Тийнейджърите XI

• 28 894
  • 330
  •   1
Отговори
# 105
Ежка, моето момиче явно изкара рано пубертета и спря да расте от преди 2 години - сега е на почти 15. Остана на 158-159см и за мен е дребна, тъй като аз съм 165, бабите -долу горе и те толкова. Сега децата са тровени с какво ли не, та не бива да ги сравняваме с нашия пубертет (който карахме доста по-късно) и с нас самите.
Баткото ни пък е ок. 185 - с 10 см над баща си, за крак ме е срам да кажа - носи 47-48 по ЕС обувки. Ако ще те успокои - познай как се търсят  Laughing Laughing 
Но ако много те притеснява - потърси ендокринолог за консултация.

# 106
  • София
Ежка, нали е здраво и съразмерно развито момичето. Какво те притеснява тогава? Колкото порасне - толкова.  Бащата може да е висок, но има и гени, които се предават от поколения. Аз съм 170 см и много кг, бащата на Ани беше около 190см, як, с широк гръб. Тя на 19 г. е 165 - 45 кг. Но понеже е с много дребни кости не изглежда мършава, а си е добре развита, има си всичко където трябва. Роди се предсрочно, слаба, малка, от бебе трудно наддаваше. На 1 г. беше 6100 гр. А имахме всичко - саностоли, хумани. Като малка си беше злояда, сега яде само което и хареса, не пази диета, но е почти само на месо и зеленчуци. Никога не съм се вълнувала от размерите и, не съм робувала на таблици ръст-височина.
Та от цялото ми писание - да е здраво момичето, да е добре общо като фигура и така.

# 107

А за пиърсинга и моята мома отдавна иска, но аз съм категорично против. До скоро искаше да е на веждата, а оня ден се прибира и ми казва "Не искам подарък за Нова година,  искам само разрешение." И за какво?!? Пиърсинг под долната устна, там много бързо се затваряла дупката и белег не оставал  #Crazy Засега разрешение няма, но не ми се мисли какво ще става след 7 месеца като навъши 18.
Дани, мислех, че само в нас е така!Едва я накарах да си избере подарък за Коледа(не рискувам да купувам сама), условието беше: или пиърсинг на лицето или нищо!Казала съм, че докато живее вкъщи няма да позволя #2gunfire, а до година-две, като навърши пълнолетие, се надявам да и дойде акъла в главата  Thinking...Каза ми да не разчитам, ама надеждата мре последна Laughing.А тату и подарих-на дупето, не съжалявам!

# 108
  • София
Фурия, правилно е казала - не разчитай. Моето диване го направи на 19 г. В Красива мама има тема за пиърсинг и тату - там пишат и по-големи каки. Даже като питах за езика ми отговориха на ЛС мами с малки деца. Успокоихаме, разказаха за хигиената после, благодаря им. И те си правят. Да са живи и здрави, тялото си е тяхно. Важно е да е на чисто място, да няма зарази. И покле да си поддържа дупката чиста/как звучи/.

# 109
Струва ми се, че растежа й спира, а още няма и 155см.

Ежка,  миньончетата сред момичетата са според мен много мили и много търсени, освен ако не се ориентират към професията на манекените. Вдъхват  на момчетата нужното им чувство на умиление и желание да закрилят и пазят. Казвам го защото имаме познато момиченце което не е много високо и е обект на подобни чувства от хуните тийнейджъри  около мен.

Но просто от любопитство прецъках нет-а и попаднах на тази статия , която за мен беше интересна чисто образователно. Ако искаш виж я и прецени дали искаш да се видш с ендокринолог.
http://www.lechitel.bg/newspaper.php?s=6&b=102

# 110
Когато имам сблъсък с моят син, все се връщам назад в моя пубертет, но полза няма. Първо: аз бях момиче, второ:времената бяха други. Ходехме с униформи "денонощно" и ни намаляха поведението за това, че предпочитаме Сиси кеч пред Ала Пугачова. Изобщо не преувеличавам, бях фенка на първата и след като изскочих в училище с прическа, като нейната ме накараха да се подстрижа, обявиха ме за изпаднала под западно влияние и една единица минус от поведението ми. Сега предпочитам Ала Пугачова, а от Сисито помня само фризурата, но това няма нищо общо с моя син и съм на моменти объркана.

