Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 17-та тема

• 58 708
  • 497
  •   1
Отговори
# 195
било е голяма борба с питката, каза, че е бил на ръба на нервите и търпението си.
банята все още е бойно поле - незнам какво е правил там ooooh!, мисля че не искам и да знам  Stop
обаче питката е много вкусна - хрупкава коричка и мека среда Mr. Green
Ася,  Joy, ама от кога искам да те питам, как всъщност го накара  да готви? Щото моят уж е изкушен, ама му трябва специална нагласа за целта, която много трудно и бавно и рядко се постига  hahaha

И, понеже черното ми съкровище от снимката по-долу имаше рожден ден - желирана тортичка и за него от любимите му пилешки воденички с ориз! Grinning
Лабрекс, и аз съм сразена, признавам, и засрамена, че моето съкровище - бялото по-долу - не му направих тортичка за имения ден...
А дали не се познаваме от поляната? Рекс е лаб,  нали?

# 196
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Ей,Ася,твоят мъж голямо търпение има,мила.Моят досега да беше изперкал от толкова готвене.

въпрос на мотивиране Wink
сега планира следващия си хляб  Joy

Lois , аз писах вече Peace
ядоса ме докато бях в ПМС и му казах, че спирам да готвя.
понеже аз пазарувам и ако не сготви, ще трябва да яде мюсли или овесени ядки hahaha
и се наложи бавно и полека да започне да готви.

в началото обмисляше да ходи да си купува дюнер от турците,
но след скандала, който получи преди това за половин дума, реши да не рискува семейното щастие и  сложи престилката Sunglasses

сега му помагам - за доматения сос не беше сигурен каква консистенция да има и му обяснявах,
преди това прави етиопски плосък хляб (подобен на нашите катми), но каза, че не може да направи яденето към хляба, та пак аз се включих.
но сега готви повече, отколкото преди  Mr. Green

# 197
Не могада насмогна #Crazy-Карам по диагонал.
Милена   bouquet - за тортата.
Диди не смей да бягаш от тук.Постно местно все тая.Нали сме си дружинка Hug
Лабрекс велика си - за тортата на кучето Peace ама и за другите неща. И пак изкушаваща торта.Ама пусто само ще си я гледкам.
Сори че не мога всички да изредя Embarassed.Вълшебници сте.
Крисче дай душко бързата питка.

# 198
Диди, Дидииии, не ти е лесно и на теб. Аз постенето обаче не го свързвам само с физическо пречистване, а доколкото знам и духовно и т.н. и е свързано с лишаване не само от животински продукти, но и от много други неща....... Wink

Радост, Полина, Бъни Hug

Питката е от старите тефтери, дето мама правеше като бяхме деца и това беше първата питка, която яз се научих да правя. Grinning Голям зор ми беше тогава и не ми се надигаше като нейната, ама сега вече съм отличничка. Сетих се за нея, като прочетох големия спор за содата и бухването при чубренките на Блонди. Аз с химията съм скарана, но това, което знам за тази питка е, че трябва много бързо да се действа, точно защото е само със сода.
Та,
Продуктите са, (поне си мисля, че ги помня от снощи Wink)
500 гр брашно (аз обаче снощи се изхитрих и сложих от самонабухващото)
500 гр кис мляко (то вече кофичките са от 400 гр)
200-300 гр сирене
1 яйце
1 сл сол
1 сл сода
кашкавал и бучици масло за отгоре.

Тъй като са ми двама ядящите питки, реших да намаля оригиналната доза, че да я туря в по малката тава.

Сложих си хартия за печене в тавичката.
В купа изсипах брашно около 350 гр(уточних, че правих по-малка доза, ама не щях да е наполовина, затова на окомер Laughing). Там натроших и сиренето на око (все пак съм се научила да я ползвам тая мерна единица) + лъжичката сол (непълна).
Добавя се половината от кофичката мляко там. В другата половина чухнах яйцето (няма как да го намаля него, ама по-мъничко си избрах) разбърках го мушнах содата, набързо го разбърках и него и шльопнах при сухите неща. Бързо се бърка без да се моткате. Изсипвате в тавата така в средата както дойде и вече с мокри ръце натискате и разстилате, докато се покрие цялата тава. Поръсвате отгоре с кашкавал (аз си го настъргах предварително, за да не ми се губи време). Като не сте забравили да включите фурната (аз на 180гр) преди да сложите содата в млякото.
След кашкавала слагате тук даме малки парченца масълце и директно във фурната.
На мен ми прилича сега като се замисля на бързите питки рецептата, само дето има и яйце. То вариации много. Ама за мен това си е на мама питката Heart Eyes
Ами това е. Наистина става много бързо и е супер вкусна. Поне на нас ни харесва. Отгоре става еднооооо хрупкавко от кашкавала, вътре е едно мекичкооооо. Вкусотия.
Пак казвам, едно време не винаги ми се надигаше хубаво и си седеше като подметка малко, но това е от неорганизираността ми и от неспособността да си подредя нещата така, че да стане бързо и явно си отиваше по дяволите содата. Ноооо сега вече като напреднала и уфатна домакиня се справям чудесно. Joy
Хайде, дано ви хареса и на вас.  bouquet

