Покажете детските си стаи - 3

• 60 895
  • 407
  •   1
Отговори
# 60
здравейте да се включа и аз към отбора на ремонтите Simple Smile пролетта ще правим ремонт на детската стая, но сега съм се засилила да купя тапети и пердета. търся и под. гледам и чета какво ви харесва и неразбирам защо всички сте се засилили към грамади от пдч? нима децата ви ще се чувстват добре сред такива грамадни шкафове, стълби шкафове и всякакви други пдч притурки? аз имам 2 деца които ще са в една стая /днес ще я измеря колко квадрата е/ и мисля освен 2 легла и едно дървено скринче да няма нищо друго. може би дървена етажерка за играчките като се замисля. някакси ми струва че в стаята на децата трябва да има въздух и пространство, а не легла на 2 етажа и огромни планини от пдч или мдф гардероби и шкафове. това разбира се е мое виждане. за справка сме в 2 стаен Wink т.е. неразполагаме с излишно място Simple Smile

# 61
  • Пловдив
Anaise, от една страна съм съгласна с теб, но все някъде трябва да се държат всички вещи на малчуганите  Peace
Аз съм решила едната стена да е с леглото и шкафчетата, под прозореца да има нещо като бюро, но много олекотено и всичко останало да е пространство за игра. Стаята ще е 12 квадрата

# 62
Деата, не снимах леглото, защото някак ми се стори не толкова детайлно, а само едно легълце, но тези дни ще го снимам Peace

Нашата детска е малка (около 12 кв.м) и затова леглото е единично...иначе персон и половина е по-подходящо за дете. Изобщо мебелите са изчистени и само най-необходимите, за да има достатъчно място за игра Joy

# 63
deata , благодаря! И на мен не ми харесват кабелите, още се чудя как да ги прикрия, много ме дразнят! "Нещото"   Grinning явно ще го махам, и аз не бях сигурна за него, затова пуснах снимката.
С улеи за кабели вероятно ще стане. Може да ги декорирате някак даже.

# 64
baibibi -  в края на тема 2 пуснах снимки..., нашата стая е 10 квадрата и е за три деца. Засега малката, обаче почти не играе там и не спи там понеже ме домързява да започваме свикването със спането. Много нови неща й се събраха и изчаквам още. А и на долното легло таблата стърчи над матрака и ме е страх да не си удари лошо главата.
Или аз нещо не съм в час, или вие сте магьосници! Аз едно дете не мога да разположа комфортно на тази квадратура, а ти - цели три!
Ох, има да го мисля .... докато станат тийнейджъри. А тогава със сигурност тези 10-12 квадрата няма да им стигат.
Може ли да помоля всички, които публикуват снимки отсега нататък, да дават и размерите на стаите. Ще ми помогне да се ориентирам.

# 65
baibibi сигурно повредата е при теб  Grinning утре ще снимам спалнята в която за момента спим 2 възрастни и две деца, т.е. голяма спалня, легло персон и половина и бебешка дървена кошара + скрин и пак има някакво място  Grinning както казах на пролет тази стая ще е само за децата и ще си останат само леглата и скрина засега бюра и други подобни н еса ни нужни. багажа се държи в килера на цялото семейство имаме вграден гардероб по моя поръчка ще ви го покажа и него. подозирам че и нашата стая е 12 квадрата Wink утре ще кажа точно. baibibi я дай снимка натази твоя стая от 12 квадрата да видим какво си сложила вътре че няма място.

# 66
змейковица където и да съм била извън БГ виждам едно и също - обикновени детски стаи - дървен под, дървени креватчета и шкафчета и много размятани играчки, моливи и книжки. само в БГ видях стаи облепени с токсични пвц тапети, изцяло спарващи, латекси с ужасяващи цветове, ламинати и най потресаващото за мен - огромните планини от пдч скулптури в детските стаи  Shocked всичко в името на показността. интересно как долнопробни фирми си пробутват отпадъците и благодарение на няколко красиво подредени неща в списания хората се юрват да ги купуват и да наемат даже дизайнери  ooooh! резултата е дом в който няма никакъв уют и удобство - само показност и вредни и неудобни материи най често синтетика , пдч и пвц. а всичко може да е толкова просто приятно здравословно и удобно. например в детските каталози винаги стаите са дървени с памук и лен - вярно скъпо е но защо пък трябва да е марково?

# 67
  • Измир
Anaise , до някъде сИ права според мен. Точно за това И аз Избрах мебелИ от ИстИнско дърво И лененИ завесИ.
И то не само за детската, но И за спалнята.
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=8399299
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=8399300
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=8399302
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=8399396
Естествено не мога да Избегна задължИтелнИте за 3 годИшнИте момИченца розовИ пласмасовИ колИчкИ И кухнИ, но се надявам скоро да нИ мИне Интереса.

