Само за русофили

• 55 975
  • 777
  •   1
Отговори
# 240
Бабилия, с удоволствие ще се възползвам от предложението ти Hug!

# 241
  • пловдив
за любителите на мелодрамата
днес изгледах филмче, които ми хареса

Разрешите тебя поцеловать / 2009
О фильме: Действие происходит в небольшой воинской части, расположенной на Урале. В предельной концентрации жизненного пространства и человеческих эмоций, где все у всех на виду, где чувства приходится скрывать за отворотами шинели, а сердце должно биться в ритме марша, развивается роман наших героев.Пережив любовное разочарование и служебную встряску, майор Григорий Власов переведён в другую часть. Там он сразу сталкивается с проблемой — группой женщин, веселых и взбалмошных прапорщиков, которые весьма игриво трактуют устав и допускают вольности в отношении начальника. Заправляет этим роскошная и неприступная Наталья Киселева, военнослужащая — контрактник. Поначалу растерянному, хотя и наделенному властью, Власову в окружении подтрунивающих и задорных девушек приходится быстро принимать решения и справляться с ситуацией.

наивно- глуповато, но релаксиращо и ненатоварващо   bouquet

не е преведен

# 242
Гледали ли сте филма "Волкодав"? Даваха го по испанската онзи ден. От рода на фантастиката, но ме държа в напрежение през цялото време. Не е лош.

# 243
Гледали ли сте филма "Волкодав"? Даваха го по испанската онзи ден. От рода на фантастиката, но ме държа в напрежение през цялото време. Не е лош.

Гледала съм го и ми хареса.   Peace

# 244
  • пак там

Гледала съм го и ми хареса.   Peace

И на мен ми хареса, малко по-фентъзи е, отколкото съм свикнала на руски филми, но беше интересен.

# 245
  • пловдив

И на мен много ми хареса, макар, че го гледах отзад напред  Mr. Green
първо Wolfhound / Вълкодав (2007)
а после Molodoy Volkodav / Младият Вълкодав /1-12 еп./
но за по сигурно като приключих сериала изгледах пак 2007г  Joy
и двата ги има в замунда и само 11 и12 серия са непреведени
http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=109325
http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=161234

# 246

Преди време вървеше по кината. Малко неразумно заведох дъщеря си (беше на 6-7год), а кръвта така плискаше, та за малко да ни залее от екрана. А като казваш "от рода на...", родството е много близко - непрекъснато разпознаваш познати черти. "Междузвездни войни", "Властелина на пръстените" трябва да са му я мама, я татко. Но заимстванията са простими донякъде. Доколкото знам, автора е бил в една невръстна възраст - няма и двайсет години. Въпреки това, на мен ми допадна. Историята изобщо не е от руските - от онези за прословутата "руска душа" но мекотата на езика придава очарование дори и на тази кървава, неоригинална приказка.

# 247
Ann4e, твоите думи за руската душа във филмите ме подсети да споделя. В момента тегля и гледам "Татянин ден". Сериал, който е римейк на известен бразилски такъв (Войната на розите). От бразилския май съм гледала 1-2 серии. Видя ми се тъповат. Сега като гледам руската версия е съвсем различно. Мисля, че точно "руската душа" е причината.

# 248
Татянин ден съм го гледала, доста серии са. Аз си го харесвах и си го следях. Да, това е "модерен" вариант на руската душа, така да се каже.

# 249
На Бабилия - большое комсомольское спасибо  Hug! Дъщеря ми направо онемя от Щелкунчик.  Laughing

Дължа почерпка с украински палачинки

# 250
здравейте,аз отдавна не съм писала,но имах доста вълнения на главата си CrazyКакто и да е,някой от вас гледа ли Страсти на леда?Аз го погледнах по Нова,а после и по Първи Руски канал и въобще не съм във възторг.Направо щях да заспя,а по край него и Звезди на леда(то вече не се казва така,но аз все така му викам) ми стана безинтересно.Явно от фигуристи не можеш да направиш актьори

# 251
"Звезды на льду" съм го гледала няколко пъти. Чак пък да кажа, че ми е много интересно, не мога. Според мен, ефекта е ако го гледаш на живо, само така  може да се усети настроението. Иначе гледам ако много харесвам някого от изпълнителите / Семенович или Навка например/. Навка е направо невероятна.
пп Повечето от тях са актьори.

Последна редакция: вт, 14 апр 2009, 17:44 от natia

# 252
Що се касае за "Страсти на леда", хващала съм го няколко пъти, на мен ми е скучен....

"Звезды на льду" лично за мен е изключително досадед "проект". Не мога да гледам фигурно пързаляне с аматьори, просто се губи цялата магия, това е като да слушаш свирене на цигулка в изпълнение на 7-годишен ученик от първите класове на музикалното училище. Трагедия!

# 253
  • Атлантис, Галактика Пегас
Изгледах Война и мир. Новата версия...  Не можах да се отърва от чувството на сравняване на князь Болконский, Наташа, Пьер от филма на Бондарчук с тези актьори. Онези възсторжени очи на Наташа от филма на Бондарчук... когато тича в къщата и с размах отваря врата... просто са невероятни. Тази новата Наташа не можа да ме грабне.  Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms  Онзи танц на Наташа с Болконский...  Whistling  Онези погледи... Да не говоря за баталните сцени...  Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms
Само стария Курагин ми хареса, образа е супер изигран.  Peace
Но може просто да съм пристрастена.  bowuu Flutter

# 254
Kordelia,
И аз бях така на първо гледане.  На всичкото отгоре ми тежаха и моите представи от романа, но втория път нещата се промениха. Филмът е направен по друг начин, дори бих казала за младата публика. Ако се абстрахираш от спомените и собствените си представи, вероятно ще ти хареса. В последната "международна" версия много харесах Пиер Безухов. Не мога да си обясня причината, но той напълно се покри с моята представа за книгата. Болконски - почти, Наташа - не съвсем. Баталните сцени честно казано и преди не са ме вълнували особено.

Общи условия

Активация на акаунт