Слънчеви лъчи през облаци надничат и нежно галят Юнските мъници

• 10 899
  • 289
  •   1
Отговори
# 210
  • Стара Загора
*blue, и ние много се кефим на повивалника, само че новото при нас е, че се опитва да се обрьща. То хайде в едната посока ще падне в кошаратам, ама в другата/, която естествено той предпочита/ на земята и направо не ми се мисли.  ooooh! В тази врьзка, вчера си направихме сефтето с падането, тьркулна се от дивана.  Confused Мрьднах за малко/ като уж сьм го служила в ьгьла/ и само чувам едно "туп", отивам и го гледам на земята. Не се удари, че е ниско и отдолу има килим, но това ще ми е за обица на ухото. Ей, пораснаха ни дечицата  Heart Eyes и вече трябва да сме по-внимателни.

П.П. Само още нещичко да вмькна за кьрменето. Сами сьм кьрмила само 40дни, след това на АМ, но и той САМ си показа, докога иска да суче. Ден-два след като стана на годинка, изведньж отказа да цока от биберона, все едно не знаеше какво да прави с него  #Crazy /всьщото време все още ползвахме зальгалка/. И така минахме на кисело мляко с льжичка, тьй като аз сьщо не мисля, че преди 2-те годинки трябва да се спира млякото.  Peace

# 211
Kory, ако първо даваш пюренцето и после докърмваш, Жорко сам ще реши кога да си замести храненето. Просто в един хубав ден, ще му се отвори апетит, ще си изяде цялото бурканче и ще каже "нахраних се", не искам мляко Wink. Но и според мен още е рано за това.
Друг е въпросът, че напоследък се препоръчва да няма безмлечно ядене до 1 годинка. Ако решиш да се съобразиш с това, може би трябва да слагаш кърма или АМ в пюрето newsm78

# 212
Ако може да изразя собственото си мнение, въобще не искам да се заяждам...- просто да кажа, че и според мен е перверзно ..., да се кърми двегодишно дете. Всяко нещо с времето си. Пак да уточня - това е лично мнение и не искам да упреквам никой.
Значи според теб съм перверзна,но ти не ме упрекваш за това,един вид позволено ми е Mr. Green
Аз си мисля, че проблема не е в късното кърмене. На никой не му пречи, ако иска и до 5 години да си кърми детето. Но говорим за толерантност....
Малта,къде тук е толерантността?
Досега винаги съм спазвала добрия тон,какво остава да лепя етикети на някой.Продължавам темата,защото от повече отгодина пиша тук,споделяме понякога толкова лични неща,каквито само с приятели бихме споделили...и сега подобно отношение меко казано ме шокира.Не говоря за самото кърмене-всеки сам си решава как да си гледа детето.Обаче след подобни изказвания едно извинение нямаше да е излишно.Защо винаги некърмещите имат право да се държат така безочливо,а после се говори и за толерантност?Абсурдно е просто...

# 213
Включвам се и аз само с няколко изречения за кърменето - както с всичко, и по тази тема крайните изказвания за мен са излишни. Това, което аз чух преди да родя Ина, беше да не забравям, че след секцио е много малко вероятно да кърмя и т.н., друга една дама ми обясняваше как тя въобще не била кърмила с нейните малки гърди !?, ами след като се настанила в стая след раждането си пушила тайно...
Според мен е много важно да се изкоренят всички подобни митове и предразсъдъци и веднъж завинаги да стане ясно, че за кърменето не са нужни големи гърди, че след секцио може да се кърми, макар понякога и с повече упоритост, че не е срамно да се кърми навън, защото всеки ден една позната мама се опитва да убеди 2 други да прекарват повече време навън с бебчовците, но те твърдо държат да се прибират, за да кърмят.
Имам намерение да кърмя Ина до тогава, докато тя има желание и аз имам възможност, но все пак всичко е въпрос на лично усещане за нещата.
Най-важното - да са ни живи и здрави всички бебчовци, без значение как са хранени!

# 214
  • Miami
Kory, ако първо даваш пюренцето и после докърмваш, Жорко сам ще реши кога да си замести храненето.
Гали, точно така правя  Simple Smile Давам някъде 1/3 от пюрето и после го кърмя. В такъв случай пюрето на Хип ми стига за три дни. На бурканчето пише да се използва в рамките на следващия ден. Аз до сега така правех и хвърлях останалата 1/3 . Мисля обаче вече да го давам три дни. То седи в хладилника и нищо му няма.Повече няма да разхищавам  Simple Smile

# 215
  • München/Stara Zagora
Привет на всички,
оставете тоя спор за кърменето.Всеки решава сам кое е най- добро за детето му и дали да кърми или не!!
Ние преди малко се върнахме от ваксинка.Това беше последното слагане и след това чак като стане на годинка.Милото то дори не гъкна.ДАно да не вдигне темп. Сложих го и на едно бързо кантарче. 6.900 килца сме станали и 64 см.За дългите паузи нощем докито каза само да се радвам.

cveta3 много ме разсмя с исказването на бабето.Моето пък хич да не чуе че давам нещо различно от цица/ хахахах значи още от едно време е имало две мнения по въпроса Joy

# 216
Малееее докато изчета всички дискусиии ooooh!

Сега, аз съм с две деца, но честно казано без особен опит в кърменето. Каката беше на кърма до 10 мес. и сама се отказа, като я захраних след 6 навършени. Но кърмата я давах от шише, кърменето беше мисия невъзможна, голяма борба...не ми се спомня. Обаче ние тогава започнахме и интензивно лечение на здравословен проблем, та може и затова да се е отказала...а пък с малката много исках да се получи но уви, за мен беше приятно и спокойно но тя цоцкаше по 1 час и резултат-20-30 гр.,през останалото време цедене,додаване с шише. Реших че и тя ще бъде отгледана с цедене, но явно малкото сучене намали кърмата, ползвах хомеопатия за увеличаване но резултат нямаше, едвам изцеждах 100гр. от двете гърди в края на 2 мес. и то само сутрин и вечер, после тя взе да спи по12ч. нощем и така на третия месец безславно приключих с това занимание. Пък и с две малки деца по цял ден само да кърмя и да се цедя, направо до никъде не ми стигаше времето...Та освен въпрос на личен избор, май е и въпрос на обстоятелства... Силно прегръщам успелите да кърмят по-дълго и лесно! За третото ще съм на поправителен Laughing
А относно боледуване и кърмено бебе- не съм сигурна има ли зависимост...когато голямата се разболя тежко веднага това си казах-какво като е кърмена почти година-ето че ни сполетя ужас. Тук Били много мило ме успокои че имено защото е кърмена се е справила с проблемите(дано да е било така), но има болести, лекарства и фактори които са доста по-силни от имунитета на детето и затова аз все си повтарям Господ да ги пази дечицата ни, да имат късмет и пак ще пораснат- кърмени или не!
A относно дали едно дете е бебе на 2 год. а ми да, но то си е до дете, мойта като че ли мнооого бързо порасна, на година и половина използваше думи които не звучаха никак бебешки, а сега говорииии не спирааа, хората които не ни познават винаги се учудват като кажа колко е голяма(малка), и само пита и разпитва и запаметява. Аз си мислех че дълго ще си имам бебе- да ама не, сега си отглеждам едно любопитно малко човече.Може да е така защото с боледуването и престоя в болници беше заобиколена все с по-големи деца  и много възрастни, незнам, а ма да е жива и здрава.Сега съвсем ми изглежда голяма, като си имаме и малката бубка, даже като се прибрах от родилното и направо помислих че не е мойто дете- изглеждаше ми гигант на фона на малкото вързопче Blush
 Hugза всички ви

# 217
Добро утро,момичета!
Няма никакво слънце, днес ще се водят спорове във форума  Mr. Green
Кори,когато написах,че е на кърма и пак се разболя освен вируса,който изкара малкия визирам и друго..Сега се борим с една упорита алергия,която се изразява в кръв в акото(всички останали изследвания са си ок),аз съм на диета-не трябва да ям сума ти неща,чак понякога се чудя какво да ям..и пак не можем да я преборим,та ми се вметна,че може би алергията му е към самата кърма.Та в тоя ред на мисли-еднозначно мнение за кърменето няма Naughty
Иначе за сядането на момченцата-да,след 6-ч мес.Мисля,че Гали беше писала-развитието на ставите изпреварва това на мускулите.И Лъчко сам се наема да сяда като му дам 2 пръста,но не значи,че е готов.И като професионалист да кажа,че е хубаво да оставите бебоците да минат през фазата на пълзене преди да се изправят за 1-ви стъпки.Така се прифилактират гръбначни изкривявания на по-късен етап Peace Аз затова бях писала,че моя е голямо бебе Party За никъде не бърза-нито да се обръща,нито да сяда,да става..,но това е в негов плюс за сега. Иначе,Кори,можеш да кърмиш след пюренцето винаги Wink Ще го замениш изцяло,когато започне да си изяжда цялото бурканче и да пита за още Laughing
geneva2008,в моите представи романтичен подарък е да оставите бебока за няколко часа(дори само за 2)на баба/гледачка и да отидете на ресторант  bouquet Разбира се,това не е нито персонлен,нито материален подарък..
Цвета,относно това за баба ти  hahaha Joy Ми,даа..Майка ми ни е давала варен бял боб на 6 мес.Е,пак сме оцелели Mr. Green(визирам мен и сестра ми)
 И за финал да попитам кърмещите майки,мажете ли си красивите бедра с антицелулитен крем,за да станат още по-хубави? Mr. Green Дали оказва влияние на кърмата(съставките на крема)Еле,ние с тая алергия... Thinking
Айде,лек ден на всички,че цял том стана... Blush