# 199

Силве , кЪф е тоя черпак , бе ?  Joy Ти направо ме уби !  Laughing Награди има ли поне ? Че тогава ще имам стимул да влезна пак в кухнята ?   Mr. Green
Joy виж годишните номинации в Клюкарника,незнам дали ще има награди Mr. Green

# 200

Ще има  Mr. Green  за всички и по много Whistling

# 201
Лабрекс, много е красив твоя чернушко Heart Eyes Аз се заглеждам вече и в кучета, защото моя син иска куче Grinning

Lois, и твоето съкровище е много хубаво Wink

Крисче, мерси Hug Много лесно се хапва брюкселско зеле, маскирам го със сос Mr. Green След като съм изпържила кюфтетата, от останалата мазнина правя сос- прибавям малко кетчуп и соев сос (имам един по сладък от японския), оставям го да поври и се получава гъст сос. Твоята манджичка много ми хареса, но аз нямам тенджера под налягане Confused
Мерси за рецептата за бързата питка  Hug

asyalein, браво на твоята половинка за постоянството и за страхотните резултати thumbsup И на теб за търпението Wink Моята половинка готви и то много добре, но не иска. Аз и не го мъча, пускам го в ход само по време на празници, когато имаме гости. А стоплили се е дежурен по барбекю, аз само салатките правя Whistling

Бъни, Hug

radost24, много вкусно кексче Grinning

# 202
Ние вкъщи още сме на вълна тортоправене Laughing Една камбанка с останалите ми продукти

Milina, благодаря ти за пожеланията  bouquet

# 203
esy, ти си страхотна – всичките ти ястия изглеждат превъзходно!  Rolling Eyes
Milika, Krische, мерси за пожеланията! hug
Milika, кексчетата изглеждат много вкусни. Аз също съм пробвала да правя такива мини кексчета с вишни, но все ми се надуват неравномерно отгоре и не изглеждат така еднакви като твоите.. no
Милен@, благодаря ти за рецептата!  Hug
labrex, идеята и реализацията на кучешката торта е супер яка!!! Върна ме във времето, когато правих торта за рождения ден на червенобузата си костенурка! Да ти е живо и здраво кучето, няма как да не е щастливо при такава стопанка!  animal037

# 204

Ще има  Mr. Green  за всички и … 86;го Whistling

Joy  Joy  Joy Тези награди ме разсмяха още в леглото ! Карат ме да се чувствам ще по-настървена да готвя !  Mr. Green

Силве , благодаря за номинацията    bouquet , макар че се чувствам , като чирак в кухнята пред някои дами тук , а и не обичам да готвя !

tedi80 , много сладка тортичка !  Peace

Бъни , няма да избягам , но сигурно още по-рядко ще с включвам - главата ми трудно ражда постни манджи всеки ден , а  НВ има много претенции ! Не стига , че изключваме месо , риба , мляко и млечни произведения , но той не яде и зеленчуци - айде , сготви нещо сега , че и да е разнообразно !  Crossing Arms

asyalein , моят мъж е типичен Овен - инат до последно ! Някакви си пости изобщо не могат да му се опрат ! Той и тримери , в някакви дни пиеше само вода , да не бъркам дали не бяха  3 дена без нищо , дори и без вода ?!  newsm78

Krische и не само ти го свързваш с духовното пречистване - то трябва да е преди всичко това , а не вид диета ! Моят мъж прави всичко друго , но точно душевното пречистване му убягва малко !  Wink Иначе не яде , не пие  алкохол , цигари по принцип не пуши и ... секс не прави , ако това е била тайната ти мисъл !  Mr. Green Обаче !!! Ходи на лов !  Shocked И не иска да разбере , че това е грях , особено по време на пости да убиваш невинни същества за удоволствие ! Та това са нашите разминавания в тълкуването на каноничните закони.
И не забравяй снимка с чашка в ръка !  Mr. Green

# 205
Аз си бях обещала че няма повече да правя нищо сладко и тестяно у дома обачееее Лабрекс ме изкуши отново  Crazy И ето резултата:

парченце

и една бърза манджичка за дребоса  Heart Eyes

# 206
  • На небето
закуска от стари палачинки. Пълнена с топено сирене, сирене и отгоре кашкавал. С 1 палачинка се нахранва 1 човек. Вкусна и насищаща.  за дребния кашкавал на фурна:  за нас родопски картофи:  и оризови кюфтета:  и салатка:  и пръчки със сирене:

# 207
Estell , много хубави неща си приготвила !  Peace Може ли да кажеш нещо повече за родопските картофи , че започвам да събирам постни рецепти ?  Grinning

*denitsa* много сочен кекс , поне на мен така ми изглежда ! Хубав е !  Peace

Аз изключително рядко закусвам , но днес реших , че като съм сама може да се поглезя малко :

# 208
Estell а пък аз моля за рецепта за кашкавала на фурна Hug

# 209
  • дълбоко,дълбоко в прованса
Ами у нас мекички:

и малко прегоряла Embarassed Усуканата питка с мед и орехи на Tannita

Възхищавам ви се на висшето ви кулинарно майсторство  bouquet, аз има още много да се уча

Общи условия

Активация на акаунт