Чакаме първи ритничета от нашите АПРИЛски мъничета!!!

• 15 644
  • 289
  •   3
Отговори
# 150
Здравейте, мамчета!

Ола страхотно предложение! Ще бъде много хубаво, ако си направим среща!

Желая ви приятна и ползотворна седмица!!!!   bouquet

# 151
Здравейте момичета!

Да ви се похваля-купих си страхотен дънков сукман от магазин за МАКСИ дами newsm53 и една плетена пола с ластик пак от там.Щастлива съм защото вече няма да се чудя всяка сутрин с какво да се обличам и да отпускам колана на дънките като седна в офиса.Може да звуча глупаво,но сега ми е хубаво и  удобно и ще мога да изкарам до Нова година преди да си взема болнични и да си стоя вкъщи.

При д-р Мърмърова ходих първите 2-3 пъти на консултация  и не останах доволна.Стори ме се някак отвеяна и неконцентрирана ,може би я улучвах преуморена,незная но всеки сам приценява.

Другата седмица съм на БХС и нямам търпение да дойде това време.На 28 съм на ФМ и чак след като  се уверя че всичко е наред с бебешора мисля да започвам голямого пазаруване.

Може вече да ставам банална,но все още немога да спя нощем-събуждам се към 3 часа и край.После ме боли глава от недоспиване и е един непрекъснат кръг....Но ще мине и това .

Усмихнат ден и много положителни емоции !

# 152
Как ви се се струва тази инициатива на Ола да я съчетаем с виждане по градове? http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=345702.msg2854601#new
Това е ежегодния Коледен базар на ДБМ. За София видях, че се провежда в МОЛ-а на Стамболийски. Датите са 13-ти и 14-ти декември. Лошото е, че е събота и неделя, когато има традиционна лудница, но не пречи да го имаме като вариант. Плюс са всички прекрасности, които се появяват в подходящо време за дребни подаръчета. Wink

Шоки, много готино комплектче. Видях, че пише от 3-6 месеца на опаковката. Моля мамите с опит да споделят доколко има смисъл да се купуват дрешки от най-дребната номерация за прясно новородени.

Аз след два дни полежаване и разчистване на хранителните запаси, които бях трупала след обилно похапване, сега нямам грам корем. Странна работа, можех да се премеря даже и да отчета стройност. Rolling Eyes 

# 153
Здравейте  и от нас   bouquet
Добре дошла на Sapfira 1 - лека и приятна бременност.
Аз също се изморявам вече доста бързо, та чистенето отдавна го правя на "порции", защото иначе много се скапвам и ми се вие свят, когато се претоваря, така че полечка  Whistling
 chockolina , страхотно е комплекчето, много е сладко  Heart Eyes Да си го ползвата със здраве напролет.
Аз още не съм започнала с покупките, но нямам търпение. Не съм суеверна, но още не знем пола на бебчо. Зеленките и жълтички дрешки са сладки, но друго си е розовко и синичко  Mr. Green Голямото пазаруване при нас ще е по Коледа. Тогава живот и здраве ще си идваме към България и ще понапълним кошниците - основно дрешки, чаршафки и т.н. Защото тук си е доста по-скъпо, особенно бебешкото. Ама и какви красоти има само.... Легълце си имаме от каката, количката ще е със сигурност от тук  Mr. Green
Лек и слънчев ден  Heart Eyes

# 154
  • Лудогорието
Здравейте и от мен в този хладен ноемврийски ден   bouquet
Ние още сме в ремонт,сега подметнахме терасата. Миризми няма да има, защото сме с тапети, но как да изчистя всичкия този прах  ooooh! Единственото нещо, което си купих за бебето е една книга: "Какво те очаква, когато очакваш дете". Доста е подробна и има ценни съвети. За сега използвам таткото като възглавница-мятам си крака отгоре му и спя спокойно, от което той не е особено доволен  Rolling Eyes В петък смятам да отскоча до Варна за преглед, надявам се да разбера пола на бебето   Heart Eyes Всички болни да оздравяват, а другите да се пазят  Hug
Лек и спокоен ден на всички  newsm10

