Ще го сметнете ли за простак,ако...

• 5 705
  • 119
  •   1
Отговори
# 15
Няма да го сметна за простак, за кавалер също няма да го сметна.
Но ако ми изпие питието докато си пудря носа, а после вземе та заспи с лице в чинията, изобщо няма да го оставя да се надвиква пред сервитьора за сметката, защото ще съм изчезнала яко дим.

# 16
За протак - не, но ще ми се стори невъзпитано, примерно, ако не задържи вратата въпреки че съм две крачки след него. Тъпо е някак да пуснеш вратата пред някого, независимо дали е мъж или жена. Тъпо е и да прередиш майка с дете, още повече че няма опашка, която да те бави.

Простак ще ми се стори, ако се изсекне в градския транспорт. Mr. Green
Или ако покани непозната в близката барака. Laughing

# 17
Чак за простак няма да го сметна. По-скоро за несъобразителен.

или отнесен.. Няма да забравя как в една кръчма, на гардероба чужд (непознат) мъж ми подаде/задържа палтото, моя си се облече и си се изнесе, аз останах да се срамувам и заради него..
Защо не каза пред човека:уредена среща ми е този,повече няма да го погледна.

# 18
Прекаленото кавалерство би ме притеснило. Да ми отваря вратата на колата, да ми помага за стола на масата.
Но пък ми е приятно да се съорбазява с мен, да върви с моя темп, да ме пропуска първа на реда в киното ( и не само), но да минава първи в тъмното, да плаща без да разбера кога. И понеже съм омъжена жена и вече не сме на нивото на ухажващото кавалерство.. приятно ми е да ми качва покупките, да ми зарежда колата, да ме завива с одеалце, докато гледам телевизия на дивана вечер, а ако когато слага масата запали и свещ...к'во повече

# 19
  • Бургас
Чак пък простак,не бих го определила за такъв,но че му липсва възпитание-определено.
Младите момчета не знаят етикета,така си е.Това са позабравени жестове,предимно присъщи на мъжете над 50.Но и тези неща са строго индивидуални,аз например не обичам да ми дават огънче,не знам защо,не ми е приятно.
С мъж ми е голям зор да носи торбите,е,няма го този навик.За толкова години не го научих,трябва да стоя пред вратата и да се правя на разсеяна,за да ги извади той от колата.И ми омръзва,та си казвам.Иначе-да ми намести стола в заведение никога не го е правил.Да върви пред мен си му е навик,чак се дразня.Ама нали е собствения,не го определям за простак,има си други положителни качества.

# 20
  • София
Прекаленото кавалерство би ме притеснило. Да ми отваря вратата на колата, да ми помага за стола на масата.
....
Не смятам, че това е прекалено. Според мен си  е съвсем в реда на нещата.

# 21
10cent's, напълно съм съгласна с теб. Малките жестове правят такова впечатление. И моят ме завива когато гледаме телевизия, сутрин ме целува когато спя, а той отива на работа. Носи ми чантите когато съм натоварена.
Но чуждото уважение, мъжко не го виждам. Вървя по пътя и пред мен се изплюва мъж на моята възраст, с една мазна и голяма ..... Е какво е това отношение, какво е това уважение.
Вече разбира се не бих приела за нормално съвсем отнесени неща да се правят, когато стана от масата и всички мъже също да станат, да ми дърпат стола, но е добре да си ги има онези фини и красиви типично кавалерски жестове.

# 22
  • Galaxy 13197853088
не е простак, все пак еманципация, равни права и задължения ... нормално е.

# 23
Разбира се , че има етикет на поведение и той изисква спазване.
Познаването му говори за човека, но ако и двамата / в описаната ситуация, пък и в други / не го познават и не го спазват  .... проблем би възникнал едва с трети лица .
Мен лично никога не ми идва в повече от жестове и възпитание и най-вече , когато са съобразени със съответната конкретика ...
А по стълби кой се качва и слиза пръв - мъжът или жената , спомняте ли си ?  Party

# 24
  • Galaxy 13197853088
А по стълби кой се качва и слиза пръв - мъжът или жената , спомняте ли си ?  Party
нагоре, кавалерът върви едно стъпало назад при слизане 1 отпред, за да подхване дамата ако залитне ....

# 25
  • Бургас
Прави ми впечатление,че етикета се спазва най-вече при бизнес отношения.Тогава мъжете  стават при запознамване, подават първи ръка,държат вратата при излизане.Но дали се държат така и със съпругите си? Ще ми се да вярвам.

# 26
Чак за простак няма да го сметна Laughing ,но пък да ми отварят вратата на колата не държа Laughing
нагоре, кавалерът върви едно стъпало назад при слизане 1 отпред, за да подхване дамата ако залитне ....
Особенно ако дамата е пийнала,нали? Joy Joy

Последна редакция: вт, 04 ное 2008, 16:14 от Крaси

# 27
По-интересно ми е какво правите после.
След като го сметнете за простак.

# 28
Тц , не съм съгласна с това съвсем .
Би било ласкателно вероятно за дамата, ако господинът преднамерено наруши етикета и я пусне пред себе си по стълбите .... за да се наслади или просто разгледа краката и по-внимателно  Wink
Но правилата са други .... пръв , освен другото проверява и пътя нагоре за .. хмм опасности и препятствия да кажем .
Това, разбира се съвсем много от строгия и отживял сякаш доста етикет   .... сакън да не погледне някой под полата на дамата  Sunglasses
Днешната дама, се чуди как да събере повече от мъжкия поглед , та какъв етикет е това ... да !  Grinning

# 29
Булшинството от днешните мъже не работят, а лежат на ръцете на жените си, а в същото време се смятат за велики. Имах един такъв хрантутник 3 години и половина. Да не говорим, че 1 път не ми предложи да плати тока, водата и т.н. а и не правеше нищо за да ги пести. Ето това е простащина. И когато го зарязах, той се чудил защо и не можел да проумее. Друго което ми  доста просташко е начина им на обличане- масово анцузи и маратонки, дънки и маратонки, а ако видиш някой мъж с дънки и обувки, сигурно е бил на сватба (и то своята си). За панталон не може и дума да става. Имах едно гадже от германия- човекът се бръснеше всеки ден!!!!!! Не мога да кажа това за нашите мили БГ мъже. Явно за тях е по- важно да извадиш скъп телефон, отколкото това от какъв джоб го вадиш- на ангунг или сако. Мърльовци. А най се дразня когато вия някоя двойка- тя накипрена, гримирана, с хубави дрехи, кракоубийствени високи токчета, а той- анцунг, ланец (от тенекия), маратонки, небръсната брада, но за сметка на това много добре бръсната глава.  Sick  

Общи условия

Активация на акаунт