Домашна луканка или суджук

  • 231 091
  • 238
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 497
Мастерче,  тая снимка на пастърмата ме улучи право в сърцето  Weary


Пепчо ме е изпреварила. The Master,ауууу жестока изглежда пастърмата. Тая година за първи път и ние правим опит. Аз я правих по рецепта от нета (естествено пак не съм записала от къде и на кого е, туууу), ама я киснах в разтвор на сол и вода, после между две дъски (тука мъжа се прояви-даже свали менгемето от тавана и между две дъски за рязане я сложи в него-изобщо ха, ха, проявяваме творчество като новобранци). После и аз я овалях в подправки и сега е на балкона овесена. После ще споделям. Мастер, сподели моля те, този цвят после като е готова ли става или трябва да е такъв още когато се окачва, че моя не е такъв сега, при окачването за сушене навън и дали и ти я киснеш в солен разтвор или само я осоляваш като първа стъпка?
Момичето, чиято рецепта ползвам, казва, че я съхранява във фризер. И аз мисля да я разделя на 2-3 парчета и да я бухна във фризера порционирана-това го пиша, защото 2 момичета питаха как да се съхранява.
Моя първи опит го направих със свинско контра филе, не с рибица. Специално питах в магазина месаря-кое е по-подходящо за пастърмата-дали рибицата или...и той ми каза контрафилето и то вярно като мина през менгемето за 48 часа Joy Joy си доби точно формата на купешката....

# 46
  • Мнения: 5 001
Мастерче,  тая снимка на пастърмата ме улучи право в сърцето  Weary


Как няма да те уцеля в сърцето,като ти ме научи на нея и цялото семейство сме ти признателни до гроб!!!  Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug
Мастерче,  тая снимка на пастърмата ме улучи право в сърцето  Weary


Пепчо ме е изпреварила. The Master,ауууу жестока изглежда пастърмата.

А също използвам контрафилето,а не бон филето. Mr. Green

ЕТО РЕЦЕПТАТА НА ПЕПЧО
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=825.msg9373#msg9373

Последна редакция: чт, 28 окт 2010, 14:30 от TheNMaster

# 47
  • Мнения: 45
Стара и нова серия, реколта октомври 2010:

# 48
  • France
  • Мнения: 726
valentor, каква красота....!
Браво!
Аз суша 1 кг. телешко контра филе. Имам и домашно мерло.... Mr. Green

# 49
  • Мнения: 497
Мастерче,  тая снимка на пастърмата ме улучи право в сърцето  Weary


Как няма да те уцеля в сърцето,като ти ме научи на нея и цялото семейство сме ти признателни до гроб!!!  Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug
Мастерче,  тая снимка на пастърмата ме улучи право в сърцето  Weary


Пепчо ме е изпреварила. The Master,ауууу жестока изглежда пастърмата.

А също използвам контрафилето,а не рибицата. Mr. Green

ЕТО РЕЦЕПТАТА НА ПЕПЧО
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=825.msg9373#msg9373
Пепчо, Пепчо-голям срам, ама голям Embarassed Embarassed Embarassed-точно твоята рецепта съм ползвала за мойта пастърма и "момичето" в моя по-горен пост си ти....Е, дано се засрамя сега най-после да взема да пиша от кой е е рецепта, която свалям.... Ще докладвам лично след 10-15 дена резултата-дали сме се справили или е налице провал....От мен за теб-и не само за тази рецепта  bouquet

# 50
  • Мнения: 9 495

Пепчо, Пепчо-голям срам, ......... и "момичето" в моя по-горен пост си ти...

 Joy Joy  да взема да почерпя тогава за "момичето" а  Hug

Както и да е, ще се радвам да стане и да ти хареса  Peace
Мъжете съм констатирала са доста изобретателни, като ги накараш нещо, моя мъж дядото стяга така като пълним  ooooh!
Мастерче  Hug

Момичета, в рецептите ми (да не търся сега линка) има едно Мариновано филе - пак е пастърма, но по малко по-друг начин е, кисне се в марината. Ако искате пробвайте я, много по ароматна е и не толкова солена.
Освен това става за 7-8 дни. Пак бонфиле  Peace

# 51
  • Мнения: 5 001

Мъжете съм констатирала са доста изобретателни, като ги накараш нещо, моя мъж дядото стяга така като пълним  ooooh!
 
Tи къде се буташ при не-момичетата бре! Че и дядо чета тука някакъв се е появил....  hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha
аЙ сЯ! дАН'Съ разпраЯмИ..... Joy Joy Joy Joy

 Hug Hug Hug Hug Hug Hug

МНОГО ТЕ ОБИЧАМ ДА ЗНАЕШ!!! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 52
  • DE
  • Мнения: 971
От тези снимки почнах да губя и аз равновесие.
Копнала съм си и аз отдавна рецептите за пасрърма на Пеп-40, само ако може за превод.
На коя част се каzва "бон фоле" и "контра филе" ?
Много ми се иска да направя но ме притеснява влажния климат тук.
Суджуците ги суша с месеци ту на вън ту в хладилника newsm78

# 53
  • Мнения: 5 001
Маце...Ако си виждала цяло парче ненарязани котлети е като се махне костта и мазното се получава контра филето.


Равно и с еднаква дебелина парче месо.Ако такова парче месо се нареже на шайби се получават така наречените "медальони"...


Бон филето е най-крехкото месо и е вретеновидно на вид,както и по тънко....

Последна редакция: чт, 28 окт 2010, 14:19 от TheNMaster

# 54
  • Мнения: 1
Рибица и контрафиле е едно и също нещо!

# 55
  • Мнения: 383
  ТУКА има интересни рецепти

 Hug

       

Последна редакция: чт, 28 окт 2010, 19:56 от Ердинч

# 56
  • DE
  • Мнения: 971
Мастерче,аха, благодаря Hug
Абе знам ги тез меса аз, у нас само такова безмазно се яде но имената са ми малко "пустиня"
Цитат
Рибица и контрафиле е едно и също нещо!
Аз мисля че рибица и така нареченото "контра филе" са различни видове меса.
Поне така ми изглеждат
Ердинч, лакомията ми е голяма а буквите на тези рецепти едни малки hahaha
Сега Ще има да се зверча Mr. Green
Много ти уважавам мнението да знаеш Hug

# 57
  • Мнения: 383
Ердинч, лакомията ми е голяма а буквите на тези рецепти едни малки hahaha
Сега Ще има да се зверча Mr. Green

не мисля че са много малки  newsm78



Цитат
Много ти уважавам мнението да знаеш Hug

 smile3525



Последна редакция: вт, 09 ное 2010, 09:35 от Ердинч

# 58
  • TX
  • Мнения: 600
Ердинч, страхотно ти звучат рецептите  Laughing
радвам се че темата отново се пораздвижи - сезона иде


това ни беше част от  терасата миналата година

# 59
  • Мнения: 5 001

това ни беше част от  терасата миналата година
муха-ха-ах-ах......Вие сте били само за обир бе!  hahaha hahaha Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Охааааааааа....много хубава тераса..... Blush


Цитат
Рибица и контрафиле е едно и също нещо!
Аз мисля че рибица и така нареченото "контра филе" са различни видове меса.
Поне така ми изглеждат

Маце....тц! Едно и също е,само дето в различните краища на БГ му викат по различен начин.....

Общи условия

Активация на акаунт