# 155
  • Бургас
Да чета, чета и се увурявам че не само моите хормони бушуват, зачекването на теми като кърмене, закаляване, захранване и т.н. неминуемо води до скандал и е желателно да се избягват има достатъчно други теми на дневен ред.
За покупките, мисля че и др. път съм казвала хич не слушайте мъже, майки , баби и т.н. ами си купете всички първо е голям кефффф и после не ми се струва че може да се разчита на препил и неизтрезнял мъж да пазари, пере, глади подрежда и т.н., ако вие си го представяте, че ще се случи ок  Peace, ама аз не мога  Tired
За срещи по градове също съм навита, а в краен случай в Бургас също организираме Благотворителен Коледен базар под шапката на ДБМ - датите са 13 и 14 декември, площад Тройката, всички са поканени не само като купувачи а и за кафе и приказка, аз сигурно ще съм там по цял ден.   bouquet

# 156
Добро утро на всички Tired

Още веднъж благодаря мн за полезните съвети относно зърната,ще изчакам и по нататъка ще действам с кремчета.Рони какво по точно трябва да се прави на този Коледен базар,че нещо не схванах Rolling Eyes Embarassed Embarassed newsm78

Момичета пак да питам нещо.Когато си легна сутрин или вечер или след като отида до тоалетна и пак легна понякога ме заболява в областта на далака,черния дроб,една такава опасваща болка и към кръста,ту от една ту от др страна.Сякаш съм ходила мн бързо нали се сещате Rolling Eyesмн странно.И трябва да се въртя и заемам разни пози в които да се облекчавам.Обикновенно сядам в леглото по турски и така за няколко мин минава и после лягам.
Някои с такава болежка?Абе то е ясно,че до края все нещо ще има дето ще ме боли,я отпред,я отзад,я ръка,я крака,я нещо.....и така ама нали да си изкажа страданията все пак на сродни души Wink

Хайде хубав ден, с повечко   Nature Sunny

П.С.Ааааа,пак щях да забравя,пуст акъл smile3555може ли да кажете когато ходите на 3Д И 4Д ехогр.вагинален ли е прегледа или коремен?Аз мился да ходя в 22 седмица някъде декември за пръв път,но от приятелка разбрах че са и правили вагинален и мн я боляло, аз също преди да забременея съм била на такъв и умрях от болка и мн се притеснявам сега как ще е  Sad

Последна редакция: пн, 10 ное 2008, 23:40 от ssillvvi

# 157
ssillvvi, дамите от ДБМ са организирали всичко. Нищо конкретно не трябва да се прави. Евентуално ако някоя творба на драги съфорумки (видях, че има поне двечки от нашия отбор) ти хване окото, можеш да си я купиш. А събраните парички ще отидат за някой от домовете за деца, лишени от родителски грижи. За съжаление не видях Варна да фигурира в списъка, но съм сигурна, че тамошните мами са невероятни в организацията на подобни мероприятия и са измислили нещо в града за някоя кауза.  Peace
Не знам дали го обясних нормално. Повече информация има в Благотворителния раздел на форума.  Peace

# 158
Благодаря ти Рони,разбрах те чудесно  bouquetаз съм от Варна,но за известно време съм в Пловдив така,че ако ходя ще е тук Peace

# 159
  • София
Изчетох ви! Sunglasses
Сега вече мога да се включа по текущите питания: Mr. Green

*мъжете*: и моят много ме ядосва понякога, сякаш и той е жертва, милия, на "бременни хормони", но като цяло е мил и внимателен, не мога да се оплача. Малко не се сеща да ме отменя за бъдещия батко (че той още откъм грижи си е бебе Grinning, а пък аз съм го свикнала, че е моя грижа #2gunfire), но като му кажа ТОЧНО какво трябва да се свърши го прави и то много добре. Отдавна съм престанала да преживявам, че не се сеща за това или онова, като има нещо съм на принципа "право куме в очи" и действа. Това и за особеното внимание, и за нежностите, и за ежедневните неща.

*пазаруването*: за мен това си е най - прекрасният момент от цялото Очакване! Не бих се лишила от него за нищо на света, въпреки, че съм малко пъзла... С Вели започнахме да пазаруваме, щом узнахме пола, вече в 6 - 7 месец имаше набавено всичко! Можех да обикалям с по - малкия тумбак и имах сили да вървя и да разглеждам и добре, че го направих по - отрано, защото в 7 - мия месец като си останах вкъщи с разкритието и конракциите, нямаше начин нищо да му търся... Много съм доволна, защото като се върнахме от болницата всичко си седеше прибрано, изпрано, сгънато и си чакаше реда. Само козметиката не бяхме взели, а този път мисля и това да накупя предварително.
Относно размера дрешки, ронка Heart Eyes, май ти беше питала - няма смисъл от много малки, най - много се носи размера 6 - 9 месеца. А и на Погачата повечето гости подаряват типично бебешорски нещица (дори комплекти за изписване! Grinning), които се обличат 1 - 2 пъти максимум после. Най - много дрешки отиват след 6 - тия месец, когато започва да се захранва бебчето, тогава какви петна са, леле майко  #Crazy...
Иначе аз чакам да ми потвърдят пола, за да се втурна по - смело, не че нямаме всичко, но ми се ще и нещо розово да вмъкна в общия фон...  Blush

