Ужасна аритмия! Помощ!

• 362 255
  • 760
  •   1
Отговори
# 270
Ето я и резептата :
Вземаме ситно нарязани от следните билки:
 100 г стрък пелин;
по 40 г от стрък дяволска уста, цвят глог;
по 30 г от шишарки хмел, листа мента, листа маточина;
по 20 г от стрък лазаркиня, корен дилянка;
25 г стрък горицвет.
Смесваме ги добре. Две супени лъжици от сместа заливаме с 500 мл вряла вода и оставяме да киснат 2 часа. Пие се по 1 кафеена чашка преди ядене 3 пъти дневно.

И малко пояснения , от опита ми : - " Горицвет" е отровна и не я продават без рецепта, та аз  я прескочих смело.Добре е всеки ден да се прави нова запарка.
Имам кухненска везна покрай машината за хляб и на нея си ги меря. Не е фатално ако не е съвсем точно количеството - в смисъл няколко грама нагоре или надолу не е  проблем. Купих си ги от една билкова аптека и всичко ми излезе към 10.00лв. , а стига за около 3 месеца редовно пиене.
Горчи -от пелина е но се свиква.
Вече накрая  слагах повече от ментата и глога ( беше останало в пакетчетата )  за да се подобри вкуса.
Знам , че изглежда много " бабешко " , но след като не се намери дипломиран лекар, който да открие проблема и да предложи лечение се принудих сама да взема положението в свои ръце.
Дано съм успяла да помогна на някого защото знам какво е да спиш седнал и да усещаш , че сърцето ти се е превърнало в птиче , което се блъска в клетката си в опит за излезе........

# 271
Ето я и резептата :
Вземаме ситно нарязани от следните билки:
 100 г стрък пелин;
по 40 г от стрък дяволска уста, цвят глог;
по 30 г от шишарки хмел, листа мента, листа маточина;
по 20 г от стрък лазаркиня, корен дилянка;
25 г стрък горицвет.
Смесваме ги добре. Две супени лъжици от сместа заливаме с 500 мл вряла вода и оставяме да киснат 2 часа. Пие се по 1 кафеена чашка преди ядене 3 пъти дневно.

И малко пояснения , от опита ми : - " Горицвет" е отровна и не я продават без рецепта, та аз  я прескочих смело.Добре е всеки ден да се прави нова запарка.
Имам кухненска везна покрай машината за хляб и на нея си ги меря. Не е фатално ако не е съвсем точно количеството - в смисъл няколко грама нагоре или надолу не е  проблем. Купих си ги от една билкова аптека и всичко ми излезе към 10.00лв. , а стига за около 3 месеца редовно пиене.
Горчи -от пелина е но се свиква.
Вече накрая  слагах повече от ментата и глога ( беше останало в пакетчетата )  за да се подобри вкуса.
Знам , че изглежда много " бабешко " , но след като не се намери дипломиран лекар, който да открие проблема и да предложи лечение се принудих сама да взема положението в свои ръце.
Дано съм успяла да помогна на някого защото знам какво е да спиш седнал и да усещаш , че сърцето ти се е превърнало в птиче , което се блъска в клетката си в опит за излезе........

Благодаря ти, аз ще пробвам!

# 272
Сега видях , че авторката на темата е бременна.Искам да поясня, че не бях бременна когато я пробвах , тъй  че проучи билките в чичко гугъл и ако няма нищо вредно за ПЛОДЧЕТО , едва тогава  пробвай.
Успех.

# 273
  • София
Записах си час за холтер в 3-та градска за 23-ти - тогава някъде очаквам включване, дано да уцеля датите...
Между другото моето джи пи е убеден че е на нервна почва, направлението за кардиолог си го измолих едва едва, нямало нужда според него, ама и решение на проблема ми не предложи  Crossing Arms

Ще докладвам резултата след холтера, ако всичко е наред там явно все пак ще трябва да пусна хормони отново. На всичкото отгоре глупавата мигрена, дето я споменах вчера , снощи отново се яви... не ми се беше случвало от доста време, за какво ми трябваше да се сещам за нея  Laughing

Напоследък се замислям за начини за снемане на напрежението - йога, някакви арома или иглотерапии, масажи... явно съм пренапрегната и ми избива тук там.

Fortune , как завършиха нещата при теб? Наложи ли се да вземаш нещо или отшумя от самосебе си?

# 274
sisilia, на практика се оказа, че нищо физиологично ми няма. Ходих при невролог и със съгласието на кардиолог ми изписаха бетаблокер Конкор най-ниската дозата по половин хапче за около 2 месеца поне да го пия. Аз пих по четвъртинка , защото и тези бетаблокери без причина не  много добре да се взимат т.е. като нямам физиологичен проблем. Скоро го спрях конкора, не хлопам, така. Но ядосам ли се нещо притесня ли се или незнам какво си след 3 дни пак се разхлопвам. Пия валерияни, хапчетата мента глог и валериан. Има и едни капки тук Валокордин с варлепиян и мента и фенобарбитал - те успокяват и така. Общо взето при мен се отключило от преумора на фона на прекарана пневмония . Казаха че трябва време да се възстанови нерваната система. Аз не повярвах и се юрнах по кардиолози. Оказа се че отшумяват нещата , но бавно... това е. Но ти  винаги можеш да се прегледаш, ако имаш съмнения и ти е притиенено.

# 275
здравейте на всички.
сесилия, трябва да направиш холтера когато имаш такива кризи, иначе нищо няма да се види и ще е напразно. Успех ти желая!

при мен нещата не са добри, получих нещо като лек инсулт, причина пак няма, нямам високо кръвно, нямам холестерол, нямам плаки по съдовете, вдигат рамене. Добрата новина е, че на 6 август ще ме приемат в александровска болница за изследване и лечение.  Моля се там да открият причината и да ме лекуват адекватно.

# 276
Fortune, аритмия обикновено има и при хиперфункция на щитовидната жлеза. Аз се сдобих с такива проблеми на 22г. и следващите 24 преживях (успешно  Party) само с минимална доза бетаблокер пропранолол - по 1 хапченце на ден без никакво друго лечение. Тогава ми казаха че съм прекалено млада за да ми лекуват жлезата и мисля че бяха прави.

# 277
Fortune, аритмия обикновено има и при хиперфункция на щитовидната жлеза. Аз се сдобих с такива проблеми на 22г. и следващите 24 преживях (успешно  Party) само с минимална доза бетаблокер пропранолол - по 1 хапченце на ден без никакво друго лечение. Тогава ми казаха че съм прекалено млада за да ми лекуват жлезата и мисля че бяха прави.

Фри, аз си изследвах всичко. Мен ме обърнаха с хастара навън, както се казва- нищо ми няма. Laughing Щитовидна е в ред- изследваха хормони и видеозон абе... докато не минах всичко не спрях затова така смело пиша какво се е оказало. И не само щитовидната изследваха всичко, всички органи , които могат да доведат до реакция сърцебиене на сърцето. Сериозно се подложих на разнищване(5 дни в болница). Не казвам , че бетаблокера вреди, писах че не трябва да се пие без реален проблем. На мен ми казаха да го пия временно докато се успокои нервната система и с нея сърцето. Конкор винаги имам под ръка обаче- ми шубе ме е. Peace

# 278
Моите излизания от ритъм, които се подновиха след миналогодишния тежък стрес, бавно и спокойно отшумяха. Взимах в началото Конкор, като постепенно намалявах дозата. Накрая вземах само, когато усетя, че започва трептене в гърдите.
Всичко в живота ми, което ми причиняваше това, вече е зад гърба ми! Надявам се, тъй като и при мен не откриха никакви изменения в сърдечния мускул, а само функционални нарушения, никога повече да не се оплаквам от това ужасно неприятно нещо!
Дано всеки намери своето лечение и разрешение на проблема. Hug

Последна редакция: пт, 13 юли 2012, 21:17 от Бижy

# 279
Дано Бижу! Именно функционални нарушения и при мен горе-долу това казаха в следствие на силно разстроена нервна система и преумора. Никога повече да не случва това -ужасно е. Аз се паникьосвам ужасно.

# 280
  • София
Здравейте отново,
вчера ми сложиха холтера, днес го свалиха и вече имам резултатите.
За съжаление не успях да хвана ден с това, което основно ме притеснява. Усетих тук таме някое леко притупване и това е. Обърнах внимание, че имам неприятни усещания като задух и забързване на пулса непосредствено след събуждане.
Резултатите от холтера са:
артефакти - 0%
минутна СЧ над 90уд/м - 44% от цялото време

Камерни и надкамерни - всичко е под 1%

Макс СЧ - 136 уд/м (в 6.07ч. тази сутрин - това май е веднага след като съм се събудила)
Мин. СЧ - 54 уд/м. ( в 2.33ч. - това е по време на сън)

Разни други числа има, но мисля че там няма нищо интересно.

Заключение на лекаря:
Основен ритъм синусов. Максимална СЧ 130 уд/м. , минимална 52 уд/м.  Средна СЧ за деня 90-95 уд/м. , средна за нощта 60-70 уд/м. По време на целия запис се регистрират единични, редки, негрупирани предсърдни и камерни екстрасистоли. Без регистрация на проводни нарушения. Няма камерни паузи.

Това е. Казаха ми че пулса ми е малко по-висок от нормалното и  толкоз  Grinning

Преди няколко дни се върнах от почивка в планината. Подозирам че си починах мноооооого добре, поуспокоих се и май този месец ще ми се размине пулс 150 за няколко дни. Трябваше да почне в края на миналата седмица, още няма нищо.

Ако някой има мнение по резултатите ми, ще съм благодарна да го сподели.
Поздрави и слънчево лято на всички!

# 281
Според мен холтера ти е много добър. Единствено средната честота ти е малко завишена, но това е много леко. Максимален пулс 130 не е нио особено. Жалко, че не си хванала ден в който получаваш сърцебиене, но нам ми казаха, че щом не се получава всекидневно не е опасно, макар аз да не мога да се съглася с това. Предложиха ли някакво лечение?

# 282
 sisilia, нищо ти няма. Отиди да ти разчетат холтера, за да се успокоиш и да си знаеш резултата. Не го ми мисли, всичко ще е наред.

# 283
  • гр. Варна
Днес усетих прескачане за пореден път, но този път различното беше, че го усетих като болезнен удар в гърдите. Това пък какво беше? Иначе почти не ми се случва вече или пък не обръщам внимание. Но явно трябва да си направя отново една консултация.

# 284
  • гр. Варна
Сега видях , че авторката на темата е бременна.Искам да поясня, че не бях бременна когато я пробвах , тъй  че проучи билките в чичко гугъл и ако няма нищо вредно за ПЛОДЧЕТО , едва тогава  пробвай.
Успех.

Бях бременна, ама 2008 г. Така че спокойно може да се пробва. Wink

Общи условия

Активация на акаунт