Домашна луканка или суджук

  • 229 238
  • 238
  •   1
Отговори
# 120
  • Мнения: 45
…..Само като надигна покривката и ………
А, е те за тва идеше реч, кЪт убисневъх за спарения чорап при суджуците, а некоИ викЪха …мърша
Ако изтраеш до утре режи, а ако не-то още днес може. Достатъчно беше топло през тази седмица, а и месото ти е свинско.
И като ти хареса....зареждай втората серия.....и...да те предупредя...че ...провалЪт може да е там, у втората серия, щот ще си самонадеяна (предполагам)
Хи-хи

# 121
  • Мнения: 5 001
Чимен се продава и по арабските магазини да знаете! Смлян,готов за употреба.....

# 122
  • София
  • Мнения: 18 685
Ти мани чорапите, ами я кажи за червата. Де ги?
Същата питанка към всички, които купуват от магазините - кои магазини?

# 123
  • Мнения: 5 001
Belinda,На Женския Пазар има много месарски магазини....Има и черва...Особено по това време на годината..... Hug

# 124
  • София
  • Мнения: 18 685
Знаех си, 4е няма да ми се размине Женския пазар Tired
Докладвам пастърмицата. Пипнах я тази ве4ер - абсолютно меки4ка е, май не трябва да е такава, нали? Ще 4акам още, няма да я режа за проба, сурови4ка ми се види Thinking

# 125
  • Мнения: 5 001
Знаех си, 4е няма да ми се размине Женския пазар Tired
Докладвам пастърмицата. Пипнах я тази ве4ер - абсолютно меки4ка е, май не трябва да е такава, нали? Ще 4акам още, няма да я режа за проба, сурови4ка ми се види Thinking
Мда....Още трябва! И моята е мекичка още.....Виси си на балкона и тва е .....

П.П. Много се смях на подписа ти!  Joy Joy Joy hahaha hahaha hahaha hahaha

# 126
  • Мнения: 1 775
Най-сетне и при мен първа стъпка в тази насока. От снощи е в солта бъдещата ни скъпа пастърмичка.  Laughing

# 127
  • Мнения: 182
Миналата година правих пастърма от свинско месо-осолено за 24 часа и след това с подправки на терасата да съхне.Поне три дози правих,но беше студено времето,някъде декември месец. Та въпроса ми е не е ли топло времето за тези мезенца?Защото аз ги суша само на тераста.

# 128
  • Мнения: 9 446
топло си е, но ей го - вече заваля, ще застуди... време му е  Peace

# 129
  • Мнения: 353
ами ние нашето опитно парче вече го преполовихме и снощи детето казва - олее, мамо ами то ще вземе да свърши след малко  Joy
та аз го успокоих, че съм приготвила още едно парче за сушене, а пък той пак недоволен че ще трябва пак да се чака - но май сбърках, трябваше поне 2-3 да направя Peace

# 130
  • София
  • Мнения: 18 685
Бреййй, изненадвате ме, толкова ли е вкусно Grinning
Моята красавица снощи я прибрах в хладилника на сушинка, защото терасата ни подгизна от дъжда, през уикенда мисля да я заколя малко в крайчето за проба Wink

# 131
  • Мнения: 45
Белинда, сега вече никой тук не може да ти даде съвет…..колко твърдо искаш да е …
=ти си сама на ход… кога ще….. “колиш” месото…

# 132
  • София
  • Мнения: 18 685
Така, докладвам. Меки4ка е още пастърмата. Мъжът ми я определи по-скоро не на пастърма, а на филе Елена. На вкус - идеална според мен, според него леко безсолна и малко съм прекалила с лютия пипер Blush Зна4и - искаме още да се суши, да стане по-твърда. Ще я подържа в хладилника още няколко дни, после я увивам във фолио, за да спре процеса на съхнене, нали така?

# 133
  • Мнения: 9 446
Мъжът ми я определи по-скоро не на пастърма, а на филе Елена.

прав е, с подправките е точно филе Елена. Пастърмата си е чиста, без подправки по нея.
Като е готова, ако не я изядете за 3-4 дни тогава увивай, рядко остава  Embarassed

# 134
  • София
  • Мнения: 18 685
О, ние не сме много по тази 4аст, има да я ядем доста време, ще я позавия, даже може половината да я пъхна във фризера Thinking

Общи условия

Активация на акаунт