Ужасна аритмия! Помощ!

• 353 901
  • 760
  •   1
Отговори
# 180
 Здравейте и от мен ! Hug
Проблемите ми със сърцето започнаха от 9 клас , в началото беше ускорен пулс - над 100 ! Изследванията не показаха увреждане на сърцето , пиех пропранолол  ,след време нещата се поуспокоиха и го спрях .От около 12 години започнах да излизам от ритъм , имам и ЕКГ  по време на пристъп , пулс 240  Sad ! Забелязала съм , че ми се случва при рязко навеждане или след повечко похапване, дори една лекарка ми каза , че тъй като съм доста слаба 164/46 при увеличение обема на стомаха диафрагмата инервира сърцето , както и при рязко навеждане.
Конкретно , днес съм с холтер и по време на сън излезнах за кратко от ритъм , не се наложи да вземам лекарство  , мина от само себе си , но да ви питам дали може да се потвърди от холтера дали това е VPV синдром , тъй като съм с такава диагноза  newsm78?
Бъдете здрави  Hug !

# 181
  • в джунглата
От ЕКГ или холтер се вижда дали я има тази линия която е при ВПВ. Щом са ти казали за тази диагноза значи са я видели. Чувала съм и за скрито ВПВ което не се вижда. Моето е като по учебник винаги се вижда на ЕКГ. Погледни в темата за аблация на сърцето, там има доста информация.
Като излизнеш от ритъм колко ти става пулса и за колко време, се оправят нещата. Предполагам си като мен постоянно на бетаблокери?

# 182
 Здравей дънди , вчера ми свалиха холтера и на въпроса ми дали това , което е отчетено е потвърждение на диагнозата ВПВ , докторът ми отговори , че не можело от холтера да се уточни ?! Явно не съм случила с кардиолог  Sad. За беда в Пловдив има холтер само в 2 ДКЦ-та. Аз за втори път ходя при този лекар , но живот и здраве следващия път ще ида при друг.
Относно пристъпите - при мен се случва около веднъж месечно , не знам много ли е или малко . Като продължителност са не повече от 5 минути , даже по - малко . За този пристъп , който ми е записан на ЕКГ с честота 240 пулс , викахме бърза помощ и те ми казаха как да преодолявам състоянието - поемам дълбоко въздух , стискам си носа и се напъвам като за ходене по голяма нужда .  Целта е да се оттласне диафрагмата . При мен действа и от тогава нямам дълги пристъпи PraynigАко до минута - две не успея така , вземам валидол и влизам в ритъм .
Четох доста от темата за аблацията , лекуващата кардиоложка каза , че може да ме изпрати в София , но малко ме е страх Sad
А иначе пия сотахексал 80 мг.
Бъдете здрави Hug!

# 183
  • в джунглата
И аз пия същото , незнам дали излизам извън ритъм защото не го усещам. Като съм болна ми е ускорен пулса около100-110, незнам дали се счита за излизане от ритъм. Много добре че се оправяш само с валидол или от самосебе си. При криза защо не вземаш сотахексал?

# 184
  Моя пулс по начало е ускорен , но пристъпите ги усещам Sad . На холтера ми отчете мин.64 макс.138 .По принцип лекарката ми е казала при пристъп да пия допълнително сотахексал , но си мисля , че ако мога да мина само с валидол е по - добре.
От 3 месеца пия рибено масло 1000 мг и се чувствам доста добре , кризите ми са по - краткотрайни , а екстрасистоли почти нямам  Simple Smile

# 185
  • гр. Варна
Много кофти е това прескачане, почти не го усещам или като усетя не обръщам внимание. Аз го усещам като струпване на много удари наведнъж. Онзи ден го почувствах отново като си седях, не се паникьосах, но си припомних добре какво ми е било преди две години, като писах темата, а може би от тогава не ми е прескачало толкова силно сърцето. И ето сега ми предстои нещо, претеснявам се, децата болни, и ето - хоп познатото прескачане се завърна. Надявам се да не се повтаря с такава сила. А що се отнася до магнезия, аз отидах в една лаборатория преди време беше и поисках да го изследвам, по-нисък беше от нормата, но не съм пила скоро.

# 186
  • Русе, у дома
И аз почти вече две години съм с екстрасистоли и ускорен пулс. Направила съм си всички възможни изследвания - Холтер, ЕКГ-та, щитовидна жлеза и т.н., увреждане на сърцето нямам. Дълго време пиех бетаблокер в мин.количество, но го спрях. Сега само при нужда го пия. Но забелязах, че екстрасистолите се появяват при нервно напраежение, и то като ехо. Аз може вече да съм се успокоила, но те появявайки се ми напомнят как съм се била притеснила. А при самото напрежение липсват. Холтера от миналата година ми отчете - макс пулс 140, мин. 65 и 400 ескстрасистоли за 24 часа.
Вече не им обръщам внимание, само веднъж на 6 месеца ходя да си дръпна едно ЕКГ и то ако съм имала екстраситолен пристъп, както го наричам аз, няколко дни по ред.

