Отговори
# 135
Аз мажа Ели с cold крема на Мустела още от раждането. Peace Като е студено времето, разбира се. Laughing

# 136
Запис.
Цвети, спокойно, не унивай
На дъщеря ми тази седмица й откриха стафилококова инфекция на кожата + гърло+ нос. Сега изпратихме кръвни изследвания в София при доц. Петрова. След това ще има една евентуална имуниция срещу стафилококитата. Лечение има. Не се шашкай толкова, а се радвай че навремем си открила проблема.

# 137
Cvete, и ние стискаме палци  fingerscrossed да се оправи бързо Коко. Потърси второ мнение и не чети в нета. (Аз съм се ограничила да чета само нашия форум, че иначе трябва да се гръмна, каквато съм паника)

За пазаруването - ние пазаруваме през уикенда с тати. А ако трябва нещо през седмицата ходя с количката или тати пазарува след работа.
За излизането - само мъгла и много студ може да ни спре. Днес бяхме единствените в градинката, а даже печеше слънце. Марти спа добре опакован като пашкул  Simple Smile
За кухнята - аз мисля да е след 10-ти месец. Видях, че някой частни кухни имат и разнос по домовете и мисля да се възползвам от тази услуга.

Приятен ден на всички  Hug

# 138
Цвете, мила, не се шашкай, всичко ще се оправи, ще видиш. Имате много гореща прегръдка от мен и Али  Hug

За кухните - ще запиша Али след 10-тия месец на държавна кухня. От това, което видях и чух в парка от другите мами, с по-големи деца се отказах да ползвам частната кухня. Особено недоволни бяха от храната, която им беше доставяна по домовете - много по-рядка и в по-малко количество, отколкото ако отидеш да си я вземеш лично. И това при всички мами, които използваха тази услуга. Става въпрос за кухнята "Мама Люси" - тя е от 8-мия месец, нямам наблюдения за друга частна кухня. Като минаха на държавна, всички мами бяха единодушни, че е по-добрата кухня - месото е в повече, по-гъста и вкусна от частната. А и държавната кухня е контролирана по-стриктно.

Днес няма да излизаме, Али спи, а аз успях да изчистя през това време  Grinning

# 139
Цвети, недей да четеш такива неща, то за всяко нещо има изписани страхотии, нищо лошо няма да се случи с Коко  bouquet ... понякога ми се иска да нямам компютър #2gunfire

ние днес излязохме за час и половина, не беше лошо навън, ще става къде къде по-зле. Аз искам да излизаме всеки ден, без в мъгли, дъждове и бури. освен това като я обличам сега все си мисля ... ако сега я навлека, какво ще й сложа при 0 градуса?! Та излязохме с панталон, без чорапогащник, боди с дълъг ръкав, памучна блузка и тънко якенце + шапка.

за кухните - и аз съм ЗА държавната. обаче като гледам ние как се захранваме, май няма да е скоро

# 140
  • София, Борово
Привет отново.
Ние се прибираме от пазаро-разходка и кафе с Викторчето ми. Той си поспа добре.
Цвете, кураж, мила! Аз също ще те посъветвам да пуснете и в друга лаборатория изследвания. Всичко ще се оправи, мисли положително и гледай да не четеш много.  Hug
За държавните кухни съм, ама много се чака при нас. Насочила съм се към ОЗИ. съседката взима от там за дъщеря и, и е доволна. Преди това бяха в Джуниър меню или нещо подобно беше, но не им хареса.

# 141
  • София
И ние бяхме на вън, ама следобедната разходка май ще ни се размине...нещо не ми се излиза пак.
Къдрич, ти знаеш аз как обличам Еми и че не съм привърженик на голямото навличане, но все пак внимавай, че на Еми още не й е минала гадната хремата  Tired  Оф, никак не е лесно.
За кухнята- вече съм я записала на държавна и чакам 10я месец. Рони, моя съвет е да побързаш и ти със записването, защото има голям наплив и доста се чака  Peace

# 142
  • София...........
Здравейте:)

ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ! baloni

Цвете, стискаме палци всичко да минава бързо. Много неприятна история, но важното е , че сте я хванали навреме и са взети мерки. Недей да четеш в нета - само психясваш. За теб и Коки Hug

desitka*, един приятел му откриват (на 32 години) пясъци в урината при рутинни изследвания и го гледат на ехограф. Установяват, че единия му бъбрек е закърнял още в съвсем начален стадий (преди да се роди), но до сега никога и никой не го е гледал и той не е знаел, че живее с един бъбрек. Здрав, прав мъж е и даже сега чака второ бебче.  Hugна сладката Маги.

за излизането - няма да излизаме при проливен дъжд, при много голям студ и гъста мъгла.
за пазаруването - големия седмичен пазар го правим с таткото и децата, а ако нещо на момента се наложи или аз с децата някъде наблизо или таткото сам , когато се прибира Wink
за кухнята - иска ми се , защото е голямо улеснение, но имам страхова невроза Sad Баткото ми беше на 11 месеца и от кухнята ни заразиха(15-16 деца от квартала) със Солмонела и от там нататък големи тегла. Болница и яко антибиотици от които му се унищожи стомашната флора и не можеше вече да обработва кравия белтък. До 2 годишен е отглеждан като дете с алергия към кравия белтък - не можеше да яде нищо от краве мляко, телешко месо и подобни. Засега се въздържам да използвам тези услуги.
крем за лице - сега ползвам Линола фет.

