Бебчета сладки и игриви правят ЮЛСКИТЕ мами щастливи (тема 30)

• 10 601
  • 281
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте и от мен! Навита съм за среща в Западния парк. Гледам прогнозата за времето и май четвъртък ще е най-добро времето. За сряда го дават облачно, а за петък май очакват дъжд.
Ekspa, Ива ми прави същите номера напоследък. Педито каза, че това са спазми в червата. Явно има леки колики. Как му е акото? По-зелено ли е напоследък?

# 16
Дуци, може би сме се напатили с големите...Всъщност за пазенето от забременяване или за опазването здравето на бебетата става въпрос?
От забременяване.

На Пърли компа беше на ремонт. Трябваше вече да е готов обаче Thinking

# 17
rapunzel акото си му е нормално,но като се замисля ,като плаче и се гърчи някак и може и да са някакви спазми.Странно но днес беше много спокоен и весел.Бяхме почти цял ден навън...

# 18
  • Варна
Здравейте  Simple Smile
Ekspa,и Габриела правеше така понякога,когато беше неспокойна заради коликите. Казвам "правеше",макар че и сега се случва,но много по-рядко и е по-скоро хленчене.
Колко време ви чета за косите и все се радвах,че моята не пада... Ама като се замисля,май не е точно така. За сватбата си я удължих и като намирам косми все си мисля,че не е моята коса,ама май си е баш моята  Laughing Е,добре,че е "чуждата" на главата ми,за да не се шашкам излишно,че съм голяма паника за тези неща.
Относно анкетата- и аз не знам как да гласувам,защото ако е неспокойна яде 1-2 пъти (понякога и по-често),но иначе не се и сеща...  newsm78
А ходенето при педито го пропуснахме,защото пъпките май се оказаха от претопляне.

# 19
И аз гласувах. Напоследък се буди чак към 6 пак (ляга в 21.30).

Катче, дай снимки с новата прическа.

Ива, соковете ги обсъждахме до втръсване Tired За едни е рано, за други - не.

# 20
Ekspa, и мойто дете вчера вечерта беше така  Confused ще мине
Аз до сега слагах тиква във фризера - рендосана и на кубчета. Утре слагам и ябълки и финито. Остава дечко да ги яде и ще бъда вери хепи  Laughing
Аз няма да гласувам щото всяка нощ е различно  Peace

# 21
  • София
Благодаря на всички за пожеланията за месечинката на Криси  Hug
От много време не съм писала, но времето е чудесно и сме по цял ден навън. Но пък ви чета редовно.
Аз смятам да си сложа спирала, докторката каза да отида 6 месеца след раждането, ще направим изследвания и ако всичко е наред ще ми я сложи. Малко ми е гадно, но не виждам друг начин. Хапчета не искам да пия, презервативите също не са вариант.  Rolling Eyes
За анкетата гласувах повече от 3 пъти, но през деня срещам проблеми  Sad Не иска да суче, дърпа се, реве. Направо полудявам понякога. Дано да мине този етап, не знам какво да направя.
Иначе Крисито има някакви лишеи по тялото и педи изписа кортикостероиден крем Елоком. Някой да го е ползвал?
Ив@ , за сокчетата много се изписа. Добре е да се започне с оризова каша или с пюренце, а сокчетата за след годинка. Аз лично не бих опитала да дам сокче, да видя дали няма да има колики от него. Защо да рискувам. Бяха пускали и линкове за сокчета. Намерих това и това.

# 22
Майра,ти се радвай, че не пишеш как Ясмин е била на АМ, пък после си кърмила или как не се е хранила нощем, ама като си се върнала на работа, си наваксвала.  Joy Понякога се чудя само аз ли чета толкова задълбочено?
Моята челяд най-накрая спи. Днес бяхме час и петнайсет минути на преглед. Самуил и здрав, но има някакъв шум на сърцето и ще го водя на ехограф... след прегледа при офтамолог. Чудя се какво друго ще му изкарат. Накрая ще си излезе абсолютно здрав, ама на мен ще ми стъжни живота междувременно.
Дребното пък е с налеп по едната сливица, ама не вдига Т и засега ще пие само гранули. На него секрет ще му вземат утре. Иначе е пораснал с половин кило за две седмици и вече е 7100 и дълъг 66см.
Цял ден ровя в нета за колички. Трябва ми нещо дребно и май си харесах Чиполино Омния. Легналото й положение е на 165 градуса. Мисля да си я купя. Твърде рано ли е според вас? Като я гледам, не ми се струва да е по-изправена от столчето за кола.  newsm78 само гумите й ми се струват твърде ефирни.
Елен, Елокома е ефективен, ако правилно е предписан. Моята педиатърка ми го беше дала веднъж, без да погледне внимателно и полза нямаше.  Ти посъветва ли се с дерматолог?

