Само за русофили

• 55 985
  • 777
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Корделия, дай малко инфо , че ми стана любопитно, тези техни деиствия не бяха ли преди години или пак се повтарят нещата

# 691

Kordelia
По принцип си права,но ако се върнем назад в историята и трите прибалтийски републики са присъединени доброзорно към СССР,така,че е разбираемо какви чувства таят към Русия.Погрешното схващане,че ние сме поредната съветска република дразни незнаещите добре световна история.Няма как една Империя,каквато е Русия да има мисленето на малка зависима България.Това дразни много и ето и резултатите,задкулисно САЩ разрушиха СССР и целия социалистически лагер се разпадна.Ако питаме чехите и те няма да кажат нищо хубаво на руснаците,или поляците...Но това съвсем незначи да се пренаписва историята,а за жалост това е ставало,става и пак ще става-от по-силните на световната сцена.Да погледнем само към САЩ е достатъчно-държавата,която се изживява като господар на света има най-големия външен дълг,инвестира във войни и както и в Ирак-отиде "да си прибере" нефта.Няма война по света,където да не е в основата нефта-това е предопределено и поне за сега няма как да бъде иначе.В Прибалтика,в Украйна,в Молдова  дори-  руския език вече не  само не е на мода,но дори е противопоказно да се ползва в ежедневието,освен ако неиска човек да си навлече сериозни неприятности.Но някой да е потърсил сметка на САЩ за избитите индианци?За избитите негри и,за Виетнам,за Хирошима и Нагасаки,за Ирак,за Афганистан и изобщо за цялата им политика на човеконенавистничество?Няма кой и ако не са ядрените ракети на Русия досега да бяха опитали не един път да я превземат-като не успяха отвътре...Сега обграждат Русия с различни конфликти,искат да я претиснат,но Русия дори да затвори границите си към всички свои съседи,пак ще е добре,защото е достатъчно силна и може да оцелее  залагайки на вътрешните си ресурси.Прибалтика погрешно прие идеята на САЩ за демокрация,както и нашите управляващи,и вероятно силно са се надявали на подкрепа финансова най-вече от страна на САЩ.Възможно е дори в началото да са я имали,както Украйна имаше известна подкрепа покрай оранжевата революция.Но постепенно  нещата ще се обърнат и за тяхно съжаление не в тяхна полза.Няма как САЩ да имат по-силно влияние отвъд океана,Русия е най-близо,да на забравяме ,че още една Империя е разположена на два континента също като Русия-Турция.Могат да си спорят колко са независими държави като Германия и Франция,със силна икономика.Но една маалка България,която  винаги е подритвана от по-силните,няма шанс да се задържи на картата на света сам-сама.И при положение,че сме били 5 века под османско робство,закрилата на Русия/СССР/ се преекспонира  и се твърди колко лошо сме живели.
И в Прибалтика не е по-различно това мнение,макар да имат повече възможности от нас и повече природни ресурси.Това само  доказва,че хората бързо забравят лошото,защото колкото и лошо да сме живели имаше средна класа,а сега всичко опира до бедни и  богати.Съответно бедните са повече и по-слаби,и по-лесно се управляват и са по-удобни  на властимащите. Следователно  обикновения народ ,който в по-голямата си част се състои от бедни и зависими  трудещи се,няма значение от кой край на Европа е,мисли,че сме живяли по-добре по времето на социализма и му липсва дружбата със СССР/Русия/.Но това няма никакво значение за управляващите,а още по-малко за кукловодите от САЩ и марионетката им Ев/роп/ейски съюз.
И нашите гробища са пълни с демонтирани паметници на минали величия,и България официално се разграничава от Русия, и поредния отказ за АЕЦ Белене и петролопровода Бургас-Александрополис са разменната монета на нашето послушание.И нашия голям американски брадър  утре ухилено ще ни потупа по рамото  образно казано,а Русия ще ни увеличава цените на петрола и природния газ,а може и съвсем да ни спре кранчето,инсценирайки уж неразбирателства с Беларус.Ама ако някой каже,че не сме си го заслужили...

