Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво да правя, ако дъщеря ми иска сериозна връзка с 17-годишно момче, въпреки че сме либерални родители?
Как мога да помогна на дъщеря си, която се оттегля и се фокусира единствено върху приятеля си?
Как да се справя с поведението на дъщеря ми, което излиза с момче, което лъже и се държи небрежно?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво да правя, ако дъщеря ми иска сериозна връзка с 17-годишно момче, въпреки че сме либерални родители?
-
Как мога да помогна на дъщеря си, която се оттегля и се фокусира единствено върху приятеля си?
От съществено значение е да поддържате открита и подкрепяща комуникация с дъщеря си. Насърчавайте я да развива и поддържа разнообразен кръг от приятели, като я насърчавате да участва в различни извънкласни дейности. Изразете загрижеността си, като същевременно показвате разбиране и подкрепа за нейните чувства.
-
Как да се справя с поведението на дъщеря ми, което излиза с момче, което лъже и се държи небрежно?
Важно е да поддържате открита комуникация с дъщеря си и да изразите загрижеността си относно нейното благополучие. Говорете с нея за връзката й и значението на доверието и уважението в една връзка. Насърчете я да разбере собствената си стойност и да не толерира лъжите и небрежността във връзката си.
-
Защо е важно да общувате открито с децата си относно техните сексуални взаимоотношения?
-
Какви теми трябва да бъдат обсъдени с децата относно сексуалните взаимоотношения?
Засега разрешение няма, но не ми се мисли какво ще става след 7 месеца като навъши 18.
, а до година-две, като навърши пълнолетие, се надявам да и дойде акъла в главата
...Каза ми да не разчитам, ама надеждата мре последна

.А аз трябва да измисля нещо,за да му помогна.
Ето, една моя приятелка като дъщеря ти не харесва малкия си бюст, друга има разкошна къдрава коса, а все иска права... Вместо сутиени с подплънки, хрумвало и е да пробвате с комбинации от дрехи - тениска върху блузка, нещо по-обемно, или пък няколко цветни гердана, ако обича - това на момиче с по-малък бюст стои особено хубаво. Хубаво е, че и даваш примери за различни жени, а за самочувствието съм убедена, че ще се изгради с времето.
. Вярно, че по принцип съм едра - с широки рамене, едри кости, голям бюст и т.н., но все пак съм 6-7 кг над теглото, когато нямам коремче и се чувствам наистина добре... Някоя от вас успяла ли е да реши подобен проблем с дъщеря си? Иначе, имам ПКЯ и се опасявам, че и оттам идва проблема, но е доста неприятно, защото с мама опитахме каквото можахме, а химията не е опция.