Отговори
# 240
  • Paris, France
Здравейте,

Днес с Катето се събудихме по обед. Мъжо и Сашко бяха отдавна станали, закусили и обядвали. Ние с Катето още се мотаме по нощници.

дтти,
Цитат
ама виж Кати и Даяна/само да не се засегнеш / малко трудно ще им намерим такива кавалери-както знаеш тук на върха на класациите са белите,руси и със светли о4и-виж само косата може да не е руса-ама за какво са боите
- трудно, викаш, но в никакъв случай невъзможно. Важното е да се опита! За светлите очи има лещи, с които на техния тен и платинено руси коси ще са като Барби. Даяна поне вече има резервен вариант, Катето Дина я хареса, нали готви. Ще ги харижем, ще видиш. Да са живи и здрави а другото се оправя. Мерси за музикалните поздрави.

Петя, Благодаря за отговора. Не разбрах
Цитат
Има хора дето искат да влязат в казарма , но пък немогат по разни причини  - визови, религиозни
. Те ако имат визови проблеми въобще не подлежат на военна служба, тя е само за граждани, или бъркам? Тези, които искат да служат а са религиозни какво, не ги вземат ли?

ДУА, Мерси за подробните отговори. И аз доскоро имах такива свещички, но не писах, защото в БГ няма и кел файда да препоръчам нещо, което не се намира. Тук в лекарства за деца камфор няма, забранено е тъй като при кърмацчета и смърт може да предизвика. За догодина се нареждам и аз на опашката за такива.

За евакуацията - ужас! Напиши книга, да! Дори за самата тебе ще е освобождаващо да подредиш черно на бяло мислите си и спомените.

И Нансито не е била чак толкова грозна, просто не е ослепително красива.

Отивам да подхапна

# 241
Е, да де ...има доста мераклии , които пък не подлежат на казарма . Религиозните могат ако искат.Израелците в по-голямата си част ходят с желание в казарма и това е част от живота им. Трудно е да се разбере от много хора това. Естетсвено да генерализираме  не е работа.

Дуа, истината е, че  сме видяли Израел по различно време.Нещата са доста по-различни днес от  тези преди 15-тина години. Интересно каква ти е връзката с Израел наистина както попита Марси .   

# 242
  • Paris, France
ти си живяла в израел през младежките си години ?

Значи, умирам си от кеф когато за младежките години на хора, завършили гимназия години след като аз съм завършила Унито се говори в минало време  Mr. Green. Става ми, някак си, много приятно Laughing Laughing Laughing. Ееееех, старост нерадост.

Петя, представям си религиозните в казармата, с гуменки от плат по Пасха (Великден - забранено е носенето на кожени обувки) и буклите прибрани с фибичка да не им пречат в бойните операции.

# 243
Може в израелкската тема и снимки да ти напускам , че  всяка жаба да си знае  гьола ...(демек всяка тема - темата  Joy не че ний сме жаби ...)   Скица! да не  злоупотребяваме  с гостоприемството тука  Wink После ще има  #Cussing out #2gunfire  бой!  Mr. Green

# 244
ами,да-майка ми е от еврейски произход -но не е била вярваща,дори се е кръстила преди да се омъжи за баща ми-така изискала майката на беще ми-но то в комунизма -все тая...
89-падна комунизма -баща ми бивш военен се видя финансово затруднен-
тогава след комунизма-Изрел водеше политика на предлагане на добри възможности за живот на хора от еврейски произход...та 91-година заминахме-но скоро баща ми разбра,че това не е шега работа-аз и сестра ми трябваше да ходим в армията,пък той бе подложен на унижения заради езикова бариера и подигравки,че бил руснак или от таджикистан и т.н.-не го понесе,а и най се ядосваше като хората му правеха забележки-Да спре да носи кръст на врата си,че бил Гои(неверник)и че този Арец-(страна бил за евреи-та 94 се върнахме
...
от тук само Амал и Свеар знаят това-благодаря,че пазихте тайната ми Heart Eyes
не исках да остана нераз
брана-таки Не съм била и никога не съм се чувствала еврейка,въпреки,че на това се опитваха да ме убедятИзрел-аз се чуствах вярваща християнка,а там за пръв път и чух Корана -благодарение на Палестинските джамии-направи ми впечатление-но нищо не знаех,чак тук 94-записах да уча История на религиите,запознах се с мъжо-и другото го  знаете

