тест за овулация

• 273 835
  • 1 529
  •   1
Отговори
# 825
  • София
Здравейте на всики!
Аз също си купих тестове Clearblue и в листовката пише, че МОЖЕ да се използват сутрин. Важното е да се правят по едно и също време всеки ден, да не се ходи до тоалетна 4 часа преди да се направи теста и да се избягва прекомерно приемане на течности преди тестването. Аз мисля да спазвам указанията в листовката и ще го правя сутрин.

Някой ползвал ли е тестове под формата на лентички? Доволни ли сте от тях?

Сега прочетох закованата тема "Прочети преди да попиташ". Там изрично пише да не се прави теста за овулация сутрин. Това ме обърка. Защо не трябва да се прави сутрин? Споделете ако знаете.
 Simple Smile

Защото нивата на ЛХ са най-високи след обяд

# 826
  • София
Привет от мен Simple Smile
Вчера най-накрая се появи ярката линйка ( на теста за овулация ) което ни обнадежди, че сме разбрали датата на овулацията. Явно при мен е на 18-тия ден от започването на цикъла.. странно Simple Smile Crazy
И вчера и днес сутринта се постарахме, така че се надявам за рождения ми ден да получа най-големия подарък, защото се пада да ми закъснее тогава Wink  Praynig Praynig Praynig Peace
Успех на всички!!!!

О. настъпва от 12 до 48 час след пика на ЛХ - или след (+) тест за О.

# 827
Защото нивата на ЛХ са най-високи след обяд

Благодаря!

# 828
днес като си правих теста и го забравих, проверих го след половин час, а на упътването пише да не отчитам резултат след повече от 10 минути и понеже е положителен сега се чудя дали да си го броя за + или да си направя още един тест днес
но няма да е по същото време както обикновенно
как смятате?

# 829
На твое място бих го сметнала за (+) и бих правила секс тази вечер  Simple Smile

# 830
На твое място бих го сметнала за (+) и бих правила секс тази вечер  Simple Smile
притеснява ме ако е бил - да не се преуморим тези дни и в точния момент да сме  капнали  Rolling Eyes

# 831
Разбирам притесненията ти, но ако утре вече е съвсем (-), ще се притесняваш, че тази вечер не сте правили секс  Crazy

# 832
все пак си направих втори тест, по-късно след обяд и си беше положителен  Wink
тези тестове, които поръчах от и-бей излязоха качествени, доста по-бързо и по ясно се очератват чертите дори от канадските Овю

# 833
Като не много веща по тестовете за овулация, имам няколко въпросчета. След няколко месеца опити за забременяване и липса на резултат реших този месец да започна с тестовете. На 9 - тия ден от цикъла усетих, че може й да съм в овулация / имах ЦС още от 8 - я ден/, купих тест и изненада излязоха 2 ярки и еднакво наситени черти, което ме хвърли в изумление дали теста е верен, т.к. на два пъти съм отчитала овулацията си около 14-15 ден и винаги съм мислила че е там някъде. Продължих с тестовете от любопитство, за да видя какво ще покажат в другите дни: на 10, 11, 12 ден тестовата черта постепенно започна да избледнява, а на 13 - я вече почти не се виждаше. Междувременно на 13 - я ден имах болки в яйчниците, възможно ли е чак тогава да е настъпила овулацията, т.е. да съм имала задържан фоликул 4 дни?

# 834
и мен тия тестове тоя месец ме хвърлиха в голяма паника. Започнах тестването от 13 ден (като обикновено ми отчитат + резултат 15-18 ден), в началото се появяваше 2 линия, но по-бледа от контролната и така 4 дни. Вчера (5 ден) си имах някакво предчувствие, че ще е + теста, да ама този път нямаше никаква 2-ра линия. Възможно ли е това, като правя тестовете всеки ден в 3 следобяд, като се въздържам 4 часа от ходене до тоалетна?
Имам още един въпрос. Не се сещам в коя тема четох коментара, но беше от denis_d, която беше приложила графика на 5-те най-подходящи дни за бебеправене -3-те дни преди ову, деня на овуто и 1 ден след това. По тая логика трявба да се почне с бебеправенето още преди теста да е отчел + резултат. Защо тогава на всички тестове за ову пише да има сексуални контакти едва след като отчете + резултат?

# 835
Май защото като отчете + резултат, това е ден-два преди да се случи овуто, т.е. точно време за атака  Simple Smile

# 836
Здравейте момичета.Имам проблем с теста за О и затова отново решавам да се допитам до вас.Цикъла ми е на 28 дни.На 12-ти ден би трябвало теста да отчете (+) , но на 14-ти ден все още резултата е (–) newsm78 Правя теста по едно и също време(в 16 ч.) като 3 часа преди това спазвам условията.Марката която ползвам е Oview.Как мислите каква може да е причината newsm78
Благодаря Ви предварително  bouquet

# 837
Вероятна по-късна овулация. Това, че си с 28-дневен цикъл, не значи, че О. ще ти е точно на 14 ден.

Аз съм типичен пример. Цикъл 28 дни, О. 16 ден, ЛФ 12 дни. (+) О. тест ми излиза обикновено на 15 ден.

Продължавай да ги правиш! Simple Smile

# 838
Café con leche bowuu  bouquet  bouquet  bouquet
Сетих се да питам още нещо Embarassed
Възможно ли е тестът за О да е (+),ако случайно е настъпило оплождане преди овулацията newsm78

Последна редакция: пт, 12 ное 2010, 15:57 от ♥ Val ♥

# 839
Е и таз добра, сега ... Grinning Bulb
Как ще стане оплождане преди овулация?  newsm73

За да се стигне до оплождане, трябва да има освободена от фоликула яйцеклетка, а яйцеклетката няма как да излезе от фоликула преди всъщност ... да излезе   surpriseuu
Овулацията е процеса на спукване на доминантния фоликул и освобождаването на узрялата яйцеклетка.

Общи условия

Активация на акаунт