# 218
  • Miami
И за финал да попитам кърмещите майки,мажете ли си красивите бедра с антицелулитен крем,за да станат още по-хубави? Mr. Green Дали оказва влияние на кърмата(съставките на крема)
Не знам дали оказва влияние на кърмата, но на целулита определено не действа  Mr. Green Трябва комбинация от здравословно хранене, движение и чак тогава крем+масаж  Peace

Вери, направо съм очарована от кулинарните ти умения  Hug

# 219
  • София/Севлиево
Здравейте!  Hug
Леле какви спорове сте подхванали  ooooh! -направо не е истина.Ами аз не съм кърмила, бебо не искаше и аз нямах кърма.И какво от това.Докато бях бременна мислех, че неискам да се занимавам с кърмене  Embarassed , но след тежкото раждане и тръгването на коластрата реших, че ще опитам.Чувставото беше много приятно, но малчо не искаше и малкото ми кърма спря.Обаче ако имах едва ли щях да кърмя повече от 6-7 месеца.Все пак това си е въпрос на личен избор  Naughty Така че нека всеки кърми толкова, колкото иска.Една позната беше кърмила сина си до 5  Shocked години , но то си беше неин избор.Така че не смятам, че е чак толкова странно.Това е моето мнение по въпроса.
Кърмени, некърмени-важното е децата да са здрави и щастливи  Peace
Лек и хубав ден на всички!  Hug

# 220
  • София
Bili,

малко избирателно си ме цитирала.... няма да го приемам като заяждане.

Мисля, че не съм ти никаква, за да ти разрешавам и забранявам каквото и да било или както и на който и да било друг. Както и обратното. И не разбирам защо като си каже човек собственото мнение настава такова чудо. Ми да - аз имам мнение и в случая реших да го споделя - по изключение този път, защото съм забелязала, че тук настават такива кокоши моменти. Не само при нас, а и в целия форум. Именно затова хиляди пъти отбелязвам, че не ангажирам никой, когато кажа нещо.
А и тази прекалена преекспонация затвърждава мнението ми на момента на фанатизъм и фиксация и преизживяване на момента дълго кърмене. Но всеки си намира реализация в различни неща.

В този форум не се дразня от кокошия момент, защото той е ясен по подразбиране. Единствено съм се ядосвала, когато се пишат глупави и неверни неща, защото тогава могат да бъдат заблудени хора, които разчитат да черпят информация оттук. В горния диспут не видях да има такива, така че да не търсим под вола теле.

# 221
я вижте наш Наско какви ги върши:
http://www.youtube.com/watch?v=ZB1tnrY5l8M
 kyllmg

Последна редакция: чт, 06 ное 2008, 11:58 от geneva2008

# 222
И не разбирам защо като си каже човек собственото мнение настава такова чудо. Ми да - аз имам мнение и в случая реших да го споделя -
Конкретно в случая-защото го каза крайно невъзпитано.
А и тази прекалена преекспонация затвърждава мнението ми на момента на фанатизъм и фиксация и преизживяване на момента дълго кърмене.
Пробвай да го формулираш наново Peace
В този форум не се дразня от кокошия момент, защото той е ясен по подразбиране. Единствено съм се ядосвала, когато се пишат глупави и неверни неща, защото тогава могат да бъдат заблудени хора, които разчитат да черпят информация оттук. В горния диспут не видях да има такива, така че да не търсим под вола теле.
Напротив-изказаха се мнения,че млечните хранения могат да отпаднат към 6 месец-това според всеки един педиатър е опасно.
Кокоши момент...не знам какво точно визираш,но е факт,че именно ти започна с нападките и епитетите,този път и аз не искам да си мълча,а да "си изказвам мнението".

# 223
  • München/Stara Zagora
Леле какво е сладурче Насенцето ма верно е като пружинка и какъв му е кеф . Трябва и аз да извадя нашто бънджи съвсем го бях забравила. newsm78

# 224
  • София
За да не нарушавам добрия тон ако желаеш можеш да си казваш мнението си за мен на лични, щом толкова дтржиш да го узная.
Колкото и да обяснявам явно ТИ не можеш да схванеш. Много съжалявам, че съм включена в такъв елементарен диалог с  теб Били. Всеки си каза мнението и другите мами мисля не желаят да слушат повече това.

Общи условия

Активация на акаунт