тест за овулация

• 273 819
  • 1 529
  •   1
Отговори
# 810
Конкретен и аргументиран отговор! Благодаря!

# 811
Благодаря denis_d!   bouquet От другия месец почвам да меря и температура, защото на този вече му изпуснах края.

# 812
Добър вечер! Нова съм във форума.Качих във албума ми тестовете за овулация от този месец.Цикъла ми е 31 дни,дойде ми на 02.10.2010г.и на 06.10.2010г.ми свърши.От 10.10.10г.започнах да си правя тестовете за овулация-досега не бях използвала.Първите 6 теста са Oview,а останалите са Clear Ovu Test.Първите 6 теста според мен са отрицателни,това са(Oview).След това прочетох за  Clear Ovu Test и си купих от тях-това са следващите 8.Правим секс всеки ден-от спирането на кръвотечението ми до днес.Много ме притесняват тестовете.Моля по компетентните да ми помогнат със разччитането на резултатите от тестовете,защото според мен повечето от тях са положителни.Меря всяка сутрин базална температура по едно и също време.до 15.10.10г. беше 36.6-36.8.След това опуснах термометъра и той се счупи,купих си нов-и двата са дигитални,но с 2-я БТ е различна 17.10-36.5    18.10-36.2     19.10-36.7    20.10-36.6     21.10-36.4    22.10-36.1  и днес 36.4. Трябва да ми дойде на 01.11.10г.Моля ви кажете ми има ли възможност още да не е настъпила овулация и защо тези тестове показват такива резултати.Много съм объркана и незнам какво да мисля и какво да правя.

# 813
мими иво , ако прегледаш 2-3 странички назад коментарите можеш да стигнеш до едно заключение - тестовете Clear Ovu Test са много калпави, а най-сигурния нячин да разпознаеш овулацията е с мерена на БТ. Поне аз до този извод стиганх от четене Simple Smile
Ако има някой специалнист, може да ти даде и по-изчерпателен отговор! Също така може да погледнеш и в библиотеката на форума има доста полезна информация. Аз мислех, че знам доста по въпроса , но там има важни неща, които не са за пропускане Simple Smile
 Peace

# 814
  • София
Добър вечер! Нова съм във форума.Качих във албума ми тестовете за овулация от този месец.Цикъла ми е 31 дни,дойде ми на 02.10.2010г.и на 06.10.2010г.ми свърши.От 10.10.10г.започнах да си правя тестовете за овулация-досега не бях използвала.Първите 6 теста са Oview,а останалите са Clear Ovu Test.Първите 6 теста според мен са отрицателни,това са(Oview).След това прочетох за  Clear Ovu Test и си купих от тях-това са следващите 8.Правим секс всеки ден-от спирането на кръвотечението ми до днес.Много ме притесняват тестовете.Моля по компетентните да ми помогнат със разччитането на резултатите от тестовете,защото според мен повечето от тях са положителни.Меря всяка сутрин базална температура по едно и също време.до 15.10.10г. беше 36.6-36.8.След това опуснах термометъра и той се счупи,купих си нов-и двата са дигитални,но с 2-я БТ е различна 17.10-36.5    18.10-36.2     19.10-36.7    20.10-36.6     21.10-36.4    22.10-36.1  и днес 36.4. Трябва да ми дойде на 01.11.10г.Моля ви кажете ми има ли възможност още да не е настъпила овулация и защо тези тестове показват такива резултати.Много съм объркана и незнам какво да мисля и какво да правя.
Теста за О. сам по себе си не ти гарантира, че ще има такава. Той само ти показва кога да я очакваш.
В домашни условия О.  се засича с тестове за О. + Измерване на БТ
Ако има разлика в БТ /ФФ-ЛФ/  0,4-0,6 - имало е О.
Може теста за О. да е (+) , но ако няма покачване на БТ - нямало е О.

# 815
Това означава ли че не съм имала овулация?А ТЕСТА ЗА ОВУЛАЦИЯ ЗА ДОМАШНИ УСЛОВИЯ В  МЕСЕЦИТЕ В КОИТО НЯМА ОВУЛАЦИЯ НЕТРЯБВА ЛИ ДА ПОКАЗВА ОТРИЦАТЕЛЕН РЕЗУЛТАТ?КАКВО ЩЕ КАЖЕТЕ ЗА МОИТЕ ТЕСТОВЕ И ЗА БАЗАЛНАТА ТЕМПЕРАТУРА И ,ДАЛИ Е ИМАЛО ОВУ?

# 816
Мими, дай линк към графиката ти. Чела съм, че при момичета с поликистоза тестовете за О са често положителни, но дават грешни резултати.

