тест за овулация

• 273 714
  • 1 529
  •   1
Отговори
# 1 440
Lindy1,
Малко вероятно е позата да прецака всичко, както се изразяваш, макар че по принцип при бебеправене се препоръчват пози, при които жената не е в изправено положение. Причината е, че гравитацията кара семенната течност да изтича надолу. Това, разбира се, са доста пресилени теории, защото женската полова система е доста съвършена и чрез вътрешната си мускулатура и структура подпомага придвижването на сперматозоидите към вътрешността на цервикалния канал. За бебе е нужно само един здрав сперматозоид да достигне предназначението си, а при липса на репродуктивни проблеми у мъжа и жената, при една еякулация във влагалището попадат милиони.
Искам обаче да ти обърна внимание на друго - при здрави двойки шансът да се забременее при секс по време на овулация е 20-30 процента. Това означава, че дори всичко да е било изчислено и направено както трябва, пак е твърде възможно да не забременееш от раз. Искам да кажа, че даже да сте правили секс в препоръчителните пози, пак може да не стане от първия път, което не бива да те притеснява, обезкуражава или разочарова. Нормално, в рамките на шест месеца здравите двойки забременяват.

# 1 441
Момичета, аз от вчера правя тестове за овулация. Вчера (първият) направен в 14 ч беше с две черти, от която втората по-бледичка от контролната. Днес, в 14 ч, втората черта беше дебела, тлъста и ярко червена. Много по-ярка от тестовата. И сега какво ?  Laughing Разбира се веднага почнахме с бебеправенето, но ме притеснява че ще можем да го направим пак едва утре вечер (любимият е на работа  цяла нощ, а мен утре ме няма цял ден) Това дали е проблем ?  newsm78 Или да си действаме , пък каквото стане ? Така или иначе май според теста в следващите 2-3 дни зачеването е вероятно, така ли ?

# 1 442
И аз тук при вас - и понеже се снабдих с дигитален тест за овулация ClearBlue /който е доста скъпичък  Crazy/, а пък и буквално нямаме възможност за постоянен секс  Blush , колкото и да ни се иска, ми се ще да хвана О. и да направим всичко възможно да бебеправим в тези дни.

Та, въпросът ми е - по принцип МЦ ми е между 28 и 32 дни, но в последните 2 месеца го засякох, че е 34 дни, от кой ден да почна с тестовете???/за да не е прекалено рано, пък има 7 теста и след това трябва да дам пак 54 лв. за нова опаковка и да не е прекалено късно и да изпусна О./. В случая последните МЦ ли да гледам или да направя усреднен вариант от последните 10-12 прим.???

Оф и друго - снощи мъжът ми се отплесна и сложи лубрикант.... много ме хвана яд, дали може да попречи на забременяването и дали дълго време ще си постои във влагалището /лубриканта/???  ooooh!

# 1 443
Не мисля че ще има проблем заради лубриканта. Все пак ако го измиеш не би трябвало да седи нали така?

# 1 444
Не мисля че ще има проблем заради лубриканта. Все пак ако го измиеш не би трябвало да седи нали така?

Аз го измих отвън, ама той си седи отвътре  Embarassed
Знам, че не е хубаво да се правят промивки при бебеправене...  Thinking

# 1 445

Аз го измих отвън, ама той си седи отвътре  Embarassed
Знам, че не е хубаво да се правят промивки при бебеправене...  Thinking

Ще ти пиша ЛС  Embarassed

# 1 446
  • София

Та, въпросът ми е - по принцип МЦ ми е между 28 и 32 дни, но в последните 2 месеца го засякох, че е 34 дни, от кой ден да почна с тестовете???/за да не е прекалено рано, пък има 7 теста и след това трябва да дам пак 54 лв. за нова опаковка и да не е прекалено късно и да изпусна О./. В случая последните МЦ ли да гледам или да направя усреднен вариант от последните 10-12 прим.???

По ЦС не може ли да се ориентираш? Когато започне да става прозрачна -  О. наближава.
Според мен на 12 ден от МЦ - първия тест

# 1 447
И аз тук при вас - и понеже се снабдих с дигитален тест за овулация ClearBlue /който е доста скъпичък  Crazy/, а пък и буквално нямаме възможност за постоянен секс  Blush , колкото и да ни се иска, ми се ще да хвана О. и да направим всичко възможно да бебеправим в тези дни.

Оф и друго - снощи мъжът ми се отплесна и сложи лубрикант.... много ме хвана яд, дали може да попречи на забременяването и дали дълго време ще си постои във влагалището /лубриканта/???  ooooh!
Другото,което можеш да направиш е да дадеш още 5-8лв за обикновени ову тестчета и когато забележиш,че почва да се появява бледа,бледа втора черта да продължиш с дигиталните.

# 1 448

По ЦС не може ли да се ориентираш? Когато започне да става прозрачна -  О. наближава.
Според мен на 12 ден от МЦ - първия тест

В другата тема /ти си ми отговорила  Simple Smile/ бях писала, че според мен хубава, фертилна, белтъкообразна ЦС имам веднага след цикъл, и този месец пак така, така че явно методът с ЦС отпада.  Confused

Другото,което можеш да направиш е да дадеш още 5-8лв за обикновени ову тестчета и когато забележиш,че почва да се появява бледа,бледа втора черта да продължиш с дигиталните.

Редактирам се, защото всъщност търсех Овю - но никъде около нас няма, има само Клиър Ову, които съм ползвала и не съм доволна и затова попаднах на дигиталните... ако намеря Овю-то, ще стане този вариант...

А дали може да ги правя през ден  newsm78

Последна редакция: пн, 12 мар 2012, 21:54 от mama&sladurana

# 1 449
  • Северозапада
Ако правиш тестове през ден, може да изпуснеш овулацията. Аз за първи път правих тестове този месец и на 14-ми ден имах почти незабележима чертичка, а на 15-ти вече беше наситена колкото контролната. Тестовете си ги поръчах в e-bay и ми излязоха доста по-евтино  - 30бр. за 18лв. За сравнение пакет Овю с 5 теста е 8-9лв.

# 1 450
Здравейте момичета,
значи да разбирам ли, че ползването на лубрикант не е препоръчително, особено ако не се измива?  Thinking

# 1 451
 Не мога да дам конкретна връзка в момента, но мисля , че има статии по въпроса. Да , лубрикантите не се препоръчват , когато се бебеправи, освен ако по състав не наподобяват ЦС  Peace. Като Пресийд примерно, но те са и доста по-скъпи. Химическият състав на стандартните е вреден за сперматозоидите - не помня вече за преживяемостта им май  Thinking .

# 1 452
  • Северозапада
Обикновените лубриканти не е добре да се използват при бебеправене, защото забавят спермитата и е много вероятно те да не достигат до целта. Действат като един вид преграда. Виждала съм предупреждение и на самите тубички. Има специално създадени за целта лубриканти. Те имитират церквикална слуз и създават благоприятна среда за оцеляване на сперматозоидите.

# 1 453
  • Пловдив
Относно лубрикантите и бебеправенето,аз мисля,че на самите лубриканти си пише дали съдържат спермициди или не.Тези,които съдържат убиват сперматозоидите,но останалите според мен са ок.Имам приятелка ,която забременя използвайки постоянно лубрикант на Дюрекс,който е на водна основа и не съдържа спермициди.Разбира се,това е моето мнение,но все пак може и да греша.

# 1 454
  • Северозапада
Точно на опаковката на на същия лубрикант (имам го вкъщи и си го ползваме от време на време) пише, че не се препоръчва да се използва при опити за забременяване. Никой не е казал, че предпазват от забременяване, това също го пише на опаковката, а че може да попречи. Може да не съдържат спермициди, но самия състав не е подходящ за придвижването на сперматозоидите. Ние сме с проблем в спермогамата - лоша подвижност, и избягвам използването на лубрикант в дните преди и по време на овулация.

Общи условия

Активация на акаунт