Черен списък на храни и хранителни продукти - Бг

• 283 605
  • 1 823
  •   1
Отговори
# 1 560

Вмъкни Цитат
кайма "Сами"-годна още 4дни след покупката,но при готвене меришеше на развалено и гранясало
кокосови стърготини опаковани по три цвята-сурови са вътре и ужасни на вкус
 Всъщност каймата без Е-та няма как да не мирише на развалено  и гранясало. Май нямаме възможност в БГ да избегнем боклуците.
А КМ На дядо аз го харесвам, но на Румен давам само КМ на "Милица", което много ми прилича на някогашното КМ.

# 1 561
  • Варна
Смес за панировка на БИОСЕТ - в годност, но мирише на гранясало и въобще.... развалихме манджата.
Аз никога не бих купила готова смес за панировка /щото си представям какво има там/, но на мъжа ми му се сторило интересно и взел.....
 Naughty

# 1 562
...
Аз предлагам да отворим тема за безопасните храни и напитки и БЕЗ Е-та Mr. Green. Така списъка ще е по-кратък, че на този не му се вижда края Crazy.
картофи
моркови
ябълки
зеле
кисело мляко
прясно мляко
сирене
яйца
брашно

и т.н.  ей така ще изглежда списъкът според мен.
Което не означава, че в него няма нитрати.

Като стана дума за нитрати, скоро гледах едно предавне по Канал 1 "Здраве" май беше. Бяха взели за изследване за наличие на нитрати зеленчуци от няколко по-големи столични пазара. Амиии, оказа се, че навсякъде нивата са около или над допустимите нива.
Така че за полезни храни вече и дума не може да става, но по-лошото е, че май и безвредни трудно се намират/визирам големите градове/

# 1 563
  • София
Смес за панировка на БИОСЕТ - в годност, но мирише на гранясало и въобще.... развалихме манджата.
На Биосет са им ужасни и киселите. Аз май бях писала веднъж за тях. Този фирма вече съм я отписала.

# 1 564
Здравейте, момичета ! Може ли някоя от вас да ми обясни кои от безалкохолните напитки, предлагани на пазара са най-малко вредни. Аз досега си вземах степчета Rolling Eyesбез да знам, че са вредни, газирано не купуваме, пък в разните там пуншове има много Е-та, а нямам възможност всеки ден да си цедя пресни плодове и то какво остана ??? Rolling Eyes

# 1 565
  • СОФИЯ
Здравейте, момичета ! Може ли някоя от вас да ми обясни кои от безалкохолните напитки, предлагани на пазара са най-малко вредни. Аз досега си вземах степчета Rolling Eyesбез да знам, че са вредни, газирано не купуваме, пък в разните там пуншове има много Е-та, а нямам възможност всеки ден да си цедя пресни плодове и то какво остана ??? Rolling Eyes

Прясна водица , ей това остана за съжаление  ooooh!

# 1 566
Ох, тя и водицата...с тая стара канализация и с тия бутилки, които се продават, а не се знае с какво точно са пълни, май и тя е мираж.  newsm78

# 1 567
  • София /Абсурдистан
В такъв случай се грабват тубите и дамаджаните и се наливат от минерания извор  Mr. Green

# 1 568
Последния път на МЕТРО видяхме,че отделът им за меса и кайма е затворен,транжорната също,едно момиче обясняваше на клиентите,че според новите изисквания на ЕС не трябва да има посредник между производител и потребител,в смисъл,че МЕТРО не купуват вече заклани телета,да ги разфасоват и да правят малки опаковки,а трябва да поръчат тези действия направо на производителя (кланицата) и после опакована да я продават newsm78 Дано сте ми разбрали обясненията.Та,за да се запазило по-далго месото след разфасоването го опаковат в херметично затворени кутии,в които въздухът е наситен с азот (а не кислород),така трайността му се увеличавала 4-5дни,но месото изглеждаше леко синкаво-зелено и затова момичето обясняваше на какво се дължи.Взехме си едно телешко с уверението,че когато се отвори кутията и престои на въздух азота си излита и цвета си става пак нормалния.Ами...аз чаках 30мин и все тая,отделно малко не ми миришеше на добре  newsm78 Аз не готвя често телешко и не знам да не е от самото месо,сготвих го,нищо му няма,даже е много вкусно,ама все пак да си споделя мнението...

# 1 569
  • tardis
Степчетата отдавна ги пратих на боклука.
Никой не знае какво е безвредно, но все пак нещо трябва да се пие и ако нямаш възможност да правиш сама пресни сокове (които трябва да се консумират веднага, защото бързо се окисляват и стават вредни) можеш да взимаш натурални сокове, обаче 100%-тови и без всякакви там оцветители и други добавки. Такива сокове между другото се срещат все по-рядко, навсякъде са разводнили пазара с разни "нектари"....
Присан-а също ми харесва.

# 1 570
Rainbird, благодаря, и аз така си мислех !  bouquet

# 1 571
Дано да е от полза: http://www.bnap.org/?p=89

# 1 572
Абсолютно полезен сайт ! Чета бюлетина от няколко месеца, даже се абонирах, но още не са ми пратили нищо  Sad. Много малко храни вече и Бг стават за ядене. Най ме е яд че разказаха играта на млякото и сиренето. Истинско кис.мляко можеш да си купиш в Япония - купуват с тонове лактобацилус булгарикус от нас и си го ядат с кеф. А нашите производители се скъпят и не купуват, щото лиценза не е много евтин. Слагат от другата бактерия, дето я има навсякъде, но то това мляко ли е ?

# 1 573
Слагам тук топено сирене "Лактеа" .Ужасна смрад, а на вкус Sick......
Беше си в срок на годност, но кой би я ла подобно нещо. ooooh!

# 1 574
Цитат на: мимиту с кирилизация link=topic=34470.msg6277291#msg6277291
Лошото е, че действителния състав не се изписва в съдържанието, което е напълно законно у нас Twisted Evil. Или се изписва много общо- подобрители, консерванти, натурално идентични аромати Thinking
Или 'подсладители',  разбирай 'аспартам'.
Да не говорим, че на някои пише, че са "много здравословнa храна" или нещо в този дух Laughing
съгласна съм.. бозата на Анет например.. пише 7-8 Е-та от 900 нататък и отдолу.. "много полезна и здравословна храна.." ГАДОВЕ.. ако могат да обяснят на база на како направиха тази констатация

Общи условия

Активация на акаунт