Ужасна аритмия! Помощ!

• 354 722
  • 760
  •   1
Отговори
# 390
Ония странни усещания дето ги получавам от известно време, чувствам си пулса сякаш пулсира в гърлото, се оказа от нисък пулс. Ако на някой му се случи да знае.

т.е.? Как от нисък пулс...пада ти под 59 ли?!

ето тук : http://www.zdravni.com/organi-i-sistemi/42-sardechno-sadova-sist … alnata-klapa.html[/i]

# 391
Да, пулсът ми е 54, но първо трябва да нормализирам хормоните на щитовидната жлеза, после ще нагласяме дозите на лекарствата, каза кардиоложката. А за сърдечните кризи и въобще за оплакванията ми отсърцето, каза, че целта е да ги разредим, излекуван няма.

# 392
Зравейте,реших се и аз да пиша най-сетне някъде,защото вече ще се побъркам и искам съвет от някого,който се е справил с моя проблем...

Няма да започвам с цялата история как от 6 месеца някъде не съм емоционлано тази,която бях преди този период,минах през всякакви лекари,всякакви болки,невролози,кръвни изследвания,щитовидна жлеза,рентгенови снимки на гърба за изкривявания,кардиограми,генеколози,ехограф на коремни органи..
Всичко започна след един проблем със спукана киста и прекарани 5 дена в отделение,ужасен стрес,голяма мъка,не знам защо ми се случи,нещо в мен емоционално се пречупи,после проблем с мои близки и така...Всичко преживях,жива и здрава съм според всички лекари,но от 2 месеца има страхотен проблем с това мое сърце..
Беше една събота през април,когато усетих прескачание,претупвания,в началото го отдадох на моментно неразположение,но то продължи,не издържах,пак тръгнах по лекари,личната ми обясни,че есктрасистолите не били опасни в моя случай,тъй като имам синусов ритъм,64 удара в минута,каза ми да се прибера,да се успокоя и всичко ще е наред,да,ама не...след една седмица вече отидох в спешния,там една лекарка ми изписа успокоителни на билкова основа,от началото на юни съм на приливи и отливи,и магнезий пих,разбрах,че от нищо не се повлиява,няма и конкретна ситуация в която ги получавам,една седмица ги няма,на 8-я ден се връщат,искала съм страшно много мнения,тъй като цялото м семейство са здрани работници,всички са категорични,че ги получавам на нервна почва,не мога да се примиря,искам да спрат,а не спират,имаше един период,в които ги получавах сутрин,следобед изчезваха,поради тази причина на изпити не можах да отида,не можех да седна да чета,постоянно ми "пърхаше" в гърдите,а снощи,може би и от голямата жега,не можах да спя и се събудих от болка в гърдите,ужасно се изплаших и като се случи така,почвам да мисля пак как се връща онова време,в което с отварянето на очите чувствам прескачанията....
Дайте съвет какво да правя,да ида ли на ехограф на сърцето...какво да направя да изчезнат тия прескачания,разберете,че вече отивам ан лекар,знам,че ще чуя нищо ти няма и пак попадам в капан....има ли лек за това чудо?
Ако са на нервна почва,защо не се появиха ,когато имах проблемите,а сега,след тях,и  не минават....

# 393
  • Русе, у дома
Дайте съвет какво да правя,да ида ли на ехограф на сърцето...какво да направя да изчезнат тия прескачания,разберете,че вече отивам ан лекар,знам,че ще чуя нищо ти няма и пак попадам в капан....има ли лек за това чудо?
Ако са на нервна почва,защо не се появиха ,когато имах проблемите,а сега,след тях,и  не минават....
Първо - иди на ехокардиография, за твое успокоение. Но и да идеш - няма да спрат от това. На нервна почва са и се появяват след стреса, поне при мен, са като ехо. Писала съм и преди, при мен спряха след една диета, разделно хранене. Но съм и забелязала, че когато мина на плодуване (на плодове, чай и мед), правя го веднъж месечно заради мигрената ми - спират тотално. После като се върна на стария режим, плюс нещо ако се притесня, дори минимално нещо за децата - пак си идват. Но вече не ми пука. Една докторка ми каза - "Само умрелите нямат екстрасистоли" - малко е грубо, но си го повтарям, като ги усетя зачестили...

# 394
Мила,аз съм 175 и съм станала 51 кг,мислила съм си да водя някакъв режим на хранене,но ме е мн страх да не би да отслабна още,една докторка каза,че и от слаботия при високи жени се получавало,ама не мога да понясям вече,и при мен май се получи после стреса и проблемите,но не искам да го търпя цял живот това нещо.
Най-лошото при мен е,че не мога да уловя кога и от какво се влияят.Май няма някаква зависимост,усещам  днес 5,утре 10,след 2 дни,нито една...
Та идеята ми е,кажете при вас колко време продължиха,или поне при тези от вас,при които са на нервна почва?

# 395
  • Русе, у дома
Е, и аз няма наднормено тегло - 50 кг. съм. КОгато бях най-зле бях 48, но и не се хранех тогава. От година и половина и спорт съм вкарала в живота си. Аз не говоря за глад, а за диета - означава режим на хранене. В малки количества по- на често през деня. Аз плодувам, заради мигрената, но не слабея.
И при мен са на нервна почва екстрасистолите. Продължиха година и половина след стреса. На холтера излязоха 400 за 24 часа, но съм имала дни в които имах на всяка минута. Пила съм различни бета блокери, без ефект, накрая ги спрях. Няма логика в тях - не я търси, след 4 години още не съм я открила... hahaha Опитай нещо алтернативно - смяна на обстановката, почивка, спорт, йога...

# 396
  • в джунглата
Направи си холтер, да ти уловят бройката на екстрасистолите. И 100 да имаш на ден, колкото и драматично да ги усещаш, няма да ти изпишат лекарства защото са си нормални / а да не говорим за 10-20/,ако нямаш друг проблем със сърцето.
Говоря ти опит, аз имам хиляди и съм обиколила доста лекари за 2 години и всички вдигат ръце, а и лекарствата не помагат.  При всички ни е от стреса и винаги са като ехо след напрежението. Почват и спират като си поискат колкото и жалко да е това, но определено за 10-20 не си струва да се тъпчеш с лекарства.  Peace

# 397
Направи си холтер, да ти уловят бройката на екстрасистолите. И 100 да имаш на ден, колкото и драматично да ги усещаш, няма да ти изпишат лекарства защото са си нормални / а да не говорим за 10-20/,ако нямаш друг проблем със сърцето.
Говоря ти опит, аз имам хиляди и съм обиколила доста лекари за 2 години и всички вдигат ръце, а и лекарствата не помагат.  При всички ни е от стреса и винаги са като ехо след напрежението. Почват и спират като си поискат колкото и жалко да е това, но определено за 10-20 не си струва да се тъпчеш с лекарства.  Peace

Подкрепям дънди bouquet

Моите екстрасистоли също са на нервна почва , след преумора или стрес . Tired Tired
Намаляха драстично , след като намалих кафето , по 1 на ден и то от едно доста слабо ( като марка ), че съвсем без кафе е невъзможно да започна деня . Wink

# 398
от началото на юни съм на приливи и отливи,и магнезий пих,разбрах,че от нищо не се повлиява,няма и конкретна ситуация в която ги получавам,една седмица ги няма,на 8-я ден се връщат,
всички са категорични,че ги получавам на нервна почва,
имаше един период,в които ги получавах сутрин,следобед изчезваха,
не можех да седна да чета,постоянно ми "пърхаше" в гърдите,
Ако са на нервна почва,защо не се появиха ,когато имах проблемите,а сега,след тях,и  не минават....
При мен беше същото. Екстрасистолите се появяват ден до седмица, след като те се ядосат; в легнало или седнало положение се усещат. Една година съм спала седнала заради екстрасистолите.
После престанах да се ядосвам, не отговарям на неврогенни хора. Изгони от главата си всичко, което може да ти наруши спокойствието и не общувай с хора, които те дразнят, забрави ги.
В началото при появата на екстрасистолите пиех 1 табл Лексотан, често вечер, без да смесвам с други лекарства.
Успях да запиша екстрасистолите на кардиограма и видях, че са подходящи за лекуване с Изоптин (1-2 таблетки на ден). Пих го седмици, после го намалих и го спрях, защото екстрасистолите изчезнаха.

Общо справянето с проблема беше за повече от година.
Сега вземам Лексотан само епизодично, Изоптин - ако не помогне лексотанът.

Не знам от какъв характер са твоите причини за екстрасистоли, но аз живея с лицемерна отровна змия, която ме отвращава и ми скъсва ежедневно нервите още, щом я видя.

Не позволявай на който и да било да те ядоса и да повишиш тон - това е най-важното.

Последна редакция: нд, 23 юни 2013, 13:32 от mammita2012

# 399
На първо място трябва да се направят всички изследвания на сърцето, ЕКГ, холтер и ехография. Също изследвания на щитовидната жлеза. Ако всичко е нормално, консулт с психиатър, и вече той ще прецени дали да включи антидепресант или само успокоително. Това е моето мнение, базирано на дълъг опит за жалост.

# 400
Ехограф не съм правила,мисля утре да ида при друг кардиолог и да го направя,на ЕКГ нищо не излезе,казах вече,всичко беше повече от нормално по думите на лекарката.

Относно това,че усещам няколко на ден,чела съм,че има хора,които не усещат повече от 5-6,но всъюност получават по стотици...
Исках и друго да споделя,понеже всички ме питат как ги усещам,в гърлото ли,че едва ли не ми тупти сърцето,ми не,по скоро е по средата на нивото на края на ребрата в долната им част,никога не съм го чуватвала сякаш бие високо,дано ме разбирате какво искам да кажа,случвало ли се е на някой и каква е разликата?
Пих успокоителни,Ремотив,не мисля,че ми повлияха кой знае колко,имаше май малко затишие,и то след тях,за едмица и пак същото...
Изледвания на житовидната жлеза имам,всичко беше нормално.
Онзи ден от една позната получих следното обянение на това нещо,каза ми,че сърцето било просто мускул и както при напрежение в другите мускули то се свива и трепти без обяснение....иска ми се да повярвам,но е ужасно мъчително,не спира хора,не мога да спя,аз съм станала параноичка,казвам ви,постоянно с чувам сърцето,усещам всеки удар...нямам дум,утре ще отида на егограф,ще споделя на лекаря за предишните ми лекари,изследвания и преживявания,но интересно е,че от всички вас чувам за този хотлер,а никой около мен не го споменава,опитала съм да попитам вуйна ми(тя е мед.лице),каза ми жената,че в повечето случай това по-голям стрес като ти кажат,че имаш стотици прескачания и по-зле става....може и да е наивно мнението и,но може и да е права,вуйчо ми(и той в мед.среди) ми вика,че ще ме натъпчат с успокоителни,ще ходя като пияна,абе цирка е пълен,всички явно виждат,че на емоционално ниво съм ги предизвикала,само аз умирам от страх всеки път и си мисля,че не може да нямам проблем и ей така да се получават...

Кажете ми,ако и на ехографа не излезе нищо към какъв специалист а се обърна,психотерапевт или психиатър,явно ше се ходи,видяло се е,трябва да има начин да ми помогне някой,нали не е СПИН в края на краищата,че да няма лечение...

Всичко мога да преглътна и да махна с ръка,но това ме съссипва,спира ме от ежедневните ми радости,когато започне да претупва и прескача в гърдите ми....

# 401
По-спокойно. Трябва да се установи вида на екстрасистулите, камерни или надкамерни. Холтера се прави за да се види бройката им. До някаква бройка се счита за нормално. При мен бях на всеки 4 5 удар на сърцето, хиляди на денонощие, и сега ги имам, но аз имам тежко кардиологично заболяване, вижда се на всяка кардиограма, а ти нямаш такова, ще се подобриш. А относно успокоителните, сега има нови, които не те правят като парцал.

# 402
  • в джунглата
Наистина по-спокойно  Grinning, повечето който пишем тук сме много по-зле, били са ми и на всеки 2ри удар, и не са спирали с дни.  За съжаление емоционалното състояние е главния виновник за хора като теб без други проблеми. И аз съм в твойто състояние, психически давам фира  Mr. Green
Междудругото имало някакви нови иизследвания който показвали че при здраво сърце можело и до 3000 в денонощие без да се лекуват.
В прав текст един лекар ми каза че като толкова драматизирам с тези екстрасистоли, да ми изписва тежката артилерия хапчета в големи количества и да видим дали ще се повлиаят. Аз разбира се отказах и вече 1месец не съм препарвала до лекар. Така че и ти стига драматизира че да не те почнат с лекарствата, отивай на психолог.  Peace

# 403
Много ви благодаря на всички,знам,че главата ми е източник на много от нещата,които ми се случват,но винаги съм била адски емоционална и това няма да се промени,просто не ми се е случвало преди и знаете как е,човек почва да мисли какво ли не.
Относно лекарите,на мен също ми писна да ги обикалям,моят приятел има вашата теория,че никави хапчета не могат да подействат след като ти няма нищо,а всичко е в главата ти....

Аз преминах през какви ли не съсътояния,просто не ми се говори,майка се е побъркала с мене,но смея да твърдя,че наистина лошото при мен премина,справих се с много от нещата,които ми пречеха и сега тези прескачания са такава гадна спирачка да забравя за всичко,сякаш са като някакво отмъщение на цялото напрежение,което причиних на организма си от декември насам,това,заедно с много тежки здравословни поблеми на мои близки ми разказа играта.

Мислите ли,че психолог е най-удачното решение,имам предвид психотерапевт,психиатър,питах и по-горе,просто не съм много наясно каква е тънката разлика,а искам да отида при правилен човек?

# 404
  • в джунглата
Психиатъра е лекар, мед.лице което работи с болни и предписва лекарства и поставя диагнози, лекума чрез медикаменти.
А психолога лекува чрез думи, няма право да изписва лекарства и не е лекар, с него може да споделяш проблемите си.

Общи условия

Активация на акаунт