Отговори
# 225
за Рахеб Алема и аз се нареждам- обожавам го какъв глас има само не е истина пък и ливанец доколкото знам аз Simple Smile
а между другото много сте се кротнали  smile3503
момичета радвайте се на това което имаме
прашам ви много  newsm51  smile3525   love001

# 226
   До колкото знам, арабките масово са луди по Ragheb Alama. На мен той като мъж не ми харесва особено, но има някои песни, които направо ми предизвикват аритмия. Или по-скоро това се получава, когато хабибито ми ги пее на ушенце. Heart Eyes
  Ети любимата ми
http://www.youtube.com/watch?v=sDzI4pViCU8
  Иначе моят безспорен любимец е Amr Diab! Поздравявам всички ви с тази песен
http://www.youtube.com/watch?v=sWp98MtNRBM

# 227
  • Варна
Да ви поздравя и аз с една песен, специално за девойките свързани емоционално с Египет  Heart Eyes Hug

http://www.youtube.com/watch?v=0cLMd81g1Nc

# 228
Rafaela,  благодаря за хубавата песничка, и аз ще ти пусна една, но на лични, а сега - е на това му викам аз късмет, машала!!  Mr. Green
http://vbox7.com/play:d52d88ce

# 229
Съвсем на спам и чат го обърнахте. Моля ви, ограничете пускането на "музикални" постинги.

# 230
  • Paris, France
Привет пак по нощите,

Дивиана, който пее зло не мисли! Музиката е най-добрия начин да се потопим в една култура. Заедно с кухнята, разбира се  Grinning.

Дуа, пожелавам ви бързо оздравяване. Да ти кажа при нас как беше. Дъщеря ми още с изписването от родилното направи бронхиолит и лежа в болница. На бебетата бронхите са тънки и лесно се запушват. Както предполагам си забелязала, при бронхит има най-много кашляне, задушаване и храчкоотделяне през нощта. Освен антибиотиците за бактериална инфекция най-важното е намаляването на слузта. В млякото, майчино или адаптирано, се съдържа вещество, което сгъстява слузта и затова е добре приема му да се ограничава, особено през нощта. Освен това по време на сукане при влошено дишане се ........влошава още повече дишането. Ако тя не търси да суче не и предлагай! Аз моите ги оставях през нощта полуседнали в преносимо столче за кола, от тези дето се люлеят. Това облекчава дишането и като мръднат столчето се залюлява и ги успокоява. Столчето на земята обаче, да не се търкулнат от високо! И за нея и за тебе нощта ще е по-лека. Също един шал от мека истинска вълна, не изкуствено направо на кожата на гърдичките, подобрява кръвообращението и повече левкоцити отиват към болния дроб. Ей, едно време баба с хардал или камфор ме налагаше.

За сапунката с мъжа ти, то началото в танковете е по-скоро филм на ужасите  с:2gunfire: #2gunfire. Аз защо си мислех, че в Израел жени в боен отряд или единица или както там го наричат не вземат? Не разбрах, но ако си отишла в Израел и имаш и друго гражданство освен израелско мисля, че (поне за жени) има начин да не се ходи изобщо в армията.

И един доста личен въпрос - по време на бомбардировките в южен Ливан не можеше ли да ви евакуират (поне чуждите граждани) или вие не пожелахте?

За всички левантийци и не само поздрав от Дамаск  Laughing:

http://www.youtube.com/watch?v=SZSfvlzNbvA

За близкоизточна политика пишеш много прегледно, с обяснения за всяко чуждо и непознато нам понятие и постингите ти са удоволствие за четене, особено за тези, които сме далеч от тези неща.

Нанси Ажрам не е грозна, бе Дуа. Искам да съм грозна като нея. Някой знае ли адреса на хирурга  Embarassed? Хаифа е красавица, ангелско лице, но на някои места е като дойна крава. На последната снимка израелката коя е? Първата снимка не се отваря.Ливанките за мене са два вида - ослепително красиви и, хм, Шилан, ела да помогнеш с терминологията (по аналог с плашещите кюрдкини)! Тези ливанки, които не са много красиви са, абе каквито и да са, но са с оскубани и изписани вежди, епилирани, облечени с вкус и гримирани, с издухана коса и лъснати обувки в тон с чантата. Това всеки ден.

дтти,
Цитат
Розалия правилно каза ,4е тук супербогатите  семейства рядко си взимат снахи извън техния кръг или пък ако снахата е 4ужденка-то тя ще е западна Европа или Северна Америка
- ние точно там сме. Давай адресите на супербогатите, да я пращам от сега на тях да им драска по стените и да им се тръшка за всяка дрънкулка.

deja83- ходихте ли в Петра?

Добро утро на всички и лек уикенд

# 231
За казармата в Израел сме говорили в израелската тема . Невена права си.Не всеки ходи в казарма и тя не е абсолютно задължителна.Много хора не ходят по разни причини.Хората с двойно гражданство могат да не отидат ако не желаят (както моите деца надявам се ). Единствен син без подпис  разрешение от майка си не постъпва в боен отряд, а по разни други служби. Момичетата -  също.Тяхната служба напоследък стана доста къса и формална ако мога да кажа. По болест не се ходи. Момиче , което се ожени преди казармата - не влиза.Ако е в казарма и се ожени - спира я.Ако забременее - пак. Много момичета и момчета не влизат по религиозни причини в казарма. Мъжете ходят запас - не всички , които са минали казарма ходят след това.Новодошли на възраст  следказармена не влизат в казарма.Талкива като мене пък хич , защото първо дойдох вече омъжена насам , а и бях голяма - 23,  нямах още гражданство и т.н. Има хора дето искат да влязат в казарма , но пък немогат по разни причини  - визови, религиозни и т.н. Има пък доста   евреи , които идват в Израел и правят "алия" (новодошли / заселват се)  направо в казармата ....т.е. за това идват - да отслужат и после най-често остават.В казармата на Израел служат евреи , християни, араби - християни , друзи ....

Намесих се , защото чувствам нужда да дам информация по темата.Дано не съм пропуснала нещо .

Лек ден!

# 232
добро утро моми4ета  bouquet
дивиана ами ти така ги наплаши,4е освен за музика за друго не посмяха да пишат Mr. Green,нищо днес ще се оправят нещата,а пък ако си и отворила песните ще си и в крак  с най новите тенденции в арабската музика Peace
невена аз ако можех големите щях да уредя-бабата на мъжо е от такъв род-но се оженила извън кръга и против волята на баща си,но ина4е поддържа връзка с рода си и братята и сестрите и и идват на гости,4е голямата е страхотен мързел и от сега казва 4е ще се омъжи само ако в къщата има поне 3-4 филипинки Laughing Laughing Laughing ,ама виж Кати и Даяна/само да не се засегнеш Peace/ малко трудно ще им намерим такива кавалери-както знаеш тук на върха на класациите са белите,руси и със светли о4и-виж само косата може да не е руса-ама за какво са боите Mr. Green

а за Дуа-била е в южен Ливан-то4но там където са обстрелвали най много
мерси за поздрава-Фейруз е легенда  bouquet
ето и една с подобна тематика

http://www.youtube.com/watch?v=X964r7rYlJ0

спорти,марси къде сте newsm78
сабинка оправили се Теди newsm78
останалите-трябвали ви покана newsm78-тогава едно пар4е за раздвижване
http://www.youtube.com/watch?v=ai2CL6rlP-w

и още нещо  днес по тв 2 мисля в предаването без багаж ще има филм за Йордания-само 4е 4аса не се сещам

Последна редакция: сб, 08 ное 2008, 11:02 от dtti

# 233
Добро утро, момичета и както сте на музикална вълна и аз да се включа с един въпрос, живо ме интересува от някъде да открия музика на Шерил Хадат мисля че така се казваше, чух нейни песни преди може би 4г. на рожден ден на една дружка и тя сподели че  диска и е подарък и е внесен от чужбина още тогава пробвах да го открия в София ама където и да попитах ме гледаха като треснати, та ще ви бъда благодарна ако ми съдействате в тази насока.

# 234
добро утро мили мой дами
само и аз да се запиша да не пропусна нещо
стана ми интересно за казармата
продължавам да чета
на всички много   bouquet  bouquet  bouquet

# 235
dtti и Nevena Virolan, никой няма нищо против да си говорите за музика и дори да си разменяте линкове. Забележката ми се отнасяше само за поздравителните постинги, съдържащи единствено линк към някое парче.

# 236
Невена ,разбираше ,че сме искали да ни евакуират,но нещата бяха просто невъзмжни-кой ще си рискува животът-когато говорех с посолството ,единственият отговор ,който получавах е,че беше по някакъв начин да успеем сами и на своя отговоност да стигнем до бейрут,а това беше равно на руска рулетка Sad...аз бях там и без съпруга си ,но все пак писано ни е било-първо пътувахме на максимален риск от нашия район до гр.Сидон,а след седмица успях да се уредя в списъците със стотици чакащи чужди граждани за извозване до Бейрут в 4 часов междупланински маршрут Crazy-ако можех да напиша книга,със сигурност щях да навъртя  добър оборот Crazy-чак от там Бг-посолството ни осигури извозване през северната граница...
Петя-когато мен искаха да ме вземат в казармата-94г.нямаше право на избор-стотици пъти съм ходила с баща ми,но отказваха категорично,понеже нямаше никакви причини,нали и предварителни очни и изпити се полагат,баща ми казваше -кажи им ,че съм дати(религиозен)-но кой ще се върже-тогавареших да се махна от там  по дезертьорския начин-казах,че искам да ходя на гости при баба в бг-да ги видя за последно-та с неохота ми издадоха задграничен паспорт ,и то само за срок от година-та  така-не си и помислям за връщане-в това така леко(меко казано)стряскащо за изрелците положение,местонахождение и ориентация-достатъчно е ,че цялата  изрелска рода се отрече от мен,знаеш как е...докато в Ливан всички знаят къде съм била и с какво потекло съм-Обичат ме и за тях няма значение това Heart Eyes...та за тогава беше така-никак не беше право на свободен избор-беше задължение,отказът на което беше равно на затвор Crazy-месец или два не помня,плюс лепнато петно в досието,което пречеше да си намериш свястна работа Confused...дано да се е променило това-че то така,накрая май всички олим хадашим (нови имигранти),щяха да бягат нанякъде(предвид сегашните конфликти) Crazy

# 237
Невена ,от толкоз бързане не ти благодарих за съвета с вълненото парче плат-иначе за столчето,Рабуба много го мрази,от както пропълзя още не иска да го види,само го пълни с играчки Crazy-Обаче за нощното кашляне,съм открила отдавна начин(понеже големият ми беше с алергична астма и все още проявява подобна кашлица при инфекции-та от неговите кошмарни нощи,дето съм преживяла бая опит събрах-жалко,че тук ги няма тези свещички с камфор и евкалипт-в Ливан ми ги препоръчаха веднъж,та аз и тази година си купих-вчера сложих половин в дупето на Рабуба и за мое учудване и щастие,не прокашля нито веднъж-та то подобно на това с бабешката рецепта и камфора-чудна работа свършиха-не знам що в Бг ги няма тия свещички...
Петя-а това за двойното гражданство и отказа от казарма ,тогава нямаше такава алтернатива,ми че те повечето изрелски граждане си имаха и гражданството от своята родина-то кой щеше да ходи тогава newsm78-за мен и всички мои съученици ходенето беше недвусмислено
задължение Tired...

Лейла-значи твоят човек смята Нанси за красавица- Crazy
а какво ще каже за  това-почват от горе в десния ъгъл ,където е натуралната Нанси и постепенното и пластично променяне-първо носа,после пак и т.н.-та до днес-където вече е сладка,но мъжът ми пак не мисли ,че е красива

-виж за Хайфа има др.мнение,и тя има операции,но и преди това е била манекенка и мис Ливан

Последна редакция: сб, 08 ное 2008, 14:15 от DUA

# 238
  • по пътеката
дуа, аз нещо се оплетох май в произхода ти, може и други да има, но дотук ми излезе като заклю4ение ,4е ти си еврейка ли? ти си живяла в израел през младежките си години ? и се е наложило да бягаш от казарма 1994 и спасението е било бг родина на някой от родителите?

# 239
  Привет и от мен,много работа имам напоследък и не ми остава време за форума.Но днес батковците са на тренировки и аз и Яси сме си в къщи.Много пътешествахме по работа тези дни,та днес отмаряме.
Теди,поздравления за добре спретнатата темичка.  bouquet
Дуа и аз като Марси се оплетох,май нещо не съм доразбрала...за какви казарми говориш???
Честито на всички които са имали поводи за празници тези дни!Желая им всичко най-хубаво!
И Честито на всички които са или имат именници днес! Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт