Египет - втора тема

• 43 353
  • 442
  •   1
Отговори
# 360
Есента точно с Астрал разгледахме и двата.

# 361
  • Beyond the Frontiers
Елку, я да те питам - колко струва само билет за чартъра съответно за една и за две седмици примерно  newsm78 Имам идея от преди, но ми е любопитно сега как стоят нещата newsm78
Old Sport, попитах само за самолетен билет за чартъра в Тез тур - може да се вземе, но все пак зависи от датата. Ценатa е 180 евро + 88 евро летищни такси. Peace

Последна редакция: чт, 12 мар 2009, 07:25 от elku - elena

# 362
Аха, мерси много!    bouquet Не е зле  Peace

# 363
Здравейте , много се извинявам, че не успях да прочета всичко.
С годеницата ми искаме да отидем до Египет в началото на април. Ако можете да ни посъветвате каква туристическа компания да изберем  ? Кой тип програма е по-подходящ , според вас - с повече "свобода" за нас (да речем 5 "свободни дни"), за да изберем къде и как искаме да отидем или с "по-стегната" програма, където шанса да се окажем сами някъде в пясъците  е по-малък  Grinning Grinning
Благодаря ви предварително Simple Smile

# 364
  • Beyond the Frontiers
Здравейте , много се извинявам, че не успях да прочета всичко.
С годеницата ми искаме да отидем до Египет в началото на април. Ако можете да ни посъветвате каква туристическа компания да изберем  ? Кой тип програма е по-подходящ , според вас - с повече "свобода" за нас (да речем 5 "свободни дни"), за да изберем къде и как искаме да отидем или с "по-стегната" програма, където шанса да се окажем сами някъде в пясъците  е по-малък  Grinning Grinning
Благодаря ви предварително Simple Smile
Египет се предлага от Тез тур, Алма тур, Он травел, Астрал холидейз и Аква тур - като техен продукт. Като цяло е едно и също, полета е един за всички туроператори. Разликата е в промоцийте и допълнителните екскурзий, които са също подобни, но на различна цена.
Аз лично предпочитам Тез тур, защото имат по-евтини ласт минити, българско обслужване на място и са най-голямата фирма с българско представителство в Египет.

# 365
Да допълня само, че колко ще е "стегната" прогарамата ви, зависи от самите вас според това на колко допълнителни екскурзии ще отидете  Peace

Съобщение за агитката, отлитаща на 21-ви: S-ena заедно с още трима човека лети на същата дата и ще почива в Шарм. Не може да пише още тук, защото няма достатъчно публикации (макар,че работи по въпроса), но следи темата. Ако искате, пишете и на лични! Peace

По отношение на по-рано дискутираното предложение да отпадне изискването за 50 публикации, писах на модераторите и ми отговориха,че въпросът многократно е обсъждан и ограничението засега остава, но може би ще бъде преразгледано правилото и кой знае - може пък да отпадне  Peace

# 366
Да, многократно е обсъждан въпроса, ако за обсъждане се брои някоя тема, със запитване на новобранец - защо не може да пише тук...  Tired  Не мисля, че някой сериозно е мислил над това, има ли смисъл и полза от това ограничение и до колко вреди то.
Един два пъти се опитвах да коментирам сериозно и обосновано, уви някак безучастна беше ответната реакция  Thinking
Мислех, евентуално да пуснем друга тема, в която това да се обсъди и да съберем нещо като подписи или просто повече хора да си кажат мнението, за да се види, че за нас има значение и на тази база да се преразгледа решението.

# 367
Като казах "обсъждан" имах предвид на ниво модератори и админи. Има аргументи и "за", и "против" ....Какво ще бъде решено не зависи дори толкова от модераторите. Пътешественическият подфорум не е основен,а по-скоро екстра, допълнение към основния, така че не е много вероятно да успеем да променим правилата.Аз бих била съгласна на компромис - намаляне броя на мненията на 25-30 примерно...

# 368
Така е, не е основен подфорум. Същото е положението с Клюкарника, Готварския, Красива мама, Диетите, На пазар, Нашият дом... И там се правят реклами и там се злоупотребява, но такова ограничение не е наложено.
Другото е, че докато работеше брояча в почти всички подфоруми, беше лесно да се навъртят някакви си 50 мнения. Сега не е така!

# 369
  • Стара Загора
Мен вече ме затресе яко египетската треска и съм на вълна събиране на багаж.
Гледам, че прогнозата е доста... променлива. От 24 градуса през деня до към 9-10 вечер, но пък пише, че се усеща като 3-4 градуса.
Чудя се, дали да вземем по-дебели дрехи?
Другото ми питане е за обувките. Нямам кубинки, нито други високи обувки (като изключим ботушите), а с маратонки дали е подходящо да се гази из пясъка?
Сигурно ще ми трябват и джапанки за басейните, макар че с тези 24 градуса... нямам представа дали ще става за къпане.

