Египет - втора тема

• 42 967
  • 442
  •   1
Отговори
# 195
Jade, добре дошла в Египетските редици!  bouquet
Александрия при всички случаи си заслужава посещението.Много по-различен град от Кайро е. С оглед на географското си положение (не е далеч от Кайро) е удачно да се комбинира с Кайро например. Иначе е по-близо до Хургада отколкот до Шарм.Но от двата курорта,ако се ходи, аз препоръчвам да се лети с вътрешен полет - вярно,че е по-скъпо,но иначе е голяма утрепия.
Ние последния път за малко да стигнем непланувано в Алекс - проспахме нашата спирка в Кайро и поехме натам,ама аз се усетих като сградите зпаочнах да стават все по-ниски и по-мизерни,че излизаме от Кайро.Та да видите тогава как бързо слезнахме от автобуса и как още по-бързо се натоварихме на първото такси (пропускайки шанса да закусим,но спасявайки се от това да станем ние закуска за някой  Joy)
Но_нейм,какво сега - Джуниъра в Египет ли ще го раждаме..   bouquet

# 196
Но_нейм,какво сега - Джуниъра в Египет ли ще го раждаме..   bouquet

Joy Joy Joy Ами аз сега трупам информация за следващата екскурзия. Джуниър на някоя баба да му се радва, а мама и тате ще маат гащи по света...  hahaha

# 197
  • Стара Загора
Old Sport, мерси за гостоприемството  Grinning
Аз имам едни пъклени планове да комбинираме първата вечер в Кайро с ходенето до Александрия на следващия ден и след това до Хургада или Шарм. Само не знам как туроператора ще приеме подобни волности...  Joy

# 198
Ще приеме, ще приеме! Само бъди настоятелна! Peace

# 199
  • Beyond the Frontiers
Old Sport, мерси за гостоприемството  Grinning
Аз имам едни пъклени планове да комбинираме първата вечер в Кайро с ходенето до Александрия на следващия ден и след това до Хургада или Шарм. Само не знам как туроператора ще приеме подобни волности...  Joy
Де ще ходи! Само няма да поемат отговорност за допълнителната ви програма.

# 200
  • Стара Загора
Де ще ходи! Само няма да поемат отговорност за допълнителната ви програма.
Ами моята логика е такава... Защо да не отидем още след първата вечер от Кайро в Александрия, вместо да бием път първо до Хургада и тогава в някой следващ ден пак Хургада-Кайро-Александрия.
Точно за да си спестим утрепията, за която говори ОлдСпорт, поне в едната посока...

# 201
  • Beyond the Frontiers
Ако можете организирайте се така. Чисто от човешка гледна точка ще ви посъветвам само, ако тръгнете по туроператорска програма да предупредите на място представителя си, че поемата на някъде сами, че иначе има да ви дири човека. Shocked Случвало ми се е и не е приятно, ти се притесняваш, пък някои решил да се разходи Peace

# 202
Jade, моят съвет пък е още оттук да си оплетете кошницата - изберете тур оператор, който ще ви съдейства и с местните си пратньори ще ви отганизира ходенето до Алекс. Хем те ще изкарат някой лев от вас  Money, хем вие ще си знаете програмата. Не мисля,че е проблем - въпрос на добра воля и организация  Peace

Сега малко инфо:  излязъл е пътеводителят за Египет на National Giographic на бг-ски. Преводът е дело на форумска мама с мъничко съдействие от моя страна. Тази вечер се сдобих с него и още не съм го изчела подробно,но и един поглед е достатъчен, за да се види,че е с отлично качество - снимковият материал е прекрасен, инфо - бол...изобщо добре инвестирани 24,90лв!
На който не му се купува - аз съм насреща.Ще чета и ще помагам  Peace

# 203
  • Стара Загора
Мерси за съвета, Old Sport.   bouquet
Ще се възползвам и ако правилно си изиграем картите ще разказваме после.

А този пътеводител по книжарниците дали е вече. Аз бих инвестирала. Grinning

# 204

Сега малко инфо:  излязъл е пътеводителят за Египет на National Giographic на бг-ски. Преводът е дело на форумска мама с мъничко съдействие от моя страна. Тази вечер се сдобих с него и още не съм го изчела подробно,но и един поглед е достатъчен, за да се види,че е с отлично качество - снимковият материал е прекрасен, инфо - бол...изобщо добре инвестирани 24,90лв!

О, аз го купих и вече го използвах на място Grinning Наистина е с много добро съдържание и оформление. А цената не е никак висока Peace

Купих го от Orange center.

# 205
Именно.Моят го докопах в Метро  Peace

# 206
  • Beyond the Frontiers
Old Sport, може ли малко изрази на арабски. Намерих на едно място, където са посочени - здравей, благодаря, вода. Но ми се иска поне 10-тина да науча. Или ако знаете линк към страница с изрази  Hug Peace

# 207
Линк не мога да ти дам за съжаление.Имах една програма с много добри уроци говоримо,но идея си нямам къде е.За съжаление съм адски изморена в момента и мозъкът ми не функционира.Научи основните неща,а каквото надградиш - все е кяр.
В пътеводителя,който споменах малко по-нагоре има разговорник най-отзад с основни думи,числа и т.н. Само имай предвид,че на египетски арабски "Г"-то понякога се произнася като "дж"  - т.е. ако научиш някоя дума и я ползваш и видиш,че не те разбират,пробвай да я произнесеш с "дж" вместо с "Г"
Не знам колко ти помогнах,но пътеводителят си заслужава парите,а и щом работиш в агенция си е направо задължително да го имате  Peace

# 208
Jade,
На който не му се купува - аз съм насреща.Ще чета и ще помагам  Peace

И аз вече го закупих. Wink

Ще пътуваме най-вероятно на 28 Март зa Хургада ,
спряла съм се на два хотел, които имат добри препоръки в Trip Advisor:

Hilton Long Beach и Marriott Beach Resort . Моля за препоръки и отзиви.
Имат ли рифове като например El Palacio?
От този курорт дали се предлагат екскурзии до Петра?
Някой използвал ли е услугите на Онтравел?/имаме ваучер подарък за тази агенция  Confused/
Доколкото ми е известно те не са дистрибутори на Тез Тур...

Благодаря!

# 209
Aз съм пътувала с Онтравел, но по друга дестинация. Доволна съм, не се притеснявай.

Общи условия

Активация на акаунт