Ужасна аритмия! Помощ!

• 354 842
  • 760
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте. Искам да споделя огромното си разочарование от 3-та градска. Та отивам аз с направление от личната уж за приемане. Преглежда ме някаква д-р Димитрова в 55 кабинет и още в началото започва оф тия от Варна ще ме побъркат, за какво ми ги изпращат тия, с чисти коронарни съдове и лоши кардиограми. Викам ами вземете ме в болница пробвайте различни лекарства докато се подобря, тая не и не. Разгледа цялата документация и вика, виж какво ти имаш някакво друго заболяване и сега това на сърцето е симптом, трябва да се лекува основното заболяване. Викам какво е то, оная незнам. Викам й добре вземете ме изследвайте ме, каквото трябва. То неможело така, не било като едно време, всичко било с бюджет, викам й ще плащам, не и не. Казвам имам силна аритмия, тя вика то трябва холтер, ами направете викам, тая пак не. И айде чао, отиди на консулт  невролог платен, не ми даде даправление за невролог. И така излязох още по объркана. Питах я да ме насочи за клиника в чужбина, не знаела. Въобще поз всякаква критика. Прати ме търся някакво заболяване без въобще да ме насочи. Ужас просто, такова чудо не бях виждала никъде.
Между другото четох за аблация която правят при аритмии. Имало голям успех. Може някой да се заинтересува. В 3 -та градска и Токуда ги правят.

# 256
  • Русе, у дома
гала, за аблацията има специална тема - виж - може да ти е от полза опита на другите: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=482400.0 Късмет.
А за докторката нямам думи, за съжаление все по-рядко са наистина "лекарите".

# 257
Ето затова исках да ме вземат в болница и да изпробват лечението в болнични условия. С новот лечение щях да си замина снощи. Пулса ми падна на 39. Не знаех къде съм. Днес още не се знам.

# 258
  • в джунглата
Дано по-бързо се оправиш. Не спирай да настояваш да те приемат в болница, колкото и отчаиващо да е положението. Останах с впечатление че не си започнала ново лечение от 3та градска. Не е ли по добре да си избереш точно определен доктор и да отидеш персонално при него, така има шанс да ти обърнат по-голямо внимание. Много е лошо че не си от София и трябва да пътуваш непрекъснато, а това сигурно е доста трудно и физически и финансово. Аз пиша в посочената по-горе тема за аблациите. Да ти кажа че всички са много доволни от отношението на лекарите било преди самата процедура или по-време на нея, успеха не мога да коментирам. Преглидите които осъществяват
д-рите Протич, Шалганов или Балабански са много обстоини и се интересуват от всичко свързано с пациента. Много нашумява едно име доц Иво Петров /завеждаш отделение/ в Токуда, и в Бургас ходи един път в месеца. Търси отзиви из нета за определени лекари и се насочваи към тях.
  Знам че си обиколила прекалено много и вече си се отчаяла но няма начин трябва да събереш сили, че не се знае откъде ще изкочи "зайчето".
 Ако си от Варна в нета има добри отзиви за доц.Георгиев разгледай.

# 259
При доц.Георгиев ходих 2 пъти, просто ме изуми с неговата некомпетентност. Пита ме, каква е причината за моите спазми аз да я определя, след като на света още причината не е известна, има само някои теории. Остави ме без лечение. д-р Петров от Токуда е неврохирург не ми върши работа. Обикалям различни лекари, защото те ми назначават някакво лечение и посли казват само това може да се направи, а то не е така, има различни комбинации от лекарства и трябва да се търси най-добрата. В края на краищата сега съм без лекар, който де ме следи.

# 260
  • в джунглата
доц.Иво Петров е кардиолог по-точно инвазивен кардиолог. Завеждаш е кардиология. За него споменах защото имам познати  който се лекуват при него и уж го хвалят, но лични впечатления нямам от никои и аз като теб съм разочарована от много лекари.

# 261
  • София
Здравейте,
от известно време попоглеждам тази тема и имам няколко въпроса към препатилите.

Проблемът ми е следния- от около 6-7 месеца, приблизително по едно и също време в месеца - между овулация и края на цикъла получавам ужасни аритмии. Последния път премерих пулс 152, кръвното ми си седи ниско, както обикновено - 110 на 70 приблизително. Започват изведнъж, без абсолютно никаква видима причина - така както си седя на стола например и приключват за по-малко от минута. Случват се в споменатия период за около 3-4 дни по няколко на ден, след това цял месец ми няма нищо.
Взех направление за кардиолог, прави ми ЕКГ - беше нормално и ми даде направление за холтер.
Къде да отида? Става въпрос за София, има ли някой предположения какво може да ми има? Възможно ли е да е неврогенно или хормонално?  Хормоните ми уж са наред - изследвах ги всичките преди половин година по друг повод - всичко беше в норма. Преживях няколко ужасно стресиращи случки в последните няколко месеца, но аритмиите ми се случват от преди това....

Не се вторачвам в себе си кой знае колко, не ми е и кой знае какъв проблем въпросното неудобство, страхувам се само да не е нещо сериозно, което да се влоши ако не взема мерки....