# 692
ЧЕСТИТ ЕНЬОВДЕН!

http://www.youtube.com/watch?v=Db0QloL9lM4  

http://vbox7.com/play:29ac784e

Иван Купала е руския Еньовден.
http://www.youtube.com/watch?v=E_0j_38Tda0  

http://www.youtube.com/watch?v=jKW2lhdrO4w&feature=related  

ИВАН-КУПАЛА (Иванов день) - древний праздник летнего солнцестояния у восточных славян празднуется в ночь с 6 на 7 июля (24 июня по старому стилю). Эта ночь считается волшебной: вступают в силу травы, наступает время гаданий. История же праздника Ивана Купалы корнями уходит в глубь тысячелетий. Так что Купала — это, пожалуй, один из самых древних праздников.

По преданию Купала, которого ещё в раннем детстве от сестры Костромы унесла птица Сирин, поднял венок сестры, проплывая мимо на лодке, и по обычаю они должны были пожениться. Кострома не узнала родного брата. И только после свадьбы жених и невеста догадались, что они брат и сестра. Тогда они решили покончить с собой и утопились в реке. Кострома превратилась в русалку (мавку), а над Купалой сжалился бог неба Вышень и превратил его в цветок Купала-да-Мавка, позднее получивший название Иван-да-Марья.

Ночь на Ивана Купала – праздник лета, когда плетут венки и пускают их по реке, гадают и прыгают через костер. На Купалу всем легко и весело, нечистая сила изгоняется, сгорает, открывая дорогу беззаботной радости, играм и хороводам. Купалу празднуют в лесу, и все его обитатели, включая леших, тоже присоединяются к общим пляскам и гаданиям. Купальская ночь одновременно окутана тайной, неизвестностью и присутствием иного мира, и вместе с тем это один из самых шумных и жизнелюбивых дней языческого календаря.

Последна редакция: чт, 24 юни 2010, 09:46 от raliko

# 693
  • Атлантис, Галактика Пегас
Корделия, дай малко инфо , че ми стана любопитно, тези техни деиствия не бяха ли преди години или пак се повтарят нещата
Права си старо е, но горчилката си ми остана.
raliko, принципно си прав(а), но... Войниците не са виновни в политиката, те са умирали със своята правда в сърдцето като са спасявали света от кафявата чума, не заслужават да бъдат забравени и съдени след 60 години да вкарат един ветеран в затвора само защото е бил комунист?  Sick #2gunfire

# 694
Права си старо е, но горчилката си ми остана.
raliko, принципно си прав(а), но... Войниците не са виновни в политиката, те са умирали със своята правда в сърдцето като са спасявали света от кафявата чума, не заслужават да бъдат забравени и съдени след 60 години да вкарат един ветеран в затвора само защото е бил комунист?  Sick #2gunfire

Изобщо не смятам,че е правилно,но също така всичко си има своето обяснения,дори това да не ни харесва.По същата логика Садаам Хюсеин бе величие и България правеше бизнес с Ирак,но след  обявяването за център на злото от САЩ Ирак е сравнен със земята-в последствие се появиха плахи коментари,че всъщност всичко е било измислица и са нямали ядрено оръжие.

Кое е правилното ? Всеки изопачава историята както му е угодно,а истината е само една-смъртта на милиони в миналото и в настоящето няма никакво,ама никакво оправдание.

# 695
 Не знам дали тук му е мястото , мацката за която става дума е украинка . Просто невероятна .  Hug
Това е победителката в конкурса "Украйна търси талант" ,  трябва да се види . Мен ме изкърти.

http://www.youtube.com/watch?v=Cri7aQHRT7k&feature=player_embedded

# 696
Не знам дали тук му е мястото , мацката за която става дума е украинка . Просто невероятна .  Hug
Това е победителката в конкурса "Украйна търси талант" ,  трябва да се види . Мен ме изкърти.

http://www.youtube.com/watch?v=Cri7aQHRT7k&feature=player_embedded

Не просто невероятно,неповторимо е Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Благодаря,че го сподели с нас,съвсем разбираемо ,че хората в залата не можаха да сдържат сълзите си,а накрая станаха да аплодират на крака.....Ако бе нарисувала просто някаква приказка,едва ли щеше да впечатли някого толкова много.Но войната не може да остави равнодушни никого  в Русия,Украйна и бившите съветски републики изобщо,не остави равнодушна и мен...

# 697
Чубака , покъртително! И аз се разплаках  Hug

Последна редакция: пн, 05 юли 2010, 10:13 от Аз съм ваш'та леля

# 698
Красиво и покъртително!
Заслужила си е първото място!
Браво!

# 699
Моля за малко помощ Praynig
Искам да гледам филма "Не могу сказать ,прощай",но със субтитири.

# 700
По - предната седмица ходих на коцерта на Филип Киркоров в Бургас, доволна съм!

Ето информация за концерта на ЛЮБЭ :
 Форум “България - Русия” представя Група ЛЮБЭ и Николай Расторгуев в грандиозното ТУРНЕ на ПОБЕДАТА, посветено на 65-та годишнина от Освобождението на Европа от фашизма.

Датите за концертите на ЛЮБЭ са:

9 август Бургас - “Летен театър” , цени - 40, 60, 70, 100 и 120 лв
10 август Варна – “Летен театър”, цени - 40, 50, 60, 70, 80, 100 и 120 лв
11 август Велико Търново – “Сцена на вековете”, цени - 20, 50 и 60 лв

Закупуване на билети онлайн: http://www.eventim.bg/portal/bg/tursi/5181/default.html?search_s … D0%AE%D0%91%D0%AD

Аз нямам билети още, но тези дни ще уточним колко народ ще сме и да взимаме....

# 701
Леле,като гледам за какви цени става въпрос,ние в Благоевград сме ударили голям джакпот с безплатния концерт на "Любе" миналия месец.

# 702
Да, доста са соленички цените. За Летния театър в Бургас е хубаво, че отвсякъде се вижда много добре, така че и от най-евтините..а тези най-скъпите билети предполагам ще ги изкупят руснаци, нали има много туристи, а и живеещи за цялото лято, тука по морето. Така беше и на концерта на Киркоров - доста руснаци имаше. А отвън продаваха сувенири, тениски, плакати и DVD-та, ама пак на така да се каже руски цени - 50 лв струваше двд-то с последния му концерт

И още едно музикално събитие ще има, което ще си заслужава, надявам се да успея да отида:

Концерт на Александровския Ансамбъл на Червената Армия в София на 24 октомври 20:30 в НДК, зала 1.

Величественият Александровски ансамбъл на Червената Армия ще изнесе великолепно представление с повече от 120 изпълнители на живо в зала 1 на НДК в София.
Ненадминатото качество на спектакъла е плод на повече от 80-годишната традиция на ансамбъла, съставен от хор, оркестър и танцов ансамбъл. Александровски ще представят някои от най-обичаните и добре познати на различни поколения традиционни руски песни и танци, като в репертоара им са включени Калинка моя, Очи Черные, Ах, ты степь широкая. Легендите на руското военно изкуство са признати за едни от най-добрите мъжки хорове в света. Ансамбълът е изнесъл представления в повече от 60 страни в Европа, Азия, Африка и Америка, а София ще има честта да се наслади на триумфалното им изпълнение, представено и пред самия Папа Йоан Павел II.

Цените са от 30 лв до 80 лв., пак се продават онлайн на същия сайт

# 703
 Смятам че цените са в рамките на нормалното , всички концерти на които съм ходил напоследък струват горе-долу толкова.
На Ансамбъл на Червената Армия разбира се ще се ходи , до октомври има още доста време.

Случайно попаднах на нещо много красиво ,което си струва да се види и чуе.  Sunglasses
http://www.youtube.com/watch?v=cnkNqxmoG_Y&feature=related

# 704
  • Атлантис, Галактика Пегас
Препоръчвам много приятен филм за гледане, за съжаление не мога да го намеря в замундата.
http://DMCA-removal-from-Google/torrent/47454/o-chjom-govorjat-m … 20p-ot-flintfilms

Общи условия

Активация на акаунт