# 187
  • Пловдив
аз пък отказах да пия бета блокери и се оправих сама с магнитна гривна за 12 лв от магазина самоздрав и редовно приемане на шлемник байкалски
а преди това имах чувството че умирам буквално че душата ми излиза при такива пристъпи , НО подчертавам изследванията не показаха увреждане на сърцето

# 188
Здравайте,искам да ви попитам нещо-получавам сърцебиене и понякога екстрасистоли,ходих на кардиолог,правиха ми ЕКГ,натоварване с колело,кардиограма,изследване на кръв,холтер няколко пъти.Последния път с холтера засякох сърцебиене и го записах.От вси4ко до тук,лекаря каза 4е не може да разбере от какво е,на холтера от4ело само малко бърз пулс.Та искам да попитам,ако ми има нещо,при вси4йи направени изследвания щеше ли да се разбере?И възмппжно ли е да е на нервна почва?Благодаря предварително

# 189
Здравейте, и аз има такива неразположения. Понякога, но не много често примерно през няколко дни, понякога и по рядко усещам някаква аритмия. Нещо струпване на няколко удара, което е за около секунда. Ходила съм на лекар преди няколко месеца, прави ми ЕКГ, но не откри нищо. Каза, че най-вероятно е на нервна почва и ми изписа едни много леки успокоителни, не помня как се казваха и каза да ги пия известно време и ако и след това имам оплаквания да отида пак при него. Аз в началото реших да не ги пия, но един ден получих няколко такива "притупквания" в интервал през няколко секунди и се изплаших. Купих си ги и почнах да ги пия. Но после забременях и трябваше да ги спра. Но общо взето го отдадох на това, че имам много стресови моменти в работата си.
Сега съм в болничен заради бременноста вече 2 седмици и нямам такива стресови ситуации, но имах пак няколко такива прескачания(незнам и аз дали е точната дума за това, което усещам). Имам също така проблеми със стомаха-хроничен гастрит и понякога се чудя дали не е по-скоро от там нещо. Притеснявам се, че с напредване на бременноста, когато корема ми ще  е по-голям, може да  притиска сърцето и оплакванията да се увеличат Sad Утре мисля и с личния лекар да се консултирам, но реших да споделя и тук това, което ме мъчи.

# 190
  • Русе, у дома
 huny_buny, екстрасистоли се наричат притупванията. Не се притеснявай, безобидни са за здраво сърце. А щом си ходила на кардиолог и са ти казали, че сърцето ти е здраво, няма страшно. Сега организма ти има тежка задача да се погрижи за едно същество. Може и да не се притесняваш видимо, но сега ти се наместват хормоните и може би това е причината.

# 191
Здравей huny_buny, съжалявам, че пиша чак сега, но скоро не бях влизала във форума. Не се притеснявай изобщо от тези "прескачания" - аз ги имам от 7 години. Родила съм две деца по естествен път. По време на бременност е нормално да са по-чести екстрасистолите. Ако искаш отиди при Д-р Иван Велковски в бившата 3-та градска болница, сега "Национална кардиологична болница". Той е най-добрият лекар за бременни и за малки деца. Телефона за записване е 02 / 92 17 161. Работи и със здравната каса и с платен прием.
Желая ти здраве и късмет.

# 192
Здравейте...при мен става нещо,не знам,помогнете...получавам пристъпи на високо кръвно 170/100 и ритъм 120-130,започвам да се шашкам.Първия път едва отидох до Бърза Помощ,сложиха ми една инжекция и след 1/2 час се пооправих.Лекарката ми ми изписа ИЗОПТИН СР120,пих го 1г.,всичко мина и замина.Но преди 3месеца ми каза да го намаля на 1/2 хапче само вечер и отново получих пристъп-за около 3-4мин.След което се оправих.Не знам от какво е това,дали е заради намаляне на лекарството,не пия,не пуша...ако някой от вас знае,моля кажете ми...или как да си помогна

# 193
  • Русе, у дома
kestel, сега прочетох лекарството ти е бета-блокер нали? Те през лятото се намаляват, с колко се коригира, предписва кардиолога. Възможно ли е пристъпите ти да са на нервна почва, ако да - тогава лекарствата за кръвно са излишни, служат като помощно средство докато ти се успокои нервната система. Как разбираш че вдигаш кръвно, мериш ли го постоянно? А за вдигането на кръвното лекаря какво казва? Нищо страшно не ти се случва, спокойно.
Аз поради проблеми с нервите, си докарах "проблеми" със сърцето. Пих бета-блокер 1 година, но накрая реших че съм твърде млада, от сега да съм на такива лекарства и да ги ползвам като "патерица". И поставих задача на сърцето си само да се справи и да си намери '"неговия" ритъм на работа. Е понякога и аз вдигам пулса на 130, пия си половинка от моя бета-блокер и си продължавам напред. И ти можеш. Успех.

# 194
Здравейте, записвам се ако може да подновим темата. При мен проблемът е много тежък. След 10 години ходене от лекар на лекар, при какви ли не светила, най-накрая ми откриха диагнозата "ангина на Принцметал". Това е много рядка болест, при която съдовете на сърцето се свиват и правят спазми, може да доведе до инфаркт или сърдечна недостатъчност. Не ми стига това, ами и на холтер засякоха 11% камерни екстрасистули, което е страшно много. Пишо тук, с надеждата ако има някой с моето заболяване да ми пише. И да предупредя всички, това заболяване се получава предимно при млади хора, без никакви рискови фактори, които са пушачи.

Общи условия

Активация на акаунт