# 245
Съжалявам, Дуа, за мен си оставаш неразбрана....И това няма нищо общо с религиозната ти принадлежност.

# 246
Марси -това с младежките години и на мен ми стана смешно-но да от 15-до 18-години-демек три години прекарах там,и роднини имаме,но разбира се се запознахме там-после всичко прекъсна,защото не приеха постъпката на баща ми,та не пожелаха да го виждат,а като разбраха,че съм станала мюсюлманка,пък и ще се женя за човек от южен Ливан-направо ме изключиха от мислите и възприятията си...хем учени хора-от висока класа-защото там бг евреин отишъл 48г там се смяташе за нещо-по-по...понеже е от европа-Петя ,така ли е все още?
даже помня как братовчедката на майка ми-Доста високомерна и претенциозна дама- на развален бг,ми обясняваше,че местното население на изрел ,били едни" черни,черни"
(аз в началото ,от това нейно обяснение,реших ,че вероятно местните са някакви хора като аборигените Joy-нали бяхме още два -три дни там,но след време разбрах,че тя,най вероятно имала предвид хората дошли по-рано от Ирак,Иран ,Йемен и др.азиатски и североафрикански страни-Мароко(много са от там)-та така
Момичета в понеделник Ншаала ще пиша,че ще излизаме

# 247
Аз пък мисля ,че разбирам Дуа.
Много шарен живот имаш любяща събеседнице Crazy

Дезърт-мерси за снимките,грозновата рокля,но пък модерна има Нанситу. Simple Smile
А жениха възрастен ми се струва  Thinkingно важното е да са щастливи.

Като сме на военна вълна:в Египет службата е задължителна,но също
при определени условия.
Ако момчето е едно на майка и баща или има сестри(без брат),то тогава се освобождава
от военна служба,една год е мисля за другите.
Ако са двама братя-и двамата отиват,ако са трима-и тримата...
не знам каква е тази логика Thinking

# 248
Gloria Estefan - Silent Night  момичета вижте този клип.Аз много харесвам тази певица.

# 249
Олд,ако има нещо може на лични-или направо тук-мисля ,че се досещам какво имаш предвид-но аз мисля,че много пъти преди да изградя своя светоглед,съм мислила и преосмисляла живота си -търсила съм отговори на какво ли не-Разбрах,че Светът знае много малко,за много истини свързани покрай създаването на Израел-Има разлика между идея и цел-в смисъл идеята може да е добра,но в последствие целта да бъде подла Crazy
Когато аз ходех на у-ще там ми се преподаваха неща,които сега разбирам,че не са били истина или,че истината е била потулвана...
поммня как по география ни учеха за Ливан и десетте процента от Южната му част,които те тогава бяха окупирали и я представяха като зона за сигурност-сега разбрах(след като се омъжих),че тези територии са всъщност,където е родин и живял съпругът ми-но 2000г.изрелците се изтеглиха,понеже не издържаха на местната съпротива
до скоро
Лили-благодаря за разбирането-не съм единствена Crazy

# 250
  • по пътеката
аз мисля, 4е 4овек не трябва да се срамува или да  игнорира произхода си, така или ина4е  по май4ина линия се наследява там, ако правилно съм 4ела еврейската тема!  никой не  избира  родителите си, ни къде да се роди или къде да живее понякога! имате примера с раша! както е било при тебе ,така и при много  араби ,останали в израел заради финансови при4ини и да си гледат семействата! според обстоятелствата се слу4ва в много от слу4аите на  сега растящите  ни деца,един ден може да ни обвиняват! твоят избор си е ли4но твой,  какво ще изповядваш ,какви приоритети и принципи на самоопределяне да приемеш! спокойно можеше да ни споделиш, може би конфликтът  би бил избегнат! никой няма да те мисли за шпионин на мусад! Thinking това  на шега, де! Crazyпетя и тя с едно дълго досие от теми  Laughing!дано  прозву4и достатъ4но позитивно като постинг, защото е то4но такъв и искам да си остане мирна и толерантна темата, с  широко отворени врати за вси4ки еднакво или инакомислещи и вярващи все пак, 4е жените са наградата за добрата работа на бог на този свят! Hug Peace
 само, 4е сега е добре да се извиним на снежана хаж заради лошото приемане на факта ,4е й отбелязаха страната ,където живее с едно знаменце, като на  картата на света, с което и теди се присъдени към без вина виновните!

# 251
Привет момичета-кокичета   bouquet

Не съм в настроение за писане тези дни. Радвам се, че темата почти си е влязла в старото русло  Hug Дано само Снежана се върне!
Да попитам някой има ли мераци да прави темата? Ако не, аз нямам нищо против  Peace Тъкмо ще погледам малко арабски картинки и ще ми стане топло Simple Smile

# 252
  • T"A
Ето, че и минавам с пост към вашата тема - ако и още да не го вярвам  newsm78
Дуа, често чета какво пишеш и никога не оставам безразлична към казаното от теб, при това, разбира се, предизвиканите чувства са в различни гами и тоналности... (от болка и съпричастност до ужас и гняв)
Била си в Израел в спорни врмена, наистина - противоречиви - с този наплив на руснаци и източноевропейци, които са привнесли чужди за тази страна привички и действия... Дори това, че немалка част от тях са дошли по финансови причини е било трудно за преглътване от местното население - хора, които обичат страната си и жертват не малко в името на нейното съществуване.
Мисля, че наличието на националисти е това, което те огорчава, но такива има навсякъде (за съжаление!!!) - точно както в България има хора, които бленуват страната им да е на три морета, и в Израел има хора, за които разширяването на границите на страната е блян. Нил и Ефрат не са символ на двете сини линии в знамето, което е направено по подобие на молитвения шал на евреите.
http://en.wikipedia.org/wiki/Saqr_Abu_Fakhr
Това е достатъчно несправедливо към палестинците, живеещи на територията на днешната израелска държава (имам предвид мотива за избор на знаме) и няма смисъл да се прибавя и една такава версия за стремеж към завоюване на други територии, която не е приета и в самата държава, чието е знамето (иначе не ми е ясно защо се крие от мен, че знамето има друг замисъл).

Силно се надявам да не съм обидила някой в този форум, и най-вече теб, Дуа  Praynig И  в аванс най-чистосърдечно се извинявам, ако въпреки това съм подразнила някого  Peace
С най-добри чувства,
(все пак арабската магия и мен не ме подминава, в един и същи район живеем с част от вас)

# 253
ЗДРАВЕЙТЕ МОМИчЕТА!!!Ох виждам,че Снежана се е отказала да пише вече при нас и албума си е изтрила колко жалко защо ли трябва за такива дребни неща да се караме.Дуанапълно те разбирам никога няма да забравя как преди две години обстрелваха Ливан и колко тъжни неща съм гледала по телевизията как умираха невинни жертви.Но хайде и аз да не почвам че да не ни заключат темата.Cecifloпоздрави за визата браво ще се видите скоро.Виждам,че сте писали и за моя любимец Рахеб Алама направо го обожавам казала съм каквото ще да става един път в живота си ще отида на негов концерт.Един поздрав от мен с песен която направих специално за Рахеб в неговия фен клуб.  http://uk.youtube.com/watch?v=7JYl0Emm8fs

Последна редакция: сб, 08 ное 2008, 21:16 от reni31

# 254
Dua , лошо няма ! От все сърце ти желая да си щастлива с избора , който си направила , защото в крайна сметка  е важно човек да се научи да приема решенията си и да живее с тях . Когато имаш мир отвътре - по-важно няма ! Ти си видяла Израел от очите на  едно момиче  в даден момент от развитието му и в даден кръг от хора и отношението им към вас. Всеки вижда  дадено нещо като пресечна точка от време , място и хиляди други компоненти ... Затова 2 погледа  еднакви няма ...То дори един човек да погледне 2 пъти пак еднакво няма да го види ...Всичко е динамика в живота наистина.

Пък за черните -  Joy ахаааахххаа ...скица! Ми то и моя мъж  са си баш тукашни от няколко поколения назад и не са от най-белите  Grinning .... Ще го оставя  така в кръга на шегата , защото има наистина разни хора и разни виждания.Достатъчно интелигентният човек прави разлики и не глобализира  Simple Smile .

Момичета , не бъркайте чувството за хумор  с наивност ....  Peace 

Ние  се връщаме от  арабски ресторант в Яфо (уж бяхме тръгнали за ИКЕА , ма пусто глад...) - какво Кнафе ....какъв чай и каква музика само !   Crazy Rolling Eyes 1 седмица глад  сега трябва !

Поздрави на всички ! Дуа , децата ти се водят евреи по тукашно - един ден може и алиа да направят  Joy   (шегувам се , никаква лоша умисъл) Peace

Общи условия

Активация на акаунт