Дружина Дюканска - весела, но не пиянска - 132

• 53 292
  • 1 027
  •   1
Отговори
# 930
  • София
Здравейтее момичета! Искренно се надявам, че някой ще се включи и ще ми отговори на въпроса и съжалявам,че до някъде ще повторя поста, който беше пуснат преди малко. Днес ми е шести ден от ударния режим, а съм само минус 1 кг. Много се обезсърчих, много. 73 кг. съм и не съм преди цикъл. Дали има нещо общо това, че не ям много. Нещо ми се отврати месото и не мога да го ям. На ден изяждам по половин, най-много една пилешка пържола.Сутрин ям 1 ч.ч. кисело мляко Верея, на обяд една палачинка с 3 л. трици и едно парче /тънко/ пуешка шунка, следобяд малко мляко и вечер пилешко месо /варено или печено/. Ям понякога супа от воденички или сърца /приготвена само с лук, мляко и яйце/. Пия по 1,5 л. вода. Къде греша? Отчаях се напълно, а така се надявах Cry Благодаря на всеки, който ми отговори!!!  bouquet
Твоето меню е много, много оскъдно, тук не се гладува. А тази пилешка пържола да не би да е от тези готовите? Ето аз туко що за обяд изядох половин пиле  Whistling и се чудя какво още да мезна  Laughing.
И най-добре минавай на зеленчуци, 5 дена са пре достатъчни за удърни.

# 931
Здравейте, дружина! Hug

Тунинг, и при мен се получи същото - след една седмица в трета, през които съм вкарала плод, сирене и хляб и само една гала (алкохол, шепа фъстъци) , съм 63 т.е. +2кг.
Днес съм решила да карам само на П, после 2 дни ПЗ и в четвъртък пак П. Просто незнам какво ще се получи ако наистина седна и ям, каквото ми се прииска на галавечерята. Щом от малко алкохол и фъстъци се получи това.............. Sad

# 932
До "veni_c" - Леле.. и ТИ си го закъсала значи Sad А сега, като спомена хляб, се сетих, че аз още не съм ял. Но пък ядох тесто на гала-вечерята..

# 933
  ТУНИ,не се кахъри,бреее!Ще видиш,че всичко ще мине и ще премине.Моли се да не стане само както при мен,че тогава и това няма да ти помогне!!! 

# 934
Здравейте и от мен!
Искам да изкажа моето лично мнение по отношение на количеството храна, което трябва да се поема. Много от жените, които започват режима са ентисиазирани в началото, особено след като са разгледали снимките преди и след. Малка част си правят труда да прочетат книгата, за да видят все пак за какво става дума, а действат на принципа" чул оттук оттам". И така ентусиазирани започват да диетуват. Но в един момент се осъзнават, че пустата му диета им бърка надълбоко в джоба и опитвайки се да останат верни на режима прибягват до намаляване на количеството на приеманата храна, с оправданието че не им се яде. Колко от нас са се замисляли дали ще издържат финансово няколко месеца да се хранят по този начин- много малка част и обикновено това са хората, постигнали сериозни резултати и запазили здравето си. Мисля че тези, които си мислят, че като се хранят по-малко, ще си помогнат в един момент ще започнат да плюят по режима как е довел до тази или онази болест. Ако преди режима с едно пиле се е наяждало цялото семейство, защото е сготвено с картофки, сосче или ориз...и подобаващо количество хляб, сега това пиле е само за нас , а за семейството се налага да купим още едно. Не мога да се съглася с това, че една кофичка мляко и една риба или мръвка са достатъчни за нормалното хранене на дюканстващия.
Така че мили дами, които тепърва се каните да започнете режима, знайте че трябва да се яде. По този начин ще отслабнем и ще запазим здравето си, в противен случай ще си бъдем виновни само ние, а не режима или поредната диета.
Ако не можете да си позволите финансово този режим, по-добре не го започвайте, а изберете друга диета, която е по джоба ви.
Успех на всички!

# 935
Здравейтее момичета! Искренно се надявам, че някой ще се включи и ще ми отговори на въпроса и съжалявам,че до някъде ще повторя поста, който беше пуснат преди малко. Днес ми е шести ден от ударния режим, а съм само минус 1 кг. Много се обезсърчих, много. 73 кг. съм и не съм преди цикъл. Дали има нещо общо това, че не ям много.

През ударния период свалих 2кг, моят хем беше дълъг, че два пъти се оказа, че съм яла нещо, което не е било режимно. На диета съм от 3м, стартирах от 70, сега съм 55, изключително стриктна, без прегрешения.
Не се притеснявай, ще тръгнат надолу килограмите. ЯЖ!!! ПИЙ ВОДА!!! Успех   bouquet.

Като чета какво става в трета, май няма да се престраша скоро..... Sad.

# 936
Здравейте всички, приятели мои добрички!
Гледам не съм само аз с такъв проблем- Тунинг, не се коси  Naughty, организъмчето е доста ошашавено. За две седмици трета качих четири килограма, а съм включила само плод и хляб. Първата седмица бях включила само ябълка- не помръдна, втората добавих и хляба. Е не мога да повярвам, че от един бонус 6 зърна, който тежи ...(колко да тежи- има ли 500 гр???) мога да кача 4 кила. Сега си карам пак само с плодчето... Whistling Whistling Whistling Ще им видя сметката след четвъртъка, споко. Няма да им се позволи да плъзнат пак нагоре  Twisted Evil

# 937
Люска, абсолютно съм съгласна с теб за финансовата страна! За съжаление не може всеки да си я позволи - гадно звучи, но е самата истина. Само не съм убедена дали това е причината да се правят, че не им се яде. Но много добре казано newsm10!
Стар, дано и аз за 3 месеца да постигна твоя резултат! Имам да свалям 15 кг.

# 938
Здравейте на всички!
Бих желала да се представя. Дюкан-ствам от около 10на дни. От скоро ви чета, но пък за сметка на това усърно и вече съм запозната с повечето прякори  Simple Smile.
Пиша, защото сте много мотивиращи.. Мисля вече, че съм пристрастена.
По повод задържането. Значи аз почнах от 66.7 кг. В края на ударния период 66.3 кг... Тоест бях "свалила" 0.4 кг, което не е дефакто сваляне, защото може да се промени с 1 чаша изпита вода... Преди това бях чела форуми, гледала снимки преди и сега.. изчетох книгата на един дъх.. имаше цифри като 5 кг свалени през ударна фаза и т.н. Самия Дюкан набляга на мотивиращото въздействие от многото киограми свалени в началото.. А аз.. 400 гр..
Бях на косъм да се откажа, но нали съм телец, голям инат, голямо нещо.. продължих с ПЗ..Днес сутринта се претеглих и исках да скачам от радост 64.8 кг, тоест около 1 свален килограм..
Значи режима действа... Може би бавно, но действа.. Вече кроя планове как ще съм фиданка за Нова Година.. Wink))
И така!! Вярвайте в себе си!
Поздрави на всички!

# 939
  • Варна
Люска, може би си права, че причината някои от мацките да хапват малко е финансова, но при мен например не е така - просто нямам апетит, ама никакъв напоследък...Ям 3 пъти на ден и това е, много рядко повече и се чувствам добре и пак свалям. Просто ям като огладнея. Винаги съм имала страхотен апетит, а сега не мога да се позная. Може да е от Сиофора, който пия, в листовката пише, че е възможно намаляване на апетита. Rolling Eyes Важното за мен е че има резултат.  Hug
Някой беше питал за бульоните дали са позволени. В първата книга са посочени като разрешени кубчета зеленчуков бульон за проготвянe на сосове и ястия, дори и през ударния период.  bowuu
Момичета, знам че стигнахте до извода, че тиквата е плод и е нережимна за първа и втора фаза, но аз сега доста четох за нея и май ще я включа в ПЗ, рядко, но мисля да я хапвам, а и Дюкан има рецапта с тиква в първата книга за втора фаза, така че очевидно е разрешена. Вижте част от това, което прочетох, а после нека всеки за себе си да прецени: "Всеки знае, че тя е класическо средство за лекуване на упорит запек. В този случай е най-добре да се консумира печена, а ако е варена, то и водата, в която е вряла трябва да се изпива. Полезна и при всякакви други смущения в храносмилането, улеснява пикочоотделянето, подсилва съкратителната сила на сърдечния мускул. Желязото в тиквата помага на кръвообращението.
Тиквата се използва и при лекуване на хронични бъбречни възпаления, цистит, камъни в бъбреците и при хронични чернодробни възпаления.
При гастрит или колит се използва прясно центрофугиран сок от сурова тиква три пъти дневно по една чашка преди ядене.
Тиквата е полезна и при борба с анемията, при отоци, при начална форма на атеросклероза, при хипертония, при повишено ниво на кръвния холестерол, при прекаран инфаркт и при остеопороза."
аМел, добре дошла и успех! Hug

Добавка: Сега прoчетох постта на rokipagane. Туни, виж какъв компетентен съвет съм ти дала. smile3521 Логично е да е така, така че стига си се тревожил. Въобще даже не си го "закъсал".  Peace

Последна редакция: пн, 10 ное 2008, 16:58 от mar4ela5

# 940
Здравейте!
Тунинг, преди време някои от момичетата имаха същия проблем при влизането си в трета фаза. Съветът на по-компетентните беше в трета фаза да се мерим сутрин след протеиновия четвъртък. Тогава кг са реалните, през останалото време варират. Така че, не се шашкай - включи всичко наведнъж, но в умерени количества - "по устав" и няма да имаш проблем. Ще се справиш. Успех.
Аз нямах този проблем, даже свалих още 2  кг, макар че включих всичко.
Лека и спокойна вечер на  всички. Hug

# 941
То и аз ям по 3 пъти на ден. Рядко повече, най-много да пия 1 чай или едно сварено яйце. Но на самите 3 хапвания ям нормално за мен. За всеки мисля е индивидуално количеството храна. Важното е да се чувстваш сит. Така мисля. Даже някой път ми става тежко, пък не съм изяла кой знае какво. Половин пиле не мога да изям, трудна работа. Но всичко е според зависи - настроение, време, апетит. Но не стоя гладна. Това е хубавото на режима.
Аз съм добре, защото плодовете не са ми от любимите неща. Подсладител не ползвам, не ми липсва сладкия вкус. Две дъвки Орбит са ми достатъчни. И газирано не пия. Изобщо вода до пръсване пия - много обичам и преди си пиех вода като за световно.
Айде стига разсъждавах, но се замислих за количеството храна.....

# 942
Здравейте, дружина! Hug

Тунинг, и при мен се получи същото - след една седмица в трета, през които съм вкарала плод, сирене и хляб и само една гала (алкохол, шепа фъстъци) , съм 63 т.е. +2кг.
Днес съм решила да карам само на П, после 2 дни ПЗ и в четвъртък пак П. Просто незнам какво ще се получи ако наистина седна и ям, каквото ми се прииска на галавечерята. Щом от малко алкохол и фъстъци се получи това.............. Sad

РЕЗЮМЕ  НА  РЕЖИМА  НА ОКОНЧАТЕЛНА  СТАБИЛИЗАЦИЯ

Връщате се към нормалното хранене 6 дни в седмицата, като не губите добрите рефлекси, придобити по време на предишните етапи, и спазвате чиста белтъчна диета през седмия ден ...вие как тълкувате червения текст? За мен - продължаваме да мислим какво хапваме, това са добрите рефлекси, които сме придобили.След гала, нормално е лишавания толкова време организъм да побърза да се запаси.Струва ми се, че с първите гали трябва доста да внимаваме, защото организма ще има нужда от време за да разбере, че ограниченията са намалени и в началото ще усвоява всяка нова храна не на 100, а на 120%.Нека дамите, които успешно борят 3-та да споделят опита си, макар че пак ще ви напомня Цоци - всеки да следи организма си, всеки реагира различно

# 943
Ами аз се считам в тази категория: "дамите, които успешно борят 3-та" и стигам до извода, че всичко е строго индивидуално. Като чета Тунинг, veni_c и eche-meche се чудя как е възможно да качиш 1 или 2 кила само от една гала, но явно е.
Аз затова казвах, че се чувствам късметлийка. От началото на трета, въпреки галите и дори уливането на моменти (бях на почивка) не съм имала разлика повече от 1 кг. в теглото. Чак не ми се вярваше и все се страхувах, че ще ми се отрази следварително. Да, ама не. Вчера влезнах в четвърта, днес съм с едно кило надолу  #Crazy
Количеството храна за всеки е различно, аз например цяла пица (400 г) немога да изям, наяждам се с половината. (Туни да не се обидиш, ти все пак си мъж, би трябвало да ядеш повече от мен.) Та мисълта ми е, че май е много относително това "не прекалявам с количеството", а пък качвам  newsm78.
Все пак си мисля, че тези които наблюдават такива драстични и нереални (зашото не е реално да изядеш 800 г храна, а да качиш 2 кг.) разлики не трябва да се притесняват, защото ще се регулират нещата.
Бе едно наум винаги и това е  Hug

# 944
  • София
Feelgood, напълно съм съгласна с това за "Добрите рефлекси". Задължително трябва да е така.  и Цоци е абсолютно права - всеки трябва да се самонаблюдава.

Моят опит не е много голям в ІІІ-та и май не ставам за добър пример на другите, но лично за себе си си направих извод, че галата ми не трябва да е съставена изцяло от нережимности. Примерно, ако пия чаша вино, то основното ми е ПЗ, ако хапна торта - не изяждам цялото парче и пак ПЗ.  Всъщност аз май не ги  правя по две на седмица, а по  по  - малко от 1........., освен ако не се смятат няколко капки зехтин в салатата /всъщност би трябвало да се смятат за гала/, което сигурно не е много добре, но пък съм по - спокойна. Аз също имах вариации в килограмите +2, но след два - три дена всичко си идва на мястото. Както и държа да отбележа, че каченото не ми се отразяваше на дрехите - имам предвид, че не е бързало да се "лепне".

Забелязах нещо друго: Явно вкуса ми се е променил за тези четири месеца. Сладките неща  например ги усещам отвратително сладки, когато в яденето има мазнина - ми става много гадно......., хей такива работи.  Надявам се, че точно за тези "добри рефлекси" става въпрос. Дано така и да продължи.

Между другото, забравих да кажа, че тестени /с изключение на шепа ориз в цяла тенджера спанак и пълнозърнест хляб - странно мое производство/, все още не съм се престрашила да ям, както и пържено към галите.

Не знам дали ще съм полезна на някого............., но внимавайте - резултатът който сте постигнали не заслужава да го затриете, заради малко лакомийка. И изобщо не се надявайте, че след като сте го постигнали, ще ядете както преди режима и няма да има последствия. Смятам, че режимът, освен че е измислен да ви помогне да свалите излишното ИМА ЗА ЦЕЛ ДА ВИ НАУЧИ ДА ИЗБЯГВАТЕ ЛОШИТЕ СИ НАВИЦИ!

Обичам ви!  Hug Hug Hug  love001

Общи условия

Активация на акаунт