Домашна луканка или суджук

• 229 214
  • 238
  •   1
Отговори
# 150
Ох,Валентор....шА мА умориш от смях бре!.....Голям кеф 'начи да тЪ чета... Joy Joy Joy Joy Joy Joy

# 151
Окей, бай Валентор, слушам и изпълнявам. Отивам да ги прегръщам, за да ги размразя и да почва активното сушене, че ей го на годината преваля.  Laughing

А пък за тиган и дума да не става, тука все канибали сме се събрали, тигана не ме устройва.  Crazy

# 152
Въх , то тука станало песни и танци на народите.
Едни се кикотят, други запрятът рЪкавЕ
Въх, въх

# 153
Момичета моля ви за съвет Praynig....за първи път суша суджук. PeaceНаправиха ни го в месарски магазин на приятелка....от телешко и агнешко месо е.Сложих го на терасата/открита/ покрити с вестник да висят.Мина седмица и по краищата до към средата се е втвърдило леко червото, но към средата е все още леко влажно и ми намирисва на нещо гадно.Да не би да са се развалили от топлото....или незнам,защо така станаха.Притеснява ме това, че понамирисват на лошо и към средата петелките лепнат.И как да процедирам сега.....моля ви се за съвет че е доста продукцията и ако вземе да се развали..... ooooh!

# 154
избърши ги със суха кърпа, Берина, и ги прибери в хладилник, на 1 ред, по възможност - на решетка, да може въздуха да достига до всяко едно черво. Толкова бързо не са се развалили, но последните дни беше доста топло и влажно.
От понеделник обещават застудяване, тогава изкарвай, ако имаш място в хладилника - дръж там.

Ако нямаш много място - увий всяко едно парче в хартия (бяла принтерна ползвам аз безконечна) или вестник, също става и сложи по 2-3 едно върху друго, но ги разменяй всеки ден.

# 155
Ето я новата "реколта"
 Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 156
Мина седмица и по краищата до към средата се е втвърдило леко червото, но към средата е все още леко влажно и ми намирисва на нещо гадно……………………….Притеснява ме това, че понамирисват на лошо и към средата петелките лепнат.
Аз не съм момиче,поради което давам неискан съвет:
Според мен  си е точно на средата на сушенето.
По всички признаци:
В края сухо, по средата не, леко лепкави и миришешти ужким на лошо…, а после като ги режете няма да е лошо./хи-хи/
Пепчо дава вариант за много уплашени.Ако сте още по-уплашени  забърсването може да е и с ракия.
Щото ти е за първи път за това е тази тревожност. Няма нищо страшно.
И ги разточи

# 157
Ох благодаря момичета и не само Wink....поуспокоихте ме.....ама не мога да ги събера в хладилника-30кг са. Rolling EyesАз досега ги бърсах и ги разточвах.Покрити са с вестник....Освен пак така да ги закача и да се надявам да се позастуди а Thinking.....Мен тази миризма и лепненето ме притесняваха,но щом казвате че е нормално..... Praynig

# 158
Ох благодаря момичета и не само Wink....поуспокоихте ме.....ама не мога да ги събера в хладилника-30кг са. Rolling EyesАз досега ги бърсах и ги разточвах.Покрити са с вестник....Освен пак така да ги закача и да се надявам да се позастуди а Thinking.....Мен тази миризма и лепненето ме притесняваха,но щом казвате че е нормално..... Praynig
...нИдеЙтИ сЪ притеснява толкоз де! ...ЧовекОт каза,че няма страшно.... Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Остави ги да си се сушат на спокойствие.... Laughing Laughing Laughing

# 159
Берина,дишай спокойно всичко си е наред мила моя.
И аз мисля като Валентор че са посредата на сушенето.
Х`айде чакам да почерпиш.Как са децата?/дръни една жица/.

# 160
  • София
Хе-хе, да се похваля и аз. След като моите градски 4еда не ми уважават мезето, се ядосах и го занесох на тате Crossing Arms За 2 дни свърши Wink 4е и рецептата ми искат!

# 161
Търся рецепта за мезета от сланина, получих половин Animal Pig прасенце и сега се чудя  33uu как да направя сланината.Давайте рецепти   Praynig

# 162
Хе-хе, да се похваля и аз. ……………….4е и рецептата ми искат!
Ми чИ за хвалба си е, Белинда, а ти се притесняваше..

# 163
  • София
Да, благодаря ти Hug Без теб и другите майстори в темата нямаше да се справя Hug Догодина - и луканка!
Най-забавното беше, 4е бях купила и една супер скъпа и джиджана биволска пастърма, в слу4ай, 4е моята никой не я иска, а сестра ми каза, 4е моята била 100 пъти по хубава от специалната биволска  bowuu Спуках се да се фръцкам Wink

# 164
Търся рецепта за мезета от сланина, получих половин Animal Pig прасенце и сега се чудя  33uu как да направя сланината.Давайте рецепти   Praynig

Как се прави крехка сланина - не знам. Слушала съм и ми се струва много сложно (сняг, праз, разни други магии...).
Но след като стане сланината, можеш да я нарежеш на тънки ивици - 1-2 см дебели и да ги оваляш в смес от подправки на вкус (чубрица, черен, червен пипер, кимион, чимен...). После режеш на малки парченца и... Дано да ти стигне виното.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт