Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 17-та тема

• 58 681
  • 497
  •   1
Отговори
# 180
Диди, благодаря ти!
Ами какво да ти кажа свикнала съм на този режим за всеки по нещо ooooh!
Две тенджери, две дъски , два котлона на МАХ и едно дете в краката Mr. Green
И двете ми манджи бяха пооостни ама какво да се прави ще се търпи.... Wink
Бъни, благодаря мила! Hug
Поли, аз не съм я виждала рецептата, но ако е с мая замесваш слагаш в найлонов плик без да чакаш  и в хладилника, до утре са втасали и удвоили обема си.Ако е паднало тестото ще трябва като го извадиш да го почакаш малко и ще се дигне пак Peace
Milika,   bouquet

# 181
Привет, кулинарни чудодейки Hug

esy, прекрасно както винаги (как са на вкус кюфтета ти си знаеш Wink) Hug

Lois, много апетитно  chef

* *•● Диди ●•* *, чудна снимка Flutter

Милика, мерси Hug Аз и на твоите кексчета не бих отказала Grinning

Бъни, _Alexandra_, ето рецептата на сметановата торта  Hug

При нас нищо особено:
Кюфтета с гарнитура от брюкселско зеле и ориз

# 182
   Здравейте вълшебници!

Esy - присъединявам се към всички които вече са ти пожелали успех в начинанието- благородно ти завиждам на волята , при мен засега не се намира достатъчно EmbarassedЯстията и снимките ти продължават да радват окото, та дори и диетичните!

Lоis  bouquet Отново комплименти за снимките - разбира се и за всичко от снимките! Възхищавам се на перфекционизма ти!

Диди- при теб е изкуство- то е ясно  bouquet

Милика- кексчетата изглеждат толкова изкусително!Няма да се откажа рецептата Praynig  bouquet

Милена- прибавих рецептата наЗапеканка с тиквички , патладжани и топено сирене и Пиле с кус-кус- заповядай!

И ето нашата вечеря:

Стек , чери доматки в балсамико и зехтин и чипс
                                              Царевичка

# 183
И тук да питам,щото в другата тема никой не се вкючва Blush

Момичета,значи искам да направя тесто за мекици,рецептата е от форума/"мекиците на комшийката"/,но в нея пише че след като се омеси меко тесто ,се оставя да се отпусне 15 мин и после вече се късат топчета и се пържат мекиците.
Та въпросът ми е,мога ли тази вечер да замеся тестото и да стои в хладилника до утре сунтрита,след като в рецептата така е посочено  newsm78

Благодаря предварително,  bouquetтова е любимата ми темичка Heart Eyes

Веднъж сложих тесто в хладилника, омесено без мая - на сутринта резултата не ми харeса въобще ! Тестото за мекици с мая аз си го меся от вечерта и без да го чакам да втаса го слагам в намазана с олио по-голяма торбичка, завързвам добре и слагам в хладилника. На сутринта тестото е изпълнило торбичката - оставям го на стайна температура 1/2 час и пържа чудесни мекици !  newsm10

Последна редакция: вт, 11 ное 2008, 08:10 от nela_66

# 184
Lois, esy, * *•● Диди ●•* *, ама какви снимки правите!  ooooh!Много им се кефя винаги, да знаете!  Peace

pep-4o, бобчето ти е много изкушаващо ( само дето хич не ми понася и мъжо си го яде сам  Mr. Green). Аз бях за агнешкото с винен сос...

arte_mida47, и пицата, и тиквеника са станали прекрасни! Peace

При нас беше скромно и бързо тази вечер - гъбена крем-супа с крутончета, наденички и салатка:

Последна редакция: чт, 13 ное 2008, 11:42 от yagodka

# 185
Пак много вкусни и красиви неща показвате момичета!   chef    bouquet Като гледам снимките на esy , думата диета хич не ми звучи самоубийствено и май нямам нищо против да мина на  дюканската такава. Телешкото задушено ми се струва страхотно! Heart Eyes

Болярската питка на Биляна, оформена по-различно, но много вкусна както винаги.    bouquet за хубавата рецепта!

Една руска тортичка "Черния принц".

И, понеже черното ми съкровище от снимката по-долу имаше рожден ден - желирана тортичка и за него от любимите му пилешки воденички с ориз! Grinning

# 186
labrex , направо ме срази с желираната тортичка за Рекс !  ooooh!     bouquet Което ме кара да се чувствам гузна спрямо моите двама рошльовци , че не съм се сетила да им врътна по нещо , като за снимка !  Blush
Думата диета може да не ти звучи самоубийствено , но на мен думата пости ми докарва нервни тикове !  Mr. Green След 3 дни ще трябва да се преселя в кухнята , но снимки май няма да има !  Confused

Момичета , благодаря ви за милите думи , за моята вероятно последна , красива снимка в продължение на 48 дена ! Рядко влизам в кухнята и то винаги под въздействието на тази тема и сега ми предстоят 45 дълги дни на заточение край печката и в безкрайни напъни главата ми да роди нещо интересно , отговарящо на всички изисквания на постещата ми съпружеска половинка , която спазва каноничния закон вече 8 години по 2 пъти и то в цялата му суровост !  Confused О , Боже , защо няма ресторант със специално меню за Коледните пости ?!   Praynig

Последна редакция: вт, 11 ное 2008, 00:53 от * *•● Диди ●•* *

# 187
* *•● Диди ●•* *, Hug Ти пак си снимай, какво като са постни гозби Wink

Лабрекс, супер тортичка за Рекс  bouquet

Dina767 мерси за рецептите Hug

# 188
labrex , направо ме срази с желираната тортичка за Рекс !  ooooh!     bouquet Което ме кара да се чувствам гузна спрямо моите двама рошльовци , че не съм се сетила да им врътна по нещо , като за снимка !  Blush
Думата диета може да не ти звучи самоубийствено , но на мен думата пости ми докарва нервни тикове !  Mr. Green След 3 дни ще трябва да се преселя в кухнята , но снимки май няма да има !  Confused
*•●  Диди  ●•*  , много си го обичам тоя чернушко, голям релакс ми е във всякакви скапани моменти. И все пак, май трябваше да си го разхооооооождам днес дълго-дълго, като има рожден ден, а аз се смотах в кухнята да правя манджи. Но пък вечерта беше весела, и той си пощуря доста. Имаше кой да му обръща внимание.
За постите - аз бих постила, но моят мъж без канибалско не може. Така че просто не става. Но има доста вкусни постни неща, и солени и сладки,тъкмо ще ни пообогатиш в това отношение.

Лабрекс, супер тортичка за Рекс  bouquet

Милен@, благодаря ти, той си я заслужава. Нямах много време, но трябваше да му спретна нещо. Ама как лапа само......... Grinning

# 189
Благодаря на момичетата,които се включиха в питанката ми за тестото,
оказа се и добре,че го разбрах на време,че това тесто не може да стои в хладилник,та се наложи в един часа през ноща да пържа мекици Joy
Ама заслужаваше си всичко,мнооого са вкусни Blush
Цялата мириша на пържено,добре че мъжо е нощна смяна, Joyама пък и закуската му е готова Grinning

# 190
Бързам да се включа преди началото на работния ден, щото много ви изпускам. Не мога да ви насмогна. Laughing

Даже не можах до сега и Алекс да поздравя - честито и да си жива и здрава и неуморна домакиня, за радост на теб и тези до теб (макар и на голяма патерица) Heart Eyes
Еси, Луиз, вие сте просто перфектни.

Пицичка ме подсети Артемида - благодаря ти.
Милена, и аз мерси за тортата, манджиджката ти е супер, ама как да ги накарам мойте да го проядат това зеле се чудя???

Ягодка си яде въглехидратите и само ни ядосва тук с тия крем супички, дето ги обожавам Simple Smile
Бъни, мила не се отчайвай - на мен бобец нали ми поискаха и казаха да се поспра малко от изчанчени манджи Joy

Диди, готвя се поливане тия дни, и ще ти пратя  снимка как поливам hahaha

Еси, специално за теб, идея за манджиджка, която да става за цялото семейство, като ти може да не ядеш маслините от нея, или да не ги сложиш, но все пак може просто да не ги ядеш тях, а да има манджа, която всички да могат да ядат.

Лук има, моркови, пуешко филе пушено, телешко месце, може предварително мариновано, кис краставички, гъбки, маслинките, чесън, червен пипер, черен пипер зърна, дафинов лист, доматено пюре, червено винце. Всичко си се готви в тенджера под налягане почвам, по реда по който си се готви, само дето лука с водичка го задушавам. И така продуктите едно по едно. Като се пообърка вече (може да добавиш винце още, водичка и да не те притеснява водното), захлюпвам капака и около час и малко - колкото си готвиш телешко ти в такава тенджера. После отваряш капака (по указания) и докато е топло го връщам на котлона и сгъстявам с малко царевично нишесте (така че водното, омешано с нишестето си образува гъсто сосче), което също е разрешено. Мнооооооооооооооого е вкусно. Мен ме карат да я правя тая манджа не само диетуващите. Тя в оригинал е с бекон, вместо пуешко филе на ситни кубчета, ама аз си го преправих, за да се яде и от нас.

А за ядящите, една мноооооооооооого бърза питка - точно за 4 мин я обърквам, айде 5 с настъргването на кашкавала Laughing
Ето я цяла

И отчупене:

Това за сега от мен и снощната вечеря, стига да мога, ще се обадя пак, но да си знаете, че ви се възхищавам непрекъснато и си "крада" от вас идейки Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 191
 Krische, давай рецептата за питката, че такива бързи много ги обичам Laughing.

# 192
  • В лудницата на 2-рия етаж.
Много вкусотии,момичета   bouquet
Milika  -моля за рецептата за тези кексчета,че ми потекоха лигите  Praynig

Dina767  -мммммм царевичка,как обичам  Heart Eyes

yagodka  -недей да скромничиш с тази вкусна вечеря.И аз много обичам крем супички,ама само аз си ги ям,затова рядко правя.
labrex  -да ти е жив и здрав чернушко,чудесна тортичка си му направила.

Krische  -не може така да подхвърляш разни питки,ааааа,давай бързо рецептата.

еси-ако ми готвиш ти,веднага минавам на Дюкановата диета,то при така поднесени ястия,хич няма да питам за състава. Mr. Green
От мен само едно кексче

# 193
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Лабрекс, направо ме трогна с тортичката за кученцето  Hug

Диди, просто евала на мъжа ти, че може да пости толкова  Simple Smile
аз не мога Rolling Eyes.
преди като ядях месо успявах някакси, но откак съм веге ми е много трудно...
все съм гладна и ми е студено Rolling Eyes

вчера оставих половинката да готви:

пълнена папая със сирена и сладко-лют доматен сос

питка с бира

било е голяма борба с питката, каза, че е бил на ръба на нервите и търпението си.
банята все още е бойно поле - незнам какво е правил там ooooh!, мисля че не искам и да знам  Stop
обаче питката е много вкусна - хрупкава коричка и мека среда Mr. Green

# 194
  • В лудницата на 2-рия етаж.
Ей,Ася,твоят мъж голямо търпение има,мила.Моят досега да беше изперкал от толкова готвене.Поздрави за него,чудесно се справя.  bouquet

Пепчо-как правиш боба с топчета?

Общи условия

Активация на акаунт