле Sick и дори го заградих отвсякъде и полегнах до него на спалнята докато си играеше и не спах чак, но си почивах със затворени очи! :Lil: Много съм щастлива и доволна от чавето си. Надали ще е за постоянно де ама днес е хубаво. Защото напоследък е точно обратното...Няма да казвам как че седи сега и ме гледа захапал чорапа си и няма ада си мисля за лошите му изпълнения!!!! Hug
Между другото днес му дадох една троха от варения си кестен и определено му се услади!
Да ви запитам и аз някой нещица:
Пускате ли си ТВ докато сте в стаята с бебо? Зазяпва ли се...глупав въпрос Blush
Моето като не съм с него в стаята много страда, не ще да седи само. А при вас как е? newsm78
ОООО забравих- моето слънце днес дори заспа само? Рядко но и друг път ни се е случвало, а на вас? newsm78
Каква температура поддържате в стаята с бебо? Не като спи а иначе, а и като спи де? newsm78
Още нещо си мислих да питам ама му се мятам да го мачкам на мама доброто дете!!!! Hug

# 163
  • София
Здравейте, ние пък от три дни изобщо не спим нощно време. Аз се чуствам адски зле, спи ми се яко, вие ми се свят. Се е било чудо, аз си свикнах през два часа да ме буди ама това вече е АД направо  Confused
По въпросите:
Пускате ли си ТВ докато сте в стаята с бебо? Зазяпва ли се...глупав въпрос Blush - пускам го и зяпа та зяпа и се принудих да го слагам там дето не вижда телевизора ама той точи шия
Моето като не съм с него в стаята много страда, не ще да седи само. А при вас как е? newsm78 - моя 'убостник даже като говоря по телефона мърмори и недоволства
ОООО забравих- моето слънце днес дори заспа само? Рядко но и друг път ни се е случвало, а на вас? newsm78 - да заспи сам ми се е случвало 2-3 пъти за тези шест месеца и половина
Каква температура поддържате в стаята с бебо? Не като спи а иначе, а и като спи де? newsm78 - гледам да я поддържам постоянна около 21-22 градуса

Сега спи чудовището - вече 3 часа, а аз НЕ

# 164
Алокация, на въпросите ти:
1. Дървените играчки - пластмасите са вредни, затова дървените играчки са по-подходящ избор. Трябва да се подбират така, че да не са тежки или опасни. Аз например давам на Ава да си играе с различни домакински съдове (дървени) и тя много се кефи Peace
2. проходилка нямам
3. противозачатъчни не взимам. Пазим се се с презервативи по принцип, но напоследък най-вече с с прекъснат полов акт.

И на азваси:
1. ТВто е пуснато почти нон стоп, но Ава много много не се зазяпва. Гледаме и ние да не я слагаме точно пред него по възможност.
2. И Ава страда и мрънка докато не съм в стаята. Освен ако не се е заиграла с играчка или не е запленена от Айра (кучето)
3. Обикновено аз я приспивам, но тя бързо отнася плувката. Г;едам да не я правя много зависима от присъствието ми и да се изнеса от стаята по най-бързия начин Mr. Green
4. за температурата - не знам. Нямаме термометър и изобщо не следя. Гледам на мен да ми е ок и така се ориентирам Peace

Еее, Хриси, много мило звучи. Ние сме далече още от съзнателни или несъзнателни отчетливи думи... Чудя се дали ще проговори по-късно заради сръбския newsm78 Има ли други бебета, на които им говорят на 2 езика?

Общи условия

Активация на акаунт