80 малки негърчета гласуват за обама-мама! сащ има нов президент!

• 16 984
  • 295
  •   1
Отговори
# 150
Руми, виждала съм отрочетата да тестват търпението и на Ph.D.-ta в Психология Simple Smile

Исках да питам нещо докато още имам енергия днес. Като стана дума за деца, мислех си за културните различия между очакванията и поведение на родители тука и в България. Няколко пъти поглеждам в "Нашите деца" и виждам теми като "Помощ! Прилепнал(а) се е за мене."  Децата на около 2 години, и родителите им явно очакват да си играят или да се развличат сами след детска ясла.

Това за мене е странно по няколко причини. Дете на 2 не може да си играе добре само.  Всъщност, почти на 4 сега, дечка все още е "залепена" за мене като сме в къщи въпреки че, да, заиграва се сама за по-дълги периоди, но предпочита мене или деди като плеймейтс. А и ние нямаме нищо против. След ден в прискул или с гледачка, това е нашето време с нея, време за игра, за четене, за ровене в пясъка. Компютър се проверява само ако чакам важен имейл ако дете е вкъщи и всичко друго чака докато тя е в леглото.  

Други майки, с които общувам тука, се държат по подобен начин. Та четейки "Нашите деца," се запитах дали това е свързно с културни различия в един или друг смисъл (не само национални).  

# 151
агенте, първо да ти благодаря за пускането на сайта с намаленията   bouquet, поръчах си любим парфюм на мноого добра цена-  eclat d' arpage  ( за срам не знам какво означава от френски  Blush, ако някой може да ми го преведе ще се радвам). щом се бавят по принцип, ще се заредя със спокойствие...

# 152
Радвам се за  хората по площадите, за желанието за промяна и по-добър живот, за Обама. Но защо си мисля, че парите управляват света и не ни чака розово бъдеще. И дано Обама не бъде смачкан като Мартин Лутер Кинг.  Rolling Eyes

# 153
  eclat d' arpage  ( за срам не знам какво означава от френски  Blush, ако някой може да ми го преведе ще се радвам)

Ако не се лъжа е вид Ирис  Peace

# 154
Пумпал, страхотна си Hug мерси за снимките. Залеза- няма друга такава красота.
За другия въпрос ще питам по-подробно и ще ти пиша.

Пикси, сина ми(почти18м) от около седмица-две се заиграва сам у дома, но играем много заедно. не правя нищо друго, когато е буден, цялото ми внимание е с него, може би, защото още спи два пъти на ден и това ми дава достатъчно време да свърша каквото трябва у дома. навън е друга история, по- скоро се притеснява от другите деца и предпочита да си играе с  или до мен.
не знам дали е от културните различия, по- скоро е от вижданията на майката.

Джи, впечатлителни умения Hug
------------
вчера даваха нещо за новата първа дама и я сравняваха с Джаки К., също се разбра, че роклята не е офф дъ рак Simple Smile, а директно от 2009 колекция на Narciso Rodriguez, ако някой е пропуснал и иска да я види:
http://www.elle.com/gallery.aspx?section_id=9&section_prefix … mber=4&seq=39

# 155
Ooooбаче, независимо от чия колекция е, мен не ме кефи!

От днес вече се научи да се тръшка мое Геле, мерси! Иначе от около месец като прекали я слагам в "нейния" ъгъл с лице към стената, защото детенце прекрасно разбира кога прави забранени неща (най-обича кабелите на лаптопите, помпата и листата на палмата) и какво означава "НЕ", обаче прави напук или се завърта към баща си, ако аз се карам и чака да види той как ще реагира - дали ще се скара или засмее.

# 156
Иве, роклята и Narciso Rodriguez могат да си гледат работата, голяма грозотия е.  Grinning

Пикси, въпрос на усещане на родителя е. И на възпитание. Просто преобладаващия манталитет в България (а и сред някои хора тук, с които явно не общуваш) е, че детето може да се забавлява само, и активно участие от страна на родителя не е потребно. Затова съществуват клубове, където си хвърляш детето за 2 часа да играе само, с децата под супервизия на непозната какичка, докато ти си пиеш кафето нейде наоколо. Има и изключения, разбира се, за които времето с детето е време посветено на детето - в игри, песни, внимание, учене.

Агентката, веселото тепърва започва. И Александра е много яростна и тръшкава на моменти, като не стане на нейното, скорпиончето то. Обръщам се, обяснявам, ако продължи я оставям да се тръшка. Много добре знае какво значи не, и често продължава каквото си е наумила, просто да види докъде ще мине. Понеже не минава обикновено, се цупи и гледа обвинително.

# 157
РоклАта и на мен не ми харесва, аз само я споделям, ако някой не я е видял...пък и президеншата не е 98 паунда като манекенката, та даже не стои добре. 

знаят, децата как да не знаят. аз не викам по ЕйДж по принцип, ко като отвори шкафа с ПС3, Нитендото и не знам си какво още в него и аз изревавам "не"-то и веднага се затваря Simple Smile освен, ако не реши, че ще чисти вратата с мокра кърпа и тайно разглежда какво има вътре, но не ги докосва Laughing

# 158
Мен пък ме мързи да вървя само след него и да викам "не", та просто съм премахнала опасностите, доколкото мога, а с останалото се примирявам. Все пак трябва да проучва човека, иначе как ще разбере как работи света.  hahaha

В тази връзка, Пикси, аз не мисля, че трябва да съм неотлъчно до него да си играем, докато е буден. Много зависи от ситуацията, някой път иска сам да си рови, друг път иска заедно да правим нещо. Може би тази нужда ще порастне, когато реално започне да си играе с играчки.  newsm78 В момента всичко наоколо му е еднакво интересно. Не мисля, че това са културни различия обаче, до човека си е. И тук и в БГ има хора, дето си мислят, че бебто е нужно само да го родиш, след това няма значение кой се грижи за него, а за тях няма нужда да си променят начина на живот.

# 159
Идвам да ви се похваля, че днес се сдобих с The Sum of Our Days на Изабел Алиенде с автограф. Оказа се, че живее в района, съвсем наблизо и има специално отношение към една от книжарниците тук, подписва книги.
Разкажи повече, плийз! Имаше ли среща? Какво я питаха? Какво каза?

# 160
Май само на мен ми хареса как изглежда Мишел. Много ми харесват неперфектни жени с чар. Обикновената красота по правилата на модата не ме впечатлява.

Искам да се съглася със Зора, че манталитетът в България е да се забавлява детето само. Много добре помня как караха братовчед ми да седи сам в кошарата да си играе, а той ревеше и протягаше ръце... Въобще впечатлението ми е, че карат децата да не "досаждат", да седят мирно, "когато възрастните говорят, ти мълчиш" и прочие.

# 161
Благодаря на всички за отговорите!! 

Може би са индивидуални различия. Моите впечатления се базират на родители тука (наяве и в един тукашен форум), на бегли впечатления от "Нашите Деца" и още по-бегли лични впечатления от ходения по площадки с детето единствения път като бяхме заедно в БГ. 

Ха, ха, Хиър, децата да мълчат когато възрастните приказват? Моята не знае това правило. Една вечер, когато с баща и се опитвахме да говорим за нещо, се наложи да въведа "тhe talking stick."  Само който държеше стика, имаше право да приказва Simple Smile  Не, не работи задълго тая техника.

# 162
Pixie, мен най ме хвалеха, когато си играех сама. Дори с други деца не обичаха да играя, защото вдигам шум.

# 163
Да за Обама имам малкото опасение че ще стане като Симеон,помните ли в БГ като обеща н'ам си колко дена   до голямата промяна - разбира се обсоятелстава различни и той все пак не е бил президент ,но нещо ми напомня....
Много ат стеак има тоя човек ,погледите в него ще са вперени 4 год.
Вчера на "The View" момите теам се смееха как най накрая щяло да има секс в белия дом  че не помня от кой президент не било имало  Joy

Пумпал...залеза е един път,като лава .На интересни места пътешестваш-малчо с теб ли го водиш?

Пикси ...Елла е почти на 3 и се заиграва сама не повече от 30 мин -1 час обаче ,обича да го прави аз като почна да готвя примерно ,като че ли вижда че аз правя нещо сама и подражава. Simple Smile

Аз като казвам че Мишел не ми харесва ,далеч не визирам външността и - тя е много хубава даже,нищо и няма на жената на външен вид  Peace

# 164
Пак гнерализирате. Да съдите по писаниците в Нашите деца, е все едно някой да си създаде мнение за българката в Щатите, на база на тази отчетна тема.

Общи условия

Активация на акаунт