# 68
Anaise, как да покажа снимки, бе сестро! Та то прилича на склад. Знам, че трябва да има по-малко мебели, ама моите деца не дават да им изхвърля дори бебешките играчки. Всичко се трупа и пази и се налага да слагам все повече и повече шкафове, за да може поне малко да е подредено, а не да се търкалят милиарди играчки /и части от играчки/ по пода.
В стаята на дъщеря ми има двукрилен гардероб с надстройка, легло /горно/, а под него - три шкафа, на срещуположната стена е бюрото и още един шкаф, върху който е кацнала кукленска къща. По средата има пътека, широка около 1.5 м и дълга, колкото е дълга стаята /3.4 м/. Има и един разгъваем фотьойл, на който спи каката, като дойде вкъщи. Ще трябва да редуцирам обзавеждането, то е ясно, но не знам от кое да се лиша.
Колкото до материалите, си напълно права. Няма по-добро нещо от дървото. Ама, пусто, е скъпо. Харесала съм си от Икея едни мебелчета, вярно, че са от чам, но цените им са по-ниски от български мебели от ПДЧ, а и все пак си е дърво. Чакам да отворят магазин в БГ, защото нямам възможност да ползвам транспорт от Солун до София. А пък българските чамови мебели изобщо не ми харесват. С тия струговани елементи страшно простеят.

Последна редакция: нд, 09 ное 2008, 00:24 от baibibi

# 69
  • София
Добре де, мацки, легло скринче и евентуално рафтче за играчките. Вашите деца книжки нямат ли? Синът ми на 5 вече има завидна библиотека с приказки, да не говорим за бебешките книжки, разни там списания, за оцветяване и т.н. Трябва някаква масичка или бюро все пак, някакво гардеробче също. Детето трябва да свикне,че има негова стая, с негови неща, негова територия така да се каже. Във външния гардероб само палта и обувки, другите дрешки трябва да са си в неговата стая, според мен. И като сложиш 2 легла, гардероб, скрин и бюро/маса и етажерка за книги и от 12 квадрата колко остава-около 3-4 квадрата, обикновено затрупани с играчки.  Wink

# 70
  • Измир
aunt Ogg,на тазИ снИмка Изправена до стената се вИжда една закачалка, която тепърва предстоИ да се сложИ над скрИна
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=8399396
Там отгоре Ще подредя по дебелИте кнИжкИ с прИказкИ. Иначе ФранклИнИте И пепеляшкИте с тънкИ корИцИ за в едИн кош за кнИжкИ до леглото.
baibibi , всИчкИте нИ мебелИ са от ИКЕА  Peace. КупувалИ сме гИ от Истанбулската И нИ Излезе около 1000 лв с аксесоарИте ( големИте възглавнИцИ, коша за ИграчкИ, огледалото, кИлИмчето). Стаята е 10 кв. м.

# 71
  • София
Момичета, да се намеся и аз и да питам - като сте обикаляли из магазините виждали ли сте някъде легла в бяло, не естествения цвят на дървото, а боядисани в бяло? И с ширина 1,20 - ще ми се да е такова детското легло.

И за килима - върти ми се в главата идеята да сложа на пода нещо като шалте, но по-дебело - хем да не събира прах като килимите с косми, хем да е меко на детето, като сяда върху него да си играе. Някой пробвал ли е такова нещо за пода?

# 72
ами на този етап всички книжки и играчки стоят в хола, ако това е хол  Grinning там има два дивана, една пластмасова масичка накоято дъщеря ми яде, рисува, цапондри и всичко друго. взехме я защото се сгъва и става за пикник. другото е един голям килим вълнен н който играят с бебето. винаги е страшно рахвърляно с дрехи и играчки не мога да смогна да подреждам. ама като сме с 2 стаи така е. кухнята си е кухня няма как. снимах спалнята специално да байбиби ще сложа снимките след малко Simple Smile

# 73

байбиби снимай моля те склада и го покажи  Peace

Последна редакция: нд, 09 ное 2008, 17:38 от Anaise

# 74
http://picasaweb.google.com/Irena.Roussinova/Spalnq#

ето и снимките Simple Smile догодина след ремонта пак ще показвам Simple Smile

байбиби снимай моля те склада и го покажи  Peace

Няма пък да го покажа, срам ме е!
А да ме прощаваш, ама твоята спалня не е 12 кв.м. По-големичка ми се вижда.

Общи условия

Активация на акаунт