Ужасна аритмия! Помощ!

• 354 654
  • 760
  •   1
Отговори
# 240
  • Sofia
Между другото сега ми изписаха изоптин, това е калциев антагонист, но регулира и ритъма на сърцето, тя сякаш малко намаляха от него. Казаха ми, че така ще бъда доживот.
Аз също се бях изплашила, че никога няма да ми мине. Започнах с обикновения изоптин, после преминах на този по- новия с удължено освобождаване (Изоптин SR 120 мг, по 1/2 таблетка 2 пъти дневно), защото по-равномерно действа през деня. Забелязах, че не трябва да го комбинирам с аналгин, аспирин - може да е специфичен ефект при мен. Общо го пих 2-3 месеца. После постепенно го спрях, защото екстрасистолите спряха. Макар, че може да се пие години. Още съм на тръни, дали няма да се появят екстрасистоли, ама ги няма. Само, като усетя единични прескачания, си казвам - шшт, кротко, нали ви няма вече. Моят доктор каза - както са се появили изведнъж, така и ще спрат. Не вярвах, ама стана, както той каза.
За храненето на barfly - и аз това ям. От нищо, което обичам, не се лишавам, само съм намалила количеството, солта, гледам да не е тлъсто (давам кожата на пилето на котарачето и то се радва), наблягам на плодове, сокове.

# 241
  • Варненска клюкарка
Преди близо 4 години, след  силен стрес (баба ми, която много обичах, издъхна в ръцете ми- аз стоях на пода на колене с нейната глава в скута ми,  сърцето ми препускаше бясно , не можех да си поема въздух, не можех да се изправя и т.н.) получих ужасно сърцебиене.
 Изписаха ми бетаблокер,но при мен ефекта му беше слаб- пулса ми рядко спадаше до 100 у/мин. Правили са ми няколко вида функционални изследвания на сърцето и изследвания на хормоните на щитовидната и надбъбречните жлези, които са в норма. Диагнозата ми е синусова тахикардия, без установена  причина. Двама от кардиолозите тогава предположиха, че става въпрос за т.н. синдром на разбитото сърце, което се случвало след силен емоционален стрес, но при мен симптомите продължават вече доста дълго. Имаше  съмнения и за вегетативна дистония, които не се потвърдиха. Тогава бях на 32-3 години.
От 3 месеца пия Корлентор (не е бетаблокер и не понижава кръвното налягане)  нямам екстрасистоли и пулса ми е между 65-85 у/ мин. Имам съвсем леки странични ефекти- леко двойно виждане сутрин след събуждане и при преминаване от тъмно в силно осветено помещение, но е само за около 3-4-минути. Наистина лекарството е доста скъпо, но си направих рецептурна книжка и кардиоложката ми ми написа диагноза, която аз нямам, но с цел  да мога да го купувам на цена от 13 лв. че на свободна продажба опаковка от 56 броя таблетки се намира от 90 до 130 лв.

# 242
Беллора, в каква доза пиеш корлентора? На мен ми го изписаха сутрин 1 от 7,5 мг, вечер половин от 7,5 мг. Още не съм го почнала, не знам дали няма да ми станат много лекарствата, защото пия изоптин, който трябва да кача до минимум 2 по 1 от 120 мг и предуктал. Според мен само изоптина добре понижава пулса и ще взема да се обадя да питам дали въобще трябва да взема корлентор. А това със страничните ефекти, хич не ми харесва.

# 243
  • Варненска клюкарка

Беллора, в каква доза пиеш корлентора? На мен ми го изписаха сутрин 1 от 7,5 мг, вечер половин от 7,5 мг. Още не съм го почнала, не знам дали няма да ми станат много лекарствата, защото пия изоптин, който трябва да кача до минимум 2 по 1 от 120 мг и предуктал. Според мен само изоптина добре понижава пулса и ще взема да се обадя да питам дали въобще трябва да взема корлентор. А това със страничните ефекти, хич не ми харесва.
Пия Корлентор  сутрин и вечер по 1 цяла таблетка от 7,5 мг. Както казах по-горе, страничните ефекти са съвсем леки, а и не е задължително  да ги има при всички, които се лекуват с него. За мен малката триъгълна таблетка е много важна, за да се чувствам добре.
В началото ме посъветваха да го започна в по ниски дози- първо по половинка за цял ден и постепенно увеличаване на дозата до достигане на препоръчаната.
Изписвали са ми и изоптин, но много ми понижава кръвното, а върху пулса , който е моят проблем въобще не се отразява.

# 244
Здравейте, аз започнах новото лечение. За съжаление няма резултат. Болките в гърдите и в сърдечната област все така си стоят. Чувствам се ужасно уморена и отпаднала, през по-голямата част от деня лежа. От днес почвам да пия и нитрати, това е нещо като нитроглицерин, ама дългодействащо. С мъжа ми решихме да изпратим запитване до различни клиники в чужбина, най-вече в москва, да питаме дали могат да презложат нещо различно за лечение.

# 245
  • в джунглата
Гала освен късмет незнам какво друго да кажа, твоят случай наистина е много различен от на повечето пишещи тук. Дано в чужбина предложат някаква алтернатива на лечение, допитаите се и до докторите при които ходиш кои са най добрите клиники в чужбина и им пишете.

# 246
Гала , имаш и моята подкрепа ! Hug Hug Hug

# 247
Здравейте, днес говорих с д-р Велковски от 3-та градска болница, сигурно всички сте чуваали за него. Той каза, че нещата които му казвам не му харесват, но според него не всичко е от сърцето, а се касае за някакво друго заболяване. И ако продължават така нещата, ще ме вземе в болница за изследвания- Според него е някакво неврологично заболяване.

# 248
  • в джунглата
Ами дано е нещо лечимо, те нервите какво ли не докарват на хората, ще стискаме палци за добри новини  Peace

# 249
Здравейте, аз започнах и корлентор по 1т. от 7,5 мл и болките ми много намаляха, за което страшно много се зарадвах. Но за жалост се появиха страшно много екстрасистули, вчера бяха на пристъпи, като по едно време всеки втори удър беше прескачане. Много се уплаших. Сега незнам какво да правя, мисля пак да започна фитокардина.

# 250
  • в джунглата
Гала нашите болежки се появяват май по едно и също време, и аз от 5 дена /след двумесечно затишие/ съм с много екстрасистоли сигурно са били над 1000. Мислих че
 щом никой не пише във форума всички са добре и мен мен ме досрамя да го направя, но ти "повлече" крак за съжаление.

На мен още се въздържат да ми изпишат някакво лекарство /освен конкора който си пия/ само да приемам магнезий и мента глог и валерияна. От два дена намаляха но още си ги има, очаквам да изчезнат от самосебе си, но ако не стане отивам пак на доктор за лекарства че вече не се издържа. От близо седмица живота ми е спрял нищо не правя освен да чакам да минат. Иначе според доктора да съм си вършила всичко както преди ама то с тази гад като дъха ти спира през минута какво да правиш.
 За съжаление аз маи само ти се оплаках и съвет освен и ти да пробваш с магнезии друго не мога да кажа. Като чета много го изписват като антиаритмитик, а и аз като бременна го пих много месеци защото отпуска мускулатурата пък нали и сърцето е мускул.
Успех и пиши как са нещата при теб.

# 251
  • Русе, у дома
Гала нашите болежки се появяват май по едно и също време, и аз от 5 дена /след двумесечно затишие/ съм с много екстрасистоли сигурно са били над 1000. Мислих че
 щом никой не пише във форума всички са добре и мен мен ме досрамя да го направя, но ти "повлече" крак за съжаление.

На мен още се въздържат да ми изпишат някакво лекарство /освен конкора който си пия/ само да приемам магнезий и мента глог и валерияна. От два дена намаляха но още си ги има, очаквам да изчезнат от самосебе си, но ако не стане отивам пак на доктор за лекарства че вече не се издържа. От близо седмица живота ми е спрял нищо не правя освен да чакам да минат. Иначе според доктора да съм си вършила всичко както преди ама то с тази гад като дъха ти спира през минута какво да правиш.
 За съжаление аз маи само ти се оплаках и съвет освен и ти да пробваш с магнезии друго не мога да кажа. Като чета много го изписват като антиаритмитик, а и аз като бременна го пих много месеци защото отпуска мускулатурата пък нали и сърцето е мускул.
Успех и пиши как са нещата при теб.
дънди, a, защо не ти сменят Конкора с друго лекарство, може пък то да повлияе и на екстрасистулите. Моя опит с тях обаче показва, че не се влияят много, много от тях. Всичко е на нервна почва. Четох, че и Q10 също добре влияе на работата на сърцето.
гала, дано отшумят скоро екстрасистулите ти и да забравиш за болките, стискам ти палци.

# 252
  • в джунглата
barfly аз бях на сотахексал допреди два месеца и от като ме почнаха екстрасистолите ми го замениха с конкор, и като имах затишие от две месеца си бях помислиа че канкора ми е помогнал. Но уви май наистина от нищо не се повлияват, от самосебе си се появявят и така трябвя и да минат , пък до следващия път............. Sad

# 253
Здравейте. При мен промяната на лечението е хем добра, хем лоша. Замениха ми бета блокера с корлентор от 7,5 мг. Болките много намаляха, за което съм безкрайно щастлива, но започна сърцето да ми излиза от ритъм, т.е. започва изведнъж една след друга ексрасистули, учестен пулс, чувствам си сърцето в гърлото, май това е камерна тахикардия. Та сега другия четвъртък съм на преглед в 3-та градска болница, като ще искам да ме приемат и там да мислят какво да ме правят. Започнах пак и с фитокардина, но ефект голям няма. Стискайте палци.

# 254
  • в джунглата
Гала съжалявам да прочета че не си добре, мислих че щом не пишеш нещата са се поуспокоили при теб. Стискам палци да ти помогнат в Трета градска, уж са най-добрите  Hug

Общи условия

Активация на акаунт