Ужасна аритмия! Помощ!

• 354 854
  • 760
  •   1
Отговори
# 375
  • Русе, у дома
Това е екстрасистули, спокойно лекуват се, но отиди при личната, ако прецени ще те изпрати на кардиолог. В повечето случаи са безобидни.
Аха, лекуват се - друг път. hahaha Бетаблокерите не ги повлияват. Както ми каза една кардиоложка - "Само умрелите нямат екстрасистоли. pras, иди при личната и на кардиолог, за да си спокойна, че няма физиологична причина за тях, пък и да видят точно какви са. Спокойно, всичко ще е наред.

# 376
Ама аз ходих,пия Егилог,но никаква полза,после при психиатър и той ми изписа едни уж успокоителни,но.....нещо не ми е както трябва,сърцето много лошо му става,а пулса като го напипам и има моменти в които спира,няма го.... Sad Sad Cry Cry Cry Cry CryЕкстрасистули,сърцебиене,аритмия,прескачане едно и също ли знвачат! Embarassed Embarassed

# 377
Не, не са едно и също. Аритмията е да излизаш от ритъм за по-дълъг период от време. А сърцебиенето е забързване на ритъма, за кратко и връщане към някакъв ритъм но, той е постоянен не се мени рязко като аритмията/т.е. може да ти скочи пулса от 73 на 110 и да си със 110пулс 2 дни да речем/. Екстрасистулите са прескачания много крактоктрайни и не всеки път осезателни за притежателят им.

# 378
Екстрасистули и прескачане е едно и също .

# 379
Ох,нещо не схванах,аз сега какво ли имам аритмията опасна ли е?

# 380
Не знам какво имаш, кардиолог гледал ли те/ не съм чела по-напред, извинявай/?!
Не е опасна , овладява се с медикаменти, влизаш в ритъм.

Последна редакция: пт, 31 май 2013, 23:03 от Fortune

# 381
  • Русе, у дома
Ама аз ходих,пия Егилог,но никаква полза,после при психиатър и той ми изписа едни уж успокоителни,но.....нещо не ми е както трябва,сърцето много лошо му става,а пулса като го напипам и има моменти в които спира,няма го.... Sad Sad Cry Cry Cry Cry CryЕкстрасистули,сърцебиене,аритмия,прескачане едно и също ли знвачат! Embarassed Embarassed
Щом си била на кардиолог и не ти е казал, че сърцето има проблем, значи си Ок. Екстрасистулите са прескачания на сърцето - не са страшни, всеки ги има, но ти сега ги усещаш, защото си с изострена парасиматична нервна система, за това и малко успокоително са ти дали, да "кротнат" нервите. И аз съм минала през много лошо периоди с много и "гадни" хапчета, от които ми ставаше още по зле и по големи "прескоци" и болки в сърдечната област...
Търси други начини за решение на проблема - много въздух, почивка, може и активна, смяна на обстановката и хранителен режим... но дръж и терапията с хапчета, за да се успокоиш. Но ако не ти понасят - искай смяна.
Аритмия - неправилен ритъм, кардиолога щеше да ти каже, ако имаше, регулира се. Тахикардия или сърцебиене е учестен пулс, поради някаква причина -  нарушена функция на щит.жлеза, нерви... изписват терапия според първопричината.
Тук всички знаем за какво иде реч, тей че споделяй си на воля...  Hug

# 382

Тук всички знаем за какво иде реч, тей че споделяй си на воля...  Hug

Така си е... Peace

# 383
Много благодаря!Аз постоянно съм така Cry CryВие кафе пиете ли?

# 384
  • Русе, у дома
Много благодаря!Аз постоянно съм така Cry CryВие кафе пиете ли?
Аз когато бях най-зле - не пиех кафе. Но после си го върнах. Позволявам си по едно на ден. Много обичам аромата и вкуса му сутрин. Мисля, че човек трябва да си доставя удоволствията, които обича. Ти си прецени плюсовете и минусите за теб с кафето.
На мен ми трябваше година и половина преди да спра да усещам екстрасистолите. И се случи след една диета - детокс от 5 дни. Сега ми се появяват и изчезват. Обикновено след преживян стрес като ехо. Забелязвам, че когато ям по-малко - намаляват.

# 385
А каква е тази диета?И това за яденето и при мен е така и все си мислех,че си го внушавам-винаги след храна ми става по-зле със сърцето Sad Sad Sadзащо е така?

# 386
Пия безкофеиново. Кофеиновото не ми пречи, но гледам да ограничавама кофеина до минимум. При всеки е различно. Определено трябва да избягваш поне в началото нещата , които възбуждат нервната система.

# 387
Ония странни усещания дето ги получавам от известно време, чувствам си пулса сякаш пулсира в гърлото, се оказа от нисък пулс. Ако на някой му се случи да знае.

# 388
  • Русе, у дома
А каква е тази диета?И това за яденето и при мен е така и все си мислех,че си го внушавам-винаги след храна ми става по-зле със сърцето Sad Sad Sadзащо е така?
Диетата е за 5 дни разделно. Нищо особено. И когато плодувам за няколко дни пак ми помага. Предполагам, че когато се претовари стомаха и изобщо храносмилателната система пречат на спокойната работа на сърцето. Диафрагмата се надига и го подпира. Но това са мой заключения де...
Аз съм с пролапс и скоро не съм посещавала кардиолог. На колко време е добре да се ходи профилактично, някои знае ли?

# 389
Ох,не знам вече Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed EmbarassedАз съм постоянно така.Днес имах работа в градината  и ми е много  Cry Cry CryСега на 21имам записан час при доктор в Ямбол,дано там да ми кажат точно какво е и точните лекарства да ми изпишат,че малко поне да намалеят тези неща.....Аз съм много време така.А какво е пролапс?

Общи условия

Активация на акаунт