Домашна луканка или суджук

  • 229 293
  • 238
  •   1
Отговори
# 105
  • Мнения: 45
Мчи тя,белинда, да ни сЪ помайва, ами да казва изсъхна ли филето,че след няколко дена (2 или 3) трябва  да признае и вкусът му

# 106
  • Мнения: 497
Аз, такова, да се отчета лично (както обещах) на Пепчо, дето й ползвам рецептата й за пастърма и я цитирам, пък не знам, че е от нея Embarassed Пепчо, вече са готови две последоватилни порции. Вторите вече на вкус са върха, първата като че ли мааалко безсолна ми дойде, а уж еднакво количество сол слагах, ама месото уж филе и двете, ама нещо второто се разпльока повече като го стегнахме с менгемето и вероятно е поело повече сол. На втората порция увеличих и лютичкото пиперче ииии така-лошото е, че вече привършваме и второта порция Joy Joy (то няма спирачки, това съпружието) -ще трябва да се купува пак-ма то така ще ми излезе солено, бре-иначе от магазина купуваме от време на време, ама домашната нали излиза по-евтино, накрая ще ми излезе солено, ха-ха-ха. Освен да увелича драстично солта, та да се яде по-малко, ама това ще вдигне пък виното или бирата, та Пепчо, това е-вкара ме в беля, ще знаеш, с тая пастърма......  Joy Joy Joy

# 107
  • София
  • Мнения: 18 685
Аааа, рано е за мене, записала съм си около 20-ти, че трябва да я опитам. Не че знам как да разбера дали се е изсушила, ама каквото - такова hahaha
Много съм разочарована от липсата на черва по месарниците Crossing Arms Навсякъде ме гледаха като полезно изкопаемо, съответно няма да има домашни луканки засега Sad Голяма греда...

# 108
  • Мнения: 5 001
Гледам отчети давате..... Rolling Eyes
 hahaha hahaha hahaha
Бравос на вас!

Мойта пастърмица още не е готова...Щото филетата са много дебели( Mr. Green Mr. Green Mr. Green).....Кат я пипна и още е мека пастърмицата....Личи й,че трябва още малко......Та...така....Ние сме да програма чакане,оглеждане и наобикаляне на парчетата дет висят на балкона... Joy hahaha Joy hahaha

# 109
  • Мнения: 9 446
та Пепчо, това е-вкара ме в беля, ще знаеш, с тая пастърма......  Joy Joy Joy

виноват  newsm68 няма само аз да се набутвам, де.
Радвам се, че успя  Hug Наистина колкото е по-дебело парчето месо, толкова по-трудно се осолява, това е разликата.
Белинда, днес при нас гледах - 10 м/5,50 лв.
Потърси тук там, докато застуди имаш време.

Ние сме да програма чакане,оглеждане и наобикаляне на парчетата дет висят на балкона... Joy hahaha Joy hahaha

в такъв случай проверката у нас започва от проба от  най-долния край, на следващия ден - на другото парче, и така ги редуваме  Wink понякога до преполовяване.

# 110
  • Мнения: 45
Та сега съм щастлив собственик на кило свинско филе, накиснато в солено-сладък сос
Това е на 8 осми ноември
Нещо много жегаво ми се вижда за сурово месо.
Това от 11 единадесети
…записала съм си около 20-ти…
И това е от 15 петнадесети
… Не че знам как да разбера дали се е изсушила…
На пипане от вън да е твърда коричка, а да се усеща, че вътре е меко.И след 2 два /17.11.2010г./ дена си резни от долния край, обаче си ударете спирачка/ако искате де/, щото няма а се усетите как бързо ще …”изчезне”.. хи-хи.
…Много съм разочарована от липсата на черва по месарниците …
Ъм чи намери „правилната месарница”, гдето има черва-ГОВЕЖДИ/ТЕЛЕШКИ.
При мен 10  метра са 8 лЪва

# 111
  • Мнения: 5 001

Ние сме да програма чакане,оглеждане и наобикаляне на парчетата дет висят на балкона... Joy hahaha Joy hahaha

в такъв случай проверката у нас започва от проба от  най-долния край, на следващия ден - на другото парче, и така ги редуваме  Wink понякога до преполовяване.

Аз не давам....'начи!  Twisted Evil
Седим,търпим и чакаме(всичките).....'гАт кажа аз..тогава!......нИ моЕ то така...... hahaha hahaha hahaha hahaha
Иначе кво шА остане за после...... Joy Joy Joy Joy Joy Joy

# 112
  • София
  • Мнения: 18 685
Pep4o, valentor, кажете къде е това "при нас" Rolling Eyes То се е видяло, 4е ще бия път за тия 4ерва, ами поне да е на сигурно място, в смисъл - да знам, 4е отида ли, ще намеря.
След два дни казваш...ще се е сушила само седмица...ще резнем де, слушам аз по-опитните Mr. Green

# 113
  • Мнения: 1 775
В краен случай ще ти купя и ще ти ги пратя по пощата, не може в цял голЕм град като вашия, да не се намира такова нещо. Споко, без черва няма да те оставим, след като такъв мерак имаш.  Laughing То и аз доникъде не съм я докарала, а тръгнах съвети да давам, но има време и аз ще се похваля.  Peace

# 114
  • Мнения: 353
снощи и аз резнах по едно парче за опит  Grinning - е хареса им много на моите хора, ама още 2-3 дни добре ще й дойде, довечера ще правя втората продукция та да има Wink
само моля ви да ми кажете тоя чимен откъде се купува, във фантастико не намерих и в кауфланд също... тази пастърма я направих със сминдух... чета чета че сминдух и чимен е едно и също, ама гугъла не го казва точно така newsm78

# 115
  • Мнения: 9 446
чимена го има при подправките, в различни магазини, на щандовете за подправки..
От там съм купвала.

# 116
  • София
  • Мнения: 18 685
В краен случай ще ти купя и ще ти ги пратя по пощата,
Joy Joy Hug
Аз тук от темата разбрах, че чимен било ситно смлян сминдух и си купих сминдух от Фантастико Rolling Eyes Уникално ми мирише мръвчицата. Само като надигна покривката и ми щръкват мустаците eat

# 117
  • Мнения: 9 446
сминдуха е рогата мерудия; не е чимен  Peace

на една и съща фирма продуктите:

сминдух

чимен 

# 118
  • Мнения: 353
Благодаря Пеп-чо, значи за пореден път съм се отклонила от рецептата;)

# 119
  • Мнения: 9 446
абе всъщност големи разисквания се водят за тази подправка, за мен са  различни, миризмата на семената е доста различна от тази на сминдуха. Някъде казват, че едното е растението, а другото - семената, но не ми се връзва тази теза, защото - пр. копъра като се продава е "копър-семена" и "копър-листа", или "целина-глава, целина листа итн.
Още повече една приятелка ползва семената на рогата мерудия (сминдух)  и стръкове  и казва, че това са две различни неща.
Пък може и едно и също да е  newsm78


И да - няма значение, каква е точно подправката, важно е да ти харесва на вкус.  Hug

Последна редакция: вт, 16 ное 2010, 16:22 от пеп-4o

Общи условия

Активация на акаунт