Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как можем да направим домашна луканка, пастърма, суджук и бахур?
Как можем да пълним червата за суджуци и луканка?
Безопасно ли е да се яде суджук по време на бременност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как можем да направим домашна луканка, пастърма, суджук и бахур?
За домашна луканка можете да използвате свинско, телешко или говеждо месо, което се нарязва на ситно и се смесва със сол, захар, черен пипер, кимион и други подправки. След това се натъпква в черва и се суши в закрито помещение. За суджуци и пастърма месото се смесва със сол, подправки и се пълнят измити черва. След като изсъхнат, те трябва да бъдат съхранявани на проветриво място. За бахур месото се овалва в подправки и след това се суши. Всички рецепти изискват специални приставки за месомелачка или машинка за пълнене на колбаси.
-
Как можем да пълним червата за суджуци и луканка?
-
Безопасно ли е да се яде суджук по време на бременност?
-
Как се съхранява суджук след изсушаване?
-
Какво е селитра и какви са алтернативите за заместването й?
Да знаят само какво им мислим. 
Аз пастърма не ям, за децата е една идея по-лютичка, а мъж ми, да му е ненадяваш, се оказва гнуслив и след като е виждал месото сурово, не налита много-много да я яде
И така си седи...Не е във фризера даже...Чудя се дали не се е развалила вече? Язък ми за барута!
. За минусови температури съм чувала също, че не е проблем, но за -20 C , -30 C , става ли?
Даваш ми чудна идея, Имам такава непотребна сушилка някъде из килера, ще я извадя и от там нататък е ясно. И да не забравя- имаш специални благодарности от мъжа ми за рецептата и съветите ти.