Отговори
# 75
  • Paris, France
Раша, добре дошла. Радвам се, че си намерила пътя за себе си и ти пожелавам много здраве и щастие с мъжа и дечицата. За деца от смесени бракове понякога е много трудно. В смесен брак винаги има доминиращ и покорен родител и ако детето избере културата на покорния се озовава в конфликт не с един, а с двама родители. Още повече за тези хора конфликт на поколенията е нормален тъй като те самите са имали такъв с родителите си около избора на партньор. често жените в смесен брак избират чужденец, защото по една или друга причина собствените им мъже не задоволяват нуждите им и съответно приемат и налагат културата на съпруга. Това плюс живот в трета страна си е мамма миа. Не е лесно и за родителите и за децата. Когато детето не е израстнало в рамките на определено поведение му е трудно, да не кажа невъзможно да го приеме. И да, абсолютно съм съгласна, че отстрани екзотичните култури изглеждат много привлекателни, ако разбира се не се налага да живеем 24 часа по законите им. От къде е мъжът ти? доста добре пишеш на български за човек живеещ отдавна в чужбина.

Лили, не Раша на никого не завижда, няма и за какво. Тя има достъп до всичко, до което имате и вие в Арабия. Просто е избрала друг път в живота.

За Аджмал - кой ти е любимия? би ли го описала. Какво мислиш за Амуаж? Популярни ли са при вас?

# 76
  • София
Цитат
И честно казано не ви разбирам и много ме е яд на жени акто вас, които загърбват собствената си кръв заради един мъж! И се възхищават на култура, която вообще не познават!
Внимавайте какво ще ми отговорите, защото аз не говоря от вашои място- а от това на вашите деца от смесени бракове!
Желая ви всичко хубаво, не  е лично, но нека чуете мнение с риск да не ви хареса.

Раша, не е ли малко грубо да размахваш пръст и да ни предупреждаваш чак да внимаваме, какво ще ти отговорим?Няколко реда по-горе в поста си, самата ти казваш, че уважаваш индивидуалния избор на всеки...Явно е само на думи обаче това твое уважение към
останалите хора, направили избор, различен от твоя.И какво значи тази високопарна фраза, че заради мъж сме загърбили кръвта си..Навремето собствената ти майка е направила същия избор, нея виниш ли я по сходен начин?И още нещо, да - животът с човек от тези ширини освен на любов при всички случаи се базира и на редица компромиси и от двете страни, но нима това с пълна сила не важи и за брак с българин или западно европеец като в твоя случай предполагам..Какво ти дава в този живот гаранция, че избирайки да бъдеш с някого, с когото няма да се налага да "загърбиш кръвта си", ще бъдеш щастлива..Безброй примери за съжителство на жени с алкохолици, побойници, извратеняци и пр...Всичко е строго индивидуално и не мисля, че можеш да си позволиш да обобщаваш..И за да не съм голословна, ще ти кажа че болшинството момичета тук, независимо от пристрастията си към арабския свят, не си затварят очите пред несправедливостите му..Не всичко е розово на този свят, но този факт в никакъв случай не ги прави нещастни..Аз лично имам 3 деца, едно от които е вече в тийнейджърска възраст и не намирам, че е недоволно от това, кои са родителите му...Напротив, ставайки свидетел на груби разправии между родителите на други деца, е споделяла щастието си от отношенията помежду ни..В редовете ти прозира неприкрита неприязън към баща ти, която сякаш се опитваш да прехвърлиш и върху останалите мъже с такъв произход..Е за твоя жалост, не всички са еднакви!

# 77
Раша,ако наистина толкова много си ни чела, сигурно си забелязала,че се обръщаме поименно,а не говорим просто в множествено число. Аз съм неутрална - "арабското" ми се изчерпва с интереса и обичта към Египет преди всичко, но пък съм много толерантна. Просто не ми хареса начинът ти на появяване и нападане на хората. Че има лицемерие - има го навсякъде,ти намери къде да го търсиш - в анонимен форум.
Какъв всъщност ти е проблемът,че не разбрах  newsm78 Натрупала си своя жизнен опит,взела си важните си решения и после  newsm78
Що се отнася до различните мнения - има ги и тук, не съм забелязала всички да сме на едно мнение по който и да е въпрос.Друг е въпросът кой как го защитава...

# 78
Здравей Раша,

Понеже си доста надъхана да дискутираш, имам няколко въпроса към теб.

Защо смяташ, че познаваш арабските обичаи по добре от жени живяли с половинките си по 15-20 години в арабска страна? За това, че си прекарала малко време там или че си по-прозорлива от всички други?
Като не се самоопределяш като арабка, как пък говориш от името на всички арабки?
Дойде тук да учиш майките на педагогика или как да тълкуват Курана?
Чудесно, че си чула нещо по новините за Пакистан.. тук има хора живяли там. Дали пък те нямат една идея по-ясна представа?
Интересно, че натири Олд Спорт в крайните ислямистки мнения Simple Smile Може би ще ти е интересно да знаеш каква е найната религия и тази на партньора ѝ.

Само информативно и за протокола - не съм женена за мюсулманин и не съм мюсулманка.
И като имаш така развит педагогически подход, кажи ми моля те как от един пост, започващ с толерантност и обяснения колко добре разбираш различните накрая стигна до тотално отричане? В нищо не ни убеди, нас порасналите деца.

Приятен ден   bouquet

# 79
Латеа,аз съм талибанка, мъж ми - муджихидин  Joy

# 80
Именно това исках да намекна  Joy И преживявате от продажбата на по-малките си братя и сестри за камикадзета, нали?  hahaha Както и имате малък цех в гаража за ръчни гранати?

# 81
здравейте момичета!!! браво саратед много хубава темичка си ни направила.Рашааз мисля,че заради един пример не може да се каже,че целия народ е лош.Просто ти си попаднала на неподходящият човек но не всички са такива.Виж Деси от колко много време живее в Сирия и като гледам мисля,че там живее по добре отколкото в България.Разбира се,че както се казва във всяко стадо си има и мърша но пък петте пръста на ръката не могат да бъдат еднакви.Така е и при хората какво като си се омъжила за християнин просто си попаднала на свестен а колко от тях се напиват бият жените си имат си любовници да не би да не е така.Според мене не трябва хората да се делят на араби или не на мюсюлмани или християни просто само на добри и лоши.А за Пакистан да може и да са ги убили тези момичета но пък не навсякаде е така.Зависи си от много неща аз съм била там и съм имала пълна свобода каквото съм искала съм го правила а в семейството на моят мъж които са много религиозни няма такива неща жените казват къде искат да се женят и те ги женят имат право да си изберат бъдещият мъж.

# 82
олди всеки ден научавам по нещо ново за теб
така се радвам вече се чуствам като член на вашето семейство
 smile3534 newsm62 newsm51

# 83
Именно това исках да намекна  Joy И преживявате от продажбата на по-малките си братя и сестри за камикадзета, нали?  hahaha Както и имате малък цех в гаража за ръчни гранати?
Joy
Аз съм от тия дето нямат нищо общо с арабския свят,но това не ми пречи да се интересувам от него,различна култура,различна религия.Познавам християни който са доста по-лоши и от араби.Толеранта съм към всички,независимо каква религия изповядват,това е техния начин на живот,а те какво ли мислят за нашата религия newsm78.Какво ли е за тях,да се наливаш с алкохол,да ти се виждат прашките и още много други неща?

# 84
Момичета, успях да кача само две мои снимки в албума, не знам защо толкова бавно става. Ще пробвам и утре сутринта да кача още.

# 85
Salaam alaikuum девойки, виждам появата на Раша е разбунила духовете във форума. Няма лошо в това, пък и всички си знаем, че има араби и араби, има християни и християни.... Религията не определя хората и тяхната духовна чистота... Обаче думите Wink са като огледало....
Раша, не изключвам цялата тази история да е истина, до момента в който приятелките ти там са ти дали съвета да не се жениш за арабин защото имаш право на избор Wink Там си мисля, че нито ти си имала силни чувства към него, нито той към тебе или въобще нещо се е разминало откъдето идва и голямата ти болка.
Ние не сме фен на всичко арабско.... поне аз съм наясно колко + и - си има живота там, но те са като + и - в България, Германия и където и да било още...
По важното е да си щастлива сега, тука има много българки женени за българи но списващи при нас... Така, че ако искаш да бъдеш част от едно малко виртуално семейство си добре дошла. Но, без негативизъм... едно е да имаш различно мнение, друго е да се стига до крайности....

rafaela, libra, babeli, reni31, ceciflo   bouquet

# 86
Здравей,Раша

Интересно мнение,аз не живея в арабска страна,но съм имала доста контакти с хора които са от различни азиатски страни и не мисля,че обобщаването е правилният подход в случая. Аз лично живея в ЮК а приятелят ми е от Пакистан като се познаваме от 4г и за случаите за които ти споменаваш отново мисля,че са единични и това не е някаква практика,като по същата логика се случват и грозни и неприемливи неща в България.Като в семейството на моят приятел всеки сам си е избирал партньора така че не навсякъде се прилагат еднотипна практика.

# 87
Невена,погледни този сайт,има описание на доста от парфюмите.
http://www.aromat.ru/parfum/women_parf.php3

# 88
Латеа,само да те поправя,че нямаме гараж,затова бомбите ги правим в кухнята направо. Twisted Evil
Сани,знаех си,че имаме нещо общо! Blush
Страхотна,и аз имам такъв проблем със снимките - винаги по няколко пъти трябва да пробвам,докато кача  Tired
Невена,тя Раша май няма нито мъж, нито деца.Само каза,че много са я били искали...
Абе я да го даде насам тоя с единия милион долара,ще го оглозгаме набързо и после няма да му е ни до съпруга, но до секс  Mr. Green

# 89
  • Paris, France
Наина мерси за линка

Олд, тя верно нахлу със взлом, но не я нападайте така, бе хора! Тя ще дойде и ще разкаже. Може мнението и да е много негативно след конфликта с родителите. Казвам ти го от личен опит  Laughing. Всякакви ги има. Аз, между другото, имам позната с подобна история. Не е тя. Страната на баща и не е Сирия и живееха в Англия, а не в Германия, но точно така се чувствуваше и постъпваше.

Абе я да го даде насам тоя с единия милион долара,ще го оглозгаме набързо и после няма да му е ни до съпруга, но до секс - че то с такива из Лондон пълно, бе! На Еджуар роуд, ако се сещаш. Но ако дойде с милиона, викайте ме и мене Laughing

Общи условия

Активация на акаунт