# 817
  • София
Теста може да е (+) и да няма О.

Теста показва пика на ЛХ - хормона, който предизвиква пукването на фоликула. НО за да се спука фоликула не е достатъчно само ЛХ да е високо - О. зависи  и от други неща.

При нормални условия /нормален МЦ/ след пика на ЛХ следва О., но ако има някакъв проблем, може да няма О.Simple Smile  - нищо че ЛХ се е повишило

# 818
Добър ден! Ходих на генеколог за да разбера защо тестовете за уволация са ми все положителни, тя дори непожела да ги погледне и ме прегледа,каза че имам киста на левия яйчник и че е голяма почти колкото яйчника,каза ми ако не сам забременяла този месец да започна да пия 6 месеца противозачатачни и чак тогава да правим бебе.Каза ми че неможе да ми каже дали сам бременна или вобюще неможе да ми каже дали сам имала уво или не.Утре ще ходя при друг генеколог за да вия и неговото мнение. Аз знам че когато 1 жена има киста има проблем с цикала а моят е много редовен,на 1.11.2010г.трябва да ми доиде но дано да не ми доиде Praynig Simple Smile Simple Smile Охххххх,според вас може ли да сам бременна и да имам киста на някои случвало ли му се е ? Киста може ли да се образува за 1 месец? Благодаря предварително за одговорите и за помоща  Simple Smile

# 819
a да забравих да ви питам как може ако наистина имам киста да я махна без лекарства и за колко време може да се махне?чувала сам че се маха сас спортуване,коремни преси,тичане и т.н., някои пробвал ли е? Ще бада много благодарна на одговорите ви и на мненията ви!

# 820
  • Edinburgh-UK
Здравейте момичета,извинявайте че се намесвам във вашата темичка обаче днеска установих че имам няколко теста  за овулация на ClearBlue и други който съм ги поръчвала от е-бай-те са лентички.Аз забременях с помоща на теста ClearBlue до колкото знам в бг е доста скъпичък и не навсякъде го продават.годни са до 04.2011 година,ако някое момиче от вас иска да му  ги изпратя за мене ще бъде голямо удоволствие въпреки че живея в Ук.Ще съм радостна да влезнат в употреба на някоя от вас,а не да ги изхвърлям в коша за боклук, и дай боже с една опаковка от тези тестчета още някое момиче успее да забременее. Praynig

Това е теста който имам:http://www.clearblue.com/ca/clearblue-ovulation-test.php

Последна редакция: сб, 30 окт 2010, 21:22 от swetla99

# 821
  • София
a да забравих да ви питам как може ако наистина имам киста да я махна без лекарства и за колко време може да се махне?чувала сам че се маха сас спортуване,коремни преси,тичане и т.н., някои пробвал ли е? Ще бада много благодарна на одговорите ви и на мненията ви!

Според мен потърси и второ мнение.
Не е нужно да пиеш 6 месеца ОК
Пиеш докога се махне кистата - може и 2-3 месеца

След като е колкото яйчника - това е около 3 см/ 4 см да е/ - може да се махне и за 1 месец - зависи от кистата. Не чакай , а започвай ОК.

# 822
мими иво моят съвет е да изчакаш да ти дойде и като ти свърши да идеш на лекар пак, ако кистата не се е махнала по-добре се консултирай и с друг лекар, за да чуеш поне още едно мнение

# 823
Здравейте на всики!
Аз също си купих тестове Clearblue и в листовката пише, че МОЖЕ да се използват сутрин. Важното е да се правят по едно и също време всеки ден, да не се ходи до тоалетна 4 часа преди да се направи теста и да се избягва прекомерно приемане на течности преди тестването. Аз мисля да спазвам указанията в листовката и ще го правя сутрин.

Някой ползвал ли е тестове под формата на лентички? Доволни ли сте от тях?

Сега прочетох закованата тема "Прочети преди да попиташ". Там изрично пише да не се прави теста за овулация сутрин. Това ме обърка. Защо не трябва да се прави сутрин? Споделете ако знаете.
 Simple Smile

Последна редакция: нд, 31 окт 2010, 07:13 от skinnygirl

# 824
Привет от мен Simple Smile
Вчера най-накрая се появи ярката линйка ( на теста за овулация ) което ни обнадежди, че сме разбрали датата на овулацията. Явно при мен е на 18-тия ден от започването на цикъла.. странно Simple Smile Crazy
И вчера и днес сутринта се постарахме, така че се надявам за рождения ми ден да получа най-големия подарък, защото се пада да ми закъснее тогава Wink  Praynig Praynig Praynig Peace
Успех на всички!!!!

Общи условия

Активация на акаунт