# 23
  • София
ekspa  я го пипни под ушичките и виж дали реагира на болка.

Аз гласувах 3 хранения, ама не съм сигурна  Crazy веднъж спи цяла нощ, веднъж яде през час Crazy

Аз днес успях да изчистя хола и го разместих и съм много доволна bowuu
Остават ми само банята, кухнята и двете нови стаи Crazy

утре мисля да зарежа всичко и да си бия камшика на където ми видят очите Mr. Green Мъжо не отговори на съблазнителното ми предложение за пикник на полянка на Витоша Crossing Arms
пък утре бил последния слънчев ден.

# 24
  • Варна
За всички, които питаха Боби е добре. Вече не кашля и сякаш няма хрема. Давах му витамин С, калций и капах в нослето правени капки, чието съдържание е физиологичен разтвор и адреналин.
Обърна се от корем по гръб, но според мен полага усилия да го прави, защото не понася да е по корем  Crazy. Най- любимото му упражнение от 2 дни е да се обърне в противоположната посока на кошарата, незнам дали ме разбрахте. Как се привлича незнам  Thinking. Явно още се побира на широчина, въпреки че е 62 см. Снимала съм го. Там където е възглавничката му беше главата. Купих му и столче за хранене. И него снимах. Има 3 положения на гръбчето и се люлее. Иска ми се да го слагам в него за разнообразие. Положението не е по различно от това на кошницата за кола.
http://inka26.multiply.com/photos/album/14/Bobi
На мен вече ми се захранва, но педи не дава. Даде ми една таблица. Захранване според изискванията на СЗО. Доколкото схванах ще започвам със зеленчуково пюре или каша. Първото ми допада повече.

Елен, аз мазах с елоком главичката на Боби, заради себореята.
Ние сме навън по цял ден.
За анкетата незнам какво да отговоря. Боби се храни по- често от колкото като беше новородено. До преди седмица хапваше в 19-20 часа и после в 5.10 часа  Crazy. Сега на 2.5 часа  Crazy. В 5.30  се е наспал и иска компания. Затова лягам  newsm46

# 25
Честит рожден ден на Олето с малко закъснение! Много здраве, късмет и любов!

Честити месечинки!

Аз пред време питах някой ще слага ли спирала, няма ли?....никой нищо не каза  Sad
Белинда, решила ли си каква? Експа, а ти каква спирала сложи?

Донка, много е симпатична количката, но ми направи впечатление, че коша е почти неизползваем, когато количката е в „полулегналото” положение. Може и снимките да заблуждават. Тези http://babyjogger.com/cityminisingle.htm са нещо подобно, на това което си намерила. Успех! Оздравявайте бързо!

Експа, често се случва да сънуват нещо мъниците и да се събуждат с рев. Ан ми е изкарвал ангелите по такъв начин точно в просъница, не в будно състояние. Дано всичко да е о.к.

Лека на всички!

Малко снимки: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=304429

# 26
Катче за темичката   bouquet
Хич не знам какво да отговоря в анкетата  newsm78 Веднъж ме буди през 1-2 часа да яде, друг път цяла нощ кърти, никакъв режим няма. Общо взето съм на повикване винаги и по всяко време Laughing
Инка, много сладък Боболин. Айчуха, отново страхотни снимки  Heart Eyes Да са ви живи и здрави Mr. Green
Белинда, може наистина риванола да е имал ефект. На Сами му правихме 3 дни компресчета с риванол и нямахме никакви проблеми. Понякога плачат от болки в ръчичката, а компресчето успокоява.
Пърли и Алехандро са добре. Днес говорихме в скайпа.

За срещата в западния парк съм "за" с две ръце и предлагам да се уговорим тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=344314.new#new
Дуци, НБМ и всички желаещи са повече от добре дошли  Hug

Последна редакция: вт, 04 ное 2008, 00:54 от Aelia

# 27
  • София
Майра, и вчера беше в ремонт фризьорския ми салон, но си записах час за днес сутринта. Няма да е драстична промяната, че още имам лоши спомени от 8ми клас Crazy Само ще я подкъся с 1/3 или 1/2.
Днес  Маги става на 4 месеца Heart Eyes  Не усетих как минаха!

# 28
Катче   bouquet

Гласувах за 1 хранене, макар да се случва от дъжд на вятър, но се случва Wink Обикновено спи от 22 до към 5.30-6.00.

Добро утро, след дълги размишления ето какво направих вчера - след банята дадох 2.5мл панадол на Ния. Заспа в 21.15. Събуди се за ядене в 3 и после в 7. Обаче направо все едно приспивателн й бях дала  Shocked. Капки не съм капала. Днес хремата май е по-добре, макар че леко похърква. Сега ще следя кихането как ще е.

Ния след онзи 'инцидентен' понеделник не иска да се обръща - или е хитра, или е мързелива  Whistling

# 29
Е, как бе, 6 часа си е сутрешно, лятото в 6 часа слънце грее Laughing

тук ходжата в 5 сутрин ни кани на молитва, тъй че то ще излезе, че и аз не храня нощем  Mr. Green

та ако в полунощ го мислите като нощ, значи тогава храня и пак в 3 или в 5, както дойде. и после в 7-8. Абе  за два пъти писах.

олеее, като гледам колко народ не храни нощем - да не съм ви чула да се оплаквате от умора  Naughty

Общи условия

Активация на акаунт