Черен списък на храни и хранителни продукти - Бг

• 283 626
  • 1 823
  •   1
Отговори
# 1 545
отговора е даден многократно вкл. и в тази тема- няколко пъти, стига да има кой да чете   Confused
http://georgievi.atspace.com/eta.htm#е...
Със сигурност е коментирана темата, ама нали се сещаш колко време трябва да стоя пред компа, за да изчета тема от 78 страници #Crazy. Трябва да си взема една седмица отпуск.
Благодаря за изчерпателната информация Hug.

Иначе съм абсолютно съгласна, че всеки пише каквото му харесва на етикетите и никога не може да си сигурен какво ядеш.

# 1 546
Не си купувайте консерви с "Шкембе чорба" в сини метални опаковки
беше ужасно на цвят и отвратително на вкус
нямах време да сготвя но милион пъти съжалих че го купих, а не е никак евтино.

# 1 547
Милтекс краве масло  Shocked, варненска фирма е, последният и единствен път в който си го купих миришеше направо на парфюм, и стоеше си на парченца, т.е. сравнително трудно се поддаде на топлинна обработка #2gunfire

# 1 548
За бургазлии - не купувайте меса от каракачаните, които имат магазини на същия този пазар!!!!!!
Защо?
А месарницата на Русокастро я знам, оттам купувам карантии.

# 1 549
И аз до скоро мислех , че като ми пише на салама например пушен , той наистина е пушен.Да ама не.Слагат някакви прахове и то добива пушения вкус.Това го знам от сигурен източник.

# 1 550
  • София
И аз до скоро мислех , че като ми пише на салама например пушен , той наистина е пушен.Да ама не.Слагат някакви прахове и то добива пушения вкус.Това го знам от сигурен източник.

http://forum.bgkulinar.net/viewtopic.2580.html

# 1 551
  • СОФИЯ

http://forum.bgkulinar.net/viewtopic.2580.html

Вече престанах да се учудвам от каквото и да било  Sick

# 1 552
  • tardis
Цитат на: мимиту с кирилизация link=topic=34470.msg6277291#msg6277291
Лошото е, че действителния състав не се изписва в съдържанието, което е напълно законно у нас Twisted Evil. Или се изписва много общо- подобрители, консерванти, натурално идентични аромати Thinking
Или 'подсладители',  разбирай 'аспартам'.
Да не говорим, че на някои пише, че са "много здравословнa храна" или нещо в този дух Laughing

# 1 553
  • София /Абсурдистан
Че то май не остана нищо читаво за ядене newsm78

# 1 554
кайма "Сами"-годна още 4дни след покупката,но при готвене меришеше на развалено и гранясало
кокосови стърготини опаковани по три цвята-сурови са вътре и ужасни на вкус

# 1 555
Пилетата на "Костинброд" са хубави , аз купувам от тях.

# 1 556
кайма "Сами"-годна още 4дни след покупката,но при готвене меришеше на развалено и гранясало
кокосови стърготини опаковани по три цвята-сурови са вътре и ужасни на вкус

И аз си купих от тези стърготини, които миришеха на парфюм.

# 1 557
на етикета на замразените пилешки гърди, които купих днес, бяха изброени съставките: пилешки гърди и общо 8 Е-та  newsm78

Аз предлагам да отворим тема за безопасните храни и напитки и БЕЗ Е-та Mr. Green. Така списъка ще е по-кратък, че на този не му се вижда края Crazy.
картофи
моркови
ябълки
зеле
кисело мляко
прясно мляко
сирене
яйца
брашно

и т.н.  ей така ще изглежда списъкът според мен.
Което не означава, че в него няма нитрати.

# 1 558
За съжаление,Анда,киселото купешко мляко ще трябва да го извадим от списъка на чистите и полезни хран.продукти.Статии за производството и качеството на това мляко съм чела и ми настръхна косата от химиите и от изобретателността на съвременните производители.Освен това , след ядене на кис.мляко получавам киселини и тежест в стомаха.

# 1 559
  • Плевен
И сиренето не влиза в този списък за съжаление. И на него са му намерили слабото място. За по-бързо узрявале се слага някаква химия, но не й запомних името (калциев нещо си). Sad

Общи условия

Активация на акаунт