# 262
ВЪзможно е да се дължи на хормонален дисбаланс още повече, че по определено време. Направи паралелна консултация и гинеколог . Нека кардиолога да има данните и от гинеколога, ще са необходими. Пиеш ли някакви противозачатъчни? Не се притеснявай , всичко ще е наред.

# 263
  • София
ВЪзможно е да се дължи на хормонален дисбаланс още повече, че по определено време. Направи паралелна консултация и гинеколог . Нека кардиолога да има данните и от гинеколога, ще са необходими. Пиеш ли някакви противозачатъчни? Не се притеснявай , всичко ще е наред.

Ами на гинеколог ходих последно преди 3 месеца профилактично. Там ми е наред всичко - цитонамазка, микробиология, на ехограф ме гледа, нямам смущения в цикъла. Пропускам ли нещо? Хормони изследвах от-до заради една странна мигрена, която както се появи, след 6 месеца изчезна безследно. Пак се случваше по едно и също време всеки месец и беше голям тормоз  ooooh! След това изкарах един синузит и след антибиотика и болкоуспокояващите (ибупрофен) , мигрената повече не се появи  Shocked Тъкмо тя изчезна и почна това сега. Тогава изследвах всички хормони - ходих на 3, 21 и не помня още кой ден от цикъла беше, всичко беше посредата на нормите, чак и аз се учудих.

Противозачатъчни не пия. Забранени са ми от лекар по друг повод - 2006 съм оперирана от фиброаденом, доктора каза тогава (и повтаря на всеки профилактичен преглед) да не си бъзикам хормоните по никакъв повод. Тогава не можа да се установи дали този фиброаденом не се появи заради хормони...

# 264
sisilia ,

Аз също получавах такива аритмии , малко преди цикъл . Отшумяха спонтанно .
В темата за аблацията имаше случай с едно момиче , тя беше малка , при нея също беше така .
При мен мисля , че в периоди на по-голямо напрежение и стрес се случваше така .
Не го мисли толкова ! Hug

# 265
  • София
Благодаря ви момичета  Hug
То по принуда на човек му се налага от всичко да разбира. Направо половин доктор станах с моите глупости, то не бяха фиброаденоми, руптурирала киста и операция, миомен възел, дето ту го имаше, ту изчезваше, мастопатия, мигрена, сега пък и аритмия.  Като се чета всичко към хормоните сочи, незнам вече къде какво да изследвам още.

Препоръки къде да отида за холтера?

# 266
 sisilia, не се притеснявай, всеки има по нещо, но идва момент, когато на човек му идва в повече.
Консултирай си се с гинеколога , че получавашх сърцебиене (не е необходимо да е аритмия тъй като аритмия е нещо по постоянно и се обуславя от различни неща) и според последните ти изследвания той да прецени нужно ли е въобще  да ти проверява хормоните или просто се дължи на друго. Ако много се притесняваш направи консултация първо с джипи-то си, обясни за  какво иде реч , може да те насочи - едно сърцебиене можа да е от всичко.  А може и да е просто от стрес, за съжаление това е много гадна работа. Да се чуди човек дали да търси лекар или да си каже- бе от стреса ми е. Аз минах през първото , т.е.е уплаших се преминах през сума ти лекари , от страх да не би да има нещо и реших докато е време да взема мерки. Оказа , че е от стрес, нервната ми система нещо се пренапрегнала и така. Затова е добре да си поговориш с дижипи-то си хей така за успокоение -да разкажеш, да те разпитат и той или тя да преценят имаш ли нужда от обследване.
За холтера идея нямам аз съм правила 2 холтера но не съм в бг. Предполагам , че Св. Анна на Чирков или Военна болница трябва да има или във всяка друга болница с по-голяма кардионасоченост.

Последна редакция: ср, 11 юли 2012, 12:01 от Fortune

# 267
Здравей!
Аз също съм от Варна и от около 15 години си живея с едно  прииждащи и отиващи си екстасистоли. Много ходене по лекари, холтери, ехо на сърцето и каквото се сетиш и не се сетиш.
Но аз съм си любознателна и от доста време търся и чета за този проблем. Преди около половин година сама Blush си спрях лекарствата ( ритмонорм и още една кошница какво ли не ) и започнах да пия една билкола запарка.След около седмица  от ритъмния проблем и следа нямаше. Пих ги така от страх още около два месеца. След това вече ме мързеше да ги правя и така вече няколко месеца нямам проблеми ( като изключим сега горещините, но сироп мента / глог и валеряна оправя положението ).
Рецептата ще я потърся и ще я напиша.Ако решиш да екпериментираш.

# 268
Забравих да пиша , че холтера ми го слагаха в Хипократ във Варна.Намира се срещу циркова площадка.

# 269
В горещините и аз имам екстрасистули , а нямах с месеци ... Sad

За лекарствата - аз също пия само мента глог и валериан , имам изписан сотахексал , но не го пия от година . Peace

Общи условия

Активация на акаунт