Гоблени-33

• 62 561
  • 492
  •   1
Отговори
# 90
  • ПАЗАРДЖИК
Здравейте, момичета  Hug
Аз докато се наканя да пиша и вие - 5 страници красоти сте изтипосали в новата темичка - Браво!  smile3501
Сега да се похваля - почти свършвам прословутото си елфче - остана ми само контура, но докато се преборя с френския възел в окото му и... то мръкна, та снимката не е много качествена  Blush
Ето го и него  Wink

И аз да питам за коледните подаръци - изтрих старата жертва, но нова нямам, а съм пратила адреса си на Дъмпи още първия път - трябва ли да направя нещо друго, за да си получа името на другарчето  newsm78
Спорна и лека вечер на всички   bouquet

Елфчето е страхотно!. Преди и аз се бях запалила много по тази серийка, но този елф, който започнах се оказа много несполучлив. Бях свалила схемата му от нет-а. Имаше 50 цвята, явно е правено с ПС Стич. Получаваше се картинка, все едно дъщеря ми е мазала с боички и го оставих..... Ако не те притеснявам, бих искала ако имаш изпитани схеми на елфчетата, да ми ги пратиш.

# 91
  • Benelux / Varna
Инче мерси, точно това търсех.

# 92
Зори – много си бърза  #Crazy ! Прекрасен става – направо приказка!

Doci – морското пейзажче е много хубавко!

Неличка – и двете гобленчета са много красиви! Конете по коя схема ги шиеш – на Дименшънс ли са?

Petjah – много хубаво ти се получава! Успех ти пожелавам – дано да успееш да ги направиш всичките до Коледа!

Bilkova – това вече е друго нещо – елфчето става много нежничко!  Peace

Did tag – и трите ти гобленчета са много хубави!

Скоро и аз ще покажа един мъник в готов вид  Heart Eyes

# 93
  • Бургас
Добър вечер момичета

Зориии страхотна зимааа Heart Eyes комплименти...
зимните пейзажи ми са слабост ако не беше моя, който пък хич не ги харесва щях само такива да шия,
голяма страст..
Я кажете каква е тайната гледам майки с по две деца тук и работят а шият гоблени като машинки
я кажете как ви остава време newsm78

# 94
е аз не работя, но доскоро децата си бяха нонстоп унас  Crazy но докато спят следобед и вечер чат пат ми остава достатъчно време за шиене

# 95
  • Пловдив
Елфчето е страхотно!. Преди и аз се бях запалила много по тази серийка, но този елф, който започнах се оказа много несполучлив. Бях свалила схемата му от нет-а. Имаше 50 цвята, явно е правено с ПС Стич. Получаваше се картинка, все едно дъщеря ми е мазала с боички и го оставих..... Ако не те притеснявам, бих искала ако имаш изпитани схеми на елфчетата, да ми ги пратиш.
И моя първи опит с този елф беше повече от печален - ако се върнеш в миналата темичка - там бях описала всичките си перипетии с предишната схема от 70 и кусур цвята. Twisted Evil
Сегашната ми схема я даде Sissak в по-предната темичка, ако не се лъжа. Друга нямам с елфчета за съжаление. Досега не съм качвала схеми в интернет и не съм сигурна дали ще се оправя, но мога да ти я пратя на пощата, ако проявяваш интерес.

И моят първи опит с мъниста, за подарък:
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=8738572
Опитът е мното сполучлив   bouquet Да те питам - как стои в рамка (нали гобленчето е комбинация на конци и мъниста), има ли стъкло отгоре и къде ти го рамкираха, че май не всички се навиват да го правят?

# 96
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
преди време много наши мацки искаха да участват в игрите в гоблените.ком и по-точно в Авантюрата  Peace
 Thinking поредната такава започна, а наши участници не виждам - ако някой иска, но е пропуснал темата ето линк http://www.goblenite.org/showthread.php?t=5101
има време да се навакса  Wink

ще влизам рядко, а от 10-ти до 20-ти може и никак  Confused не пишете много за да не пропусна много Blush само шийте  Mr. Green

# 97
  • София
Извинявам се предварително но можете ли да ми кажете как точно се бродираше гоблен 1:1. Много отдавна не сам бродирала такъв тип гоблен и съм забравила  Embarassed
Всеки знак от схемата отговаря на един бод на гоблена.

# 98
  • Пловдив
момичета, да ви се похваля, уших си мънистените къщички и наистина сега повече приличат на такива, благодаря, че ме подтикнахте да ги довърша  Hug

днес си купих трите орхидеи на ланарте от милена стил, но... меко казано съм уплашена от схемата и конците и всичко... Питах жената в магазина дали има странни бодове и тя каза, че има, но чак пък толкова странни...  Blush  Та мисълта ми е, че ще имам нужда от вас, дано се получи нещо  Praynig а тези дни ще ви покажа мънистеното... още се чудя дали да го дам на рамка или да си го сложа аз, но подробностите после

# 99
Bilkova , Елфчо е голям сладур!

did_tag това с мънистата е много оригинално. Имам голям мерак и аз да направя такъв опит, но нещо немога да си харесам подходящи мъниста. Нещо много ограничен асортимент при нас, а и тези дето ги има някакви криви и несъразмерни... Twisted Evil.

Аз в момента не ходя на работа, почивам си от майчинството  Mr. Green. Затова имам време да шия. Но когато дребното не беше на детска градина шиех само следобяд, докато спи. Ако е будна нямам шанс, защото непрекъснато ми се вре в ръцете, а оставя ли гоблена да стана за малко, го намиран надупчен и прободен на 100 места  hahaha. Мераклийка е милата, ама още не вдява и само се дразни че и се е "оплетало"  Joy.

# 100
днес си купих трите орхидеи на ланарте от милена стил, но... меко казано съм уплашена от схемата и конците и всичко... Питах жената в магазина дали има странни бодове и тя каза, че има, но чак пък толкова странни...  Blush  Та мисълта ми е, че ще имам нужда от вас, дано се получи нещо  Praynig 

Дай да я видим тая схема. Аз в момента дошивам трите орхидеи на Ланарте, ама на Ланарте Laughing Всичко, освен контурния бод, който е с едни осминки и шестнайстинки бодове Whistling, е супер лесно. Най- сериозната ми забележка към моята схема и ключ е, че като символи на места са използвани цифри; напр. на цвят с номер 19 отговаря символ 18, ей такива ми ти работи.
Освен това дошивам най-известната, ама най-световно известната кобила... Ха познайте коя е; зя позналите може да има награда снимка в незавършен вид Joy
Дид таг, много хубави гоблени и рамки Hug
Зори, думи нямам за тази красота  bouquet
Стана ми интересно от линка на Ина- към фирмата Златен гоблен, как така Вилеровите гоблени били адаптирани към ДМЦ- гамата newsm78 А едно време с какви конци са били шити? Явно фирмата- производител вече не съществува. Излиза че оригинален вилеров гоблен в днешно време не може да се шие.

# 101
Здравейте момичета,
бродирам гоблени от скоро и нямам опит като Вас. Гледам какви красоти сте направили и им се възхищавам. Много ми харесва елфчето и искам да го ушия за коледа. Свалих си схемата от нета, но нещо не ми е ясно. Може ле някоя от Вас да ми каже ка се шие на неразграфена панама и има ли начин да я разчертая. С кръстат бод ли се шие елфчето и какво представлява френския възел. Простете за невежеството ми и за глупавите въпроси.

# 102
  • Пловдив
http://www.milenastyle.com/catalog/catalog/product_info.php/manu … /products_id/1394

за това става въпрос, но сега прочетох инструкциите и поне има съвети от къде да почна и там бодовете, които са използвани, са дадени на картинка... обших си краищата да не се нищи и мисля да ги почвам сега, че нямам търпение  Flutter това ми е първият от тоя род  Crazy

# 103
http://www.milenastyle.com/catalog/catalog/product_info.php/manu … /products_id/1394

за това става въпрос, но сега прочетох инструкциите и поне има съвети от къде да почна и там бодовете, които са използвани, са дадени на картинка... обших си краищата да не се нищи и мисля да ги почвам сега, че нямам търпение  Flutter това ми е първият от тоя род  Crazy
Aко съдя по цената (36лв.)- това си е баш Ланарате (моя го взех за 30 лв, че е от Аксиома); и Милена, за жалост, тук нищо не е подобрила Laughing Давай, много бързо ще се ориентираш! Почнах от средата по класическия начин- с прегъване за ориентир. Повечето бодове са кръстчета; орхидеите се шият с 3 нишки, фона отдолу- с една... Много се радвам че има с кого да си обсъждам on-line орхидеите Hug

Може ле някоя от Вас да ми каже ка се шие на неразграфена панама и има ли начин да я разчертая. С кръстат бод ли се шие елфчето и какво представлява френския възел.

Забравих да ви се похваля че скоро от една обикновена книжарница си купих флумастери, които се перат Wink Надрасках върху памучно парче- верно се изпра. Но аз пък така свикнах с неразграфена панама, че едва ли ще ги ползвам тези флумастери. По-скоро ще ги връча на приложничката вкъщи, току-виж съм спестила едно боядисване Grinning

Последна редакция: чт, 06 ное 2008, 09:29 от Прасчо

# 104
Vvvitality тези коне са готов комплект на милена стил.То в Плевен няма голям избор на гоблени на 2-3 фирми и то все български май ще си поръчвам по нета или като пътувам към столицата или към морето ще си купя нещичко че има по-голям избор.
Pyypi и аз миличка шия когато малкото дзверо спи иначе не може дърпа гоблена влачи го по земята само и само да му обръщам внимание ooooh!а на мен така ми се иска да си шия необезпокоявана от никой, ех мечти мечти Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт