тест за овулация

• 274 393
  • 1 529
  •   1
Отговори
# 285
Café con leche , тестът ти е положителен!  bouquet
Devil_Rose, този от 8-ми март е положителен!  bouquet

# 286
denis_d, благодаря! Осветлих се напълно.
Малко обезкуражаващо звучи това, че при + тест, може да няма О. Какво отчита тогава теста - просто, че е по-висока стойността на хормона ли? Излиза ли, че няма смисъл от тестовете?  newsm78

# 287
Кафе кон Лече, мисля че са еднакво наситени, това означава че най-рано утре ще си в овулация. БТ мериш ли?
Благодаря за отговора  Simple Smile
Меря БТ, но тази сутрин все още беше в рамките на обичайната за фоликулярната фаза. Следя и ЦС, струва ми се, че в момента е таман от тази фертилната  Laughing

Да ви попитам, правите ли още тестове след вече един (+) О тест (в рамките на един цикъл, естествено), или ви се струва излишно?

Последна редакция: чт, 11 мар 2010, 11:02 от Café con leche

# 288
  Аз си правих от - до -
 Успех!

# 289
  bouquet Фран Джонсън - стараем се за това, което зависи от нас luvbed
Ще видим към края на месеца.
Опитваме от 7-8 месеца и реших, че дори закъснявам с почването на тестовете за овулация . За това и си направих 6бр. - да бъде от "-" до "-" .
Успешен ден!

# 290
  • София
denis_d, благодаря! Осветлих се напълно.
Малко обезкуражаващо звучи това, че при + тест, може да няма О. Какво отчита тогава теста - просто, че е по-висока стойността на хормона ли? Излиза ли, че няма смисъл от тестовете?  newsm78
Посочва ти кога да очакваш О.
Не съм казала, че няма смисъл Simple Smile
Ако не си сигурна, че наисти овулираш всеки МЦ / това може да се провери на УЗ, с изследвания, а в домашни условия с тестове за О. + БТ/ - наивно е да вярваш, че има О. със сигурност само по един (+) тест.

Теста ти отчита пик на ЛХ, но този пик не винаги ти гарантира О. Напр. при СПКЯ има високи нива на ЛХ , теста засича (+) резултат, но О. няма. Причината е, че повечето фоликули предизвикват по-високи нива на ЛХ

# 291
  • София
Кафе кон Лече, мисля че са еднакво наситени, това означава че най-рано утре ще си в овулация. БТ мериш ли?
Благодаря за отговора  Simple Smile
Меря БТ, но тази сутрин все още беше в рамките на обичайната за фоликулярната фаза. Следя и ЦС, струва ми се, че в момента е таман от тази фертилната  Laughing

Да ви попитам, правите ли още тестове след вече един (+) О тест (в рамките на един цикъл, естествено), или ви се струва излишно?
Ако правите само по 1 тест - може да не засечете правилно пика на ЛХ. и от там да не изчислите О. точно. О. е 12 до 48 час след пика на ЛХ

# 292
Аз тоя за тоя месец спирам с  тестовите за ову.След 10 дни тестване и нито един ден наситена втора 4ерта спирам, следващия месе4 продалжавам отново! Пожелава ви успех с бебе правенето! newsm10

# 293
Купувах си тестове Клиър план.
5 теста в кутийка за 27 лв.
Скъпи, но доста качествени.
Обикновено 3-ия или 4-ия тест ми е бил вече положителен и след това преустановявах тестването.
Така или иначе мисля, че забременях благодарение на тези тестове. Доста ме ориентираха в ситуацията.

# 294
Мдам, днес направих тест, въпреки че вчерашният ми беше (+). Днешният е (-).
Моля, кажете дали това е нормалният развой на нещата  Crazy
Честно казано, очаквах днес още един (+) тест с още по-наситени от вчера черти. Tired

# 295
Café con leche и аз поради тази причина си направих 6-я тест, да видя дали ще е с по-наситена чертичка или напротив/резултата е ясен според снимката/ - понеже за първи път ги ползвам, изчетох всякакви мнения, но при всеки е различно.

# 296
  • Mostly in my mind
Честно казано, очаквах днес още един (+) тест с още по-наситени от вчера черти. Tired

мисля, че е нормално. миналия месец и мойте тестове бяха така. 2 чертички, а на втория ден нямаше и помен от втората Laughing

# 297
Здравейте момичета.
 Имам въпрос към вас.Дали по-късната овулация( 17 ден) се счита за проблем?МЦ е 29-30 ден.
  Овулацията е засечена преди месеци и по метода на фоликуметрията.
  Днес ми е 16 ден и тестът ми отчете ''-''.

# 298

Съвършено нормален. Пикът на ЛХ може да е по-дълготраен, а може и по-кратък - и това няма особено значение. Тия 36 до 48 часа се броят от първия положителен тест нататък. Peace

Здравейте момичета.
 Имам въпрос към вас.Дали по-късната овулация( 17 ден) се счита за проблем?МЦ е 29-30 ден.

Не мисля. Пък и 17 ден не е чак толкова късно.

# 299
  • София
Здравейте момичета.
  Овулацията е засечена преди месеци и по метода на фоликуметрията.
  Днес ми е 16 ден и тестът ми отчете ''-''.
По-късната О. не  е проблем.
Ако МЦ ти е 30 дни О. около 16 ден на МЦ е нормална, дори да  е на 19 ден /- ако ЛФ си е 13-14 дни не е проблем / и ако графиката ти е ОК./

Общи условия

Активация на акаунт