Покажете детските си стаи - 3

• 60 886
  • 407
  •   2
Отговори
# 225
Здр,много търсихме тапети за детската и най -накрая днес купих фототапет,много готин ,до 2-3 дни ще го залепим и ще снимам
Дотогава кажи колко голям, от къде, колко парички и т.н.  Hug
И мен ме итересува .От другата седмица започваме сваляне на старите тапети и слагане на ламинат в детската , а мебелите ще са готови до 2 седмици.

# 226
Ето стаята на големия син. Само един ламинат й липсва, но догодина може би и това ще направим.

# 227
Значи фототапета е 207 на 242 см ,с героите на Дисни ,джунгла малко ,Доналд майче кара сърф,Мики ,Гуфи ,папагалче и т.н
Струва 23лв и преди да го купя накарах продавачката да ми го отвори за да видя дали са наситени цветовете и след като видях ,че са страхотни го взех , но от Кърджали - на повечето от Вас няма да Ви свърши работа .......
Много искам да го покажа ,но ще се забавя май-днеска възникна проблем с ремонта на стаята ,майстора за ламината ни бави ,но веднага щом го сложа ще покажа.....
Тук има малко тапети и за по младежка стая.........http://www.minimax.bg/
http://www.tapeti.vratsabg.com/index.php?page=colections&cat=5 а тук можете да си поръчите по куриер

Последна редакция: нд, 07 дек 2008, 20:36 от silvarstoun

# 228
Limo, тази детска много ми харесва!
Имам снимка и на една друга, която също много ми харесва, но немога да си спомня от къде съм я свалила  ooooh!
Някой има ли идея къде мога да намеря подобна детска или да поръчам с добро качество?
Ето я и нея

# 229
Aval, може ли да ми кажеш къде си поръча твоята детска? Тя е нещо подобно на това, което искам да ми се изработи.
Много благодаря  Hug

# 230
  • София
Момичета здравейте,

аз рядко пиша тук, а и ние не сме напреднали много с нашата детска - на разположение са мебелите и сега идва ред на декорацията.
Малката си е харесала като тема Ягодов сладкиш и сега бистря концепция за стените, вратата, пердета, шалтета и т.н....
На една от стените смятам да направим нещо като прозорец, от който да се вижда пейзаж с Ягодов сладкиш и част от бандата. Да има нещо като перваз и сандъче/саксийки с цветя на него. Та въпроса ми е някой правил ли е вътре в стая подобна имитация на перваз със съндъче/саксийки и какво и как да се закачи за стената. Хрумна ми да е нещо като малка стенна етажерка, обаче тя няма нищо отпред, което да спре евентуално падане на сандъчето/саксийките ако детето ги дръпне.
Имате ли някакви идеи по въпроса?
Предварително благодаря!

# 231
И аз скоро ще показвам, но сега имам питане:

Според вас, кое е по-удачно за пода - възглавници за под или малки килимчета, перящи се в пералня!?

Много ме изкушават тези възглавници, но как ще се перат..., а и все на едни светли попадам...
А килимчетата, дали няма да са наритани в някой ъгъл...
Голям, затистан с мебели, килим не ща!

Благодаря!  bouquet

# 232
Вкъщи няма килими. В детската стая не смятам специално да слагам..
Освен да събират прах, не им виждам друго предназначение  Thinking

Малкия се въргаля по земята (ламинат) откак се е родил.. нито се е разболял, нито е настинал от това..
На пода има 10см изолация и не виждам смисъл да слагам каквото и да е било повече отгоре Simple Smile

# 233
Aval, може ли да ми кажеш къде си поръча твоята детска? Тя е нещо подобно на това, което искам да ми се изработи.
Много благодаря  Hug
Виж какво е писала aval по въпроса тук:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=323883.msg8424332;topicseen#msg8424332

# 234
Да, duhi_puhi,
по същата причина и ние от години сме без килими, но сега като правим нова детска, се замислих по-скоро от естетична гледна точка, макар че пак най-вероятно ще са си седнали на голия паркет. Thinking

# 235
  • София
По въпроса с килимите - нашите ги прибрах преди да се роди детето и не смятам скоро да ги слагам - колкото и да се чистят, винаги има прах по тях.

На какво се спрях за пода в детската стая: 2-3 възглавници, но отгоре ще имат калъфи с цип за да пера само калъфа и нещо като малко килимче с размери около 1,00/1,20 м, но от рода на шалтетата, за да мога и него да пера в пералнята.

И както писах вече по-горе, темата за декорация избрана от детето е Ягодов сладкиш - нещо подобно на снимката долу. Такива мотиви ще са и на възглавниците и на килимчето и тъй като при нас ще е много светъл цвят, та затова ще трябва да са удобни и лесни за често пране.

Последна редакция: ср, 17 дек 2008, 10:13 от nati_nat

# 236
  • в моя свят на мир и любов
baibibi,

специално за теб, и за всички на които мястото все не им достига:

http://www.technecongroup.com/index.php?name=panel_home_new_books

Не зная дали някой си е купувал от тези легла, мисля че ги внасят от скоро.
Аз специално не съм ползвала такова и не мога да дам категорично мнение за удобството.
Всички модели са изложени в техния магазин, който се намира според мен на м....та си, но аз специално ходих да ги огледам.

Турски са, от ламинирани ПДЧ плоскости. Качеството е доста задоволително, доближава се до мебелите на Чилек, но цветовете не са толкова разнообразни.
С газови амортисьори, дават им 3 години гарация.
Цената е височка, но отговаря на качеството - едно единично легло е около 900лв. Допълнително се плаща матрака, който ми се стори доста качествен - около 300лв. Може и с твои матраци, но трябва да имаш предвид, че трябва да не е пружинен, за да може да се сгъва /механизмите на някои от леглата го изискват/.
Аз специално си мислех да взема две такива легла, както и спалня, защото ми омръзна да не мога да се движа из двустайното си жилище от тези легла. Щях да си купя дунапрен и надматрачна стелка, за да ми излезе по-евтино.
Само че, имайки предвид кризата, както и предстоящ ремонт на къща, смятам да поизчакам с тази част от разходите.

Дано съм ви била полезна.  bouquet

# 237
Привет момичета Hug
Аз много искам да си направим детска стая, ама все си мисля, че моето съкровище не е готово за самостоятелна стая newsm78 Прегледала съм много идеи, ама така като гледам другата есен може би ще я отделя от нас в отделна стая. Вие кога отедлихте бебчетата самостоятелно? За сега съм решила само около леглото й да оформим детско ъгълче с картинки, които избрах. Остава само да ми ги нарисуват и да ги окача. Много харесвам мотивите от Мечо Пух и тях ще използвам, а и малката ги харесва Peace
Относно килимите: аз съм ЗА тях! Не харесвам плочките (извън баня), а за ламината все си мисля, че не е удачен за дете (хлъзга се, не е топло, а детето все там седи). Килимът може и да задържа прах, ама е топъл и създава уют, а и на дупето на бебка е по-топло. Това разбира се си е мое мнение Hug

# 238
Нашите "бебчета" ги отделихме преди 10 дни. Blush

# 239
baibibi,

специално за теб, и за всички на които мястото все не им достига:

http://www.technecongroup.com/index.php?name=panel_home_new_books

Благодаря! И аз скоро попаднах на този сайт, ама ме безпокои първо цената и второ - това, че непрекъснато трябва да трансформираш една мебел в друга.

За възглавниците и килимите. Вкъщи нямаме килими. В детските стаи съм сложила възглавници - дунапрен 10Х60Х60 см., облечени с калъфки с цип. Пера само калъфките. Като не ги ползват, ги трупат на купчинки и става високо колкото един фотьойл. За протокола - диванетата правят всичко друго върху тези възглавници, но не и да седят. Търкалят се направо на пода, връз ламината. Не съм забелязала /вече 8-ма година/ да боледуват по-често от останалите деца. Освен това шляпат боси, дори чорапи не щат.

Общи условия

Активация на акаунт