# 111
  • Варна
Струва ми се, че растежа й спира, а още няма и 155см.
Ежка,  миньончетата сред момичетата са според мен много мили и много търсени, освен ако не се ориентират към професията на манекените. Вдъхват  на момчетата нужното им чувство на умиление и желание да закрилят и пазят. Казвам го защото имаме познато момиченце което не е много високо и е обект на подобни чувства от хуните тийнейджъри  около мен.
И аз съм на това мнение, като знам и какви момиченца има от класа на сина ми, цели лелки, а са още на 14 години.

# 112
Здравейте тийнейджърски майки,
от известно време ме гложди мисълта, че моето момиче няма да порасне достатъчно на височина. От юни до сега е пораснала само с 1см, а преди това - растеше значително по-бързо. Струва ми се, че растежа й спира, а още няма и 155см. Не мога да намеря моя здравен картон. До скоро се мотаеше наоколо, но сега, като ми трябва, го няма и не мога да видя как съм се движила аз. Обаче имам спомен, че в гимназията, пораснах с 1 см. Тоест на 14 години съм била с 1 см по-ниска, отколкото съм сега. А щерката, въпреки високия си татко, е доста далеч от моя ръст.
Ако някой се е сблъсквал с проблема или има някакви наблюдения, нека да сподели.
А кога спряха да растат вашите момичета?
А тя какво мисли по въпроса,комплексира ли се или това е само твое притеснение?
Аз лично бих я насочила към спорт,баскетбол или волейбол по възможност,и май това е всичко,което може да се направи.Пък е и полезно.Аз съм 180 см.и не е за вярване,че до края на 6 клас бях предпоследна по височина от момичетата.Пораснах изведнъж в 7 и 8 клас,което никак не ми харесваше,защото изведнъж се оказах първа в редицата по физическо,а съм скарана със спорта и исках да се скатавам.Мъжът ми е с 10 см.по-висок,но и двете ми дъщери се оформят със среден ръст.А винаги ми се е струвало,че децата надминават по ръст родителите си  newsm78
Ние пък си измислихме друг проблем.Малката(15)се комплексира от малкия си бюст и носи само някакви развлачени чували-пуловери.Не мога да я накарам да се облече като хората,с нещо нормално.Момиченце като розова пъпка-миловидно,фино,грациозно,обаче се тръшка-защо си нямала бюст за разлика от няколко яки моми,които изглеждат над 30.Не е по чалгата,за да си обясня източника на проблема,но се тормози това дете и това е.Аз дори не мога да си спомня каква ми е била гръдната обиколка на нейните години,защото тогава се ценяха други черти,ако си спомняте 80те години,когато малкият,стегнат бюст си беше предимство.Даже по-едрогърдите гледаха да се прикриват,още повече,че големият бюст върви често с по-едър ханш,крака и т.н.Както и да е,дребното очевидно е решило да страда Tired.А аз трябва да измисля нещо,за да му помогна.

# 113
  • Варна
Подхванахте темата за ръста, а с килограмите как  сте?
Задавам така въпроса, защото моя тийн е направо върлина, а яде като разпран.
Много е кльощав. От време на време ми минава мисълта за фитнес,но
май е рано... newsm78 Ще взема да попитам в залата дали му е време...

# 114
LilaC, а носи ли вече сутиен, или не си и купувала?
Не мога да преценя 15г дали са малко за такава придобивка, но си спомням, че сестра ми на тези години заедно с майка ми избраха подходящ като за нея.
Сега има много изчистени и красиви, които са подходящи за момичета, а с подплънките малко ще уголемят бюста и и няма да се притеснява токова от съучениците.

# 115
Има момичета, к носят сутиени от 4 клас Rolling Eyes
Първият ми майка ми го купи, когато бях в края на 6 кл. Уговорихме се с 1 приятелка тя да каже "Майко, на ... ще й купуват сутиен, искам и аз", а аз същотот, само че за няе hahaha

Последна редакция: пн, 05 яну 2009, 15:23 от Шушулче

# 116
Подхванахте темата за ръста, а с килограмите как  сте?
Задавам така въпроса, защото моя тийн е направо върлина, а яде като разпран.
Много е кльощав. От време на време ми минава мисълта за фитнес,но
май е рано... newsm78 Ще взема да попитам в залата дали му е време...
А,това често го наблюдавам при момчетата и ми харесва повече,отколкото да се ошишкват рано-рано.Ще дойде време,когато всичко ще му се лепи,не бързайте толкова.А за фитнеса лошо няма,стига да не го зарибят по разни хапове.
Да, Mirama ,от няколко години купуваме сутиени,едни такива хубави сини,розови...Но и с подплънката си личи,че има малък бюст.Тя по принцип си изглежда по-малка за годините,въпреки,че е към 170 см,и предполагам,че по-късно ще се развие.Иначе цикъл си има,редовен.Гледам понякога да споменавам любимата й актриса-Кийра Найтли,която също е като момиче в лице и фигурка,моделите-Кейт Мос и т.н.,също много харесвани жени,нищо,че не носят Д чашка...с две думи работим за самочувствие.А и да се научи да се харесва и приема такава,каквато е.Не може сляпо да следва модата за всяко нещо...то не че не може,но няма да й донесе щастие.

# 117
LilaC, това май се случва с много момичета... Тийнейджърките искаме това, което нямаме. Simple Smile Ето, една моя приятелка като дъщеря ти не харесва малкия си бюст, друга има разкошна къдрава коса, а все иска права... Вместо сутиени с подплънки, хрумвало и е да пробвате с комбинации от дрехи - тениска върху блузка, нещо по-обемно, или пък няколко цветни гердана, ако обича - това на момиче с по-малък бюст стои особено хубаво. Хубаво е, че и даваш примери за различни жени, а за самочувствието съм убедена, че ще се изгради с времето.

Може ли да използвам темата да се оплача? Откакто се помня все съм пълна. Храня се внимателно и по-скоро малко, ходя много /спорт не смея, имам 4-5 стари счупвания/, но продължавам да тежа около 77 кг при 173 см ръст  ooooh!. Вярно, че по принцип съм едра - с широки рамене, едри кости, голям бюст и т.н., но все пак съм 6-7 кг над теглото, когато нямам коремче и се чувствам наистина добре... Някоя от вас успяла ли е да реши подобен проблем с дъщеря си? Иначе, имам ПКЯ и се опасявам, че и оттам идва проблема, но е доста неприятно, защото с мама опитахме каквото можахме, а химията не е опция.

Често чета темата ви за тийновете и ми е интересно, но рядко пиша. Извинявайте, че още с първия си пост от доста време насам ви занимавам с моите дребни тревоги.  Hug

# 118
  • София
Лила, и Ани е с малък бюст, купуваме сутиени с подплънки, взема и от моите и ги тъпче. Няма сякаш комплекс за бюста - нали и гаджета си има и кекс хапва. Иначе яде много, ако и е вкусно, ако не - със зор. Но повече кара на месо и зеленчуци, сладко - абе някакъв сладък Дюкан. Като беше манекенка ми предложиха - първо хормони, после и силикон, но тя се ужаси и отказа. Сега заяви, че ще прави грим и прически на манекенките. А, дано.
Морси, аз цял живот съм си по-едра, едри кости, тежа си на мястото, въпреки диети. Не знам какво е ПКЯ, но подозирам. Докато бях малка, все хормони ми изследваха и казваха, че са в норма. Преди години отслабнях много с ходене и много физическа работа в къщи. Едновременно с Ани се грижихме за парализирани баба и дядо, сменяхме апартамента, а и тя беше по-малка и я влачех на у-ще и курсове. Та от движение насам-натам отслабнах без диети. После - Ани ми намери мъж, той готви хубаво и се закръглих.

# 119
Morose, кога са ти поставили диагноза ПКЯ, какви медикаменти приемаш? Аз съм с ПКЯ вече 10г, след първият прием противозачатъчни понапълнях малко, след това успявах да задържам килограмите с подходящ режим и движение. В един момент преди няколко години реших да ги спра, напълнях с близо 20кг.
Много е трудно при този проблем отслабването, ще ти трябва много воля и усилие за свалянето на тези 6-7кг, но ако си решила ще можеш да го постигнеш. )

Общи условия

Активация на акаунт