Алейша ми каза, че за тамошните бактерии, които създават стомашно-чревни проблеми, нашите лекарства не действали добре. Явно от тамошните ще купуваме...

# 370
  • Beyond the Frontiers
Мен вече ме затресе яко египетската треска и съм на вълна събиране на багаж.
Гледам, че прогнозата е доста... променлива. От 24 градуса през деня до към 9-10 вечер, но пък пише, че се усеща като 3-4 градуса.
Чудя се, дали да вземем по-дебели дрехи?
Другото ми питане е за обувките. Нямам кубинки, нито други високи обувки (като изключим ботушите), а с маратонки дали е подходящо да се гази из пясъка?
Сигурно ще ми трябват и джапанки за басейните, макар че с тези 24 градуса... нямам представа дали ще става за къпане.

Алейша ми каза, че за тамошните бактерии, които създават стомашно-чревни проблеми, нашите лекарства не действали добре. Явно от тамошните ще купуваме...
Дрехи - дънки и тениски /потници през деня и пуловер или яке за надвечер /след 4 часа си захладнява.
Обувки - маратонките бяха идеалната обувка за мен - за обикалянето по хотелите и за сафарито в пустинята.
За къпане става, ако е затоплен басейна, морето е около 20 градуса, а на слънце и по на завет си става и жега - чудесно за припичане.
Чревните бактерий - пийте минерална вода и не би трябвало да имате проблеми. На мен ми обясниха, че чревните неразположения се получават най-вече от тяхната вода, защото е много силно минерализирана - всъщност е преработената вода от морето.
Приятно изкарване.

# 371
Джейд,ако прегледаш темата напред и особено линковете в началото, ще намериш отговори на повечето си въпроси...
Водата в морето вече става за къпане - при всички положения е над 22 градуса. Вечер захладнява, но със сигурност не се усеща като 3-4 градуса вече. В басейните, ако не са отопляеми, вероятно ще ви е студено, но в морето е приятно.
Лекарството е Антинал - големи жълти кутии, има го във всяка аптека, реалната му цена е 5 ег. лири макар,че на туристи се опитват да го пробутат за повече понякога. Белете плодовете преди ядене, не пийте нищо с лед и си мийте ръцете особено след пипане на банкнотите им (или ползвайте антибактериалните гелове, които не изискват изплакване). Peace

# 372
  • Стара Загора
Много благодаря, темата я четох цялата, но преди месец... явно трябва да си я припомня  Grinning

Това за антибактериалмния гел ми се струва много добра идея, обаче се чудя друго. Ако дори питиетата с лед не са безопасни, защото леда е от тяхната си вода... с какво готвят манджите?
Трябва ли и от храната да се страхувам?
И още нещо. Понеже плана ми за пътуване извън групата все още го има, т.е. ще си ходим сами в Александрия и Луксор, та се чудя каква храна да взема за из път. Дали в Кайро има нещо като Макдоналдс или КФС. Предполагам, че техните сандвичи ще са най-"сигурни" Rolling Eyes

Елку-елена, мерси, че ми реши проблема с обувките   bouquet

# 373
Има всички вериги за фаст фууд, за които се сещаш. Ледът по принцип не се прави от чешмяна вода, както и готвената храна. Просто е желателно да се избягва леда за всеки случай. Храната в хотелите и ресторнатите е безопасна. Аз в Египет се храня абсолютно навсякъде, така че спокойно. Основно в курортите се ползва пречистената морска вода,но не и за готвене.
И в Алекс, и в Луксор ще има къде да се храните, не се ограничавай с хамбургери. Друг е въпросът,че ще сте в движение и няма да имате много време.Затова си купете от някой супер снаксове, чипс или каквото там обичате плюс вода,безалкохолно и т.н. За да имате нещо под ръка. Peace
В Кайро има чудесна верига (има я и в Хургада) - казва се Фелфела - в Кайро се намира до пирамидите, както и недалеч от Египетския музей. Много е известна и предлага отлична храна (предимно египетска кухня) - има две секции - за правостоящи - обикновено там се хранят на крак местните хора или си купуват за вкъши, и ресторантска част - туристите сядат там - менюто е почти същото,но все пак си в ресторант. Препоръчвам ги горещо  Peace

Последна редакция: нд, 15 мар 2009, 19:39 от Old Sport

# 374
  • Стара Загора
Old Спорт, безценна си  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт