тест за овулация

• 274 365
  • 1 529
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Ето пак аз да кажа за положителните тестове, които са само един ден. Отново вчера имах много ясен +тест, веднага на следващия ден (днес) беше доста по-бледа тестовата от контролната черта. Иначе аз много се обърквам с два положителни теста.. кога да очаквам овулация.  Rolling Eyes добре, че при мен е само един ден пика  Wink
А аз да кажа как се смята лесно кога е фертилния прозорец Simple Smile
Ако има 1 (+) е лесно
Когато са 2 (+) с еднаква наситеност - пика на ЛХ е по средата и О. се смята от 12 до 48 час
Ако има 2 (+) теста но единия с малко по-наситена линия - -преценяваш къде е пика - към първия или към втория
Ако е към първия изместваш процореца няколко часа /3-5-8 /напред, ако е към втория - изместваш го назад.

# 646
  • Варна
Искам да ви споделя, че за пръв път откакто правя тестове за овулация /близо година/ нямам положителен тест, въпреки че имам всички симптоми. До сега винаги съм имала положителни тестове два или три поредни дни, винаги 15-16-17 ден. Този месеж си купих и Присийд, за да го ползвам по време на овулацията, а не мога да я хвана. Каква е тази липса на късмет не знам, отчайвам се вече. Дано да имате повече шанс от мен този и месец и видите +++ не само на овулационните тестчета.  bouquet

# 647
  • София
denis_d, благодаря. Обаче ето това ме гложди мен.. Става дума за часове все пак. Аз правя теста вечерта към 18:00 Показва +. Ама откъде д азнам дали това пика. Т.е. може преди 12 часа да е бил реалният пик и овулацията да е 12 часа след меренето. Тия цифри съвсем хипотетично пиша. И какво определя като пишат 12 до 48 часа след колко време ще е. Реално 48 часа са си два дни  Wink Има ли някаква зависимост, т.е. една жена може ли да знае колко време след пила на хормона следва овулация?

# 648
Vache, питам се и аз същото. Май меренето на БТ може по-добре да подскаже деня и то, доколкото разбирам, след като е отминал. С две думи като се знае поне интервалът от време, трябва да дерзаем няколко дни подред, за да има шанс да уцелим.

# 649
  • София
Vache, питам се и аз същото. Май меренето на БТ може по-добре да подскаже деня и то, доколкото разбирам, след като е отминал. С две думи като се знае поне интервалът от време, трябва да дерзаем няколко дни подред, за да има шанс да уцелим.

Да, така е. Ама аз не меря БТ. Не ми се занимава честно казано. При мен и двете бременности се случиха по едно и също време. Т.е. овулацията ми е на 12 или 13 ден. И сега това показват тестовете, 11 ден положителен. Ама аз почвам вече да психясвам с тия тестове  Crazy

# 650
И аз не меря, но пък и не опитваме много сериозно все още. Има време и да психясам  Simple Smile
Последните 2 месеца + тестът е все на 19-ти ден, та поне някаква закономерност се наблюдава.

# 651
  • София
И аз не меря, но пък и не опитваме много сериозно все още. Има време и да психясам  Simple Smile
Последните 2 месеца + тестът е все на 19-ти ден, та поне някаква закономерност се наблюдава.

Аз психясвам щото след миседа може би още не са ми в час хормоните. Едва сега след 7 цикъл мисля, че са ОК  Wink ама и аз не съм в първа младост де...  Crazy

# 652
Е, сега, още можем  Wink
Дано пък са наред, то и аз следя такива, но най-вече ТСХ, че съм с Хашимото.
Все има за какво да се тревожи човек значиии!

# 653
Момичета, не е нужно с такава точност да се "работи".  Wink Чак пък часове да се броят, ми се вижда много натоварващо. Просто като видите +тест, действайте същата вечер. Така със сигурност при подходяща среда ще има активни сперматозоиди, които да "чакат" в готовност яйцеклетката, когато и да се появи. Ако тя случайно се е забавила /все пак О. се очаква до 48 часа/, на следващата вечер може да заложите още "заряд"!  Wink
Из темите за зачеване се разпространяваше като успешна схемата, че след като жената види +тест, е добре същата вечер да има секс, следващата вечер се пропуска и на третата отново секс. Сигурно сте го чели.
Стискам палци на всички бързо да успеете!  Laughing

P.S. Ваче, не се затормозявай допълнително  Hug Аз успях за една година, без да меря БТ - само с тестове за овулация.

Последна редакция: пн, 20 сеп 2010, 18:05 от spasdidi

# 654
  • София

Из темите за зачеване се разпространяваше като успешна схемата, че след като жената види +тест, е добре същата вечер да има секс, следващата вечер се пропуска и на третата отново секс. Сигурно сте го чели.
а не беше ли: при +тест кекс същата вечер и следващите два дни,следва пауза ден и следващия ден последен опит newsm78 ей го батко:
"ПЛАНЪТ

Кратка версия:

“Опитвайте” през ден,като започнете от осмия ден (за първи ден се брои първия ден на менструацията).
 Купете си 10 теста за овулация.
Започнете да правите тестовете за овулация на десетия ден.
Когато тестът даде положителен резултат, правете секс същия ден и двата следващи дена.
Пропуснете един ден и направете един последен “опит”.
Ако теcтовете за овулация не дадат положителен резултат,продължете да “опитвате” през ден до 35-тия ден и тогава направете тест за бременност,ако мензисът не е дошъл.

Когато тестът стане положителен, правете секс три последователни дни, пропуснете четвъртия ден и го направете още веднъж на следващия ден. После спрете! Оттук започва чакането."
и ей това много ми допада:"Не се притеснявайте от стреса! Обичайните тревоги относно забременяването и дали някога ще имате деца са съвършено нормални и НЕ оказват въздействие върху способността за зачеване. Игнорирайте хората, които ви казват да се успокоите и да спрете да мислите за това. Това не е техен проблем! Единственото, което би могло да ви повлияе е сериозен стрес, например пренасяне в ново жилище, загубата на работа, смърт в семейството и други подобни неща, които ви карат да се чувствате физически болни и депресирани. Това може да забави овулацията, понеже се отделя стрес-хормона пролактин. Но той няма да ви засегне за продължителен период и следващият месец би трябвало отново всичко да е нормално."

# 655
а не беше ли: при +тест кекс същата вечер и следващите два дни,следва пауза ден и следващия ден последен опит newsm78 ей го

По този план действаме вече 5 месеца за сега без резултат. И аз съм се чудила дали часовете не оказват някакво влияние.

# 656

а не беше ли: при +тест кекс същата вечер и следващите два дни,следва пауза ден и следващия ден последен опит newsm78

Магнитче, така ще да е било, разбира се!  Laughing Само, че при нас факторите - възраст и 15-годишен брак, си казват думата и това с три поредни дни секс ми се вижда трудна работа! Та през ден по ми изнася!  Joy

# 657
denis_d, благодаря. Обаче ето това ме гложди мен.. Става дума за часове все пак. Аз правя теста вечерта към 18:00 Показва +. Ама откъде д азнам дали това пика. Т.е. може преди 12 часа да е бил реалният пик и овулацията да е 12 часа след меренето. Тия цифри съвсем хипотетично пиша. И какво определя като пишат 12 до 48 часа след колко време ще е. Реално 48 часа са си два дни  Wink Има ли някаква зависимост, т.е. една жена може ли да знае колко време след пила на хормона следва овулация?

здравейте на всички!ами не ги знам сегашните тестове за овулация,но аз забременях също с такъв тест преди 6 години и стана веднага..Знам обаче че след като тестовата лента покаже по-наситен цвят,трябва да има секс в следващите 36 часа,а самото оплождане като процес изобщо трае точно 72 часа...От там нататък ЛХ хормона си е наличен постоянно и може да направиш тест за бременност даже преди датата на цикъла....Приятно ми е да се запозная с всички..

# 658
  Еднакво бледи са ми и двете черти днес. Това какво означава? Теста ли е скапан или аз съм за очила?

# 659
  • София
 Еднакво бледи са ми и двете черти днес. Това какво означава? Теста ли е скапан или аз съм за очила?

Каква марка тест ползваш. Колкото и да са бледи ако да еднакви на цвят или тестовата е по-наситена е + теста. Обикновено клиър овю са такива скапани и бледи  Wink

Общи условия

Активация на акаунт