Малеееее колко съм изписала Embarassed

# 143
  • София...........
Diana, все да те питам тук, а днес като се видяхме пак забравих Embarassed
Аптамила малко по-влажно ли стои като прах от другите млека (аз го сравнявам с Фризо)? Как/къде го съхраняваш, защото е малко неудобно с този плик и развивам-завивам, а и се притеснявам дали така няма да навлезе влага?
Благодаря предварително  bouquet

# 144
  • София...........
 Embarassed Срам ме е , но пак се включвам и то с въпросче.

Какви зимни чувалчета ползвате/ще ползвате за количките, от къде са закупени и цена? Мисля утре да направим такава покупка, че си дойде вече зимата cold

# 145
Здравейте
Честито на празнуващите днес месечинковци и на всички с други поводи.
Днес малчо е доста спокоен, за разлика от предните два дни и за това гледах да си оправя къщата.
За пазаруването сте писали - ами ние си пазаруваме с Любчо двамата и бутам в багажника на количката.Иначе ползваме и тати като се прибира от работа.
Днес след кухнята имаше много мами с бебета по градинките.Само дъжд и мъгла би ни спряла,освен ако не е нещо спешно.Дано да няма такова.
Айде и от мен чао.

# 146
  • София, Борово
Diana, все да те питам тук, а днес като се видяхме пак забравих Embarassed
Аптамила малко по-влажно ли стои като прах от другите млека (аз го сравнявам с Фризо)? Как/къде го съхраняваш, защото е малко неудобно с този плик и развивам-завивам, а и се притеснявам дали така няма да навлезе влага?
Благодаря предварително  bouquet
да, по-влажно стои - много е ситно и като го натиснеш малко се сплесква яко.
Зимното чувалче го видя днес, но мисля и на Конкорд да си купя.
Знам, че на Куини са хубави също, както и на Плей

# 147
  • София
здравейте и от нас,ние цял ден се мотахме по магазините със свеки и дреби и естествено пак имам нови коледни неща. Crazy

Честити месечинки на Алекс на Галюшка,Али на Ането,Крис на Сладка блондинка и Кристин на Бебщайн!

vivi_an ,да оздравявате бързо! Hug

КикиНики,много хубави снимки и много сладки участници. Heart Eyes

Къдрич,ужасно е да те боли мърдец,дано ти мине скоро,че е гадост голяма.

Анжела,ние излизаме независимо от времето,нищо че и чувал нямаме.Само в мъгла се ограничавам.

***Cvete*** ,не се притеснявай толкова,чак такива последици са рядост.На моя приятелка детенцето се беше обзавело с такива,но в нослето.Дано само лечението е правилно! Praynig

divna_  ,аз нямам и май няма да купувам.

# 148
Здравейте Simple Smile
Cvete, стискам палци всичко да е наред, и съм сигурна, че ще е така Hug

За пазаруването - ние пазаруваме през уикенда с тати. А ако трябва нещо през седмицата ходя с количката или тати пазарува след работа.
И при нас е така, само че не през уикенда Peace
А мъжа немога да го карам да напазарува, защото той иска да е сготвено когато се прибере а не тепърва да се готви  ooooh!   chef
аууу, а ако не е, какво  Joy Grinning

За кухните, аз мислих да ползваме частната, която доставя. Тук я хвалят във форума, но май не доставя до нашия квартал. Тук наблизо има друга частна ще я изпробвам и нея, но отзивите не са добри /Джуниър меню/ Кажете мами, какво трябва да направя за държавната - да я издиря тук и да ида на място с някакъв документ от педи ли newsm78 И бурканчета колко искат?
Чувал нямаме засега, днес беше със зимното яке, отдолу с пуловер, а под дънките чорапогащник. Абе аз май повечко си я обличам, ама понеже и аз съм зиморничева. Днес, като задуха и метнах дъждобрана да пази от вятър.
divna, аз плика от млякото си го защипвам с една такава метална щипка, ама може и с щипка за пране Simple Smile

Ние днес ссе разходихме доста, но повечето време бяхме в Скай сити, май от сега нататък дългите разходки ще са само по моловете Confused много е неприятно навън с тоя вятър.

# 149
 Цвети, на майките трябва да им забранят да тормозят чичко гугъла, че може да се побъркат в някой момент. Като си помисля какви страхотии прочетох за 2та съда в пъпната връв, че чак и на амниоцентеза се подложих, хем д-ра не беше убеден, че ми е необходимо... милото ми детенце, да ми е живо и здраво... Стискам палци бързо да се оправи Коко. Той между другото плаче ли, боли ли го, неспокоен ли е?

И аз искам държавна кухня, ама в нашия квартал няма. Най-близката е доста далеч, то аз верно обичам да кръстосвам из София, но всеки ден, а пък и като започна работа не се виждам ни себе си, ни някой друг от семейството да ходи до там. Има едно магазинче, в което записват за "Джуниор меню", но като им разгледах менюто според мен не е добро за толкова малки деца. Виж, като мине годинка може би ще става. Най-малкото, че повечето неща са млечни, т.е. с краве мляко. Съмнявам се да готвят с АМ. За сега мама ще й готви Heart Eyes

И ние днес се разходхме, ама по магазинчетата из квартала... Бела поспа, после махаше на всички продавачки в магазините и на минаващите покрай нея също. И ако няма никой наоколо, пак си махаше Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт