Отговори
# 75
Здравейте момичета  Simple Smile
Галя, току що слушах един много симпатичен човек от Бургас, бивш шеф на Гражданска защита май, та той обясняваше, че не би трябвало да има силни трусове повече, защото главното напрежение се е освободило, а и Витошкия разлом не бил голам. Но пък всички знаем, че нещата могат да се предвидят до някъде. Дано няма сериозни случки за напред  Praynig
А иначе аз си бачкам в къщи, още не съм се заела сериозно да търся друга работа. Ще видим.
Аз водих Алекс на хомеопатка, проведе ни едно дъъъълго интервю и му предписа две неща. Едното е нещо като имуностимулант, не точно, но би трябвало да помага да не боледува или да кара по лесно неговия тип боледувания. А другото е за по лесно справяне със стреса от отделянето. Не знам до колко да вярвам, че това действа, но от тази седмица Алекс е много по спокоен, весел, играе с децата в яслата и много го хвалят лелите. Дано продължи в тоя дух. Сега сякаш ходи с желание...май  Wink
saxophone, няма такова нещо, че не можеш да тренираш докато кърмиш. Само трябва да не се претоварваш, да не е супер екстремна тренировка. Нищо няма да ти стане на кърмата. Ако се притесняваш все пак, можеш да пишеш на Бу или Хедра да потвърдят  Wink То даже Бу мога и аз да я питам, щото ми е удобна на скайпа

# 76
Време за агитация  Mr. Green

В категирията за хубавици има представителка на темичката Simple Smile
Който има желание може да пусне глас Simple Smile

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=347828.msg9238883;topicseen#new

Още онзи ден гласувах за теб.
И типично в мой стил гласувах само за теб, въпреки че имах право на още 2 пъти. Успех и се надявам да спечелиш. Много си красива.
Шаманка дай координати на хомеопатката. Алекс се поуправи сега, де. Само кашлицата остана.

# 77
Време за агитация  Mr. Green

В категирията за хубавици има представителка на темичката Simple Smile
Който има желание може да пусне глас Simple Smile

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=347828.msg9238883;topicseen#new

Още онзи ден гласувах за теб.
И типично в мой стил гласувах само за теб, въпреки че имах право на още 2 пъти. Успех и се надявам да спечелиш. Много си красива.
Шаманка дай координати на хомеопатката. Алекс се поуправи сега, де. Само кашлицата остана.
О, много ти благодаря  Blush

# 78
  • София
saxophone, няма такова нещо, че не можеш да тренираш докато кърмиш. Само трябва да не се претоварваш, да не е супер екстремна тренировка. Нищо няма да ти стане на кърмата. Ако се притесняваш все пак, можеш да пишеш на Бу или Хедра да потвърдят  Wink То даже Бу мога и аз да я питам, щото ми е удобна на скайпа
..понеже прочетох, че при тренировка организмът се изчиствал от токсините и те отивали в кърмата... ама не знам.. може и да е глупост.. ???

# 79
Момичета, да ви питам нещо. Има ли някой от вас при педиатъра д-р Венцислав Везенков  от 23 ДКЦ в Хаджи Димитър? Той е нашият педиатър и понеже наближава декември, когато могат да се сменят личните лекари, сериозно се замислям, дали да не избера друг лекар за моя бебок. Преглътнах факта, че за него предварително записаните часове не важат и за едната консултация се налага здрави бебета да чакат с часове пред кабинета наред с болни деца и възрастни. Обаче на последните консултации дори не благоволи да стане от бюрото си. Нито прегледа, нито преслуша малкия, само сестрата го измери и претегли. Камо ли да даде някакъв съвет за захранването или за профилактика през зимата.
Ще се радвам да се включи някоя майка, с мнение за доктора. Не ми се иска тепърва да се местим при друг педиатър, но май на там отиват нещата.

# 80
Аз мога да ти препоръчам моята лекарка. През 4 врати е от него. Не знам обаче дали колегиално ще се съгласи да ви вземе. За д-р Сепаревска става въпрос.
Шаманката са при него . Нека и тя каже. Аз съм чувала разни неща, но от др. лица, котио са били при него като личен лекар . Нямат общо с твоят въпрос, де. Нека мами да кажат.  Peace

# 81
И ние сме при Сепаревска.Много съм доволна от нея,защото винаги е преглеждала обстойно малкия и е давала съвети, спазва си предварително записаните часове и не се налага да стоим много пред кабинета. Дори и когато съм звъняла на домашния й телефон вечер винаги е била много любезна Simple Smile Но за мен най-важното беше, че ми бе препоръчана от друг детски педиатър на който имам голямо доверие,но просто ми е далеч Simple Smile

# 82
..понеже прочетох, че при тренировка организмът се изчиствал от токсините и те отивали в кърмата... ама не знам.. може и да е глупост.. ???
Саксофонке, има такова нещо, но то важи за супер интензивни тренировки. Просто трябва да се утрепеш от трениране за да се отдели опасно количество токсини в кърмата. Чакам сега, в една от темите, Пепеляшка беше обещала да преведе статия за спортуването по време на кърмене.
cherry girl , при Везенков сме и аз и Алекс. Убива ме това чакане, просто ми иде да го зарежа тотално. Също така се дразня, че предписва антихистаминови сиропчета за щяло и нещяло. А и за захранването... той по принцип е фен на дългото кърмене и късното захранване, но няма да ти го каже и да те агитира ако сам не го подведеш натам. Което е тъпо, защото ти ако си информиран, защо ти е да го питаш. Кара си по повелите на МЗ и пее за сокчета от рано....абе мани.
От друга страна, до сега е реагирал адекватно по отношение на антибиотиците. Тоест не се е презастаховал с ненужно даване на антибиотици. Но пък за напред може и да ме разочарова, знам ли.
Та май не ти помогнах много, но и аз съм в чуденка.

# 83
  • София
Саксофонке, има такова нещо, но то важи за супер интензивни тренировки. Просто трябва да се утрепеш от трениране за да се отдели опасно количество токсини в кърмата. Чакам сега, в една от темите, Пепеляшка беше обещала да преведе статия за спортуването по време на кърмене.
Дай после линк към тая тема.  Praynig

И да питам.. щото и аз уж съм фен на захранването от 6мес, обаче ноктите на малката са станали на раета и сега се чудя това липса на витамини ли е какво е и ме е страх, че ще ме накарат след детската консултация другата седмица да почна да захранвам... ПФу! А може би пък в случая е наложително?
Между другото съм при Сапаревска по препоръка от форума.

# 84
  • София
cherry girl и Ивана е записана при Везенков. Какво да ти кажа, това което си написала е вярно - организацията на прегледите му куца, претупва месечните консултации, а за захранването препоръките му бяха каша от 4 мес, зеленчуци от 5 мес, а от 6-тия месо, попара и жълтък. После като чу че късно ще се захранваме веднага препоръча Малтофер, защото в кърмата била бедна на желязо. Но най-ме изуми, че когато Ивана беше на 2 месеца за крустите на главата й предписа Елоком - силен кортикостероиден крем.
От друга страна пък, както писа Шаманката, не бърза да даде антибиотици. Досега 2 пъти сме боледували и поне там не се е презастраховал. Всеобщото мнение за него е, че е "добър специалист и отличен диагностик". Която и майка да попитам пред кабинета му, все това ми се рецитира. Затова ЗАСЕГА оставаме при него.
Иначе за Сепаревска и аз съм чувала само добри неща. И ако реша да сменям педиатъра тя ще е.

# 85
Но най-ме изуми, че когато Ивана беше на 2 месеца за крустите на главата й предписа Елоком - силен кортикостероиден крем.

Ужас. Нпараво се потрисах. Като за крусти има толкова вида шампоани които са ефективни от първия път.  Shocked Аз като взех този крем и го показах на едно мамче(Шаманка я познава- Валя на Дани майката ) и тя ми каза да не го ползвам повече от 10 дни и обилно защото е дори опасен. Кожата губи клетки ит.н.

както ида е . Аз преди да родя бях избрала Везенков, защото пишеше статии в едно списание. Много ми хареса. За специалист сигурно е ОК. ама аз напарво настръхвам като видя пеленаче до моето болно дете , чакащо за консултация.  Особенно сега на това време .

# 86
За везенков от комшийката съм чувала за това велико чакане+не се отзовава когато детето е болно,пак си чакаш ако въобще го дочакаш,щото си имал и навика да си тръгва когато му скимне дори и да имало хора,а последния път изписал на децата й лекарства които изобщо не били подходящи,в смисъл те нямали да речем течащ нос а той изписал капки и др.работи,та за мистър Везенков толкова.А иначе ние сме при Арсова и също съм страшно доволна,винаги си вдига телефона,оглежда обстойно,спазва часовете обяснява подробно за всяко предписано хапче.А иначе за захранването всичко е много относително,аз например все още си кърмя Embarassed въпреки че съм му давала сокче с лъжичка от 3 месяц,и нито колики е имал,нито разстройство така че си е до детето,няма да прекаляваш със тях и толкова.Моята майка също ми е давала сок и не с лъжичка а направо с биберон и ме е кърмила до 1година и 6м и съм си здрава като бик(пу-пу).Аз имам въпрос към вас кажете ми моля ви някой много ,ама много добър зъболекар,много ме е страх но,май ще трябва да се ходи скоро,не е задължително да е в района, Praynig

# 87
Знам един на Сточна гара . На Симеон. Искаш ли телефона. Но взима сосно. Confused
Има една в блоковете на Макгахан.Едно момиче ходеше там.Има игрище пред него. 85 минава оттам преди да завие за спирката на Макгахан.

# 88
няма значение че взима повечко,за мен важното е да не ме боли докато работи да е много добър,ако тези дето ги споменаваш са такива дай ми техните телефони,моля

# 89
Корина, за Везенков и аз се подлъгах по тези статии в списанието и от участията му в Часът на мама. Обаче явно човекът си се изявява като медийна звезда и държи повече на публичните си изяви, отколкото на пациентите си. Ами нормално е. Нали след таива участия много нови майчета се зарибяват и се записват при него, а от това всеки месец му капе в банковата сметка. Какво от това, че в един момент пациентите му стават толкова много, че не може да им обърне внимание.
Май взех решение. Благодаря ви за споделеното.  Hug
Ще взема да говоря със Сепаревска. Корина, Ралица, ще ми кажете ли графика й.

Общи условия

Активация на акаунт