*гърди*: не съм мазала с нищо и въпреки, че бях изчела всичко от Кърмаческия как да се поставя бебчето на гърда, за да не се израняват, ми се израниха още в Шейново на първия ден... Някой беше писал за Дефламол-а - наистина върши чудеса, рагадите изчезнаха за 2 - 3 дни, но по - особеното тук е, че задължително трябва да се отмива преди кърмене.

*чистенето*: колкото мога и когато мога! Все пак моето здраве и сили са ми по - ценни в момента, а и Велизар така разхвърля, че няма смисъл да се престаравам. Embarassed

*СРЕЩА* - адашке ола  Heart Eyes аз съм много ЗА! Само нека изберем някакво заведение с кът за непушачи ако искате, за да можем спокойно да седнем и да се наприказваме, защото в МОЛ-овете е абсолютна лудница и бъка от зарази и вируси зимата...  Sick Казвайте за кога и къде, ако има други желаещи, да резервираме! Flutter

Болните кандидат - каки и батковци да оздравяват и да се връщат към пакостите! Praynig
Хайде, ПАК Embarassed лек ден от мен, тумбаланки! Heart Eyes

# 160
Чета си сега аз нещо напосоки  във форума и на какво да попадна? Аватарът на Олчето ми се вкарва в окото. Че и част от подписът е съвършено еднакъв. И понеже през бременността безпощадно много се заумнява, чудя се къде е мистерията. Що Олчето не се казва Олчето и други подобни в този ред на мисъл? Има успокоение, че когато родим сме щели да поумнеем - официално го съобщиха като новина миналата седмица.  Thinking

Аз от бъдещият татко не се оплаквам. По принцип той е добрата душа у дома. Откакто съм забременяла прави всичко, което ми представлява усилие. И понеже вчера и на свекърите съобщихме новината, получи заръки да ме носи на ръце. Така беше и предния път. Само го е доста шубе, но дано този път ЖЗ всичко да приключи добре, за да си поотпуснем и двамата душата за радост.

# 161
Привет от мен и тук!
Деичка  Heart Eyes и аз си те обичкам. Да те питам от твоето списъче едно нещо не ми е ясно за какво е и кога и как се ползва - помпа за носле?

Аз пък имам доста щръкнало коремче, даже имам чувството, че ми расте през ден видимо  Crazy Незнам рони как така нямаш?

И аз се уморявам при чистене и седяне повечко права, затова на почивки правя всичко. Добре че поне на работата съм все седнала (е, то и това не е толкова хубаво, ама нали не съм на машина права!)

Честито момченце на МисисТ  bouquet

А за болките - и аз от време на време получавам тук-там по някоя болежка, но то при това уголемяване на матката и притискане на съседните органи, мисля че е съвсем нормално Peace само не се безпокойте  Hug

# 162
  • София
Здравейте прекрасни дами!

Аз мисля, че усещам бебе - имам някакви побутвания в шкембето, особено като съм полегнала и съм си сложила ръката на коремче, и то на места, където уж няма черва. Ще ми се да мисля, че това е нашата принцеска (ако не е бебка, моля да запазите илюзията и да не ми казвате).  Laughing

Инициативата да се видим е страхотна, аз съм в София и ако го направим уикенд ще е страхотно, защото си ходя на работа на пълен работен ден. Ако има нужда от помощ в организацията съм насреща.

Аз нямам болки или каквито да е оплаквания (останаха стрептококите за преборване, ама засега не ми създават никакви грижи). Не се изморявам, все още нямам корем и дрехите ми стават, абе въобще Life is life. Пожелавам го на всички (е, без гадинките де).

От утре съм 5 месец и вече нямам търпение това да бъде отразено в лентичката ми. Струва ми се, че времето се влачи мнооого бавно. Та в тази връзка, днес гледам в дира, че Анджелина Джоли май пак била бременна. Имам усещането, че тази мацка кара бременности по съкратена процедура и на всеки 3 месеца излиза инфо за нови бебета.... а моето отнема толкова много време да стане готово за излизане....

Много готино, че нови майчета са качили снимки на коремчета в албумчето. Винаги ми е интересно и мило да ги разглежда и насърчавам всички да слагат и то по много !

Прекрасен ден пожелавам!

# 163
  • Враца
аз си мислех, че само аз се преуморявам, и честно казано си го тълкувах като ГОЛЯМ МЪРЗЕЛ  Mr. Green Wink Mr. Green Wink
обаче май не съм само аз Joy Joy Joy така в момента у нас е доста занемарено, а пък хем съм болнични и друга работа нямам, ама батериите ми са много слаби и не си хабя енергята за чистене. ех, ако можех  да си наема помощница вкъщи ...
в отговор на заглавието на новата темичка- моето ме рита доста, и да си призная го усещам от поне 3 седмици, тоест от 15-та някъде. така че теорията че при първа бременност се усеща към 20-та при мен се пропука  Laughing
приятно е усещането, обаче лошото е че най-често ме рита вечер към 10-11 ч, май ще обича да стои до късно по нощите моето детенце...
от скоро коремът ми почна да си вижда дори с когато съм с торбест пуловер, пораснал е доста. тъкмо се наканих един ден да пеусна снимки в албумчето и точно тоя ден нямах нет, така че явно трябва да се наканя пак и тогава.
а какво ще правя с якето след 1-2 месеца не ми се мисли направо... то исега якетата които емам едвам си закопчават, че са вталени, не искам цяла зима да съм затворник вкъщи... Cry

# 164
Здравейте и от мен, мили мами!!!Докато изчета всичко, вие написахте още толкова!Не съм писала от една седмица, но то е защото бях болна и си стоях вкъщи, а засега нямаме интернет!Вече съм по-добре и днес съм на работа Cry Sad
Хич не ми се ходи на работа, искам да съм си вкъщи. и без друго имам много работа още по дипломата и ми е напрегнато, пък и виждам, че в работата на никой не липсвам и общо взето нищо съществено не правя, а само си губя времето!
Тази седмица беше много изнервяща за мен, защото се оказа, че въпроса с майчинството ми не стои както си мислех!Счетоводителките в офиса изобщо не са в час как стои въпроса, осигуряват ме на 800лв, а октомври са ме осигурили на 600лв, а се водя също така от края на септември на работа /имам прекъсване на трудов стаж, въпреки, че съм работила/, изобщо голяма каша, а също така имам и граждански договор, който не се знае дали важи за получаване на майчинство, и изобщо пълен хаос, само се надявам навреме да оправя кашата, че да взимам някакви нормални пари живот и здраве, поне да взимам към 700лв, ох, съжалявам, овлякох се, ама цяла седмица все това ми е в главата!И без друго с таткото не сме цъвнали и вързали с парите, и всеки лев ни е важен!
Иначе като ви чета какви болежки имате, все едно слушам себе си!Аз ги имам същите, и аз не мога да спя, и мен ме боли кръста, най-вече опашката, само това с гърдите не го разбрах, какво значи плоски зърна  newsm78, моите също са много чувствителни и дори сутиена ме дразни ужасно!
Засега няма нищо ново при нас, утре съм на БХС в Шейново!Дано всичко да е наред !!!:pray:Стискайте палци!!!
Купих си още един панталон за бременни - от магазина в Илиенци!Струва 38лв и представлява джинси с широк ластик, то даже не и ластик, ами нещо като разтегателна платка, много са меки и удобни!Само дето и преди и сега нещо не мога май да си оцеля номер, уж са ми добре като ги меря, а после все едно съм взела един номер по-голям, отпускат ли се, аз ли съм се била подула от обикаляне, че и това взе да ми се случва.... Thinking newsm78
Момичета, много хубави неща сте си избрали, и количките и креватчетата, и всичко много ми хареса!
Аз не знам какво ще правя, защото финансово нямаме такива възможности, надявам се да наследя от сестра ми количката и креватчето на племенничката ми, които са също много хубави и запазени!Пък не се знае, може до април да разполагаме с повече парички smile3506 newsm47
С таткото си имаме една касичка - прасенце, кадето си събираме всеки ден левчета, пазим си я за бебчо!!!Решили сме да я счупим като дойде време да се роди бебчо живот и здраве!Може да сме събрали дотогава за някое хубаво легълце или количка!
Ама ще видим дали ще се наложи изобщо!
Както и да е, спирам, че нещо много се овлякох, трябва по-често да пиша май!!! smile3503

Последна редакция: пн, 10 ное 2008, 14:05 от princessa raia

Общи условия

Активация на акаунт